Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe 5.1 do 2000 - 3000 - rozne warianty

miketyson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Poszukuję małej porady. Planuję na świeta zakup kina domowego (pokój ok 15 mkw.). Prosiłbym o małe suggestie co do amplitunerow/kolumn/gotowych zestawów, za którymi mogę się rozejrzeć. Niestety ostatni raz interesowałem się tym będąc szczeniakiem i zawsze mi brat mówił, że dobre kolumny to Magnat i Harman Kardon, teraz po tematach i opiniach na ceneo widzę, że prym wiodą też inne marki w bardziej budżetowych cenach.

Nie jestem kinomanem, rozumiem, że w tej kwocie cudów rewelacji się nie ma co spodziewać, ale też tyle nie potrzebuję. W 90% służyć będzie do filmów, 10% to koncerty, muzyka (raczej cięższe klimaty).

Nie wiem czy kupić gotowy zestaw czy może lepiej ampli+dobre fronty+tanie/gorsze satelity? Jeśli będą solidne kolumny to chyba sub nie będzie potrzebny jak na taki metraz?

Przeglądam rankingi, czytam różne tematy, ale nie wiem jaki obrać punkt wyjścia. Budżet najlepiej ok. 2000 zł.

Witaj,

jeśli zestaw bedzie wykorzystywany przede wszystkim do kina domowego, z mojego doświadczenia sugerują amplituner Yamaha RX-V379 z kolumnami Jamo S526 HCS. Taka konfiguracja zapewni Ci dobre, przestrzenne brzmienie ze świetną dynamiką, a jeśli zapragniesz posłuchać muzyki, także system nadaje się do tego.

W przypadku pytań oraz oferty finansowej służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Piękne kłamstwa, wstyd żeby tak oszukiwać. Jakbyś sam miał do wydania te 2 tys. i tą wiedzę którą masz, z racji pracy, to nawet nie splunąłbyś na ten zestaw. Chyba że jesteś tylko studenciakem na usługach swojej firmy, który o niczym pojęcia nie ma oprócz zestawiania przypadkowych sprzętów z katalogu, pasujących cenowo, to zwracam honor.

Prawda jest taka że szkoda pieniędzy na coś takiego. Jedynym jego plusem jest wygląd oraz to że zagra lepiej od plastików czy dźwięku z telewizora... Sensowną opcją w tej cenie jest tylko zakup sprzętu używanego, z nowych rzeczy choćby kombinował jak koń pod górę to nic się nie wymyśli poza w/w dziadostwem.

Witaj,

Jeśli szukasz sprzętu nowego proponuję Denon X1200W lub Yamaha 479 + kolumny Quadral Quintas 6650 lub Magnat Monitor Supreme 1002. Wtedy zestaw bez suba.

Z używek: Klipsch seria Synergy. Jako elektronika Yamaha Seria 6 i/lub Onkyo seria 6

W razie pytań lub wycen zapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.