Skocz do zawartości
IGNORED

Ostrzegam przed (..........) określenie nieuprawnione.

ZenekXXX

Rekomendowane odpowiedzi

źle cie oceniam?

mam w nosie jak mnie oceniasz

nie zalezy mi.

ludzie ktorzy mnie tu znaja od lat maja bardziej wywazona opine

na twoim jednak miejscu zastanowilbym sie nad swoja reputacja

Znamy się sporo lat z tego i tamtego forum. Uwierz mi, ze moja ocena Twojej osoby nie jest odosobniona. Fakt ze moja reputacja w oczach Twoich i Tobie podobnych użytkowników jest naganna, upewnia mnie ze dobrze pełnię funkcje moderatora.

Zatem po raz ostatni proszę i upominam, to nie jest watek o mnie. Następne wpisy o mnie jako moderatorze potraktuje jako trolling, a chamskie zaczepki jako atak personalny na moderatora.

Skargi na moje działania modelatorskie składać należy do Administracji Forum. Zawsze osobiście odpowiadam kolegom których ukarałem i powód kar opisuje, wiec wiecie o co mnie skarżyć.

Dalszego zaśmiecania wątku przez jazdy po mnie, tolerował nie będę.

I proszę nie rwać koszul i oburzać się, ze straszę. Ja upominam i wskazuje konsekwencje, od tego jestem moderatorem.

W.

Jakim k.... prawem ktoś oznaczył mnie jako branża. W tym momencie żarty się skończyły.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No ci kulturalnie i merytorycznie odpowiem ze ... BREDZISZ. Policją to sobie mozesz straszyć sąsiada co ci kury kradnie przez płot w twoim siole.... Filozofie... O realizacji zobowiazań umownych decyduje tresć tej umowy i ew. inne przepisy dotyczące sprzedaży lub umów nazwanych.... A sprzedajacy nie ma obowiazku realizowania umowy ponad ustalone warunki. Ma dotrzymac tego czego sie zobowiazał

Jesteś wyjątkowym .... W sposób prosty przedstawiłem Ci fakty, a TY mówisz, że bredzę i robisz wywód nie wiadomo po co.

Użytkownik Aksamit dnia 01.12.2015 - 09:39 napisał

Należy wymóc na moderacji przywrócenie tego wątku do normalnego działu, albo tez dać w "klubie harpii" odnośnik do tego tematu czy też trochę poinformować o zaistniałym fakcie

Nie moderacja decyduje w takich wypadkach i proszę zauważyć, że moderacja to nie jest jeden człowiek, proszę nie uogólniać.

Ja w pełni popieram powyższy wniosek. Nie zmieniam swego stanowiska od początku zaistnienia tej sprawy.

Czy ja napisałem moderator czy moderacja ? Jak dla mnie moderacja to zespół ludzi i to nie tylko moderatorzy, ale też moderatorzy globalni i administratorzy. I pytanie: kto komu służy ? Chcę zauważyć, że bycie moderatorem czy administratorem to nie zajmowanie stołka i pławienie się w splendorze jak też oczekiwanie na uwielbienie tłumów. Moim skromnym zdaniem moderowanie to służenie ogółowi.

Nie my jesteśmy dla moderacji ale moderacja dla nas, ale nie przeciwko nam. I możemy a nawet powinniśmy wywierać nacisk by osiągnąć przeniesienie tego tematu na forum publiczne.

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Jakim k.... prawem ktoś oznaczył mnie jako branża. W tym momencie żarty się skończyły. Pracowałem w firmie która była właścicielem AUDIOZAKUPY do 31 października 2014, ale sklep audio został zlikwidowany jeszcze pół roku prawie wcześniej. Od 1 pażdziernika 2014 roku na stronie www.audiozakupy.pl jest informacja, że sklep nie prowadzi sprzedaży. Nie ma sklepu ani stacjonarnego a sklep internetowy jest nieaktualizowany i nie prowadzi sprzedaży od ponad roku. Do tego w miejscu Audiozakupów jest teraz Audiomax24 którego pracownikiem jest ajacz broniący tak zawzięcie Harpii. Firma Audiozakupy i Audiomax24 nigdy nic nie łączyło i nie łączy. Weszli tylko w nasze miejsce a sposób w jaki to zrobili to już na inną opowieść jest temat. Od września 2014 z powodu kontuzji stawu skokowego czekam na operację nogi i nie pracuję. Dostałem informację, że zostałem oznaczony jako branża na prośbę paltona skierowaną do administracji.

To wszystko przez to,ze podobno nie chciałeś wziąć w dystrybucję kolumn Harpii i ...............wpłacić mu kaucji.)

ps.

Gdzie jest teraz antybohater wątku?

Miałem Harpie na sklepie przez jakiś czas, ale z racji że nigdy nic nie było na czas i świeciłem oczami przed klientami a i problemy były z jakością (dostałem kolumny w których były zamienione na zwrotnicy kable i średnie tony były podpięte pod kopułkę a wysokie pod średnicę ) to przestałem to oferować klientom a ostatnią posiadaną parę czyli 300B Mini pożyczył od firmy Pan Harpia a resztę już wiecie :-)

,,Audiomax24 którego pracownikiem jest ajacz broniący tak zawzięcie Harpii.,,

Ja bronie produktu finalnego mnie nie interesują sprawy Pana Jurka to po pierwsze ,a sposób w jaki to zrobiliśmy był wg mnie jak najbardziej na miejscu wy skończyliście działalność handlową a my rozpoczeliśmy i ot cała Wielka Historia przez duże H..

Ja bronie produktu finalnego mnie nie interesują sprawy Pana Jurka

Potwierdzam, też tak to odebrałem, że nie ma dla Ciebie znaczenia czy oferujesz produkty uczciwego producenta, czy oszusta.

Dostałem informację, że zostałem oznaczony jako branża na prośbę paltona skierowaną do administracji.

Nie przejmuj się, to tylko w końcu mała złośliwość małego człowieczka.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

A co tam u Zenka słychać?

A u Zenka bida :( czeka na kasę, bo chciałby cuś jeszcze u siebie w domu posłuchać

A Wiecie ilu głośników nie posłuchałem, a mógłbym ???

Ja bronie produktu finalnego mnie nie interesują sprawy Pana Jurka to po pierwsze ,a sposób w jaki to zrobiliśmy był wg mnie jak najbardziej na miejscu wy skończyliście działalność handlową a my rozpoczeliśmy i ot cała Wielka Historia przez duże H..

Ajacz był też wcześniej pracownikiem Audiozakupów. Został zwolniony dużo wcześniej niż sklep został zamknięty. Po tym jak dowiedział się, że Audiozakupy się likwidują zgadał się z obecnym właścicielem Audiomax24 że "podstępem" przejmą sklep. Właściciel Audiomax24 który nie miał nic wspólnego z audio i od wielu lat prowadził sklep komputerowy przyszedł do nas z propozycją, że odkupi od nas meble ze sklepu bo jego są stare i zniszczone a jego sklep mieścił się nad naszym sklepem. Weźmie też sofkę i fotel oraz szafkę na audio szafkę do domu dla żony pod tv a sofkę i fotel postawi w korytarzu przed swoim sklepem dla czekających klientów. Postanowił też, że wynajmie piwnicę w której będzie miał serwis komputerowy a my w tym miejscu mieliśmy salkę odsłuchową. Parter w którym mieliśmy sklep audio już go nie interesował co wyglądało faktycznie bardzo normalnie zwłaszcza, że faktycznie miał na górze wszystko mocno zagracone i brakowało mu miejsca. Był na tyle miły, że na naszą propozycję, że zniszczymy salkę odsłuchową i przywrócimy wygląd piwnicy pierwotny stwierdził, że sam to zrobi.

Po naszej wyprowadzce w ekspresowym tempie powstał Audiomax24 a ja dostałem maila że mam ze strony www.audiozakupy.pl usunąć panoramę ich salki odsłuchowej co bardzo nas rozbawiło bo sami tą panoramę zrobiliśmy :-) Nie mówię, że Audiomax24 zrobił coś nielegalnie i dla nas to zresztą było obojętne co tam będzie bo nie nie przenosiliśmy tylko likwidowaliśmy salon i pozostaje nam tylko współczuć tym co próbują dalej audio sprzedawać na naszym miejscu bo to ciężki kawałek chleba w tak małym mieście. Piszę o tym głownie dlatego, że dynamicznie rozwija się wątek i z ofiar robi się tu oskarżonych. Ze mnie robi się branżę żeby podważyć moją wiarygodność, wątek wywala na bocznicę a pieniędzy jak nie było u Zenka z kaucji czy w Audiozakupach za 300B Mini tak nie ma.

My tu gadu gadu a tymczasem biznes kwitnie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może odpowiedni komentarz na fb ?

Koledzy, ja się nieznam na fb i nie mam tam konta, a czy można na fb dokonać wpisu takiego "kulturalnego" żeby wszyscy widzieli? ale żeby go ktośtam nie usunął ?

Gdzie jest teraz antybohater wątku?

może na nartach

Obudowy dla Harpii robiło Witowa. Witowa ma też własną markę - Sounddeco (zestawy głośnikowe) oraz markę producencką i dystrybucyjną Audio-Witowa.

Witowa robiła dla Harpii wszystko a Pan Harpia tylko odbierał,ustalał swoją marżę i sprzedawał,a zwrotnic też nie projektował sam.

Tylko zabierał kolumny z Witowej ....pewnego razu nawet z busem i liczył pieniądze-to zwykły geszefciarz,a nie tam jakiś konstruktor z niego.

Ludzie nie wiecie czy Pan Harpia zszedł już na ziemię?

Dziękuję za uwagę.............jeszcze coś dodać...........możę Dodę)

Branża jak mafia :-) Nie da się wyjść z branży żywcem :-)

To się zgłoś do TV do programu ugotowani))

pozdrawiam i głowa do góry!!

Witowa robiła dla Harpii wszystko a Pan Harpia tylko odbierał,ustalał swoją marżę i sprzedawał,a zwrotnic też nie projektował sam.

Też taką wersję słyszałem :-)

Też taką wersję słyszałem :-)

Wiadomo,ze od branży!!

Konstruktor Ci to mówił?

Teraz właśnie doszliśmy do tego czemu Witowa sprzedawała Harpie...........bo miała do nich wszystko u siebie.

Jakby tak podpytać,to może im jeszcze zostało kilka kpl.głosników-bo też je kupili,tylko pewnie bali sie je sprzedawac sami,bo nazwa zobowiązuje)

Jak na moje wykształcenie to ktoś z Witowej popełnił spory błąd..........delikatnie to reasumując.-dając się tak zmanipulować.

Po tych ostatnich rewelacjach wiem przynajmniej, czemu tego typu tematy lądują na Bocznicy.

I tak dziw, że to w kosmos nie wyleciało w pierony jasne. Moderator ...... ukrywający tę żenującą prawdę nie przewidział zapewne, że wątek się aż tak poturla...

Franek Dolas powiedziałby:

- Burdello bum bum.

Gość

(Konto usunięte)

Czyli koniec dyskusji a zaczyna się dialog jednostronny. Tak to mamy rozumieć ?

wypadałoby chyba by Administrator udzielił wyjaśnienia na temat zarzutów Icemana007, jak równiez jakie działnia podjął by Zenek otrzymał zwrot całej kaucji.

Gdybys widział co do mnie Pan Harpia wypisywał na pw.to byś napiasł z kolei,ze jestem bardzo grzeczny.

nie tylko Ty miałes okazję poznac prawdziwe oblicze "pana" Harpii

Tylko zabierał kolumny z Witowej ....pewnego razu nawet z busem i liczył pieniądze-to zwykły geszefciarz,a nie tam jakiś konstruktor z niego.

Ludzie nie wiecie czy Pan Harpia zszedł już na ziemię?

Dziękuję za uwagę.............jeszcze coś dodać...........możę Dodę)

Teraz to jasne. I wcale nie takie dziwne, wręcz standardowe dla niedo-rowoju gospodarczego w Polsce

Po tych wyjaśnieniach jasne się też stało skąd wziął się w Witowie pomysł na własną markę zestawów głośnikowych Sounddecco. Poszli po rozum do głowy i stwierdzili, że sami mogą produkować na własny rachunek pod własna marką, to co i tak robili do tej pory dla innych.

Nie wiem kto tam projektował Harpie ale Sounddeco projektował Grzegorz Matusiak z Politechniki Wrocławskiej, który kiedyś pracował w Tonsil S.A. Pro-Tonsil i APS Spanily.

Podobną drogę rozwoju przeszła kiedyś Diora-Dzierżoniów - od stolarni i producenta obudów do produkcji zestawów głośnikowych dla innych i pod własna marką.

Jak z tego widać ten interes jest obecnie trudny do utrzymania. Polska się zdeindustrializowała i w przyszłości możemy mieć produkcję w kraju ograniczoną do motyk w powiatowych ośrodkach mechanizacji rolnictwa. W całej Europie rzecz wygląda podobnie. Na rynku przetrwają chińskie wynalazki realnego maoizmu w rodzaju Prism, Roth czy Melodika.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Łoł, łoł.

Pewnie polecą punkty karne albo nawet ban, takich rzeczy nie zdradza się bezkarnie.

A co to za chłop co nie ma 2000 pln oddać komuś i publicznie sie do tego przyznając-to jełop a nie chłop.

Gdybys widział co do mnie Pan Harpia wypisywał na pw.to byś napiasł z kolei,ze jestem bardzo grzeczny.

Dla jasności, nie próbowałem bronić Harpii. Chodziło mi o to, że moderacja czuwa i nie pozwoli na bezkarne zdradzanie sekretów branży.

Swoją drogą doskonale rozumiem teraz, dlaczego o Harpia Acoustics wypowiedziałeś się swego czasu "HA, HA, HA acoustics"

Teraz właśnie doszliśmy do tego czemu Witowa sprzedawała Harpie...........bo miała do nich wszystko u siebie.

Jakby tak podpytać,to może im jeszcze zostało kilka kpl.głosników-bo też je kupili,tylko pewnie bali sie je sprzedawac sami,bo nazwa zobowiązuje)

Jak na moje wykształcenie to ktoś z Witowej popełnił spory błąd..........delikatnie to reasumując.-dając się tak zmanipulować.

Niekoniecznie, teraz nie widzę produktów Harpii na stronie internetowej sklepu Audio-Witowa.

Może więc sprzedawali je bo zajeli mu produkcję gotowa za długi, albo mieli umowe kompensaty ze sprzedanych zestawów HA.

Jest tez opcja że mieli jakieć ustalenia osobiste, bo nie wierze żeby zewnętrzny zamawiajacy mógł permanentnie nie płacić za odbieraną produkcje własną i kredytować sie kapitałem producenta ostatecznego. każduy prawnik windykator robiłby mu z dupy jesień srednioweiecza w tempie tak eskresowym że nawet by nie zauważył, a miałby juz zajęta produkcję, wszystkie aktywa własne, zarejestrowane znaki firmowe i strone internetową. Wiec myślę że obrazy całosci jednak nie znamy bo inaczej to dawno by pana HA nie było. Ja bym w takim razie na pewno nie odpuścił, kiedyś wskazałem komornikowi akcje i udziały w kilku spółkach "byznesmana", który "zapomniał" oddać tysiąca złotych, a był kapitalista pełną gebą z biurem kosztujacym kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie wynajmu.

Piotrek, będziesz w stanie to udowodnić?

Gość

(Konto usunięte)

Kolego vlado jesli komentujesz wypowiedzi we własnym imieniu wypadałoby to zaznaczyć, a jesli jako moderator to zauważ ,ze dolewasz oliwy do ognia bo kreujesz sie na sędziego, a nie jest to sąd tylko jawne forum uzytkowników , którzy maja prawo wyrażać swoje zdanie i nie Tobie osądzać skąd maja takie wiadomości

poza tym nikt Ci niczego nie musi udowadniać

Piotrek, będziesz w stanie to udowodnić?

Harpia sam nigdzie nie będzie w stanie udowodnić ,że kolumny robione przez Witowa były dla firmy Harpia,bo były ale

dla Pana Jerzego H...................wyjaśnienie poniżej.

Lepiej to może Ty mi chociaz spróbuj udowodnić zasadniczą rzecz-CZY FIRMA HARPIA ISTNIEJE CZY OD PONAD 5 LAT JEJ NIE MA??

Wiesz cos na ten temat?

Poszkodowani do kogo maja się udać ze swoim problemem?

Do sądu?........jak firma nie istnieje.

Strone internetową może sobie pierwszy lepszy człowiek mieć-ona nic nie daje nabywcy poza informacją.

Sam Harpia chciał mnie skarzyć do sądu nt. wpisu dotyczącego przetwornika wysokotonowego w jego nowych kolumnach.

Jako kto by się reprezentował w sądzie?.........jako Pan Herzyk-Hotsztaplerzyk?.....bo nie ma innej alternatywy dla niego.

Cackacie sie tu znim jak matka z łobuzem.

Jak taki mądrala jest to niech sie wypowie,a mnie proszę nie podszczypywać,bo jestem gruboskórny.

Dlaczego ukrywanie przez wiadomo kogo osoby wyzutej z podstawowych zasad czlowieczeństwa jest akceptowalne-odpowie ktoś na to?

Teraz powinien Harpia założyć firmę o nazwie BAJAN..............bo lubi bajać ludzi z nawijaniem makaronu na uszy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.