Skocz do zawartości
IGNORED

Ratujmy Rzeczpospolitą!

fox733

Rekomendowane odpowiedzi

Więc robisz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No naprawdę nie wiedział bym, o oświecony. Blask wiedzy na mnie zes.łałeś.

Nie musze czytać gazet, bo wiem z doświadczenia i bezpośrednich relacji jak wygłąda praca w ministerstwach i urzędach centralnych.

Specjalista w ministerstwie zarabia 1800-2000 a za***rdala na obiboków, melepetów i znajomych królika wsadzonych tam po znajomościach.

Myśłisz że dlaczego wykończyli wiceminister sprawiedliwości Zbrojewską? Bo przerastała tych głupków o głowę, doświadczeniem i inteligencją. Była człowiekiem ministra Grabarczyka "od roboty". Ale nie godziła się na wciskanie do ministerstwa obiboków i rozdzielanie posad politycznych przez desant "Koparczenki".

Ukryta Zawartość

Myśłisz że dlaczego wykończyli wiceminister sprawiedliwości Zbrojewską? Bo przerastała tych głupków o głowę, doświadczeniem i inteligencją. Była człowiekiem ministra Grabarczyka "od roboty". Ale nie godziła się na wciskanie do ministerstwa obiboków i rozdzielanie posad politycznych przez desant "Koparczenki".

nie ze smieszne bo jeszcze dwa dni temu areczek pisał ze ta zdrojewska to gnida i zapila sie

widac ze facet ma rozdwojenia jazni zalezne od nicka.Niebawem bedzie zwolennikiem Tuska.

Rządzą media i tylko własne niezależne myślenie się liczy ale to dotyczy niestety tylko ok. 10% społeczeństwa ( bo reszta zgodnie z poglądem Korwina to idioci).

I niestety te 10% nie jest w stanie realnie zmienić otaczającej nas rzeczywistości. Parę przykładów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

itd. itp

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rzecz w tym, że najwiekszym idiotą jest Korwin. Chyba nie chciałbyś żeby idiota wypowiadał sie o Twojej inteligencji?

Co to reszty to prawda. Ten ma władzę kto ma media. Można tak sobie jechac wózkiem władzy przez osiem lat w oparciu o pisanie bredni i wciskanie ludziom ciemnoty, byle powszechnie dużo i często je cytować.

Rzecz w tym, że najwiekszym idiotą jest Korwin. Chyba nie chciałbyś żeby idiota wypowiadał sie o Twojej inteligencji?

Korwin nie jest z mojej bajki ale ta jego teza o 90% idiotów jest jak najbardziej prawdziwa, a tutaj w odniesieniu do samodzielnego myślenia gdzie większość dyskutantów powtarza medialne manipulacje.

to mysl chłopie a najlepiej czytajac tylko niezalezna.A tak na marginesie poczytaj sobie co ci pisali o wizycie Komoruskiego w japonii.I mysl dalej.

Czytam prawie wszystko co jest tego warte, mieszkam, głosuję i płacę podatki w Polsce, myślę samodzielnie, mam własne zdanie, używam polskich czcionek, czego i Tobie życzę.

Korwin nie jest z mojej bajki ale ta jego teza o 90% idiotów jest jak najbardziej prawdziwa, a tutaj w odniesieniu do samodzielnego myślenia gdzie większość dyskutantów powtarza medialne manipulacje.

Nie sugerowałem nawet ze Korwin jest jakimś idolem dla Ciebie.

Gdyby jego teza była prawdziwa to z prawdopodobieństwem 10/1 wypowiadający ją Korwin mógłby należeć sam do grona idiotów. To nie żadna teza lecz zwykła erystyka i do tego mierna. Korwin nigdy nie powiedział nic mądrego czy rozsądnego. jego słowa nie zawierały nigdy żadnych przemyśleń i analiz. To tylko puste zdania, obliczone na rechot zafascynowanych nim gimbusów.

Co do prasy to masz racje. można ludziom wmówić wszystko. Każdą wypaczoną informację, albo półprawdę przez przemilczenie. Nie ma to nic wspólnego z inteligencją czytających czyli z tym że Korwin uważa ludzi za idiotów.

To jest tylko wynik tamowania informacji, dezinformacji i propagandy.

Nawet geniusz się jej nie przeciwstawi jeśli nie ma możliwości korzystania z wielu niezależnych źródeł. A nie ma takiej możliwości bo nikt nie jest w stanie przeczytać wszystkich gazet i obejrzeć wszystkich serwisów internetowych, nawet wiedząc od kogo każdy z nich jest zależny i na czyją korzyść kłamie.

Nie sugerowałem nawet ze Korwin jest jakimś idolem dla Ciebie.

Gdyby jego teza była prawdziwa to z prawdopodobieństwem 10/1 wypowiadający ją Korwin mógłby należeć sam do grona idiotów. To nie żadna teza lecz zwykła erystyka i do tego mierna. Korwin nigdy nie powiedział nic mądrego czy rozsądnego. jego słowa nie zawierały nigdy żadnych przemyśleń i analiz. To tylko puste zdania, obliczone na rechot zafascynowanych nim gimbusów.

Co do prasy to masz racje. można ludziom wmówić wszystko. Każdą wypaczoną informację, albo półprawdę przez przemilczenie. Nie ma to nic wspólnego z inteligencją czytających czyli z tym że Korwin uważa ludzi za idiotów.

To jest tylko wynik tamowania informacji, dezinformacji i propagandy.

Nawet geniusz się jej nie przeciwstawi jeśli nie ma możliwości korzystania z wielu niezależnych źródeł. A nie ma takiej możliwości bo nikt nie jest w stanie przeczytać wszystkich gazet i obejrzeć wszystkich serwisów internetowych, nawet wiedząc od kogo każdy z nich jest zależny i na czyją korzyść kłamie.

Oczywiście masz rację.

Jednak moja interpretacja tezy Korwina nie polega na ocenie poziomu inteligencji społeczeństwa rozumianej przez wiedzę tylko raczej sposób myślenia. Chodzi o to, że te 90% to lemingi, które podążają za narzuconą narracją bez umiejętności własnego osądu. Żeby była jasność, nie chodzi mi tylko o lemingi PO, PiS czy jakiekolwiek inne partyjne. Dotyczy to każdej dziedziny, np nasze AS- jakiś audiofilski guru stwierdzi przypuśćmy, że w jego super systemie ostatnio najwięcej wniosły podstawki pod kable i już cała gromadka aspirujących do elit też kupuje i słyszy jeszcze większy wpływ. Z tym, że w przeciwieństwie do polityki takie fanaberie są nieszkodliwe.

zytam prawie wszystko co jest tego warte, mieszkam, głosuję i płacę podatki w Polsce, myślę samodzielnie, mam własne zdanie, używam polskich czcionek, czego i Tobie życzę.

no to nic juz dodac nie da sie.Jestes prawdziwym polakiem.

Dotyczy to każdej dziedziny, np nasze AS- jakiś audiofilski guru stwierdzi przypuśćmy, że w jego super systemie ostatnio najwięcej wniosły podstawki pod kable i już cała gromadka aspirujących do elit też kupuje i słyszy jeszcze większy wpływ. Z tym, że w przeciwieństwie do polityki takie fanaberie są nieszkodliwe.

Z tym że takie fanaberie budują sposób myślenia o otaczającym nas świecie oparty nie o wiedzę tylko o wiarę. To niegroźne w hobby skrzywienie przenosi się później na inne dziedziny życia gdzie już takie błahe może nie być.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

no to nic juz dodac nie da sie.Jestes prawdziwym polakiem.

Tak, i jest mi z tym barzo dobrze, nie psioczę i nie przeżywam żadnych frustracji, które mogłyby mnie zmusić do emigracji. A Ty przynajmniej byś użył dużej litery, bo chyba w tym obcym kraju, w którym jesteś są jednak takie komputery, które je mają.

jestem w tak malym kraju ze sa tu tylko male litery.Natomiast w tym kraju ludzie mysla a nie wklejaja piec linkow dokumentujacych myslenie,

To z wygody. Co, miałem Ci opowiadać co jest na zdjęciach lub w jakimś artykule? Chyba, że nie rozumiesz co tam napisane i trzeba Ci to wytłumaczyć? Jeśli tak to pisz do kogo innego bo mi się nie chce.

Natomiast w tym kraju ludzie mysla a nie wklejaja piec linkow dokumentujacych myslenie,

No to jestes wyjątkiem misiu bo jedyne co robisz ostatnio poza zwyczajowym bełkocikiem, to jest przeklejanie linków z Gazety Wyborczej.

jestem w tak malym kraju ze sa tu tylko male litery.Natomiast w tym kraju ludzie mysla a nie wklejaja piec linkow dokumentujacych myslenie,

Jeśli tam tak wspaniale i inteligentnie to po co tu pisujesz? czyżby tęsknota, nostalgia, a może tam nie ma do kogo gęby otworzyć? Może bariera językowa?

Jeszcze Polska nie zginęła póki my żyjemy

Ukryta Zawartość

Pierwsze użycie siły przez nową władzę do pacyfikacji protestujących przeciw zamachowi na demokrację obywateli

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jeszcze Polska nie zginęła póki my żyjemy

Ukryta Zawartość

Pierwsze użycie siły przez nową władzę do pacyfikacji protestujących przeciw zamachowi na demokrację obywateli

Ukryta Zawartość

W treści opisowej pod galerią zdjęć jest mowa dwóch przeciwnych demonstracjach, a 13 zdjęć pokazuje tylko jedną stronę sporu, czyżby PiS nie pozwolił się fotografować, bo przecież nie możliwe żeby onet to zmanipulował:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Onet to jedno z ostatnich wolnych mediów w Rzeczypospolitej. Niedługo zostaną tylko reżymowe niezależne i nasze dzzienniki wraz republiką trwam ojca magnipotencji dyrektora.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Onet to jedno z ostatnich wolnych mediów w Rzeczypospolitej. Niedługo zostaną tylko reżymowe niezależne i nasze dzzienniki wraz republiką trwam ojca magnipotencji dyrektora.

Więc jeśli taki wolny i niezależny czyli obiektywny to dlaczego pokazał tylko jedną stronę sporu?

.Generalnie jestem od pielenia.

Taaaak?To super mam na wiosnę kupę roboty dla ciebie.Mam łąkę zarośniętą białym barszczem.Wypielisz?

A co tam u cipcipcipcipecki?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.