Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  200 członków

Roon Labs Klub
IGNORED

Klub użytkowników aplikacji Roon Labs

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz znajomy tak ma ,ale w praktyce trochę go to wkurza w sensie sama funkcjonalnośc obsługa bo działa to tak samo  , bo chcesz core postawić na tym samym pc obok windowsa ? to tak tez można 

Aha sam core na pc stacjonarnym też można tak tak to jak by niema znaczenia tylko żeby był zgodny ze specyfikają , sprawdz na stronce roona 

21 minut temu, blackromek napisał:

Czy mogę wykorzystać pod core stacjonarny komputer czy to zły pomysł 

Komputer to komputer. Jeśli ma być podłączony po USB to warto zastosować izolację galwaniczną. Ja mam odpalony Roon na laptopie z Windows, który jest podłączony do DAC po USB. Działa to super. Steruję z apki na telefonie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

38 minut temu, freju napisał:

zgodny ze specyfikają

Jaka znowu specyfikacja. Roon Rock os to 64bitowy system Linuxa który potrzebuje procesora x64 i nic więcej. Tak więc uruchomisz core na każdym jednym takim procku. 

A od paru dni praktycznie na wszystkim bo nowy OS posiada możliwość instalacji na UEFi a nie tylko Legance ( tryb biosu).

Tak więc teraz, hulaj dusza piekła nie ma. 

Jeśli ktoś się brzydzi Nuc to jest tez

https://www.smallgreencomputer.com/products/sonictransporter-i5

sam mam nuc8i3 i daje radę. Troszkę czasami szumi ale moje kaloryfery są głośniejsze. 

Gdzie najkorzystniej można kupić  kompletny Nuc  

Tylko zastanawiam się kupić czysty transport roon ready  , Tidal connect itp i roon postawić na pc stacjonarnym sterować z Ipad  czy nabyć nuc i tam zainstalować rock lub core ( tu pytanie jeśli jeden nuc połączony z dac usb to Rock czy Core )

Nie korzystałem jeszcze z roon nie wiem czy mi się spodoba 

Godzinę temu, NRK napisał:

Jaka znowu specyfikacja. Roon Rock os to 64bitowy system Linuxa który potrzebuje procesora x64 i nic więcej. Tak więc uruchomisz core na każdym jednym takim procku. 

A od paru dni praktycznie na wszystkim bo nowy OS posiada możliwość instalacji na UEFi a nie tylko Legance ( tryb biosu).

Tak więc teraz, hulaj dusza piekła nie ma. 

Nie wiem nie znam się zarobiony jezdem ,ale czytałem gdzieś na forach że może wystąpić konflikt przy aktualizacjach i możesz stracić całą swoją bibliotekę u nich na serwerze np lub inne problemy ,dlatego wolę napisać o tym że jakaś listę urządzeń PC ma roon ,choć tego nie śledzę już i być może niema to już żadnego znaczenia 😇

2 godziny temu, blackromek napisał:

Tylko zastanawiam się kupić czysty transport roon ready  , Tidal connect itp i roon postawić na pc stacjonarnym sterować z Ipad  czy nabyć nuc i tam zainstalować rock lub core ( tu pytanie jeśli jeden nuc połączony z dac usb to Rock czy Core )

Czekaj na black friday ;)Na Amazonie są często promki i to takie że nuci kupuje sie po 4szt ,np z 4tys na 1tys pln ale trzeba to śledzić na bieżąco?

1 godzinę temu, NRK napisał:

Rozumiem że funkcja kopia zapasowa w Roon jest ci zupełnie obca.

Tak zlewam to ,to co jest dla mnie najważniejsze mam na dyskach własnych ,a z tidala mam kilka playlist i się nie popłacze jak znikną , wracając nie były to tylko problemy z utratą bibliotek tylko w działaniu samym ,i jeśli masz urządzenie np nie kompatybilne według ich listy to możesz sobie powąchać support bo na starcie mają powód żeby cie olać 😉

Edytowane przez freju
3 godziny temu, blackromek napisał:

Masz 2tyg na testy free , na początek zainstaluj normalnie na windowsie zapinasz dac po usb w ustawieniach w apce roon  znajdujesz - ustawienia-audio-znajdujesz swój dac- i to już praktycznie lata , wiadomo potem ustawienia dodatkowe konfiguracja  dsp i samego urządzenia jeśli jest na liście firma twojego dac to ustawienia ci ustawi sam , ale warto się pobawić samemu , trudno tutaj ci dokładnie opisać to wszystko, ale masz tam wszystko po Polsku

58 minut temu, NRK napisał:

W skrócie to jest pomoc dla debili.

Wprowadzasz ciężką narracje nie wchodzę w to , jeśli cała społeczność Roon  są dla ciebie debilami to trudno jest dalej o czymś gadać

24 minuty temu, freju napisał:

Wprowadzasz ciężką narracje nie wchodzę w to , jeśli cała społeczność Roon  są dla ciebie debilami to trudno jest dalej o czymś gadać

Widać że często korzystasz z supportu.

8 minut temu, NRK napisał:

Widać że często korzystasz z supportu.

Ja ani razu ,ale ty może zweryfikuj swoje iq ?

19 minut temu, maciekplacek napisał:

Są jakieś przecieki że na BF będą 2-3 mc za free?
Z tego co pamietam w zeszłym roku jakaś promka wpadła.

Bywają ale musisz podać juz kompletne dane chyba nawet z karty i w odpowiednim momencie zrezygnować bo z automatu ci ściągną środki .Kiedyś były porządne promki na dożywotki ale te czasy już minęły raczej 😏

Edytowane przez freju
17 minut temu, payong napisał:

Wybaczcie laickie pytanie ale co to jest BF?

Black Friday

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Żeby nie było zdziwienia - black friday od roon

to jest treść maila z dzisiaj ( ponieważ nie przedłużyłem subskrybcji )  

We're changing our prices

We thought we'd reach out to give you a heads-up that we're changing our prices on January 1, 2023. 

That means if you were on the fence about re-subscribing to Roon, there's never been a better time. After January 1, our prices will change as follows:

• Monthly subscription: $14.99, billed monthly.
• Yearly subscription: $12.49, billed annually.
• Lifetime subscription: $829.99, one-time.

If you'd like to re-subscribe, make sure to visit your account page and join us before prices go up!

To świadczy o tym że czują się mocni i konkurencja im nie groźna,coś jak allegro w PL prowizję mają lichwiarską bo mają monopol i nic ku-wa nie zrobisz 🤑

Edytowane przez freju
1 minutę temu, freju napisał:

To świadczy o tym że czują się mocni i konkurencja im nie groźna,coś jak allegro w PL cennik mają lichwiarski bo maja monopol i nic ku-wa nie zrobisz 🤑

Ceny z d..

Ja kupiłem life i staram się o tym wydatku zapomnieć. Ale za to nie martwię się o jakość softu streamera który w moim przypadku jest obecnie po prostu rpi4. Testowałem alternatywy ale ile można się wahac. A cena... Moim zdaniem  warto dla wygody. LMS trochę mi nie pasował. Bluos może super ale wtedy musisz mieć kompatybilny sprzęt.
Raz kupiłem i nara. Co miesiac płacić za Roon + Tidal... Dla mnie trochę już za dużo.

27 minut temu, w.p. napisał:

Ja kupiłem life i staram się o tym wydatku zapomnieć. Ale za to nie martwię się o jakość softu streamera który w moim przypadku jest obecnie po prostu rpi4. Testowałem alternatywy ale ile można się wahac. A cena... Moim zdaniem  warto dla wygody. LMS trochę mi nie pasował. Bluos może super ale wtedy musisz mieć kompatybilny sprzęt.
Raz kupiłem i nara. Co miesiac płacić za Roon + Tidal... Dla mnie trochę już za dużo.

Kiedy i za ile kupiłeś ? wykupiłem na rok ale za te 500$ bym sie skusił ,teraz to wszystko zabija kurs 😉

Edytowane przez freju
45 minut temu, freju napisał:

Kiedy i za ile kupiłeś ? wykupiłem na rok ale za te 500$ bym sie skusił ,teraz to wszystko zabija kurs 😉

Ja kupilem oficjalnymi kanałami może 4 mce temu. O tyle dobrze ze na początku pandemii przerzuciłem trochę kasy na konto walutowe więc tak nie bolało jak płaciłem i nie przejmowalem się kursem. 

No nie - to ja się tak nie bawię. Cały czas płaciłem co miesiąc i jak $ doszedł do 5zł to już miałem poważne wątpliwości. Tą podwyżką pomogli mi podjąć decyzję, szczególnie, że wyjście USB w moim BSN nie chce współpracować z Roonem a przez BluOS działa normalnie. Cóż, trzeba będzie się przyzwyczaić do BluOS. 🤷‍♂️

6 godzin temu, freju napisał:

Nie kurs jest problemem, tylko podwyżka ceny.

2022-11-16.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.