Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  200 członków

Roon Labs Klub
IGNORED

Klub użytkowników aplikacji Roon Labs

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, lukaszstach napisał:

tak robię - wpisuje ip roon core, nr portów podaje i dalej kicha;( albo cos źle robie, albo jakis inny problem

Dodaj aplikcje Roon i odpowiednie porty do reguł firewall w synology.

Zrzut ekranu 2023-01-04 185124.png

2 godziny temu, NRK napisał:

Ale ty się łączysz po quickconnect.to a nie po ip. Jesteś pewny że posiadasz publiczny adres IP?

Może ma publiczny IP ale czy go wykorzystuje, to jest pytanie.

5 minut temu, payong napisał:

Może ma publiczny IP ale czy go wykorzystuje, to jest pytanie.

Też fakt, po jego otrzymaniu w sieciach komórkowych trzeba zmienić APN inaczej dalej będzie lipa.

Cześć. 

Korzystam obecnie z roon z wersji na 3 miesiące. Coraz poważniej zastanawiam się nad zakupem tego oprogramowania. Pytanie brzmi czy można znaleźć ten program w niższej cenie. Chodzi mi oczywiście o subskrypcję life time. Czy można od kogoś odkupić ten program i korzystać na swoim sprzęcie? 

gustard r26, icepower 1200as1 x2, T+A Criterion T160

Jeszcze 10 dni temu był tańszy ,ale inflacja dopadła Roona i poszybował😅 ,myślę że troche przesadzili ale takie jęczenie to już nudne jest ,też obczajam czy ktoś niema dożywotki w lepszej cenie 500$ płacę od ręki 🤑🤫

Edytowane przez freju

Freju, czyli odkupić można?

Rozumiem, że problem ze znalezieniem chętnego do sprzedaży? 

gustard r26, icepower 1200as1 x2, T+A Criterion T160

W jaki sposób połączyć telefon android z DAC-iem, czy ROON może obsłużyć takie połączenie.

Wydawało mi się, że widziałem gdzieś na YouTube takie połączenie, kiedy mnie nie interesowało, a teraz nie mogę znaleźć.

11 minut temu, Tal napisał:

apka Roon Remote

Ciepło, on chce połączyć telefon z Dac. 

Musi użyć Roon ARC.

IMG_20221205_113608.jpg

Edytowane przez NRK

Chciałem bezpośrednio z Roon Remote, ale tam nie widzę opcji wyjścia na DAC. W ARC Roon jest: "Włącz sterownik USB", ale co zrobić aby telefon zaczął przesyłać sygnał cyfrowy do DAC-a? Podłączyłem go bezpośrednio kablem usb c-c (to chyba bez szans), a teraz poprzez hub OTG i też nic.

2 minuty temu, NRK napisał:

Masz go włączyć i podłączyć telefon do Dac-a i to wszystko.

No niestety nie działa. Kabel powinien być chyba OTG i mam taki hub

11 minut temu, NRK napisał:

Żaden otg, ja mam zwykłą przejściówkę i mi działa.

Nowy Android ma już bezpośrednią obsługę USB. Starsze wymagają OTG. Tak mi się wydaje.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 minut temu, Piopio napisał:

Nowy Android ma już bezpośrednią obsługę USB. Starsze wymagają OTG. Tak mi się wydaje.

Na starym Androidzie ARC nie działa.

Telefonów ci umnie dostatek 🤣🤣🤣

IMG_20230113_224429.jpg

Edytowane przez NRK
3 minuty temu, NRK napisał:

Żaden otg, ja mam zwykłą przejściówkę i mi działa.

Ok, udało się z moim starym telefonem (zwykły kabel USB), aktualny wymaga chyba totalnego wyzerowania i instalacji wszystkiego od nowa.

Fajnie by było, gdyby dodali obsługę usb do Roon Remote.

Ze zdjęcia widzę, sprzęt z kolorowymi lampeczkami. Ja testuję właśnie Mojo 2.

Dzięki za pomoc

2 minuty temu, mojave napisał:

Fajnie by było, gdyby dodali obsługę usb do Roon Remote

I zaś by była dyskusja o hiendowych telefonach 🤣🤣🤣

Proszę o pomoc. Podpowiedzcie jak skopiować katalog z muzyką jaki ma na dysku Synology finalnie na kartę microsd  ?

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

3 minuty temu, Tomek1777 napisał:

Proszę o pomoc. Podpowiedzcie jak skopiować katalog z muzyką jaki ma na dysku Synology finalnie na kartę microsd  ?

Podłączyć NAS do PC który ma czytnik kart i skopiować. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

podłącz do synology do gniazda usb jakiś czytnik kart sd i skopiuj lub znajdź notebooka z gniazdem dla kart sd i też skopiuj.

jeśli masz tylko smartfona z gnizdem microsd to zainstaluj na nim aplikację "DS file" od Synology i skopiuj co potrzebujesz 🙂

Edytowane przez payong

jestem laik w tych sprawach . W sieci  lan  Nas jest widoczny  ale nie można tą droga skopiować z niego nic na komputer. podłączyłem czytnik pod usb ale w tym cholernym linuxie nien idzie dojść jak coś skopiować z niego na  >>> , on tylko chce kopiować zawartość kart na niego <<<<

4 minuty temu, NRK napisał:

Pakiet exFatt Access się kłania. 

można jaśniej ?

2 minuty temu, payong napisał:

Musi się dać. Ja kopiuję w tę i zpowrotem codziennie.

mogę tylko pobrać każdy album oddzielnie

2 minuty temu, Tomek1777 napisał:

można jaśniej ?

Centrum pakietów na synology.

Tam jest ładnie opisane do czego to służy.

Zamapuj sobie napęd na koputer przy pomocy Synology asistant i wtedy robisz co chcesz. 

Najprościej.

Edytowane przez NRK
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.