Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

PS4 to wciaz super maszynka do gier, jesli roznica nie bedzie duza to zostaje przy PS4. Czas pokaze. To nie jest jak na PC ze cos nagle nie dziala lub nie chodzi. :P

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Wielcy producenci gier maja pc-towców zupełnie gdzieś. Traktuja ich głownie jako piratów.

Licza sie głownie konsole. Na tym jest zarobek i pod to sa przygorowywane wersje podstawowe.

Niedługo :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panie gdzieś ty te rewelacje wyczytal. Miliard PCtow na świcie i wielcy producenci nie chcą wydawać bo się nie opłaca. A za każdą sztukę nawet do 2xx zl zgarnąć idzie. Wszędzie propaganda.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

To nie jest jak na PC ze cos nagle nie dziala lub nie chodzi. :P

tutaj też takiego czegoś nie ma... karmisz się farmazonami, naprawdę pomysł zanim coś napiszesz.

Co do zmian sprzętu, już o tym pisałem że wielu wymienia bo nie chodzi o gry. Wiele i gęsto w wielu biurach grzeją się GTX'y w sli ... to pracuje.. zarabia a gry w życiu na oczy nie widziały, ludzie w domach też robią przeróżne rzeczy.

Teraz rynek się zmienia, cyfrowe licencje skutecznie zwalczają piractwo.. zobaczymy co będzie.

Panie gdzieś ty te rewelacje wyczytal. Miliard PCtow na świcie i wielcy producenci nie chcą wydawać bo się nie opłaca. A za każdą sztukę nawet do 2xx zl zgarnąć idzie. Wszędzie propaganda.

Od tych, co tworzą gry a nie grają. ;)

Wydania pecetowe to jedynie uzupełnienie i dodatkowy grosz.

Najważniejszy w tym biznesie jest pierwszy tydzień sprzedaży.

"Within 24 hours of its release, Grand Theft Auto V generated more than $800 million in worldwide revenue, equating to approximately 11.21 million copies sold for Take Two. The numbers nearly doubled analysts' expectations for the title. Three days after release, the game had surpassed one billion dollars in sales, making it the fastest selling entertainment product in history. Six weeks after its release, Rockstar had shipped nearly 29 million copies of the game to retailers, exceeding the lifetime figures of Grand Theft Auto IV.

On 7 October 2013, the game became the best-selling digital release on PlayStation Store for PlayStation 3, breaking the previous record set by The Last of Us, though numerical sales figures were not disclosed. It broke seven Guinness World Records on 8 October: best-selling video game in 24 hours, best-selling action-adventure video game in 24 hours, highest grossing video game in 24 hours, fastest entertainment property to gross $1 billion, fastest video game to gross $1 billion, highest revenue generated by an entertainment product in 24 hours, and most viewed trailer for an action-adventure video game.

As of August 2014, the game has sold-in over 34 million units to retailers for the PlayStation 3 and Xbox 360. As of 31 December 2014, the game has shipped 45 million copies to retailers, including 10 million copies of the re-released version for eighth-generation consoles. As of 18 May 2016, the game has shipped over 65 million copies across all platforms."

Ah ta propaganda, jakos ta sprzedaz PC nie jest wspolmierna z tym co zarobili na konsolach. Dlatego m.in RDR2 wychodzi tylko na konsole. Pewnie do tego dochodzi cykl produkcyjny, nie chce im sie go wydluzac robiac wersje na PC.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jakby co, to widać tez po tym, że watch dogs 2 na pecety będzie opóźniony względem konsol.

Po prostu pecety nie są priorytetem.

Ukryta Zawartość

Jakby co, to widać tez po tym, że watch dogs 2 na pecety będzie opóźniona względem konsol.

Po prostu pecety nie są priorytetem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem ile w tym prawdy (3 portale, 3 wersje jednego wywiadu) ale Square nie wyda gry na PC bo musiałby nad nią pracować ponad rok, przy czym zaznaczono że produkt byłby dopracowany z nowymi możliwościami itd. Zaznaczono również ze gra nie będzie kompatybilna z PS4 PRO z tego samego powodu. Jaki z tego wniosek ? PS4 znowu za słaba i programiści znowu są ograniczeni.

W tej całej "wojnie" wszyscy zapominają o jednej rzeczy, obecne konsole (obie) to komputer, który tak naprawdę ratuje domowy rynek IT. Każdy egzemplarz sprzedanej konsoli to grosz w bezpieczeństwo rynku IT. Po za tym konsole pokazały że słaby hardware potrafi sporo policzyć, udowadniają że cały wyścig szczurów to tylko skok na kasę.

Kiedy wymieniacie wszyscy ps4 na ps4 pro? :))))

Zrobię tak...

Pojadę po The Last Guardian, ( premiera w grudniu, podobno 6.12.2016 ) i przy okazji obczaję sobie PlayStation 4 Pro

Wtedy zadecyduję.

No chyba że nie wytrzymie : ) i pojadę wcześniej po PlayStation 4 Pro...

giphy.gif

Premiera PlayStation 4 Pro, podobno w listopadzie, tylko nie wiem którego dnia, bo mi się zapomniało.

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

10 Listopada.

• 2 tygodnie później...

teraz się znowu zacznie..

PC pełne 4k i problemy z wydajnością..

PS4 my też mamy 4k... tylko w postaci 2x1080p + resampling...

kiedy to ja pisałem że to ściema dla gimbazy...

Zacznijmy od tego że APU nie zostały zaprojektowane pod gry tylko jako układ uniwersalny, typowy tani CPU do bomu czy biura. Sam układ jak i proces technologiczny to staroć. Generalnie jak na zastosowane komponenty to konsola jest bardzo droga.

Niestety AMD ledwie zipie, konsole ratują rynek IT.. nie wyobrażam sobie monopolu intela który według mnie ściemnia jak tylko może.

Jeżeli ta gra będzie miała sensowną AI, to rzeczywiście może to być coś wielkiego. Proceduralnie tworzone planety już dają pojęcie o skali świata gry i zaczynaja mnie do niej przekonywać:

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

heh i się zaczyna..

Ukryta Zawartość

czyli marne 30fps i to kastrujących aktualizacjach... sory optymalizacjach.

Ukryta Zawartość

To tylko konsola a gry teraz na szybko ze słabą optymalizacją wychodzą tutaj trzeba mocnego sprzętu żeby to smigalo w wysokich fps i rozdzielczości.

heh i się zaczyna..

Ukryta Zawartość

czyli marne 30fps i to kastrujących aktualizacjach... sory optymalizacjach.

Toż to już się robi klimat PC, kiedyś wychodziła konsola na lata i gracz miał spokój, teraz doładowanie na szybko. Podobno są też w niektórych grach szczątkowe ustawienia graficzne :)

Ukryta Zawartość

Dawid tak nawiasem jako ciekawostkę kumpel grał na swoim PS4 w Uncharted 4 i ostatnio skończył Tomb Raidera. Wiem że jedna jaskółka nie wróży wiosny, ale powiedział że TR jest lepszą grą. A mówiłeś że nie ma na PC tak dobrej gry jak Uncharted 4 :))))

Piotrze. Jedna jaskolka wiosny nie czyni. TR to w kazdym elemecie gorsza gra, choc generalnie TR nie jest gra zla.

Kolega ogral cala trylogie na PS3?

Ps. Pc-towcy moga pomarzyc.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Plus bonus:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Już niedługo The Last Guardian...

giphy.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Fajnie jej włosy wieja na wietrze, reszta nie robi na mnie wrażenia ani nie wywołuje żadnych marzeń. Ale może ja już tak mam :) Podobała mi sie za to gierka "Inside" twórców Limbo. Te powyższe pewnie odstawiłbym po godzinie.

Ps. Pc-towcy moga pomarzyc.

tak jak.. masz fobie na punkcie tych gier że je ciągle wklejasz ? innych nie robią ?

Już niedługo The Last Guardian...

hit z Nintendo tylko zamiast małpy smok ? szacun..

tak jak.. masz fobie na punkcie tych gier że je ciągle wklejasz ? innych nie robią ?

hit z Nintendo tylko zamiast małpy smok ? szacun..

Bo tylko te gry sa na ps4.

Ale PC poza tymi grami ma inne zalety. I dużo innych gier.

Tak się chcę sztucznie nacieszyć swoja super hiper (plastikowa i przestarzała w rzeczywistości) ps4.

Wyparcie faktów i w miejsce faktów przytaczanie 2 czy 3 gier nie zmieni rzeczywistości.

Kolega DavidM tak zachwalał Unchrted 4 a mój kumpel odstawił to w 1/4 postępu. Obiektywnie co tu powiedzieć z mojego punktu widzenia, Są rodzynki, ale większość gier to mi się kojarzy z jakimiś tępymi platformówkami. Takie Horizon Down naprawdę w moich oczach jakaś taka gra dla gimbazy. Może tego nie ogarniam. Sapkowskiego i mangę tez nie wszyscy ogarniają i ja również się do nich zaliczam. Ostatnio kupiłem sobie Mafię 2 (tak dwójkę). Bardzo fajna muzyka i fajna treść. Grafika mimo że trochę wiekowa mnie nie odrzucała. Dobrze się bawiłem. Ale Inside to dla mnie mistrzostwo klimatu. DavidM zamiast tych gniotów które przytoczyłeś wyżej przerób sobie ta gierkę bo jest również na PS4. Możesz się po skończeniu podzielić ze mną interpretacją przekazu tego arcydzieła.

Kolega DavidM tak zachwalał Unchrted 4 a mój kumpel odstawił to w 1/4 postępu.

ja grałem z 5h i się nudziłem, gra jest prosta. Mimo wszystko ja nie znam poprzednich części, zapewne nie jeden gracz znający całość nakręcił się bardzo mocno. Do tego jest to pierwsza gra na takim poziomie wizualnym. Zobacz jaki chłam przez ostanie lata dostawały konsole, to że się teraz cieszą jest rzeczą normalną i zrozumiałą.

Niezrozumiały jest brak krytyki, fanatyzm, zaślepianie i dyskryminacja tego czego nie znają. W głowie mam ciągle znajomego który uważał że tico to najlepszy samochód na świecie bo był jego, na nic innego nie było go stać więc to było złe. Nie wnikam. ...

Ja już na PC przeżyłem tą monotonię, to był kres mojej gamingowej kariery.

Ha ha ha! Remastery gier takie same jak remastery audio:

84020313.jpg

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.