Skocz do zawartości
IGNORED

cd + interkonekt za 2000 zł

saint

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich,

jak w temacie.

Dodam tylko że chodzi mi o secondhande za 2000 zł. Będę wdzięczny za wszelkie rady dotyczące możliwego upgrade'u źródła. Ma to zagrać z Creek'iem 5350 - AQ Bedrock - Proack Tablette 2000. Oczekuję że cd i inter "podbiją" troszkę bas nie zamulając jednocześnie reszty pasma.

Chwilowo najlepszym pomysłem wydaje mi się Marantz 6000ki + Fadel Aerolitz.

z góry dziękuję.

https://www.audiostereo.pl/topic/12383-cd-interkonekt-za-2000-z%C5%82/

no tak... tylko z tego co zdążyłem poznać ofertę dostępnego sprzętu, to ciekawsze oferty zaczynają się od ok. 3500 zł a to przedział cenowy stanowczo dla mnie odległy.

Chociaż oczywiście jeżeli znajdę cos ciekawego za 2 tys. - chętnie poczekam z wymianą interkonektu.

za 2000 teżmożńa znaleźć ciekaw używki. , np: ktoś reguralnie ogłaszał się w HiFi i M ze sprzedażą Arcam ALpha 8Sę zaczynał od 2500 skończył na 2100 lub 2000 nie pamiętam. Niższe modele chodzątnaiej, a więc Alpha 8 i 7. Może ktoś sprawdzal jak z tym wzmakiem gra rotel RCD 02? 2400zł nowy.

słuchałem rotela 02 ze swoim creek'iem ale niestety nie bardzo mi pasuje... niby środek i górka całkiem spoko... dynamika też mi pasuje... ale bas to jego najsłabszy punkt. W zestawie creek na tabletkam dawało to słabo kontrolowane buczenie...

ja mam creeka a 50. wiem, ze to inna polka ale mysle, ze podejscie do dzwieku podobne. gralo to kiedys z marantzem cd6000 (analogicznie - inna polka niz 6000ki, ale podejscie podobne) i kolumnami castle pembroke. kombinowalem z kablami az nie wymienilem cd na musical fidelity a3 cd. teraz chodzi tak fajnie, ze zaczalem pieniadze przeznaczac nie na sprzet, ale na zakup jakiegos samochodu.

musical jest do sprzedania na allegro - jakis sklep sprzedaje. 2 tyg. temu chcieli 3300, teraz 3100, mysle, ze jak im przedstawisz propozycje ciekawa (wal 2500- 2600, a co) to moze sie uda. ale musialbys najpierw pewnie posluchac. jak jestes z wro to sluze pomoca.

pzdr

ten mf a3 to pewnie bardzo fajny klocek ale chyba będę miał problem żeby go kupić. Na dziś to 2000 zł to naprawdę wszystko i nie wiem kiedy będę mógł pozwolić sobie na a3. Chętnie bym posłuchał tego w swoim zestawie ale niestety mieszkam w Warszawie więc jest to całkiem spory kawałek drogi.

Pozdrawiam Wrocław.

Zawsze możesz kupić na przeczekanie jakiegoś Marantza. To towar łatwozbywalny i na pewno na nim nie stracisz.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

hmm... wobec tego mam również troszkę inne pytanie: jakie mielibyście propozycje gdybym postanowił zaczekać z zakupem aż uzbieram okrągłą sumkę 4000 zł. Co wtedy?

Oczywiście jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły na opcję 2000 również poproszę.

oj, tutaj to ja juz nie pomoge. powiem tylko tak: szukalem czegos w przedziale cenowym do 3500 pln, bo dokladnie tyle kosztowal arcam cd73t. troche pytalem na forum, i w koncu broy i zegarmistrz doradzili, zebym posluchal tego musicala. arcama nie sluchalem, aczkolwiek broy pisal, ze to niezbyt dobry sprzet (ten cd73t), a poniewaz broy to madry chlop, wiec dalem sobie spokoj i kupilem musicala. i jestem zadowolony.

ja wiecej nie pomoge, bo po prostu sie nie znam. czasem pojawiaja sie fajne okazje, np nad s500 za 3000pln.

szukales na audio.com? moze tam cos sie znajdzie?

pozdr i powodzenia

NAD S500 to dobra, bezpieczna opcja. Super wykonanie i gra toto też przyzwoicie. Sam miałem kiedyś przez kilka miesięcy. Natomiast odnoście kupowania czegoś na przeczekanie to miałem oczywiście na myśli urządzenie używane - jak dobrze kupisz to na nim jeszcze zarobisz.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

No tak,

prawda na dzis jest jednak taka że na nowe zabawki (cd+inter) mam tylko 2000 i zastanawiam się jak najlepiej je ulokować. Pomysł na mf a3 mialem juz jekis czas temu, ale niestety ceny jakoś nie chciały spadac do poziomów przeze mnie akceptowalnych. Trudno.

Jeśli chodzi o tańsze odtwarzacze to mam wybór pomiędzy marantzem 6000ki a rotelem 971. Oba poniżej 1500zł. Pytanie tylko ile właściwie są warte? Jaka cena Waszym zdaniem wydaje się ok?

tutaj niezbyt pomoge. o tym musicalu mowilem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

stoi juz drugi raz i nikt sie nim nie interesuje. przedstaw im propozycje nie do odrzucenia :-). albo poczekaj jeszcze, jak nikt nie kupi to moze go znow wystawia (ostatnio byl za 3300) i masz nast. asa w rekawie.

pzdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

->shinobi

spróbować zawsze warto... choć czarno to widzę.

Sprawdzam jeszcze pro forma na "audiogonie" bo moja żona ostatnio dość często bywa w NY, ale ceny w USA wcale nie są specjalnie niższe i na dodatek pojawia sie problem z 120V.

saint, no co Ty :) smialo sie z nimi targuj, powiedz ze kumpel kupil za 2600 i po tyle chodza. Ja po tyle kupilem. Poza tym wspomnji, ze ten model byl przeceniany przez audioklan na ok 3300 czy 3600. jakos tak. model A3.2 cd tez przeceniali o jakies 25-30%. a i tak im nie schodzi. dasz rade, powodzenia.

czołem

• 2 tygodnie później...

uaktualniam wątek,

idąc za radą Elberoth'a kupiłem cd marantz 6000 ki. W porównaniu z DVD HK21 olbrzymi skok. Wiem, że docelowo zechcę wymienic tego cdka na coś z wyższej pólki, ale to przyszłość.

Dzisiaj mam do wydania ok. 500 zł na interkonekt, choć nie będę sie upierał żeby aż tyle.

Wobec czego mam pytanie:

Jaki inter ociepli troszeczkę całość pasma i podkreśli bas bez zbędnego zamulania i straty stereo?

• Redaktorzy

pal55 - a porównując wpływ produktów Audionovej do kilkunastokrotnie czasem droższej konkurencji co przeciętny audiofil pomysli? Po co przepłacać skoro nie słychać różnicy? Moim zdaniem bardzo udany debiut na AS. A jakiekolwiek przybrudzenie wysokich na wstęgowcu byłyby na pewno słyszalne ( a nie były)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

pal55

Dokladnie :).

Ale zeby wlozyc jeszcze jeden kij w mrowisko dodam:

Cena (audionova galatea) na stronie www (oplacaja przesylke) - 199zł, przed Audio Szoł dawali 10% rabatu, wiec sprzedawali po 180zl, jaka cene mial w hurcie, skoro czlowiek, ktory sprzedawal/sprzedaje je na allegro (bral hurtowo od dystrybutora), puszczal je bez ceny minimalnej a srednio ten interkonekt schodzil mu po 140zl. Wiec ile naprawde kosztuje tak wykonany przewod? (a jeszcze trzeba na nim zarobic) ;)...

Oczywiscie takie zastanawianie sie ma sens, jesli Ty i inni sprawdza sami ten przewod, i sami powiedza, ze nie jest gorszy, od tych za "audiofilskie" pieniadze :).

Pozdrawiam

jak 4kzł - to spokojnie poszukaj Meridiana 506 bardzo dobrze wpasuje się w Twoją koncepcję, żeby umilić sobie czekanie może spróbuj poszukać jakiejś Regi albo wyższego Musicala z serii E, ten twój pierwszy wybór też ok

-> saint

Skoro tak na wstępie celujesz w Marantza CD-6000 KI, to może posłuchaj też CD-63 KIS :-D To poprzednik, trochę starszy, ale może okazać się, że kupisz go po odsłuchu jako "źródło tymczasowe" na kawał czasu i może nawet taniej, niż CD-6000... Moim zdaniem warto się 63-ką zainteresować, tym bardziej, że jeszcze osiągalne są one na "second-handzie". Kabel bym sobie darował do momentu, gdy będzisz po zakupie docelowego (w tej konfiguracji) źródła i najwyżej zrobił coś np. na Gothamie (poszukaj wątków o tej łączówce na forum).

-> saint (oraz wszyscy czytający ten wątek ;-)

Przepraszam, nie doczytałem dokładnie, że CD został już kupiony :-/ Przepraszam za zamieszanie i jednocześnie polecam swoją poradę innym osobom z podobnym, jak saint, problemem :-D

pewnie bym kupił te 63kis, ale że będzie to u mnie grało zapewne ponad rok to myślę, że 6000ose ki łatwiej się sprzeda.

Jeszcze jedno pytanko. Gdzie można posłuchać kabelków audionova?

A zmieniając troszkę wątek, to szkoda że na AS nie mogłem porównywać kabelków. Słuchało się całych zestawów a ja np. miałbym ochotę słuchać porównawczo samych kabli na jednym zestawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.