Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Sansui

Husher

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zgadzam się. Nie jest moją intencją aby toczyć jakiekolwiek wojny. Myślę, że w Twoim i moim interesie jest organizacja dobrze przygotowanego odsłuchu. Dlaczego w Krakowie? Bo tutaj mamy chyba najlepsze w Polsce zaplecze i najsilniejszą grupę. Z tym że odsłuch chcę zorganizować sam ale jeśli ktoś z grupy będzie chciał uczestniczyć - proszę bardzo. Termin można ustalić z większym wyprzedzeniem. Jeśli tylko ktoś z dobrym Sansui mieszka na Śląsku czy w Małopolsce - zapraszam. Zawsze możesz dostarczyć komuś takiemu odpowiednio dobrane modele wzmacniaczy - tak żeby wreszcie nie było niedomówień. Oczywiście kwestię doboru kolumn też możemy razem ustalić. Naprawdę byłbym za tym aby kwestie dotyczące Sansui zostały raz a porządnie wyjaśnione. Chętnie zmienię swoje zdanie ale muszę mieć do tego podstawy.

Pozdrawiam

R

Z dużym zaciekawieniem śledzę kolejne wpisy. Naprawdę my Polacy jesteśmy wyjątkowym narodem. Podobnych wątków ze świecą szukać na forach amerykańskich. A to ich cały rozgarnięty Świat uważa za buraków. Dobrze że polska język taka trudna :)

No cóż tu jest Polska, a nie elgancja-Francja

Jak miło was Panowie poczytać, prawda jest taka że każdy wyda swoje pieniądze

jak uważa a i tak na początku swojej przygody z audio się sparzy z 2-3 wymiany

są nieuniknione żeby chociaż liznąć kierunek poszukiwań.

sprawa ma się trochę inaczej jak wchodzi w grę sprzęt nowy bo wtedy

można w miarę ogarnąć ,posłuchać i dotknąć klocka z którym ewentualnie

będzie się później obcować.

Jak miło was Panowie poczytać, prawda jest taka że każdy wyda swoje pieniądze

jak uważa a i tak na początku swojej przygody z audio się sparzy z 2-3 wymiany

są nieuniknione żeby chociaż liznąć kierunek poszukiwań.

sprawa ma się trochę inaczej jak wchodzi w grę sprzęt nowy bo wtedy

można w miarę ogarnąć ,posłuchać i dotknąć klocka z którym ewentualnie

będzie się później obcować.

dokładnie - każdy swoje musi przecierpieć...:P

?

nie chcę szukać wypowiedzi discomaniaca ale w pełni popieram zdanie

że sony jest dobre ale jak szukasz czegoś lepszego i wiesz co

szukać można dużo lepiej.Bumpalump twoja 830 na prawdę robi wrażenie

czuje się moc ale obowiązkowo jak będziesz we Wrocławiu nr masz

to musisz wpaść do mnie i posłuchać mojego zestawienia zobaczysz co to szybkość na basie

a z resztą co tu pisać gorąco Ciebie zapraszam pozdro

i posłuchać mojego zestawienia zobaczysz co to szybkość na basie

tak z ciekawośći

chodzi o: wzmacniacz: music hall a35.2,

cd: cambridge audio azur 350C,

i głośniki dali zensor?

tak?

?

Tak.rozumiem że niektórzy mają kable w cenie mojego sprzętu , ale ja

i Bumpalump scłuchamy podobnej muzyki i w podobnych kwotach się obracamy

no szkoda że jestem frajer i sansui nie kupiłem :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Tak.rozumiem że niektórzy mają kable w cenie mojego sprzętu , ale ja

i Bumpalump scłuchamy podobnej muzyki i w podobnych kwotach się obracamy

no szkoda że jestem frajer i sansui nie kupiłem :)

Nie chcę nic mówić ale obawiam się że Sansui jest nieporównywalnie lepsze od tego co masz ;-) Te klocki o których pisałem to zupełnie inny przedział cenowy i zupełnie inna jakość. Ale wiesz co? Fajnie że Ci się podoba to co masz i że kochasz muzykę ;-) Ja np mam ponad 6000 płyt w kolekcji. I niestety stale ich przybywa ;-)

<br />Nie chcę nic mówić ale obawiam się że Sansui jest nieporównywalnie lepsze od tego co masz ;-)<br />
<br />Nie chcę nic mówić ale obawiam się że Sansui jest nieporównywalnie lepsze od tego co masz ;-)<br />

nie obchodzi mnie ile te klocki kosztują bawiłem się w starocie długo,

i już od dawna jestem klient stracony bo nikomu kapsli nie nabiję ;)

haha telewizory czarno białe macie , te to miały budowę i w bardzo

dobrych czasach były robione gdzie jeszcze nie oszczędzano na materiałach.

Kupujcie ludzie japonie nady co chcecie mój MH jest ostatnim

elementem do sprzedania w moim systemie.

<br />Fajnie że Ci się podoba to co masz i że kochasz muzykę ;-)<br />

I to jest najważniejsze.Sprzęt jest dla muzyki a nie odwrotnie.

oczywiście korzystając z okazji i pory życzę wszystkim

DOSIEGO ROKU , pozdro

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

nie obchodzi mnie ile te klocki kosztują bawiłem się w starocie długo,

i już od dawna jestem klient stracony bo nikomu kapsli nie nabiję ;)

haha telewizory czarno białe macie , te to miały budowę i w bardzo

dobrych czasach były robione gdzie jeszcze nie oszczędzano na materiałach.

Kupujcie ludzie japonie nady co chcecie mój MH jest ostatnim

elementem do sprzedania w moim systemie.

I to jest najważniejsze.Sprzęt jest dla muzyki a nie odwrotnie.

oczywiście korzystając z okazji i pory życzę wszystkim

DOSIEGO ROKU , pozdro

Postęp w przetwarzaniu obrazu i jakości telewizorów jest ogromny. Tymczasem w technologii budowania wzmacniaczy od lat co najmniej 70-tych nie zmieniło się nic.

<br />Postęp w przetwarzaniu obrazu i jakości telewizorów jest ogromny. Tymczasem w technologii budowania wzmacniaczy od lat co najmniej 70-tych nie zmieniło się nic. <br />

jeżeli to faktycznie prawda to lepiej kupić nowe nie przechodzone

urządzenie?

NOWE chodzi o mi o młodsze urządzenie żeby zaraz q21 nie zapraszał

na odsłuchy :)

Musimy sobie zorganizować dluzszy odsluch, osobiście uwazam ze troche za glosno pogralismy, ogrom basu i wpływ akustyki przy takim poziomie glosnosci nie sprzyja ocenie zestawu, do wrocka obowiazkowo zawitam :-)

Odnosnie budowy, postep w technologi nastapil minimalny, za to drastycznie spadla jakosc produkcji, dlatego ja osobiście stawiam wyzej klocki uzywane z lat 90.

Wszystko zależy o jakim pułapie cenowym mówimy. Przecież klocki Accuphase, TAD, Luxmana, Burmestera, Vitusa, Jeffa Rowlanda i wielu innych firm nadal są wykonywane perfekcyjnie, nawet lepiej niż kiedyś i przede wszystkim zdecydowanie lepiej grają. Tylko ceny są niestety wyższe.

Wszystko zależy o jakim pułapie cenowym mówimy. Przecież klocki Accuphase, TAD, Luxmana, Burmestera, Vitusa, Jeffa Rowlanda i wielu innych firm nadal są wykonywane perfekcyjnie, nawet lepiej niż kiedyś i przede wszystkim zdecydowanie lepiej grają. Tylko ceny są niestety wyższe.

Mowimy o klockach ponizej 10tys firm takich jak rotel, nad, pioneer, yamaha, hegel, mf, arcam.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Dokładnie.

Na all ... jest au-911dg

gość wystawił niby licytacje od.....3200zł !!!!! - czy on spadł z krzesła ?! - przecie to nawet połowy z tego nie jest warte :P

ale najlepszy jest opis:

"Na sprzedaż najwyższy model z serii: SANSUI AU-X911DG.

Ten kto posiadał lub słyszał ów wzmacniacz, wie co sobą reprezentuje...

Dla tych, którzy nic nie wiedzą na jego temat parę słów poniżej:

Co go cechuje? Prawdziwa moc, ciepło, niezwykła muzykalność, wierność przekazu i świetna rozdzielczość. Próżno szukać tego wszystkiego na raz we współczesnych drogich, a nawet bardzo drogich konstrukcjach o czym sam się przekonałem.

Wspaniały dźwięk, jaki z siebie wydobywa jest efektem pracy naprawdę łebskich, japońskich inżynierów. Sprzęt pochodzi z najlepszych czasów firmy i wykonany z wzorową dbałością z najlepszych podzespołów, specjalnie selekcjonowanych przed produkcją. Takie działania podejmowano tylko w najwyższych modelach tego producenta.

Sekcja przedwzmacniacza i DAC-a oddzielone magnetycznie od obwodów wysoko-prądowych.

To prawdziwy majstersztyk i bez wahania mogę powiedzieć prawdziwy HI-END!

Funkcje:

- możliwość sterowania z pilota (w zestawie nie ma, ale działa uniwersalny Logitech Harmony, obsługuje wszystkie funkcje wzmacniacza, sprawdziłem osobiście),

-świetny przetwornik cyfrowo-analogowy MASH (nie ma sensu kupować zewnętrznego, ja kupiłem nie wierząc Sansui i szybko się przekonałem, że to był błąd!)

- wzorowy przedwzmacniacz gramofonowy dla miłośników winyli

- funkcja DIRECT, maksymalnie skraca drogę sygnału, eliminując: loudness, bass, treble, balance ,co ciekawe zrobiono osobno z DAC-a i dla wszystkich źródeł"

TIA! - "to prawdziwy majstersztyk" - taki majstersztyk jak wszystkie inne sajsuje i ..... dlaczego nie do sprzedania w takim razie?

modele innych firm w o wiele niższych cenach schodzą na pniu! - a to dziadostwo stoi i stoi :P:):((

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu- jak sie 12 jelonków "biło" :P

sajsui w nazwie jest, made in japan jest to - można brać :P, a że klunkier ze śmietnika nie wart nawet 300zł to gość i tak prawie dwa "tysie" skasował !

TO jest przebitka :P - a i opisik ciekawy dał....

Ukryta Zawartość

?

Kolejny marzyciel

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O matko! - co to sie dzieje :(:P:) - ciekawe czy ktoś to kupi.....? (ale jak poczyta co nieco gdzie indziej to pewno ktoś sie znajdzie....:P)

ktoś gdzieś na innym forum pyta:

"Ja od kilku tygodni walczę z moją Sansui Au-x711.Aktualne pytanie brzmi, jak rozpoznać właściwą polaryzację wtyczki w gniazdku elektrycznym.

Proszę darować sobie uwagi o wizycie u laryngologa.

Po prostu złożyły się cechy brzmieniowe, które powodują, że nie jestem w stanie jednoznacznie roztrzygnąć, a każda zmiana powoduje, że jest gorzej

i trzeba kilka godzin grać, żeby wzmak się ułożył, co utrudnia ocenę i zniechęca do prób.

Nie miałem takich problemów z wcześniejszymi modelami, nie mówiąc już o sprzęcie innych marek"

ciekawe co mu odpiszą.....? :)

swoją drogą ciekawe jak to oni (sanjsui) w tym au-x711 wysmyczyli: - trafo - kostka o boku 10cm (klasyczne nawet niezaekranowane) , a moc 2x100w przy 8ohm, z tyłu piszą ,że moc 560w, a maximum 710w !!! - nie wiem czy to jakaś magia to sansiui au-x711?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?

Nie podniecajcie się zbytnio ;) te ceny są już od dawna tak ustalone, fani sansui będą gotowi przepłacić trzykrotnie, ci trochę bardziej trzeźwo myślący zwrócą swoją uwagę na inne klocki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.