Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze High End od strony brzmieniowej i użytkowej.

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Wiadomo że grają kilogramy. Wzmacniacze do 10 kilo kiepsko , 10-25 kg nieźle, powyżej 25 kg super. A tak w ogóle to gra Sony :)))))

Smiejesz sie ale tak niestety jest, im wyzszy model tym wiecej wazy, myslisz ze skad to sie bierze?

Rafaellu, można znacznie taniej i ... lepiej;-)

Pewnie ;) Jak kto lubi blondynki może się umawiać z farbowaną oby wszędzie ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Smiejesz sie ale tak niestety jest, im wyzszy model tym wiecej wazy, myslisz ze skad to sie bierze?

To bardzo proste - z większej mocy. Wieksze trafo, więcej kondów w zasilaczu, większe radiatory.

Mój wzmacniacz OTL waży może z 11-12kg a gra jak milion dolców.

A jednak :-)

Zresztą co w OTLu ma wazyć? Najcięższy jest transformator (btw. OTL nie ma traf na wyjściu) a potem kondy w zasilaczu.

Tak to wygląda:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

O strony użytkowej jest jak jest - "die hard". Pobiera jakieś 410W z sieci, grzeje się jak piec a komplet sparowanych PL-ek to jakieś 1100zł.

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Pobiera jakieś 410W z sieci, grzeje się jak piec a komplet sparowanych PL-ek to jakieś 1100zł.

Co to jest za piecyk, własna produkcja? Ile to daje mocy?

Dziś ma być w nocy -15 stopni Celsjusza 410W to zdecydowanie za mało 3,5KW przy zabezpieczeniach 16A by przynajmniej ciepło zagrało ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Co to jest za piecyk, własna produkcja? Ile to daje mocy?

Croft Series 3 OTL, w międzyczasie zmodyfikowany pierdyliard razy przez poprzedniego właściciela.

Nie mam pojęcia ile ma mocy, według producenta 35-50W na kanał ale to zależy jakim stanie są lampy na wyjściu (PL519).

monobloki są firmy TRL

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zmówiłem u nich,gra to bardzo fajnie są szybkie i bardzo detaliczne,ani ciepłe ani zbyt suche ,potrzebują raczej coś mięsistego preamp{dałem Rowlanda},dac{Lavry Gold} i kable ja dałem im Cello bo jest muzykalny i mięsisty ,bass mają naprawdę bardzo dobry i to czy dam im 15cali czy 18cali ,mogą na luzie napędzić bardzo duże kolumny 400w/8 700w/4 1000w/2 zastrzeżenie mam do średnicy z berylowym TAD jest zbyt sterylnie ale z miękkimi głośnikami może być lepiej rozmawiałem z gościem z Australii i on jest zachwycony z Wilson Audio plus nc1200 ,

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Znajomy gra na fajnej integrze. To jest Vitus SIA-025. Rewelacyjny wzmacniacz w klasie A. Nie za duży, zgrabny, mieści się w każdej szafce audio. Piękny, gęsty, soczysty i barwny dźwięk z wykopem i dużą dynamiką. Jeśli uda się go wyrwać na wtórnym rynku, to jest to jedna z najlepszych integr na rynku.

Mam go ciagle na liscie odsluchowej - tego SIA 025 , ale nie jest lampowy :)

Mysle, ze sprobuje z nowymi glosnikami jak przyjda , zeby byc sie upewnic , ze dla mnie tylko lampa z Avantgardami. Daje mu male szanse, ale cos mnie kusi , zeby sprobowac.

Konto w trakcie usuwania

Rewelacyjny wzmacniacz

Lubię Vitusa,tej integry nie słyszałem,ale słyszałem,że opinie podzielone :)

Chyba,że te różne opinie,to o modelu,który wspomniał Tom.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Lubię Vitusa,tej integry nie słyszałem,ale słyszałem,że opinie podzielone :)

Chyba,że te różne opinie,to o modelu,który wspomniał Tom.

Opinie podzielone są o tym RI-100. A SIA-025 to wyższa klasa i jest świetny. Można jeszcze lepiej w monoblokach SM-011 ale to też inne pieniądze.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Rozumiem te podzielone opinie o RI-100, moja też jest niejednoznaczna. Lepiej sprawdzi się w zestawieniu z bardziej barwnymi ale i jaśniej brzmiącymi kolumnami. Mnie się to granie kojarzy z brzmieniem Passa X-350.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Zalozyc mu wypasione gniazda glosnikowe i zasilajace i juz nie nie bedzie matowy:)plus dobry bezpiecznik.

Niestety Ri 100 to wyjątkowa kaszana i nic mu nie pomoże. Ole Vitus zwariował z wyceną tej integry. Wyżej u Vitusa jest bezwzględnie lepiej.

I niestety na podstawie tego wzmacniacza krążą niesłuszne opinie o produktach tej firmy, a prawda jest taka, że Vitusy zaczynają się od serii Signature.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Znajomy gra na fajnej integrze. To jest Vitus SIA-025. Rewelacyjny wzmacniacz w klasie A. Nie za duży, zgrabny, mieści się w każdej szafce audio. Piękny, gęsty, soczysty i barwny dźwięk z wykopem i dużą dynamiką. Jeśli uda się go wyrwać na wtórnym rynku, to jest to jedna z najlepszych integr na rynku.

On chyba ma przelacznik i mozna go uzywac w klasie A lub A/B jak ktos potrzebuje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.