Skocz do zawartości
IGNORED

Analogowe ciepełko- czyli kij w mrowisko

saruman

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Vitorio ,,...branźa ?

Bryndza ! (jak zwykle).

Rośnie , coś rośnie .....;)

Chcesz przez to powiedzieć, że jakieś niezłe laski się koło Ciebie kręcą ? - No to tylko zazdraszczam ;-(

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Bryndza ! (jak zwykle).

Chcesz przez to powiedzieć, że jakieś niezłe laski się koło Ciebie kręcą ? - No to tylko zazdraszczam ;-(

Vittorio ....nie ściemniaj .....branża ....jesteś

i tyle ....

Masz do sprzedania jakieś chińskie płytki jak Amare ?

Możesz pokazać swój system ..bo,wiemy , że kumpel tego gościa od Harpia jesteś.....

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Vittorio ....nie ściemniaj .....branża ....jesteś

i tyle ....

Masz do sprzedania jakieś chińskie płytki jak Amare ?

Coś Ci padło na muzgowie ??? ( już wiem, to te laski tak działają ale to w rzeczy samej normalne zjawisko - chyba).

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Mam Ciebie przedstawić jak trolla .....jakie chinki ...?

O co Tobie chodzi ?

Przepraszam bardzo ale czy Ty na pewno jesteś tym samym Grzegorzem (cybantem) co kiedyś ? - bo w rzeczy samej zaczynam mieć poważne wątpliwości, a może to po prostu ja Cię w swoich wyobrażeniach zbytnio przeceniałem, hmmm ... tego dotychczas nie brałem pod uwagę ale będę musiał to przemyśleć (smuteczek).

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Przepraszam bardzo ale czy Ty na pewno jesteś tym samym Grzegorzem (cybantem) co kiedyś ? - bo w rzeczy samej zaczynam mieć poważne wątpliwości, a może to po prostu ja Cię w swoich wyobrażeniach zbytnio przeceniałem, hmmm ... tego dotychczas nie brałem pod uwagę ale będę musiał to przemyśleć (smuteczek).

Tak to ja ...Cybant ..

Przeceniłes mnie ....

Tak ja Jurka ( twój kolega) .

Przemyśl , bo ja kawał ch*j.....a ...ja jestem ....

Niestety ....

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Tak to ja ...Cybant ..

Przeceniłes mnie ....

Tak ja Jurka ( twój kolega) .

Przemyśl , bo ja kawał ch*j.....a ...ja jestem ....

Niestety ....

Nic z tego nie rozumiem, o co chodzi ? Mógłbyś jaśniej ?

Gość vittorio

(Konto usunięte)

:))

Przecież każdy wie jaki Harpia to,przekręt.....

Odsyłam...na bocznicę ....

Udajesz idiotę ...?

Ale co ja mam do tego ? Chyba, że chodzi Ci o to, że go przeceniłem - tak to jest możliwe (nie tylko jego zresztą spośród uczestników forum - kładę to na karb mojej łatwowierności) z tym, że ja nie miałem i nie mam na to żadnego wpływu ani związku z jego działaniami (jeśli tak sądzisz to wybacz ale chyba rzeczywiście Chinki zawróciły Ci w głowie - a pro po Chinek to miał być tylko żart ale widzę, że Ty wszystko bierzesz śmiertelnie poważnie więc przepraszam jeśli niechcący uraziłem).

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ale co ja mam do tego ? Chyba, że chodzi Ci o to, że go przeceniłem - tak to jest możliwe (nie tylko jego zresztą spośród uczestników forum - kładę to na karb mojej łatwowierności) z tym, że ja nie miałem i nie mam na to żadnego wpływu ani związku z jego działaniami (jeśli tak sądzisz to wybacz ale chyba rzeczywiście Chinki zawróciły Ci w głowie - a pro po Chinek to miał być tylko żart ale widzę, że Ty wszystko bierzesz śmiertelnie poważnie więc przepraszam jeśli niechcący uraziłem).

No,....przecenileś Harpię....

Gość vittorio

(Konto usunięte)

No,....przecenileś Harpię....

To co będziesz mnie "krzyżował" czy stawiał pod ścianą z tego powodu ? - przecież to absurd nie sądzisz, poza tym to jako gospodarz domu to zachowywał się bez najmniejszego zarzutu i miło wspominam zarówno pobyt jak i drobne pijaństwo u niego (a potem nocną walkę na poduszki z chłopakami ale to już bez udziału gospodarza - swoją drogą dobrze, że tego nie widział bo pomyślałby, że stare chłopy a takie durnowate) w przeciwieństwie do tego co działo się wcześniej u ... wiesz kogo i afery jaka potem się wywiązała wśród uczestników tej wcześniejszej imprezy, nota bene to przecież Ty ostrzegałeś mnie co do jej potencjalnych skutków (no może nie były brane pod uwagę tak drastyczne okoliczności ale jednak).

Gość

(Konto usunięte)

Bas dodaje bardzo dużo emocji, a mam na myśli głównie muzykę poważną. Tylko to musi być dobrze odwzorowany bas, a nie niskie buczenie bez faktury i niuansów.

Piotr...W tej zakładce raczej nie rozmawiamy o buczeniu...raczej o różnym odwzorowaniu tego "właściwego"...

To co będziesz mnie "krzyżował" czy stawiał pod ścianą z tego powodu ? - przecież to absurd nie sądzisz, poza tym to jako gospodarz domu to zachowywał się bez najmniejszego zarzutu i miło wspominam zarówno pobyt jak i drobne pijaństwo u niego (a potem nocną walkę na poduszki z chłopakami ale to już bez udziału gospodarza - swoją drogą dobrze, że tego nie widział bo pomyślałby, że stare chłopy a takie durnowate) w przeciwieństwie do tego co działo się wcześniej u ... wiesz kogo i afery jaka potem się wywiązała wśród uczestników tej wcześniejszej imprezy, nota bene to przecież Ty ostrzegałeś mnie co do jej potencjalnych skutków (no może nie były brane pod uwagę tak drastyczne okoliczności ale jednak).

A jak miałby sie zachowywać?

Dość już było dymania innych,stąd rezygnacja z tego procederu na swoich śmieciach.

Taki stary a gupi jak niewiem co.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Taki stary a gupi jak niewiem co.

No cóż, starość nie radość :-(

A może jednak należałoby spojrzeć na innych nieco, powiedzmy, łaskawszym okiem co ? Stary audiofilu ?

I nie kopać już leżącego ?

..kiedyś w podobny sposób zostałem oszukany i to na sporą kasę ( jak dla mnie) tylko że ja nie przerzuciłem swoich

problemów na klientów jak Harpia.....sprzedałem wszystko co miało jakąś wartość aby nie popaść w kredyty

wziąłem to na klatę i jakoś z tego wyszedłem z czego jestem dumny......jak bardzo trzeba być głupim i słabym aby tak się zachować....

...................... to może być Dave Matthews Band płyta koncertowa Listener Supported (1999) w szczególności disc two ............ jestem ciekaw Waszych wrażeń po odtworzeniu w/w płyt.

Akurat ta nie jest za specjalnie dobrze nagrana.

Posłuchaj Steve Hacketta "Tokyo Tapes" też z 1999 roku i napisz Swoje wrażenia.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Akurat ta nie jest za specjalnie dobrze nagrana.

Akurat ta jest bardzo dobrze nagrana !

Hackett to jest zupełnie inna stylistyka niż Matthews Band, poza tym nigdy nie gustowałem w Genesis a Hackett nie wychodzi specjalnie poza ten gatunek - czuć w tym graniu cały czas oddech Genesis.

Akurat ta jest bardzo dobrze nagrana !

Hackett to jest zupełnie inna stylistyka niż Matthews Band, poza tym nigdy nie gustowałem w Genesis a Hackett nie wychodzi specjalnie poza ten gatunek - czuć w tym graniu cały czas oddech Genesis.

Dla mnie to taki łomot skompresowany, w stosunku do Hacketta ;))

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Dla mnie to taki łomot skompresowany, w stosunku do Hacketta ;))

I tu właśnie leży pies pogrzebany, łomot skompresowany to niestety masz kolego ... ale w swoim własnym systemie i dlatego właśnie taki Hackett Ci odpowiada.

I tu właśnie leży pies pogrzebany, łomot skompresowany to niestety masz kolego ... ale w swoim własnym systemie i dlatego właśnie taki Hackett Ci odpowiada.

Mam ten komfort ze posiadam obie płyty i mogę robić porównania - a Ty ? .

Gość vittorio

(Konto usunięte)

A ja ? No cóż właśnie posłuchałem sobie Matthew'sa True Reflections i Two Step (z płyty żebyś nie miał wątpliwości) ... dało mi to taki ładunek energii, że mogę siedzieć przy projektach już do rana (a przynajmniej do tej 3.00 am),

Hacketta nie mam ale specjalnie tego nie żałuję.

Dla Matthew'sa mam duży szacunek za tworzoną muzykę, ale realizacja Listener Supported to nie moja bajka ;))

Teza artykułu jest jednoznaczna: magia "analogu" opiera się na zniekształceniach. I ja się z tym absolutnie nie zgadzam.

Nie sądzę też aby problem tkwił w przetwarzaniu cyfrowym. Tu chodzi bardziej o kulturę nagrywania i kulturę odsłuchu. Jak się pojawiła możliwość zrobienia sobie studio nagrań na każdym biurku, to każdy palant zajął się nagrywaniem. Równocześnie pojawił się tłum odbiorców tego chłamu i weszliśmy w spiralę upadku.

I jak polemizować, ze słusznym wywodem.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Straszne ....jakoś to przeżyję ...

Vittorio , mnie jest ciężko urazić ...mam grube deski w beczce .....:))

Ale tych Chinek , dalej nie kumam.....

To forum umarlo! :(

Motto roku ....;))

Naczelny troll to pisze :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.