Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy transport do plików Lumin bez DACa

insaimz

Rekomendowane odpowiedzi

Sporo osób czeka właśnie na tego typu urządzenia, a jest ich na rynku śladowa ilość.

Jest jednak dobra wiadomość. Lumin wypuszcza streamer bez DACa Lumin U1.

Czekam na informację o cenie.

"Introducing LUMIN U1

THE AUDIOPHILE NETWORK MUSIC TRANSPORT

Transport-only unit based on the award-winning LUMIN S1

5 types of digital audio output including new USB

DSD128 5.6MHz

PCM 44.1–384kHz 16–32bit

6 exceptionally low-phase-noise crystal clock oscillators

Native Tidal and Qobuz support

iOS & Android music browsing app labelled “The most convenient interface in existence” by TINMAN"

Ja po wpadce z SM6, Simple Audio i Auralic Aries Mini, kupiłem sprawdzony streamer Linn Majik DS. Drogo, ale nie chce już tracić na odsprzedażach i szukać czegoś nowego, działającego tak jakbym tego oczekiwał. Może za 5 lat, ale kto wie co wtedy będzie...:)

Ja po wpadce z SM6, Simple Audio i Auralic Aries Mini, kupiłem sprawdzony streamer Linn Majik DS. Drogo, ale nie chce już tracić na odsprzedażach i szukać czegoś nowego, działającego tak jakbym tego oczekiwał. Może za 5 lat, ale kto wie co wtedy będzie...:)

Jak byś opisał różnice miedzy Majik ds a sm6 , sam mam lina ale nie porównywałem w tym samym systemie

Dla mnie soft i użytkowanie lina to jest na wysokim poziomie , do tego non stop upgrady no i ten program do kolumn , nie bawiłem sie nim jescZe , trzeba mierzyć gdzie odległości , myśle ze linn cie nie zawiedzie

:)

Jakby sie udalo zejsc ponizej 1000$ to pewnie bylby hicior ale moze byc trudno znajac zycie

1000$, to będą wołać za sam zasilacz zewnętrzny do niego :)

Jak będzie poniżej 5 tys USD , to będzie dobrze :)

Wspominają, że ma coś wspólnego z modelem S1, więc pewnie nieco ponad połowę jego ceny wystawią.

Jeśli plastikowy Auralic Aries ma cenę ok 7000pln, to za transport Lumina należy spodziewać się ceny ok 20000pln. Pewności nie mam, ale tak strzelam. Może też być więcej. To ma być transport z topowego Lumina tyle, że bez DAC-a i uzbrojony w komplet wyjść cyfrowych. To bezpośredni konkurent dla Aurendera N10, a ten ma cenę ok 40000pln, czyli cena U1 Lumina to może być 20000-35000pln. Niebawem przekonamy się.

Jakby sie udalo zejsc ponizej 1000$ to pewnie bylby hicior ale moze byc trudno znajac zycie

Kolega raczy żartować? Jak wypasiony transport może kosztować 4 tys.pln jeśli plastikowy Aries kosztuje 7 tys.?

no wiem ale przyznac musisz ze nie ma transportow w tej cenie a odpowiednio przygotowany komputer to koszt ok 2,5tyś zł wiec dałoby sie wypuścic coś seryjnego za 4kzł i jeszcze na tym zarobic

Nie sądzę, że zawstydzają. Zdziwiłbyś się jak na to patrzą Azjaci, w tym sami Chińczycy. Wolą zapłacić kilka razy więcej, żeby mieć sprzęt z Europy, USA czy Japonii, byle nie z ich własnej produkcji.

hehe my bad

ale nalezy do marek audiofilskich ktorych odbiorcami są hi endowcy

mialem na mysli chinskie marki jak shanling, aune, gustard, j. feng, lks audio, yulong itp

wiadomo o co chodzi :)

Jak byś opisał różnice miedzy Majik ds a sm6 , sam mam lina ale nie porównywałem w tym samym systemie

Dla mnie soft i użytkowanie lina to jest na wysokim poziomie , do tego non stop upgrady no i ten program do kolumn , nie bawiłem sie nim jescZe , trzeba mierzyć gdzie odległości , myśle ze linn cie nie zawiedzie

Kupiłem, w sensie zapłaciłem i teraz czekam około 2 tygodni na miłych panów ze Stere Stereo Warszawa:) Także o wrażeniach napiszę za około 2 tygodnie:)

A co do Space Optimisation, to panowie z salonu maja mi to ustawić, także wrażenia też opiszę:)

Kolega raczy żartować? Jak wypasiony transport może kosztować 4 tys.pln jeśli plastikowy Aries kosztuje 7 tys.?

Ale cena wynikać będzie z pozycjonowania produktu. Pomijając Lumina, bo jeszcze go na rynku nie ma. Jakiś czas temu jak pisałem, że fajnie gdyby Amare kosztowało poniżej 10 tyś, to protestowałeś, że to niemożliwe kosztowo :) Jeśli, to prawda, że jest tam "serce" All in one z alliexpres, to głównym składnikiem kosztów jest "wiara w cuda" :)

Co jest w środku to nie wiem. Ale sama porządna obudowa sporo kosztuje. Firma musi zarobić na utrzymanie siebie. Do tego podatki. Pewnie że byłoby dobrze, gdyby sprzęt klasy Amare miał cenę poniżej 10tys.

Ja właśnie popełniłem zakup Simaudio Moon 180 Mind. Szukam dobrego kabla AES/EBU digital do NAD m51, na razie gra na tanim Wireworld Starlight 7 coaxial RCA i już jest zaje...

Mozna juz poznac cene:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to szukaj Cello Strings 5.

Znajomy miał kiedyś, ja nie słyszałem. Moje pomysły to wysokie Nordost, XLO, Wireworld serii 7. Może stary audioquest diamond?

Niestety sporo czasu i zachodu wymaga dobranie kabla, zwłaszcza gdy to tak dobrze słychać...

Nie chcę być złym prorokiem ale moje wstępne przewidywania potwierdzają się. Na forach na zachodzie piszą, że spodziewana cena ok 7000$ w USA, to u nas będzie ok 30 000zł.

Nie chcę być złym prorokiem ale moje wstępne przewidywania potwierdzają się. Na forach na zachodzie piszą, że spodziewana cena ok 7000$ w USA, to u nas będzie ok 30 000zł.

Sly, Twoim zdaniem jak dobrym transportem jest Linn Majik? Wiem, ze masz doświadczenie z Akurate, ale może jako transport słyszałeś też Majika?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.