Skocz do zawartości
IGNORED

przerysowanie schematu płytki PCB z zasilacza CEC TL2

2A3_fan

Rekomendowane odpowiedzi

cześć,

szukam osoby lub firmy która byłaby w stanie przerysować / przenieść schemat płytki PCB zasilacza CEC TL2 (dostarczę) oraz ewentualnie wykonać samą płytkę w dwóch egzemplarzach.

Proszę o info w wątku lub na PW, najlepiej z podaniem ceny za usługę.

• 3 miesiące później...

Zrób jeszcze zdjęcie od strony elementów, dobrze by było, gdybyś mógł zrobić zdjęcie płytki, tak, żeby aparat czy czym tam fotografujesz był równolegle do płytki - tak jest łatwiej.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Głupia sprawa, płytka nadaje się do wyrzucenia a na pająka nie chcę robić zasilacza do transportu CD.

Nie przesadzaj kolego, fakt faktem, że posmarkana jest jak kupa nieszczęścia ale to nie oznacza, należy ją wyrzucić. Wylutuj elementy od strony druku, zbierz nadmiar niepotrzebnej cyny następnie przenieś diody i co tam jeszcze było od spodu na stronę elementów i po kłopocie. Zlecenie komuś wykonania takiej płytki w jednym czy też w dwu egzemplarzach będzie Cię po prostu zbyt dużo kosztowało.

trouvère - czyt. truwer : średniowieczny artysta (poeta, muzyk, ballady, ronda, virelai, śpiewogra)

Truwerzy tak jak i lampy elektronowe to relikty przeszłości.

Powinieneś zrobić porządną dokumentację fotograficzną by móc wy lutować wszystkie elementy ,by według zdjęcia by było możliwe osadzenie ich z powrotem na pcb, potem należy oczyścić z nadmiaru cyny , i umyć do czysta .Następnie markerem zielonym dorysować brakujące kawałki miedzi.Wtedy robisz skan do PDF obu stron płytki , i dopiero to się nadaje jako wzór do wykonania nowej PCB. Ale koszt wykonania będzie znaczny , w zależności od cen w zakładzie , chyba że nie zależy ci na warstwach izolujących i opisowych to można zrobić tak zwaną prasowankę ,płytka z miedzią będzie identyczna, jak zrobić prasowankę nie będę się rozpisywał bo nie robiłem.

Kiedyś robiłem kopię płytki ze wzmaka naim.Zdjęcie płytki przeniosłem do painta i każdą scieżke malowałem na czarno,a przerwy gumką na biało,wcześniej trzeba znać wymiary płytki żeby wyszło jak w oryginale-praca bardzo żmudna.

W plikach graficznych chyba też nie będzie problemu. Ale trzeba sprawdzić, u mnie w HP7500A skanowane i drukowane z dedykowanego oprogramowania pliki jpg nie dają przekłamań wymiarowych (ponad 30 cm po długości, czyli ponad A4).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.