Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy ktoś z kolegów ma doświadczenia z pastylkami RQ-8? Jeśli tak to jaka jest różnic pomiędzy wersja kwarc dymny (brązowe przezroczyste) a tymi czarnymi. Zakupiłem owe z ebay'a wersja brąz. Cena z dostawą w Japonii niecałe 400 zl zatem znacznie taniej niż u naszych dystrybutorów. Jestem pozytywnie zaskoczony efektem. Nawet się zastanawiam nad kolejnym zakupem.

20 godzin temu, arr napisał:

Witam, czy ktoś z kolegów ma doświadczenia z pastylkami RQ-8? Jeśli tak to jaka jest różnic pomiędzy wersja kwarc dymny (brązowe przezroczyste) a tymi czarnymi. Zakupiłem owe z ebay'a wersja brąz. Cena z dostawą w Japonii niecałe 400 zl zatem znacznie taniej niż u naszych dystrybutorów. Jestem pozytywnie zaskoczony efektem. Nawet się zastanawiam nad kolejnym zakupem.

Gdzie poustawiałeś te pastylki i jaki to dało efekt?

Ramie gramofonowe - na headshellu, z tyłu kolumn, pod dac'iem, na kablu usb daca, panel tylni końcówki mocy, wyłączniki pre i konćówka mocy.

Efekt jak wszystkie tweaki od AR, bardziej analogowo, barwowo cos ala granie  macIntosh'a tylko bez zamuły. Generalnie barwa dużo ciekawsza i angażujące ciepłe brzemienie.

• 9 miesięcy później...
19 minut temu, dirt napisał:

Witam

Czy ktoś miał do czynienia z kablem głosnikowym  Acoustic Revive SPC-REFERENCE II ?  Prosba o jakies info o tym produkcie.

Cześć.

Ja mam taki. Bardzo dobry kabel, neutralny, konturowy, przejrzysty. Wcześniej miałem Kimber Kable 8TC.

• 8 miesięcy później...
W dniu 18.02.2022 o 19:18, kolor232 napisał:

Cześć.

Ja mam taki. Bardzo dobry kabel, neutralny, konturowy, przejrzysty. Wcześniej miałem Kimber Kable 8TC.

Tez mam ten glosnikowy. Podpisuje sie pod tymi slowami, ja dodam jeszcze od siebie ze ten kabel roznicuje tonalnie niesamowicie barwy, nasycenie tonalne w srednicy. Trabka, saxofon, skrzypce te instrumenty na zywo maja calkowicie inny koloryt(swoj wlasny zroznicowany), wiekszusc kabli usrednia te instrumenty, AR na triple C je niesamowicie roznicuje. 

Bardzo fajnym kabelkiem był EEF2.6 TripleC, ale niestety przestali go produkować. Coś mi mówi, że był po prostu za dobry jak na model montażowy w porównaniu do dedykowanych wysokich modeli i może tu tkwi decyzja o zaprzestaniu produkcji. 

• 1 miesiąc później...

Proszę o informację dot. różnic pomiędzy:

1. Acoustic Revive SPC-REFERENCE II, banany Oyaide SRBN / widły Oyaide SPSL.

2. Oyaide TUNAMI II SP-B / Oyaide TUNAMI II SP-Y.

Dodatkowo, czy rodzaj wtyków (banany/widły) ma wpływ na brzmienie? Pytam, bo nie miałem okazji przetestować.

Edytowane przez FunB
  • 5 miesięcy później...
  • 3 miesiące później...

Panowie, czy ktoś używa RPT-4 EU Absolute? Chciałem zapytać, czy faktycznie wnosi poprawę do systemu. Wiem, że jest recenzja Pana W.Pacuły, ale bardziej interesuje mnie opinia bezinteresownych użytkowników 🙂

• 7 miesięcy później...
  • 1 miesiąc później...
On 5/5/2024 at 10:56 PM, patefonik said:

Witam Kolegów, 

Czy ktoś potrafi wskazać różnicę pomiędzy podkładkami SPU-8, a SPU-4? Oba typy są mosiężne, oba mają takie same wymiary... W czym rzecz? 

Witaj

Spu-8 to 8 sztuk

Spu-4 to 4 sztuki

• 2 tygodnie później...
W dniu 24.09.2023 o 15:27, Pawellang napisał:

Panowie, czy ktoś używa RPT-4 EU Absolute? Chciałem zapytać, czy faktycznie wnosi poprawę do systemu. Wiem, że jest recenzja Pana W.Pacuły, ale bardziej interesuje mnie opinia bezinteresownych użytkowników 🙂

Wnosi wystarczająco dużo żeby nie mieć wyrzutów sumienia z wydanych pieniążków. Ryzyko jest takie, że potem chcesz mieć jeszcze komplet okablowania Absolute 🙃

• 6 miesięcy później...

Witam 

Wczoraj zaaplikowałem 16 szt. RQ-8 na obie kolumny. Aplikacja na obramowaniu koszy basów i na pokrywę wstęg w Infinity Renaissance 90. Tak jak na jednym z przykładów z instrukcji od producenta. Zamiast 4 sztuk w krzyż dałem w pionie po dwie góra dół. Wcześniej wkleiki AR dawałem w elektronice w kluczowych miejscach, a na głośniki pierwszy raz. Efekt przy tej aplikacji i kolumnach ( każdy głośnik po 2 kwarce ) to poprawa czytelności dźwięków wraz ze wzrostem ilości informacji i szczegółów. Tak jakby każdy dźwięk składał się z innych drobniejszych elementów z których powstaje całość. Generalnie gra z większym wigorem i energią na zasadzie  więcej dźwięku w dźwięku. Przy mniejszej głośności wszystko pozostaje czytelne i żeby słyszeć dobrze nie trzeba dodawać na gałce głośności. Coś dla miłośników cichych odsłuchów. 
Trzeba robić eksperymenty i znaleźć taki poziom zmian który będzie dla Nas najbardziej odpowiedni. Czytałem że można przesadzić ze skalą efektu. 
Z uwagi na dostępną ilość wybrałem rozwiązanie które w równy sposób obdziela każdy przetwornik tak by efekt oddziaływania rozłożył się równo na całe pasmo. 
Jak będę miał więcej wklejek to zastanowię się czy dać tym razem w zasilacz czy dołożyć do kolumn. 
Jakie są wasze doświadczenia w aplikacji tych kwarców w Waszych systemach ? 
Fabrycznie AR daje te kwarce w najwyższych modelach list zasilających seria Ultimate i Absolute. 

Pozdrawiam 

Pygar

P.s. W temacie listw zasilających to do kompletu wszystkich akcesoriów doszły z 2 miesiące temu dwie listwy.
RTP-4 Ultimate na osobną linię dla źródła i druga na osobną linię zasilania dla wzmacniacza RTP-6, fabrycznie upgradowana przez AR do gniazd z serii Absolute. Tu jeszcze można podziałać z nóżkami i platformą pod listwę. Listwa Ultimate ma fabryczne nóżki i stoi na platformie AR pod listwy z zasypem z kwarcu od producenta. 

Edytowane przez Pygar
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.