Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw głośnikowy pod amplituner RXA1050

nethome

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam dylemat z wyborem zestawu głośnikowego pod amplituner RXA1050 głownie będą oglądane filmy z bluray-a później muzyka z radia, internetu, płyty cd dvd liczy się dla mnie bardziej jakość niż moc wychodząca z głośników (choć czasami można zaszaleć w Sylwestra :P) co możecie polecić koledzy myślałem nad tym zestawem :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) + VELODYNE IMPACT 10 nie przesadzam trochę pomieszczenie jakieś 35m2 ?

Pozdrawiam

Seba

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

jeśli preferujesz dobre kino z wyraźnymi efektami, dobrą przestrzenią, dynamiką, weź pod uwagę jeden z zestawów marki Klipsch, np. http://q21.pl/klipsch-r-26f-r-15m-r-25c.html. Natomiast taka konfiguracja będzie sprawiała najwięcej przyjemności przede wszystkim podczas projekcji filmowych. Jeśli jednak zależy Ci także na możliwie najlepszym odsłuchu muzyki, spójrz proszę na zestaw Dał Zensor (http://q21.pl/dali-zensor-7-1-vokal.html), ewentualnie najnowszą serię kolumn Tannoy Mercury 7 (http://q21.pl/tannoy-mercury-7-4-7-1-7c.html) czy Monitor Audio MR jako opcja tańsza (http://q21.pl/monitor-audio-mr6-mr1-mr-center-mrw-10.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Nie przesadzasz tylko czy ten Impact 10 nie bedzie ciut za słaby/za mały na te metry, nie lepiej dopłacić kilka stówek i wziąć Impact 12. Heco może być. A czy słuchałeś ich w ogóle? Najlepiej posłuchać przed. Jak coś to nimi poszalejesz :) .

Nie przesadzasz tylko czy ten Impact 10 nie bedzie ciut za słaby/za mały na te metry, nie lepiej dopłacić kilka stówek i wziąć Impact 12. Heco może być. A czy słuchałeś ich w ogóle? Najlepiej posłuchać przed. Jak coś to nimi poszalejesz :) .

Tak w zasadzie jeszcze nic nie odsłuchiwałem no może jakiś zestaw Bose za 13 kawałków i to raczej w warunkach marketowych ale efekt był całkiem fajny :-) ale 13 kawałków to nie wydam na kolumny :-)

Witaj,

jeśli preferujesz dobre kino z wyraźnymi efektami, dobrą przestrzenią, dynamiką, weź pod uwagę jeden z zestawów marki Klipsch, np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Natomiast taka konfiguracja będzie sprawiała najwięcej przyjemności przede wszystkim podczas projekcji filmowych. Jeśli jednak zależy Ci także na możliwie najlepszym odsłuchu muzyki, spójrz proszę na zestaw Dał Zensor (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), ewentualnie najnowszą serię kolumn Tannoy Mercury 7 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) czy Monitor Audio MR jako opcja tańsza (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Raczej wolałbym coś do 3 tys zł chyba że można taki zestaw sobie skompletować np na początek kolumny f26 a później będzie można dobrać resztę w konkretnym kolorze i serii :-) bo zbyt dużo zainwestowałem w elektronikę i rada nadzorcza czytać Żona pogoni z domu :P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam wszystkie powyższe informacje się zgadzają ale pragnę jeszcze zwrócić uwagę na zastosowanie subwoofera który będzie dopełnieniem w pewnym sensie kwintesencją całości zestawu po wrażeniach dźwiękowych świszczących kul przelatującego helikoptera jest jeszcze niski ton który moim zdaniem jest bardzo ważny :) wybuch , elementy walki np film transformers :) . Każdy z nas był w kinie i nie trzeba być specjalista aby stwierdzić że jest tam kilkadziesiąt głośników "kolumn" i tak naprawdę nie wiemy skąd dociera do nas określony dźwięk .

Czy odpowiadały by panu efekty w których siedząc wygodnie na fotelu przy momentach akcji czułby sie pan jak jej uczestnik? załóżmy czysto hipotetycznie ton niski 38 hz który przenika przez sale i fotel na którym pan siedzi?

Jeżeli tak służę pomocą

am-sounddesign.pl

Witaj w tej cenie jeśli szukasz od razu kompletu to Heco Victa Prime jest godny polecenia. Dobrze wykonane kolumny z ciekawym dźwiękiem w tej cenie.

Jeśli dopuszczasz myśl o samych frontach na pewien czas a później o reszcie to Klipsch R26F jest lepszym wyborem. Weź jednak pod uwagę że reszta do kompletu Klipscha jest nie tania.

W razie pytań lub wycen zapraszam

ehhh widze ze jednak kolega z branzy nie czyta ze zrozumieniem... uwierz kazdy zrozumial co miales przekazac chodzi tylko w jaki sposob to zrobiles... i jeszcze jedno piszesz ze nie slyszalem hmmmm ale qrde czegooo??? chodzilo ci o byle jakiego suba z zejsciem do tych magicznych hehe 38 hz i nie podales konkretow??

hmmm jesli tak to gratuluje :P a tak nawiasem czekamy na dalsze barwne opisy :P

Zrobiłem w taki sposób jaki chciałem :) to po pierwsze , po drugie nie neguj wypowiedzi innych zwrotami byle jakiego suba .Nie słyszałeś produktu a jednak krytykujesz i nie magiczne 38 hz to nie magia to skrzynia w jakiej gra drogi kolego nie cena i marka odgrywa tutaj rolę ale determinacja ,wiedza czego nie neguje u nikogo oraz chęci .

byle jakiego czytaj - nie podales konkretnej marki ani modelu, nic nie krytykuje procz zwrocenia uwagi na przekaz wiadomosci nic wiecej ale szczerze to ja wysiadam na twoj tok przekazu :D

Mojej marki ale ok sądzę że dalsza konwersacja w tej kwestii nie ma sensu nie rzucam markami , modelami bo nie jestem zwolennikiem kupowania marki tylko zadowalającego mnie produktu. Taką też politykę prowadzę wkład własny nie tylko maszynowy proszę pana :) jeżeli wie pan co mam na myśli. Sądzę że zakończmy ten temat każdy z nas ma prawo do wyrażania swojego zdanie i nie koniecznie trzeba w nim doszukiwać się racji bo forum jest od wymiany poglądów , opinii , dzieleniem się wiedzą prawda ? Mimo wszystko

Pozdrawiam

Jestem już umówiony na odsłuch kilku zestawów już niebawem przedstawię swoje opinie.

Będzie też zestaw Monitor Audio BX6 sam jestem ciekaw czy odczuje jakąkolwiek różnicę :-) między zestawami.

Dziękuję za wszelkie sugestie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.