Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki nowe cena max tysiąc zł

przemek_s

Rekomendowane odpowiedzi

Wymagania co do dźwięku: łagodniejsza góra i przełom ze średnicą, bardziej wyraźna dolna część średnicy, bas nieco potężniejszy nawet kosztem kontroli, milo jakby budowały przyzwoitą scenę. Będą grały ze sprzętem przenośnym jak i z Yamahą AS1000. W przyszłości ożenią się z jakimś DACkiem. Jeden typ to ATH-MSR7 Audio-Technica, drugi typ to Senki Momentum. Mile widziane podpowiedzi z opisem tych modeli jak i innych nowych :)

Witaj,

twoje propozycje są jak najbardziej dobre, natomiast z mojej strony proponuję jeszcze bardziej domowe, ale wyróżniające się brzmieniem Beterdynamic DT880 (http://q21.pl/beyerdynamic-dt-880-edition-250-ohm.html) lub w wersj otwartej DT 990 (http://q21.pl/beyerdynamic-dt-990-edition-250-ohm.html).

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Q21 a nie będą one przypadkiem za jasne i analityczne do Yamahy AS1000? Ten wzmacniacz gra potężnie na basie i dobrze go prowadzi ale średnica mocno się odcina od reszty brzmienia.

DT880 lagodnej gory nie maja, ani tym bardziej "potezniejszego basu" (zwlaszcza z przenosnym grajkiem, to sa bardzo wymagajace sluchawki odnosnie wzmacniacza i zrodla), juz bardziej bym spojrzal w strone Beyerow DT770M w wersji 32 omy.

Wymagania co do dźwięku: łagodniejsza góra i przełom ze średnicą, bardziej wyraźna dolna część średnicy, bas nieco potężniejszy nawet kosztem kontroli, milo jakby budowały przyzwoitą scenę. Będą grały ze sprzętem przenośnym jak i z Yamahą AS1000. W przyszłości ożenią się z jakimś DACkiem. Jeden typ to ATH-MSR7 Audio-Technica, drugi typ to Senki Momentum. Mile widziane podpowiedzi z opisem tych modeli jak i innych nowych :)

Słucham na ATH-MSR7 i uważam je za świetne słuchawki ale niestety nie mają podbarwionego basu i są raczej delikatnie chłodniejsze w barwie. U mnie grają z wzmacniaczem sluchawkowym Heed'a, który jest po cieplejszej stronie mocy i razem tworzy to świetny duet. Niemniej jednak nie są to słuchawki basowe.

Jeżeli chcesz łagodnej góry i wrażeń basowych to może warto zwrócić uwagę na Beyerdynamic Custom One Pro?

Cambridge Audio CXC (modyfikowany) -> NuPrime DAC-9 -> Atoll IN200 Signature / słuchawkowy Trilogy 931 -> Xavian Perla Esclusiva

Q21 przeciez kolega posal preferencje a 880 ani 990 tak nie graja, 990 pro maja mocna gore...co wy piszecie...tak jak chce kolega to hd650.

A do przenosnego Sony 1R

Słucham na ATH-MSR7 i uważam je za świetne słuchawki ale niestety nie mają podbarwionego basu i są raczej delikatnie chłodniejsze w barwie. U mnie grają z wzmacniaczem sluchawkowym Heed'a, który jest po cieplejszej stronie mocy i razem tworzy to świetny duet. Niemniej jednak nie są to słuchawki basowe.

Jeżeli chcesz łagodnej góry i wrażeń basowych to może warto zwrócić uwagę na Beyerdynamic Custom One Pro?

A jak w nich ze stereofonią? Wiesz nie chodzi o to by bas był dominujący ale aby potrafił zejść nisko i nie był ograniczony.

ps. senki 600 i 650 przekraczają zakładaną kwotę na zakup słuchawek

łagodniejsza góra i przełom ze średnicą, bardziej wyraźna dolna część średnicy, bas nieco potężniejszy nawet kosztem kontroli, milo jakby budowały przyzwoitą scenę.

Można by spróbować model DT 770, basu wszelkiego gatunku w nich dostatek, wygodne są do bardzo, do bardzo długiego słuchania i nie hałasują do otoczenia, bo zamknięte. No i tanie, a i wybór impedancji spory. Bezpieczny zakup na początek, bo to stare sprawdzone słuchawki.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Jesli z przenosnym takze i zalezy Ci zzeby byly z opcja wygluszania szumow to ja mam takie, uzywam i graja bardzo przyjemnym dzwiekiem.

AKG 60NC. Ponegocjuj mocno cene - ja dostalem je za 850 zl nowe z rachunkiem.

A jak w nich ze stereofonią? Wiesz nie chodzi o to by bas był dominujący ale aby potrafił zejść nisko i nie był ograniczony.

ps. senki 600 i 650 przekraczają zakładaną kwotę na zakup słuchawek

Jak na słuchawki zamknięte jest całkiem nieźle i dźwięk nie koncentruje się tylko w głowie, a całkiem ładnie kreśli elipsy wokół uszu. W tej cenie słuchawki są naprawdę dobre ale jeżeli płyta jest źle nagrana, to one nie ugrzecznią tego i pokażą całą prawdę ale wg mnie to dobrze. Nie ma w nich raczej żadnego umilania, a góra i wyższy środek nie są wycofane, a pokazują całą prawdę.

Cambridge Audio CXC (modyfikowany) -> NuPrime DAC-9 -> Atoll IN200 Signature / słuchawkowy Trilogy 931 -> Xavian Perla Esclusiva

Jak na słuchawki zamknięte jest całkiem nieźle i dźwięk nie koncentruje się tylko w głowie, a całkiem ładnie kreśli elipsy wokół uszu. W tej cenie słuchawki są naprawdę dobre ale jeżeli płyta jest źle nagrana, to one nie ugrzecznią tego i pokażą całą prawdę ale wg mnie to dobrze. Nie ma w nich raczej żadnego umilania, a góra i wyższy środek nie są wycofane, a pokazują całą prawdę.

A jak z wykonaniem? Wygląda, że pałąk jest metalowy i powinny wytrzymać lata.

A jak z wykonaniem? Wygląda, że pałąk jest metalowy i powinny wytrzymać lata.

Pałąk jest metalowy, a wykonanie naprawdę pierwsza klasa - prawie klasa premium :P

Pałąk jest metalowy, a wykonanie naprawdę pierwsza klasa - prawie klasa premium :P

O to też chodziło, czyli efekty stereo na dobrym poziomie ale mam nadzieje, że nie eksponują nader wysokich tonów. A jakiej muzyki na nich słuchasz?

O to też chodziło, czyli efekty stereo na dobrym poziomie ale mam nadzieje, że nie eksponują nader wysokich tonów. A jakiej muzyki na nich słuchasz?

Głównie prog rock, trochę jazzu a czasem też coś mocniejszego.

Niczego nie eksponują ale też nie łagodzą. Jak już pisałem słucham na Heed Canamp II, który lekko ociepla przekaz i dla mnie jest idealnie ale muszę przyznać, że z komórki też siary nie ma :)

Zdecydowanie Senki hd600/hd650

gdzie hd600/650 do przenośnych grajków?może dźwiękowo by pasowały, ale dół impaktu zamkniętych konstrukcji nie posiada a w rocku/mocniejszym graniu jest on niezbędny

dźwiękowo pasują mi shury se530/535(bardziej 530) ale to iemy, poszukaj może w nausznikach jest coś podobnego

do opisu najbardziej mi pasują stare orto yamahy, ale o nowych raczej możesz zapomnieć jak i o gonieniu ich z przenośnych grajków, bas w nich to zupełnie inna bajka, jak chcesz spróbować tego typu grania za grosze to ruskie klony yh1 tds5 są do kupienia

jakbym miał 1k pln to na twoim miejscu kupiłbym używane se530 i yh100

mamy podobne uszy :)

Z zakupem się wstrzymałem bo czekam na odsłuch Focali Spirit Classic. Może ktoś je miał na uszach i słuchał lub użytkuje?

Podsędek dzięki za radę, gdybym nie bał się używek to tak ale ;) wolę na gwarancji:)

Co by nie mówić to do tysiąca złotych i nawet mniej bo za 799 idzie kupić absolutny lider to DT880 no chyba, że komuś nie pasują bo za szlachetnie graja i śpiewają. Następna sensowna konkurencja to dopiero niewygodne na głowie HD 600 ale to już chyba 1200zl trzeba wyskoczyć. Droższe ale też dobre dla wielu.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

HD600 niewygodne?

W porówaniu do DT880 czy 770 czy 990 na mojej glowie i stosunkowo małych uszkach :) Niestety nie idzie wytrzyamać dłużej niż godzinkę. DT880 jak się skończy płyta to potrafię zapomnieć, że są na głowie i tak se siedzę pracując i siedze :) Nie wymyślam komuś na przekore, po prostu to stare słuchawki licho wykonane niestety i o ergonomii jak dlamnie zapomniano.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Od lat używam HD 600 i nie znam lepszych słuchawek za rozsądne pieniądze. Co do komfortu to już kwestia indywidualna, w moim przypadku brak jakichkolwiek zastrzeżeń.

sennheiser hd380 pro

Ciemnica, ciemnica i wszech mogący bas. miałem te słuchawki. Jedyny ich plus to wygoda , cena i ze są zamknięte.Według mnie.

Co do komfortu to już kwestia indywidualna, w moim przypadku brak jakichkolwiek zastrzeżeń.

Do wszystkiego idzie się przyzwyczaić ;). Wiem, że to zacne słuchawki, ale wygoda to nawet nie pochodzą do bayerów. Były u mnie HD 600.

W porówaniu do DT880 czy 770 czy 990 na mojej glowie i stosunkowo małych uszkach :) Niestety nie idzie wytrzyamać dłużej niż godzinkę. DT880 jak się skończy płyta to potrafię zapomnieć, że są na głowie i tak se siedzę pracując i siedze :) Nie wymyślam komuś na przekore, po prostu to stare słuchawki licho wykonane niestety i o ergonomii jak dlamnie zapomniano.

Miałem parę tygodni DT990 Pro i były bardzo wygodne. Mam od 2 lat HD600 i 650 i są również b. wygodne. Kilkugodzinny odsłuch nie robi mi żadnego problemu, nie męczą ani dźwiękiem ani wygodą.

Czasami używam AKG 551 i tam długo nie wytrzymuję ze względu na płytkie nausznice, przez co małżowiny dotykają przetworników jak i pałąk gniecie w czubek głowy. Ogólnie wszystkie słuchawki, które powodują jakikolwiek nacisk na same uszy to u mnie odpadają. Z tego względu nie dam rady używać żadnych słuchawek nausznych, tylko wokółuszne. Mam b. dobrze grające AKG 520 ale więcej jak pół godz. w nich nie wytrzymuję bo pady opierają się o małżowiny.

Podsędek dzięki za radę, gdybym nie bał się używek to tak ale ;) wolę na gwarancji:)

a czego tu się bać? wystarczy kupić coś w swoich okolicach/od os którą się zna lub która ma dobrą reputację

na dzień dobry odpalić jakiś przyzwoity test np

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jeśli jesteś z większego miasta to poszukaj kogoś z w/w słuchawkami albo idź do sklepu z hifimanami i porównaj bas do 600/880 etc nie ta bajka...

mając taki budżet to tylko używane słuchawki

Myśląc o hd600 za 1,2k(ciekawe bo w okolicach 2005 kosztowały sporo poniżej 1000 i teraz używki chodzą w cenie nowych z przed dekady xD) które są dobrą(bezpieczną) propozycją, bardziej bym się zastanawiał nad używanymi orto hifimana(ale tutaj już się robi 1,5k :)) , niektórzy twierdzą że dynamiczne he300 to takie lepsze sennheisery, ale tych akurat nie miałem na głowie.

O beyerach się nie wypowiadam bo ich nie lubię tak jak grado :)

Ukryta Zawartość

a czego tu się bać? wystarczy kupić coś w swoich okolicach/od os którą się zna lub która ma dobrą reputację

na dzień dobry odpalić jakiś przyzwoity test np

Ukryta Zawartość

jeśli jesteś z większego miasta to poszukaj kogoś z w/w słuchawkami albo idź do sklepu z hifimanami i porównaj bas do 600/880 etc nie ta bajka...

mając taki budżet to tylko używane słuchawki

Myśląc o hd600 za 1,2k(ciekawe bo w okolicach 2005 kosztowały sporo poniżej 1000 i teraz używki chodzą w cenie nowych z przed dekady xD) które są dobrą(bezpieczną) propozycją, bardziej bym się zastanawiał nad używanymi orto hifimana(ale tutaj już się robi 1,5k :)) , niektórzy twierdzą że dynamiczne he300 to takie lepsze sennheisery, ale tych akurat nie miałem na głowie.

O beyerach się nie wypowiadam bo ich nie lubię tak jak grado :)

Słuchawki otwarte poprostu, czy to Beyer czy Grado.

Ja przerobiłem sporo w temacie słuchawek i przypadkiem trafiłem właśnie na Grado... i z nimi zostałem na długo...

Właśnie dziś kupiłem SR325 (1199,-)... i chyba następne 5 lat spędzę z nimi...

Ukryta Zawartość

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.