Skocz do zawartości
IGNORED

NOCNY MAREK .

Gość rydz

Rekomendowane odpowiedzi

Mój się jeszcze nie rozkręcił, jeszcze jest zbyt zestresowany przeprowadzką. Jednak zaczyna się już odzywać, ale tylko, gdy ktoś wchodzi do domu- na muzykę jeszcze nie zareagował.

13 godzin temu, Sine Metu napisał:

To suka, jak mniemam

Kiedy zdążyłeś zajrzeć pod ogon ?

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Dziś maluch "pomagał" mi podczas zmiany sprzętu grającego- miejsce Yamahy zajęły klocki Denona. Jego pomoc przeważnie ograniczała się do rozciągania poskręcanych przewodów, tylko czasem musiałem ich szukać w kuchni, albo korytarzu...

Była okazja kupić za bdb cenę PMA 520 w stanie praktycznie fabrycznym, to skorzystałem. Yamaszka już mi się nieco znudziła. Do tego tymczasowy tuner za grosze ? Tymczasowy, bo w planie "sieciówka"- odtwarzacz plików z tunelem internetowym. Poluję też na cd od kompletu. Tak to bywa, jak budżet nieco ograniczony... ?

IMG_20191203_021824.jpg

Też siedzisz w pracy?

Dałem BFA, bo tak sobie zażyczył kolega. Tylko, że chciał by mu zrobić splittery, oryginalnie był kawałek termo, który po czasie już nie trzymał i oplot wraz z bawełną powyłaził poza kurczliwkę. Cholera roboty było by za dużo, na szczęście z pomocą przyszedł "Ali". ?

Alibaba i czterdziestu rzemieślników ?

U mnie prościzna- mój QED nie ma oplotu, to i zarobić wtyki łatwo.

Taka podpowiedź- żeby się z oplotu miotła nie robiła, to na końcówkę, pod termokurczkę, dajesz kropelkę cyjanoakrylu lub odrobinę gluta na gorąco. Nie wylezie.?

15 minut temu, hudykot napisał:

Dałem BFA, bo tak sobie zażyczył kolega.

A nie producent wzmacniacza kolegi?

To osobiście poszedł bym na widły. Mam upatrzony model- miedź cynowana, lutowane, za całe 40 gr/szt. Na to koszulka termo i jest lepiej, jak z audiofilskimi, złoconymi. A i styk pewniejszy.

Od strony kolumn już dawno takie siedzą.

Oplot już się nie powinien wyrwać. Jest zakręcony taśmą, a w splitterze dokręcony dwoma śrubkami.

IMG_20191203_043849.jpg

Też lubię widły, ale taki kaprys kolegi. Choć u siebie też mam BFA ?

No i fajnie. Dla bezpieczeństwa bym jeszcze korpusy wtyków wsadził w koszulki.

A to moje widełki, te akurat mają naciągnięte sztywne rurki z PP, bo takie pasowały.

IMG_20190623_132548.jpg

Heh się wsadzi przy okazji. Czas już gonił, na paczki ze wschodu trzeba mieć cierpliwość. A jak na złość, termo w mej mieścinie powykupywali, średnice nie takie, kolor tylko czerwony podszedł. Siadam do montażu, a tu opalarka odmawia posłuszeństwa. Rozebrać ją i poskładać...przerwa śniadaniowa...?

I jeszcze nam za to płacą?

Dziś dojechał do mnie Denon DCD-735. Odtwarzacz niemłody, ale nie licząc paru drobnych rysek na pokrywie od stawiania innego urządzenia- jak nówka. Na szybkiego, na sluchawkach, działa idealnie. Yamaszka za grosze pójdzie dalej- niech ktoś inny się pocieszy.

Najwazniejsze, że maluch nabiera pewnosci, dokazuje, uczy się chodzić na smyczy i załatwiać swoje sprawy w ogródku.

IMG_20191204_001308.png

To aby służył jak najdłużej.

A mojej psinie ostatnio coś się stało. Dwa lata załatwiała się na dworze, a teraz zdarza się jej w domu ?. Tylko w nocy. Ostatnio przyfilowalem ją na weekend. Myślała, że śpię. Podeszła do łóżka od strony żony, i bardzo cichutko skomlała. Prawie nie było słychać. Po czym pod drzwi na taras, i gdybym nie wyszedł, było by po wszystkim. 

Zawsze dawała wyraźne znaki, spokojnie się ktoś obudził, a teraz ?

Może trzeba przebadać nerki? To może być poważny problem. W Rad. Gdańsk jest cykliczna audycja o czworonogach, prowadzona przez Agnieszkę Kępkę, fachowca ( fachowczynię ? nie z tej ziemi- kiedyś o tym mówiła, u psów nerki potrafią dopiec. A poza tym, takie zachowanie może świadczyć, że psina tak Was szanuje, że swoimi problemami nie chce Was męczyć. Pomóż jej.

Acha, audycje Kępki znajdziesz w internetowym archiwum R.Gd.

• Pokaż nowe odpowiedzi