Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEK - koniec fałszywej legendy III RP ?

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

W Rosji radzieckiej w słuzbach po okresach czystek awansowali ludzi z jedną, dwiema klasami. Wszystko naprawde już było. Wszystko zostało juz wymyślone i wypróbowane. Bolek, jego prowadzenie i ustawienie to jest klasyka, a nie jakiś dziwoląg. Gotowy na wszystko mały oszust i sk.rwiel, sprzedający kolegów. Wszyscy takich znamy. Łasy na pieniądze i z absurdalnie rozbuchanym ego analfabeta. Doskonale poprowadzony, to się zgadza, ale typowy, do bólu typowy charakterologicznie.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Tak myślałem Schame,tak właśnie myślałem.Ja byłem maglowany 64 dni i nic nie podpisałem,nawet wtedy jak straciłem trzy zęby i nie tylko.

Nie wracajmy Modrzew do tamtych czasów... bo i tak nam nie uwierzą...

Na studiach pewnego razu, podszedł do mnie po wykładzie kolega z roku. Na stronie powiedział, że doniósł na mnie... Pogadaliśmy o tym z pół nocy przy piwie.

Jego donos polegał na tym, że po jednym z happening`ów zwinęli go. A były to czasy walki o zarejestrowanie NZS`u. Młodzi niech poczytają o ścieżkach zdrowia.

Chłopak musiał coś opowiadać i opowiadał jakieś nieistotne bzdury. Podpisał też zeznania. Podpisał bo musiał.

Nic nie musiał. Jak ktoś zaczął gadac to wiadomo, ze sie wygadal. Chrzanicie takie pierdoły. Zaraz się okaże, ze wszyscy donosili. Poczytajcie o stoczni, wcale tak duzo ludzi nie donosiło i nie sk.rwiło się. Tak samo za okupacji, niektorzy ludzie byli waleczni i trzeba im to oddać. Byli tacy jak wiekszosc, wiadomo, albo tacy jak tutaj na forum co sie zeszmacili, a pozniej klepia pol zycia w klawiature bo ich sumienie gryzie. Ale jest tez duzo ludzi porzadnych, ktorzy kariery nie zrobili, za granice nie wyjechali, nie mieli szans na stanowiska kierownicze. Ale sie nie sk.rwili....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

W Rosji radzieckiej w słuzbach po okresach czystek awansowali ludzi z jedną, dwiema klasami. Wszystko naprawde już było. Wszystko zostało juz wymyślone i wypróbowane. Bolek, jego prowadzenie i ustawienie to jest klasyka, a nie jakiś dziwoląg. Gotowy na wszystko mały oszust i sk.rwiel, sprzedający kolegów. Wszyscy takich znamy. Łasy na pieniądze i z absurdalnie rozbuchanym ego analfabeta. Doskonale poprowadzony, to się zgadza, ale typowy, do bólu typowy charakterologicznie.

A potem prezydentem był po prostu prawy niecharakterologiczny komunista.

A jeszcze potem, mały i analfabeta...

trzy zęby i nie tylko.

no i myslisz ,że będe po twoich zebach płakać? i po wstrząsie mózgu, którego skutki widoczne są po dzień dzisiejszy? do ZBOWID-u cię zapisali?

Może byłem dla nich mało wartościowy to i tylko trzy straciłem.

Trzy zęby to jednak nie wiele.

I modrzew sam dobrze wiesz że bylo strasznie Ty wytrzymałes ja mialem szczescie i mlodosc że nie musialem tego doswiadczyc ale rózne byly historie rózne nasze drogi

Szacun dla Ciebie że wytrzymałeś ............................................................................

inni może drogi mieli inne tym bardziej nie mnie sadzić kogoś lata były paskudne

tym co tego niewiedzą nigdy nie zrozumieja tego w 100 procentach

pozdrawiam tych co potrafią zrozumieć.....

A mnie to nawet, k... do milicji nie chieli :(

ja sie jakos wymigalem a wlasciwie a2 miałem (chyba nie brali ) i sie cieszyłem ze nie musialem w ZOMO byc ale jakbym tam poszedl to co miałbym zrobic pany ?

sa rozne kolory szarosci i wiem ze skaczemy do gardel sobie w tematach politycznych ( kazdy ma swoje zdanie )

ale znamy tamte czasy

ciężki wybór był.....o ile był....

no i myslisz ,że będe po twoich zebach płakać? i po wstrząsie mózgu, którego skutki widoczne są po dzień dzisiejszy? do ZBOWID-u cię zapisali?

Jakbyś osobiście chciał się przekonać co jeszcze może ci zrobić zbowidowiec to zapraszam.Płakać będziesz po swoich...pajacu.

Klepanie w klawiature rózni się od klepania po gębie.

To na wszelki wypadek jakbyś nie wiedział Schame.

warto tez wspomnieć o nieślubnym synu Bolka,lezy w grobie z napisem NN,kazano zdjąć napisy swiadczace czyj to syn.

oraz o rodzinie Bolka ,która ochoczo wspolpracowala z MO,pamietaja o tym mieszkancy tej miejscowości,

Lemingi tu widzę nie mogą zrozumieć że nie "bolkość" Wałęsy jest problemem, lecz Państwo Polskie które funkcjonuje tak że capo di tutti capi PRLu - Kiszczak (i inni jemu podobni) beztrosko sobie funkcjonują od 25 lat w IIIRP i mają na to Państwo olbrzymi wpływ.

Otwarcie Szafy Kiszczaka trochę wyczyści tą sytuację.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Najwyższy.

żebyś ty był choć w połowie taki byk, który mnie lał lolą po plecach na 1maja 1982 na Gaz Placu we Wrocku, to może bym się zaczął bać.....ech drzewko

Otwarcie Szafy Kiszczaka trochę wyczyści tą sytuację.

W krasnoludki też Kolega wierzy ???

A co do Lecha i tamtych czasów, jak Lechu pojechał za granicę miał zabrać głos, a cały naród przed telewizorami zamierał - co Lechu tym razem chlapnie, jak się udało i tym razem nic od Tatr do Bałtyku szło gromkie: ufffff

I tak było, mimo iż teraz to brzmi jak skecz z kiepskiego kabaretu....

Trochę dystansu do świata Kolego, bo sobie przypomnę jak większość styropianowych bohaterów występowała o milionowe odszkodowania i je dostawała....

Milionowe - bo przed denominacją, ale średnie odszkodowanie to było wtedy równowartość mieszkania w w-wie....

Też warto to pamiętać.....Całą Polskę wtedy trafiał szlag na takie praktyki.... To też pamiętamy ;P

Nie znasz mnie, ani mojej historii, także nie wiesz, a może zapłaciłem więcej niż Ty ??? Może mnie nie bawi ekshibicjonizm w sieci ?

Bo i po co ? Równie dobrze mogę napisać iż dziadek miał na imię Napoleon i był cesarzem....

W każdej wojnie, rewolucji i ewolucji są ofiary i jestem jak najbardziej daleki od śmiania się z ofiar i przelanej krwi.

Ale to się dzieje od wejścia smutnych panów do domu wdowy to kabaret dla ciemnego ludu jak mawiał obecny pan prezes TVP.

I ja się świetnie bawię widząc jak ten lud to łyka - sorry, ale my ogry tak mamy jak oglądamy dobrze zaplanowane przedstawienie bijemy brawa....

;)

Wałęsa miał swój czas, wtedy w każdym domu do jakiego by zapukał dostałby łóżko, kolację, śniadanie i na bilet do Gdańska.

W moim również....

Ale później to rozmienił na drobne i został z 1% poparciem. I tak jest do dzisiaj.

A to co mówi wdowa iż jej mąż sanował Lecha to już kabaret... Są jego wypowiedzi o panu Wałęsie, jak to jest szacunek to ja norka jestem nie Ogr...

Lecha Wałęsę można lubić lub nie, według mnie nie jest sympatyczny i nie chciałabym pójść z nim na pół litra, ale takie zachowanie i szukanie na siłę haków na JEDYNEGO żyjącego Polaka powszechnie rozpoznawanego z zasługami (teraz pójdą na marne przez yntelygentów, którzy kochają takie teorie) - jest żałosne.

Jarek spał dnia pewnego roku pamiętnego do 13, a Lech Wałęsa obalał komunę.

A Tosi to już nie ???

A co na to feministki ???

Mówisz, że jest tytuł "Bolek i Lolek, i Tosia"? Nie znam tej bajki. Chyba wychowaliśmy się w innych czasach ;-)

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Znam tylko Bolka z "Bolka i Lolka"...

Pogadaj z dziadzia Michnik, On tobie inne baje opowie...póki jeszcze może.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Lecha Wałęsę można lubić lub nie, według mnie nie jest sympatyczny i nie chciałabym pójść z nim na pół litra

To nie jest kwestia typu lubi nie lubi.

Tym bardziej pół litra. Jeśli już to na łeb.

a JEDYNEGO żyjącego Polaka powszechnie rozpoznawanego z zasługami (teraz pójdą na marne przez yntelygentów, którzy kochają takie teorie) - jest żałosne.

Żałosne jest to czego Ciebie uczyli w szkole...bo mniemam, że takie brednie to tylko ze szkoły nie z najbliższego otoczenia.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.