Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Academy super kolumny ;)

Tamtam10

Rekomendowane odpowiedzi

Może gdybyś nie robił domorosłej adaptacji akustycznej byłoby inaczej.

A tak to sam nawet nie wiesz jak gra sprzęt, który posiadasz.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

I tu się czepiasz dziury w całym , akustyka przynosi korzystne efekty, wtedy wiemy co nasz system potrafi , pytanie nie trafione.

Ja wariantów ustawień bralem pod uwagę wiele i wiem gdzie to się najlepiej sprawdza , masz pytanie jeszcze jakieś ?.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Jak są lepsze od 16Hz to dlaczego klub AA ma tylko ponad 200 stron wpisów a 16Hz ma ponad 400, nie mogą być lepsze strony mówią same za siebie.

Bo mamy nowy produkt który świetnie gra .

Brawo. Wreszcie się doczekaliście.

Ja od trzech miesięcy nie mogę się doprosić od właściciela Audio Academy prezentacji w Krakowie.

Zapewne nowy produkt świetnie się sprzedaje.

Tak trzymać!

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Przecież to nowy nabytek a każdy kupi co będzie chciał i czy mu budżet pozwoli jak nie możesz się doczekać to sobie kup lub zapros do siebie konstruktora z kolumnami ja tak zrobiłem.

No właśnie piszę, że nie mogę się doprosić przyjazdu.

Koresponduję już trzeci miesiąc.

Jeżeli znasz jakiś sklep, który ma ten nowy produkt na stanie - to daj namiar.

Pożyczę sobie za kaucją bez proszenia producenta.

Zostałeś zbanowany ponieważ jesteś osobą podstawioną, lub po prostu klonem

AudioAcademy -branża jeżeli już to jestem dzisiejszego wieczora osobą WSTAWiONĄ a ty jesteś LIPĄ.

to co wyraziłeś, nie było twoją opinią, tylko zwykłą złośliwością

tak, przyznaję połowiczną rację, napisałem w złości tą opinię subiektywną, gdyż nie mogłem znieść rozczarowania dotyczącego jakości dźwięku jaki wydobywał się z pudeł twojej produkcji.

Jak jakaś firma nie daje sobie rady w uczciwej konkurencyjnej walce, to wysyła właśnie takie osoby jak ty,

Pan Michał nie wysyła bo ogarnia ten zawód sam w celu redukcji kosztów stałych? :)

Czy już zdążyłeś dogłębnie poznać moją firmę, żeby wyrazić ogólną opinię o niej?

Michał, żeby ocenić sprzęt twojej firmy należy mieć wieloletnią praktykę forumową? Masz tu na myśli "szemrany marketing" ? :)

ale ja za coś takiego bym cię po prostu wywalił z forum.

ja odmiennie nie mam zamiaru banować ciebie w moim temacie, kawa na ławe

No i na narzekaniu koncza sie wpisy pana Tamtarama;)

kopaczu - życie składa się jak poczytasz własne posty również z narzekania a jątrzeńcem tak naprawdę jesteś ty.

Rochu,

Przepraszam cię, ale po dzisiejszym twoim występie atmosfera zrobiła się co najmniej nie miła, nie taktowa i dosyć dziwna.

Stanąłeś w obronie trola, który jest na forum ledwo 50 dni i w dodatku ma wątłą reputacje. Ktoś podał linka, że w klubie ProAc zrobił to samo co u mnie. Naskoczyłeś na mnie jak bym uraził samego Papieża a nie widzisz co się wokół ciebie samego dzieje. Wokół ciebie i oczywiście wokół innych, bo wszyscy widzieli jak Grzegorz za pośrednictwem Paltona podał fałszywą informacje na mój temat. Gdzie wtedy byłeś? Dlaczego nie reagowałeś? Bo tak było wygodniej dla ciebie?

Cała akcja odnośnie odsłuchu moich nowych kolumn w Krakowie wywołana była awanturą między klubami a nie chęcią prawdziwego odsłuchu i poznania jej. Doskonale wiem, że trzymasz z Grzegorzem i chcesz mu pomóc, ale wydaje mi się, że nie tędy droga.

Rochu, nie mogę przyjechać do człowieka, który stoi po stronie trola i tym samym daje jawnie do zrozumienia, że nie ma dobrych intencji, bo nie jest obiektywny w tak oczywistej sytuacji jaka miała miejsce dzisiaj w tym wątku.

Tamtam10 ja nie jatrze, Ty umiesz tylko narzekac, jatrzyc, nie wnosisz do dyskusji nic merytorycznego. A zalozenie tego tematu jest tylko tego przykladem.

Caleb jak Ty mierzysz jakosc podlug stron milosnikow to gratulacje, daje Ci lajka, masz jednego a nikomu do tej pory nie dawalem, czyli jestes najlepszy.

Rochu, jak sie chce to sie umie, mozesz podjechac do Lodzi do AA czy do Pabianic do Q21. W czym problem poszukac w necie.

Zaczeliscie dzielic ludzi na grupki, jakies bany i inne. Jest to mega zenujace. To tylko klocki z glosnikami. A podobno muzyka lagodzi obyczaje...

Bo są brzydkie.

Ameryki nie odkryłeś. Phoebe nie mają takiego wykończenia jak Spendor czy Xavian to fakt, jednak prezentację dają całkiem, całkiem. Tak ze 3 lata temu miałem okazję porównać 7 par kolumn, między innymi Amphion w cenie 7k, wychwalane Kefy za 4k i właśnie Phoebe. Te ostatnie wygrały w cuglach niestety.

Tym samym jak już co pitolicie na forum, to z łaski swojej ruszcie najpierw swoje zady i zaliczcie odsłuch tego czegoś.

Ja słuchałem Phoebe III i pisałem że dla mnie te kolumny grały najgorzej z porównywanych Dali Zensor, ikon

Ciekawe, na prawdę ciekawe. Uważasz że środek w Dali Ikon jest lepszy niż w Phoebe?

Możesz mi powiedzieć w jakim towarzystwie słuchałeś tych ostatnich?

bo wszyscy widzieli jak Grzegorz za pośrednictwem Paltona podał fałszywą informacje na mój temat. Gdzie wtedy byłeś? Dlaczego nie reagowałeś? Bo tak było wygodniej dla ciebie?

każdy ma jakiś interes, o ile nie miał operacji usunięcia p. Michale

...

Sam nie wiem co napisać bo nie lubię być pouczany.

Ale do rzeczy.

Intencją zorganizowania odsłuchu porównawczego Rhea/Minas Anor było rozstrzygnięcie kontrowersji jakie się namnożyły wokół porównań tych zestawów.

Zaproponowałem aby był on jawny i otwarty DLA WSZYSTKICH zainteresowanych, tak aby KAŻDY mógł potem wyrazić swoją opinię.

Zaproponowałem swoją elektronikę i byłem otwarty na twoje propozycje w tym zakresie (m.in. mając na uwadze wyrażoną przez ciebie niechęć do Naima zaklepałem elektronikę Krella, którą zasugerowałeś jako optymalną dla Rhea).

Dwa. W ramach odsłuchów w Krakowie mieliśmy prezentacje różnych producentów w tym także polskich producentów kolumn głośnikowych jak. np Harpii czy Avcon.

Oczywiście S16 także było prezentowane.

Wszystko jest w wątku o krakowskich.

Trzy. W ramach krakowskich kilkakrotnie braliśmy się za kwestie kontrowersyjne.

Przypomnę odsłuch Absolutora i Lorelei A. Markowa czy porównanie systemu McGyvera vs system Starego Audiofila.

Te spotkania poprzedzone były wielkim i długimi nawalankami na forum.

Jakoś nikt się nie pobił a goście rozjeżdżali się pogodzeni.

I nie ukrywam, że na taki efekt właśnie liczyłem.

Co do trzymania.

Trzymam z każdym miłym i fajnym człowiekiem.

Tak właśnie odbieram Grzegorza.

Liczyłem, że ty także okażesz się tak samo równym gościem.

Nie dałeś mi szansy aby się o tym przekonać w realu.

Wybacz proszę, trzy miesiące czekania to nieco długo.

Nie wiem czy autor wątku jest trollem czy też nie.

Nie podoba mi się jednak rzucanie kalumnii odnośnie tego człowieka jak i wobec konkurencji w stylu jaki ty to uczyniłeś w swoich wpisach.

Stąd taka moja reakcja.

Żyjemy w kraju gdzie każdego o wszystko bezkarnie można oskarżyć.

Szkoda, że ty także wpisujesz się w taką poetykę.

Dobrej nocy życzę.

Rochu, jak sie chce to sie umie, mozesz podjechac do Lodzi do AA czy do Pabianic do Q21. W czym problem poszukac w necie.

Problem w tym, że pracuję.

Nie mam czasu na peregrynacje po Polsce po salonach audio.

Prościej jest mi kupić z możliwością zwrotu albo pożyczyć za kaucją.

Wiesz rochu ze szanse ze cos ktos kupi od AA kto jest blisko 16hz i na odwrot sa po prostu male. Pozyczanie wielkich klocow to tez dziwny pomysl.

Niemniej jakbys byl w Warszawie to zapraszam do mnie na odsluch Rhea. Mi sie podobaja.

Nie podoba mi się jednak rzucanie kalumnii odnośnie tego człowieka jak i wobec konkurencji w stylu jaki ty to uczyniłeś w swoich wpisach.

Ale podoba ci się, że Grzegorz może to robić w stosunku do mnie i tutaj nie masz nic przeciwko?

Ale podoba ci się, że Grzegorz może to robić w stosunku do mnie i tutaj nie masz nic przeciwko?

Nie wiem co robi Grzegorz wobec ciebie.

Wiem natomiast co ty piszesz o Grzegorzu.

I wcale nie jest to podejście jakiego mógłbym oczekiwać od profesjonalisty.

Publiczne użalanie się na swoimi krzywdami (rzeczywistymi czy tez urojonymi - nie wiem) nie przystoi wg mnie osobie, która chce znaczyć coś w branży.

Masz problem, weź prawnika i niech sąd to rozstrzygnie.

Wiesz rochu ze szanse ze cos ktos kupi od AA kto jest blisko 16hz i na odwrot sa po prostu male.

A skąd wiesz?

Miałem S16Hz, sprzedałem bo wyszedłem z lampy.

Mam teraz Labirynthosa.

Zanim za rok czy dwa wrócę do trumien Goodmansa albo Tannoya chciałem spróbować coś jeszcze ze współczesnych głośników.

Byłbyś łaskaw uzasadnić?

Obawiam się, że od dzisiejszego wieczoru z neutralnego mój stosunek wobec ciebie zmienił się na raczej negatywny.

Sądzę, że powinieneś przemyśleć swoją sytuację.

Mniej wierzyć w spiski i takie tam.

Problemem dla ciebie nie jest konkurencja S16Hz ale twoja półka cenowa czyli STX i Pylon.

To oni cię wypychają z rynku.

Ciekawe, na prawdę ciekawe. Uważasz że środek w Dali Ikon jest lepszy niż w Phoebe?

Możesz mi powiedzieć w jakim towarzystwie słuchałeś tych ostatnich?

Dla mnie Phoebe III grały akurat wyłącznie środkiem. Góra przeciętna. Nie byłyby w moim odczuciu tak tragiczne gdyby nie dolne pasmo które było stłumione, bas bez kontroli niezależnie od utworu grał tak samo pudełkowato i tandetnie. No kompletnie nie mój dźwięk. Jest to tyko i wyłącznie moja opinia po odsłuchu porównawczym z wymienionymi kolumnami na wzmacniaczach marantza serii 6 i 7000, Onkyo a9050. Dodatkowo nie wszystkie kolumny na wzmacniaczach ca i vincenta w komplecie z cd tej samej marki który było źródłem dla pozostałych wzmacniaczy.

Co do możliwosci odsłuchu...

Ponad rok temu rozmawiałem z s16hz. Odsłuch u mnie. Termin umówiony, przychodzi TEN dzień i telefon. Bardzo przepraszam nie dam rady. Okej.

Za kilka tygodni dokładnie powtórka sytuacji:( Co to ma być?

Ale ostatnio coś mnie naszło. Kilka dni temu dzwonię do s16hz. Pytam czy jest opcja posłuchania nawet u producenta. Nie ma, nie mam tych kolumn i raczej w dłuzszej perspektywie nie będzie.

Nie wiem jak to działa. Jesli ktos dzwoni do mnie i chce cos kupic to staję na głowie i jade do potencjalnego klienta lub zapraszam do siebie kiedy tylko będzie to możliwe.

Rozumiem, nie zawsze sprzet czeka na klienta, ale w ciągu...roku?

Generalnie dzięki forum AS zamiast nakrecic się na zakup polskich kolumn, to nakręciłem sie omijac z daleka.

Z firmą AA nie miałem żadnej styczności. Po prostu nie było głośników które by mnie interesowały.

Zamiast walczyć miedzy sobą, zjednoczyć siły i walczyć z zachodnią konkurencją!!! Sprzedaż urośnie 3 razy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.