Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA-2000R vs Yamaha A-S2000

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Rafał jaki masz odstęp kolumn od ściany bo wydaje mi się że ja mam więcej a i tak nie jest optymalnie.

Jak je odstawiłam kiedyś była różnica

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Kolumny sa troche za blisko ściany, ale nie mogę ich dalej odstawić. Po odsunieciu jeszcze dalej malo się zmienia. Natomiast po dosunięciu basu robi się mniej i uwypukla się ten wyższy.

?👈

A nie dudni? Bo u mnie nie mają prawa bo są ponad50 cm ale i tak powinno być więcej za to mam chyba za szeroko rozstawione bo 230 CM będzie

Ile realnie można dać za 2000R w stanie bardzo dobrym ?

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

dzisiaj tzw. realna cena byla 1900. Jutro może być inna. Ogólnie sprzęt nie tanieje. Wchodzą nowe droższe modele i tym samym starsze odpowiedniki trzymają cenę. Przyklad - 1500r i 1500ae kosztowały nowe 3500, 1510 już 4000, a nowy 1520 aż 5500. Skoro tak się dzieje to np za taki 10 letni 1500ae można skasować pół ceny wyjściowej, i to tej wysokiej, dystrybutora.

2k za 2000r to dobra cena wszystko mniej to okazja. Dzis w pl za uzywke 2020 realna cena 5k. Ostatnio z ciekawosci pytalem o ten nowy model kumpla w salonie powiedzial zebym lepiej pielegnowal ten swoj :)

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

2k za 2000r to dobra cena wszystko mniej to okazja. Dzis w pl za uzywke 2020 realna cena 5k. Ostatnio z ciekawosci pytalem o ten nowy model kumpla w salonie powiedzial zebym lepiej pielegnowal ten swoj :)

Ja sprzedalem dziś swojego za 1900zl, ale nie byl idealny od wzgledem optycznym wiec zniżylem trochę cenę.

?👈

ze względu na cenę czy jakość?

ze wzgledu na brak postepu w jakosci dzwieku no chyba, ze dla kogos malutki wyswietlacz i zintegrowany dac to postep...

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Może teraz by miał ktoś możliwość porównania A-S 2000, z A-S 2100.

Ciekawe jakie by były różnice. -:))

czytałem jedynie test gdzie sie o to pokuszono, podobno jest różnica na korzyść AS2100 ale ucho musi to zweryfikować jak to testy i opinie

czytałem jedynie test gdzie sie o to pokuszono, podobno jest różnica na korzyść AS2100 ale ucho musi to zweryfikować jak to testy i opinie

Także czytałem, ale to tylko test branżowy. Ciekawi mnie porównanie poczciwych pasjonatów Yamaha.

Parę lat temu, na tym forum, usłyszałem o klockach serii 2000, że za te pieniądze można sto razy lepiej,

co mnie trochę przeraziło , że tak źle ulokowałem swoje ciężko odłożone oszczędności, teraz okazuje

się że nie jest tak źle ??. -:))

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Też przed zakupem czytałem jakieś pierdoły. Ale w sumie 90% to były jakies dywagacje ludzi, którzy nie mieli nawet styczności, albo gdzies tam słyszeli. Ale muszę ją koniecznie zestawić z PMA-2000AE czy nawet 2010AE, okaże się jak to jest i czy te zachwyty jednego pana z forum nad 2020AE są jakoś uzasadnione.

?👈

słuchałem 2020ae ostatnio przez kilka minut w zestawieniu z 1500ae, jedno co rzuciło się od razu na uszy to dużo więcej basu, którego i tak było wystarczająco dużo w 1500ae. "Test" oczywiście niemiarodajny, w pospiechu, nie u mnie, nie w moim systemie.

Też przed zakupem czytałem jakieś pierdoły. Ale w sumie 90% to były jakies dywagacje ludzi, którzy nie mieli nawet styczności, albo gdzies tam słyszeli.

Bo przecież to tylko Yamaha, i nie ma prawa w miarę dobrze, poprawnie zagrać, to jest zarezerwowane dla bardziej audiofilskich firm, i ta cena ??, to już całkiem nie ma prawa dobrze zagrać. -:))

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Też przed zakupem czytałem jakieś pierdoły. Ale w sumie 90% to były jakies dywagacje ludzi, którzy nie mieli nawet styczności, albo gdzies tam słyszeli. Ale muszę ją koniecznie zestawić z PMA-2000AE czy nawet 2010AE, okaże się jak to jest i czy te zachwyty jednego pana z forum nad 2020AE są jakoś uzasadnione.

Też jestem ciekawy bo danon generalnie to był dobry 100 lat temu.teraz liczy się tylko ilość sprzedanych klocków no ale podobno 2020ae miał byc wyjątkowy na tle reszty klocków tej marki.

Bo przecież to tylko Yamaha, i nie ma prawa w miarę dobrze, poprawnie zagrać, to jest zarezerwowane dla bardziej audiofilskich firm, i ta cena ??, to już całkiem nie ma prawa dobrze zagrać. -:))

nie w ta stronę kombinujesz z tym sarkazmem.

Powiem tak, kupilem ten piec w ciemno. Od razu muszę tu podziękować jednemu forumowiczowi. Opinie o nim były tragiczne, jak napisałem w pierwszym poscie. Okazało się ze połowa nawet nie słyszała tego pieca, a druga połowa słyszała gdzieś tam, coś tam. Warto iść własną drogą, polecam każdemu. Można się bardzo zdziwić, oczywiście w pozytywnym słowa znaczeniu.

?👈

Powiem tak, kupilem ten piec w ciemno. Od razu muszę tu podziękować jednemu forumowiczowi. Opinie o nim były tragiczne, jak napisałem w pierwszym poscie. Okazało się ze połowa nawet nie słyszała tego pieca, a druga połowa słyszała gdzieś tam, coś tam. Warto iść własną drogą, polecam każdemu. Można się bardzo zdziwić, oczywiście w pozytywnym słowa znaczeniu.

I widzisz jak długo do prawości różnych opinii musisz jeszcze dojrzeć.

Kto wie może kiedyś nawet będziesz miał możliwość odsłuchać Nad C356 po modyfikacji i już raczej byś niczego zmieniać nie chciał .

I tu pisze bez żadnej złośliwości wobec Ciebie żeby nie było, to nie jest żaden atak

I widzisz jak długo do prawości różnych opinii musisz jeszcze dojrzeć.

Kto wie może kiedyś nawet będziesz miał możliwość odsłuchać Nad C356 po modyfikacji i już raczej byś niczego zmieniać nie chciał .

I tu pisze bez żadnej złośliwości wobec Ciebie żeby nie było, to nie jest żaden atak

Bez żadnej złośliwości spytam czy ktoś porównywał A-S2000 czy nawet A-S1000 do tego modyfikowanego NADa? Bo w oryginale znam jego możliwości.

jeszcze denony pma-s10 i s1 są do przetestowania :)

Jeżeli S10 to tylko od S10 MKII w gorę. S1 to chyba nie do dostania.

?👈

Bez żadnej złośliwości spytam czy ktoś porównywał A-S2000 czy nawet A-S1000 do tego modyfikowanego NADa? Bo w oryginale znam jego możliwości.

Oryginalny jest w pełni fatalny i nie idzie go słuchać tylko ktoś kto mało słuchał sprzętów i bez doświadczenia może napisać że jest muzykalny i fajny,a nie jest niestety

Forum można czytać w ramach ciekawostki, gdybym miał się sugerować opiniami to bym gral na jakimś harmanie czy innym nalesniku bo kilka osob uwaza sony es za kiepskie, trzeba słuchać i samemu zdobyć doświadczenie

Nie bardzo wierzę w te cudowne mozliwosci tego nada po upgradzie. Na pewno po dobrych modyfikacjach jest to przyrost jakościowy, ale 356 ani budową ani niczym w wersji stockowej nie zachwyca. Więc mam wątpliwości co do takiego przyrostu po dłubaniu. Bo np 319 z niego nigdy nie zrobimy ze względu na ograniczenia wewnątrz. No chyba, że zmiany beda na prawdę powaŻne, a wtedy to juz nawet ciężko będzie go nazwać wciąż naden c356bee.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.