Skocz do zawartości

Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?  

211 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?

• TAK
      103
    • NIE
      108
  2. 2. Czy zdobycie fotela prezydenta USA przez Donalda Trumpa oczyści atmosferę na linii Rosja - USA?

• TAK
      65
    • NIE
      146
  3. 3. Czy dzięki zwycięstwu Donalda Trumpa w wyborach prezydenckich w USA jest szansa na odtajnienie umowy TTIP?

• TAK
      71
    • NIE
      140
  4. 4. Czy zwycięstwo DT w wyborach w USA zmieni coś w ich polityce bliskowschodniej ?

• TAK
      124
    • NIE
      87
  5. 5. Ilu Generałów w P{entagonie pójdzie na emeryturę jak DT zostanie prezydentem USA?

• 5
      92
    • 50
      69
    • 150
      50

Rekomendowane odpowiedzi

Nareszcie! Supreme Court wydaje orzeczenie w sprawie immunitetu Trumpa.

Sąd Najwyższy zapowiedział, że zajmie się sprawą Donalda Trumpa w kwestii immunitetu i ścigania za czyny, które popełnił (czytaj: których nie popełnił) podczas swojej prezydentury. Oznacza to podjęcie ważnej decyzji na rok wyborczy, która może mieć ogromny wpływ na toczące się sprawy przeciwko Trumpowi. Trybunał uwzględnił wniosek o szczegółowe rozstrzygnięcie, czy Trumpowi, jako byłemu prezydentowi, nadal przysługuje immunitet prezydencki w związku z postępowaniem związanym z pełnionymi obowiązkami służbowymi w czasie sprawowania urzędu. Trybunał składający się z konserwatywnej większości rozpatrzy argumenty w kwietniu i prawdopodobnie wyda orzeczenie do czerwca. W międzyczasie, postępowanie w sprawach przeciwko Trumpowi zostanie zawieszone do czasu wydania decyzji. Orzeczenie to może mieć monumentalne konsekwencje dla federalnych dochodzeń w sprawie działań Trumpa jako prezydenta. Zaangażowanie Trybunału gwarantuje, że kwestia immunitetu pozostanie kluczową debatą w roku wyborczym.

Dalsze wiadomości!

Na dzisiejszej konferencji prasowej przywódców Partii Republikańskiej w Izbie Reprezentantów, spiker Johnson zażądał, aby Biden podjął działania wykonawcze w celu zabezpieczenia granicy.

Parker's Mood

Gość

(Konto usunięte)

czy Trumpowi, jako byłemu prezydentowi, nadal przysługuje immunitet prezydencki w związku z postępowaniem związanym z pełnionymi obowiązkami służbowymi w czasie sprawowania urzędu.

Ależ oczywiście, przecież podjudzał do ataku na Kapitol jako POTUS
22 godziny temu, soundchaser napisał:

O właśnie! Uleganie kłamliwej propagandzie to najgorsza rzecz jaka może się przytrafić społeczeństwu. To powoduje nieodwracalne skutki historyczne.

Złota myśl.

Taka ciekawostka - proszę kliknąć w link w moją zacytowaną wypowiedź.

Co się stało się? Cenzura?

Jestem Europejczykiem.

Wystarczy znać angielski i wyciągnąć wnioski z faktów, które zamieszczam, albo poprosić kogoś, żeby przetłumaczył komentarz czołowych praworządnych senatorów i kongresmenów US. Trzeba jeszcze chcieć  coś wiedzieć oczywiście. Jak komuś wystarczy kiełbasa i wiadomości z zasyfionego kłamstwem i mataczeniem CNN lub TVN, to się nie ma co dziwić, że społeczeństwo jest otumanione i przy okazji zerżnięte okrutnie. Szkoda mi was, drogie chłopakoslewakos.

Parker's Mood

43 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Taka ciekawostka - proszę kliknąć w link w moją zacytowaną wypowiedź.

Co się stało się? Cenzura?

W który link?

2 minuty temu, soundchaser napisał:

W który link?

Zacytowałeś moją wypowiedź i w tej ramce w prawym rogu jest strzałka, link do oryginału. Jak klikniesz to okazuje się że oryginał wyparował.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
Wiesz tyle co zjesz, a że jesz kiełbasę, to wiesz tyle co ta kielbasa jest warta. Czyli nic. 
Człowieku, Ty jakiś strasznie zakompleksiony jesteś. Po domową kiełbaskę, to ja specjalnie jeżdżę do polskiego rzeźnika na Shettleston. Nikt inny w mojej okolicy takiej nie robi

Jak nigdy dotąd, Chicago głosuje na Republikanów. Kryzys na granicy i nielegalna emigracja (jako legalna w polityce rządu Bidena), ułatwiła wybór i jednomyślność.

He he he. To nic nie da. Już jest pozamiatane. Gdyby Amerykanie zrozumieli gdzie brną z 30 lat temu, to może byłoby inaczej. To co się obecnie dzieje w USA, to koszmar. To co zauważyłem już wcześniej, wiele wiele hollywoodzkich produkcji s-f przepowiedziało przyszłość, 'informowało' społeczeństwo i dawało powód do rozmyślań i wszelakich wizji.

Co mieliśmy? Pamiętam film z lat 70-tych 'Świat Dzikiego Zachodu'... z którym kojarzę obecne kontrowersje w kwestii AI. Przygodowy film s-f 'Ucieczka z Nowego Jorku' z Kurtem Russellem z początków lat 80-tych XX wieku, to z kolei skojarzenie ze zniszczeniem i dewastacją NYC i innych metropolii USA przez amerykańskich skrajnych lewaków (oglądaj tutaj: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale uważam, że ostatnią nadzieją dla świata ludzi wolnych jest Donald Trump - aczkolwiek jak obserwuję poczynania rządu Bidena, to sam nie wiem czym to się skończy - amerykańscy neo-komuniści nie odpuszczą. Raczej wcześniej niż póżniej  (prawdopodobnie będziemy tego świadkami) doczekamy się poważnego globalnego konfliktu. Myślę, że wszystko idzie według planu globalistów: nie da się rządzić ośmioma miliardami - zostaną trzy milardy, to jakoś to będzie. Powsadzają nowym ludziom ajfony zamiast mózgu i sprawa załatwiona. Im mniejsza populacja tym lepiej.

Napierający z całą mocą nowy komunizm, oprócz oczywiście zażartej ideologii opartej na kłamstwach, jest uzbrojony w najnowsze technologie i światowe banki. Taki mały, ale jakże skrajnie 'fajny' upgrade poczciwego starego komunizmu.

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

main-qimg-bc2160f1800e386a11dcf2a530d074

Optymistyczny scenariusz dla NATO na wypadek wyboru Trumpa

Putin promises to lend Trump half a billion dollars to pay off his court fines and damages; but in return he orders Trump to dissolve NATO the moment he's elected. Trump reluctantly agrees.

C.D.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

34 minuty temu, Less napisał:

but in return he orders Trump to dissolve NATO the moment he's elected. Trump reluctantly agrees.

Da, toczno.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polska nie musi się niczego obawiać - zawsze wywiązywała się z umowy i płaciła tyle ile trzeba. I Trump o tym wie, i to docenia. Nie raz o tym mówił i to podkreślał. Poza tym, Trump lubi Polaków. Ja o tym wiem, Ty - niekoniecznie.

Parker's Mood

Gość

(Konto usunięte)
No i SCOTUS zadecydowal. Jednoglosnie!
Z tym, że nie o istocie sprawy, a wyłącznie o kompetencjach.

The ruling makes it clear that Congress, not states, has to set rules on how the 14th Amendment provision can be enforced against federal office-seekers. As such, the decision applies to all states, not just Colorado. States retain the power to bar people running for state office from appearing on the ballot under Section 3.

"Because the Constitution makes Congress, rather than the states, responsible for enforcing section 3 against all federal officeholders and candidates, we reverse," the ruling said.

By deciding the case on that legal question, the court avoided any analysis or determination of whether Trump's actions constituted an insurrection.

https://www.nbcnews.com/politics/supreme-court/supreme-court-rules-trump-cannot-kicked-colorado-ballot-rcna132291
Biden jest jak dziecko!
[/url]  
Za to Trump jest dorosły, bo łapał kobiety za bobra

00cdbf6c0edd831e4ffbb541618358fc.jpg

Cholera, i znowu spisek

99dbe5ac4e78068713f6978aa25f4902.jpg
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.