Skocz do zawartości

Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?  

211 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Donald Trump powinien zostać prezydentem USA?

• TAK
      103
    • NIE
      108
  2. 2. Czy zdobycie fotela prezydenta USA przez Donalda Trumpa oczyści atmosferę na linii Rosja - USA?

• TAK
      65
    • NIE
      146
  3. 3. Czy dzięki zwycięstwu Donalda Trumpa w wyborach prezydenckich w USA jest szansa na odtajnienie umowy TTIP?

• TAK
      71
    • NIE
      140
  4. 4. Czy zwycięstwo DT w wyborach w USA zmieni coś w ich polityce bliskowschodniej ?

• TAK
      124
    • NIE
      87
  5. 5. Ilu Generałów w P{entagonie pójdzie na emeryturę jak DT zostanie prezydentem USA?

• 5
      92
    • 50
      69
    • 150
      50

Rekomendowane odpowiedzi

===========================

Najwieksze koszmarne idiotyzmy naszych władz .

Nie ukonczenie powstania elektrowni atomowej na bazie Rosyjskiej technologi  .Debilizm nad debilizmy .Spłacilibyśmy te elektrownie wzajemnym eksportem ,Butów ,czjników  ,ubran ,kosmetyków  .Debilizm . 

Drugi debilizm .

Blokowanie budowy rurociagów do Niemiec na naszej  ziemi .Mogliśmy być w tym interesie równorzędnym partnerem dla Rosji i Niemiec  .Debilzm ponad debilizmy .

niestety teraz mamy pro Niemieckiego tuska a wszesniej mielismy debili z PiSu .

Wszyscy oni wywądza sie z słynnego okrągłegos śtołu ,gdzie dogadywali sie jak okraść Nas .

=====================

Ale to co dziś sie dzieje w USA to powrót do normalności .........Nawet Ja nie sądziłem że Pan Trump okaże sie  takim Amerykańskim patritą  i  tak ostro to postawi . Niech bóg ma go w opiece  .ON Pokazuje szłuszną droge .

3 godziny temu, partick napisał:

Wiesz, ja nie znam amerykańskiego systemu, no ale to są k... długi.

Długi firmy, ale nie twoje prywatne. Jeśli w sądzie nie udowodnią ci, że świadomie doprowadziłeś do upadku, a twoje prywatne dochody były w granicach rozsądku to po bankructwie biznesu możesz odejść będąc bogatym człowiekiem.
To jest bardzo popularna strategia biznesowa w USA.

Personalne bankructwo działa podobnie, choć wymaga zaplanowanych dzialan i niektóre trzeba wykonać już na dwa lata przed sprawą.

….be still and know….

6 godzin temu, bubusia napisał:

No chyba, że crash.

Na początku kadencji crash jest dużo bardziej korzystny, niż w chwili kiedy republikanie będą walczyć o następną prezydenturę, a to że market dojrzał do głębokiej korekty wiedzą nawet dzieci.

Ostatnie kilka lat wzrostów to był efekt sztucznego zwiększania płynności na rynkach i miał niewiele wspólnego z realnymi wycenami.

Możliwe, że wkrotce USA rozpocznie kolejny mega dodruk i znów wszystko na chwilę urośnie, ale kiedyś pompowanie balona będą musieli zakończyć.

Duża wojna wydaje się być przesądzona, jako że w gruzach nikt odpowiedzialnych za popełnione błędy szukać nie będzie.

….be still and know….

21 minut temu, Seth_A_Rider napisał:

Na początku kadencji crash jest dużo bardziej korzystny, niż w chwili kiedy republikanie będą walczyć o następną prezydenturę, a to że market dojrzał do głębokiej korekty wiedzą nawet dzieci.

Ostatnie kilka lat wzrostów to był efekt sztucznego zwiększania płynności na rynkach i miał niewiele wspólnego z realnymi wycenami.

Możliwe, że wkrotce USA rozpocznie kolejny mega dodruk i znów wszystko na chwilę urośnie, ale kiedyś pompowanie balona będą musieli zakończyć.

Duża wojna wydaje się być przesądzona, jako że w gruzach nikt odpowiedzialnych za popełnione błędy szukać nie będzie.

Czyli rząd chce wygrać z rynkiem?  Proszę o przykłady gdzie to się  udało. 

1 minutę temu, jello napisał:

Czyli rząd chce wygrać z rynkiem?  Proszę o przykłady gdzie to się  udało. 

Może, przeczytaj ze zrozumieniem.

Rząd wie, że z rynkiem nie wygra i prędzej czy później będzie zmuszony albo zaprzestać dotychczasowej polityki i zawalić giełdę, albo kontynuować dodruk i wszystko zakończyć trzecią światową.

….be still and know….

10 godzin temu, Stream napisał:

Kto bogatemu zabroni... tracić?

"Rynki w chaosie. Najbogatsi tracą miliardy na decyzji Trumpa

I bardzo dobrze. Niech tracą. Żałujesz ich?
Oczyszczanie świata ma swoją cenę. Najwięcej tracą najbogatsi.

12 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Jeżeli w samochodzie mamy z jednej strony mniejsze koła to będzie skręcał. Musimy wisieć na kierownicy żeby pojechał prosto, ale wystarczy chwila nieuwagi żeby jednak skręcił.

Genialne! 

wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0021.gif

9 godzin temu, jello napisał:

Czyli nie widzisz związku między podniesieniem ceł i błyskawiczną reakcją giełdy?

Normalna i prawidłowa reakcja. Taka sama zaraz będzie w drugą stronę.
Na takich faktach można w krótkookresowych inwestycjach zarobić kupę kasy.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Kłamiesz.

Ty kłamiesz. Zresztą zawsze w ten sposób reagujesz jeśli tylko pojawi się argument, który burzy całą Twoją dotychczasową, mizernie budowaną błędną narrację.
Faktom nie zaprzeczysz.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Prymitywna zagrywka pokazująca na to, że nie masz żadnych argumentów.

Chyba raczej Twoja jest prymitywna. Guzik wiesz, a @bubusia pisze jak jest.
Faktów nie zmienisz wałkując w kółko propagandę przeciwko Trumpowi.

6 godzin temu, partick napisał:

USA Trumpa, to jest totalna porażka Zachodu. Zachodu, który wszyscy rozumiemy jako zachodnią dekorację.

Trump jest zdrajcą, ruskim popychlem.

6 godzin temu, partick napisał:

Kto za to płaci? Kto zapłacił za bankructwa Trumpa?

Wiesz, ja nie znam amerykańskiego systemu, no ale to są k... długi.

Ale o co Ci chodzi? Bo z tego co piszesz wychodzi totalny bełkot.
Może idź już spać, jeśli jeszcze nie śpisz.

3 godziny temu, Seth_A_Rider napisał:

Oby nie. Mam taką nadzieję.

2 godziny temu, Seth_A_Rider napisał:

Rząd wie, że z rynkiem nie wygra i prędzej czy później będzie zmuszony albo zaprzestać dotychczasowej polityki i zawalić giełdę, albo kontynuować dodruk i wszystko zakończyć trzecią światową.

Katastroficzna wizja. Ja jednak myślę, że jeszcze nie teraz...

37 minut temu, soundchaser napisał:

Oczyszczanie świata ma swoją cenę. Najwięcej tracą najbogatsi

I pewnie są z tego bardzo zadowoleni...

"Biliony wyparowały z giełd. Topnieje majątek krezusów

Na skutek ceł ogłoszonych przez USA rynki finansowe doświadczają gwałtownych spadków. Wartość spółek notowanych na nowojorskim indeksie S&P 500 spadła o 2,5 biliona dol. - Już widać, że cła mają negatywny wpływ na amerykańską gospodarkę. Konsekwencje będą poważniejsze - mówi money.pl Hildegard Müller, prezeska związku przemysłu motoryzacyjnego VDA.(...)

Giełdy zalała czerwień

Jak na razie na cłach tracą również amerykańskie firmy. I to sporo. Wartość akcji notowanych na jednym z kluczowych indeksów giełdowych S&P 500 zmniejszyła się w czwartek o ponad 2,5 biliona dolarów, co stanowi jeden z największych jednodniowych spadków od czasu pandemii.

Inwestorów ogarnęła wręcz panika. Five Below (sieć sklepów dyskontowych) i Wayfair (dostawca mebli i wyposażenia wnętrz) odnotowały w czwartek spadki o 29 proc. Giganci tacy jak Ralph Lauren, Dockers (marka należąca Levi Strauss) i Dell stracili 17 proc. Nike spadł o 12 proc., a Apple o 8 proc.(...)Cierpią też duzi sprzedawcy detaliczni (również importują ogromne ilości towarów spoza USA) - w czwartek Amazon stracił na giełdzie 7 proc., Target spadł o 9,5 proc., a Best Buy zniżkował aż o 14,8 proc. Problemy mają też spółki technologiczne. Apple stracił 8 proc., HP spadło o 13,1 proc., a Dell zniżkował o 15,4 proc. Nvidia, gigant w dziedzinie sztucznej inteligencji, straciła 6,3 proc. Obawy o recesję rzutują też na wyniki banków. Wells Fargo stracił 7,5 proc., Bank of America spadł o 8,9 proc., a JPMorgan Chase zniżkował o 5,7 proc. W piątek spadki są kontynuowane.(...)Już widać, że cła mają negatywny wpływ na amerykańską gospodarkę. Konsekwencje będą poważniejsze, wszystkie ze stron zapłacą niższym wzrostem i pogorszeniem dobrobytu - mówi money.pl.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

10 minut temu, Stream napisał:

I pewnie są z tego bardzo zadowoleni...

Nie mają na to wpływu. A Ty zachowujesz się tak, jakbyś był adwokatem tych najbogatszych i przeżywał razem z nimi, że tracą fortuny.
Zresztą za chwilę odrobią te straty, bo będzie odbicie.
Ale co Ty możesz o tym wiedzieć...tylko potrafisz cytować Wikipedię jako najbardziej wiarygodne źródło informacji. 😁

23 minuty temu, soundchaser napisał:

Katastroficzna wizja. Ja jednak myślę, że jeszcze nie teraz...

Więc dodruk i stimulusy, więc i inflacja i stopy procentowe pionowo w górę i to samo, tylko większe za kilka lat.

Zaczęli od 800 miliardów bail out dla zbankrutowanych banków w 2008 i nie pozwolili systemowi się zapaść, aby później sam mógł się uzdrowić. Kontynuują tą politykę reanimowania trupa po dziś dzień.
W 2008 roku każdy wpompowany dolar przynosił kilkanaście centów zwrotu w realnej gospodarce. W tej chwili to około 2 centów. Niektórzy twierdzą, że jest już poniżej 1. 

….be still and know….

8 minut temu, soundchaser napisał:

Ale co Ty możesz o tym wiedzieć...

Niestety, nie jestem w gronie oświeconych i mających monopol na prawdę....

Dzień i tydzień na rynkach skończony.

Hedge funds nie sprzedały tyle aktywów w tydzień od 2010 roku.

Milo popatrzeć na taką czerwień.

….be still and know….

9 minut temu, Stream napisał:

Niestety, nie jestem w gronie oświeconych i mających monopol na prawdę....

Na szczęście. Dlatego stać Cię jedynie na wklejanie cytatów z Wiki i sztampowe zaprzeczanie faktom pod wpływem mainstreamowych (ściekowych) mediów.

12 godzin temu, przmor napisał:

Na spadkach też można zarabiać. Nawet więcej niż na wzrostach. Jeśli ktoś dwa dni temu otworzył krótkie pozycje to jest mocno dziś zarobiony.

To Ile zarobiłeś na shortowaniu?

2 godziny temu, Seth_A_Rider napisał:

Milo popatrzeć na taką czerwień

A Ty ile?

Ja przez ostatni kwartał tylko na krótkiej sprzedaży Tesli zarobiłem na minimum rok beztroskiego i dostatniego życia. Ile na dzisiejszej masakrze wywołanej przez pomarańczowego dowiem się w poniedziałek, ale to będzie dużo więcej 🙂

Nie pozostaje mi nic innego jak podziękować tym którzy tego debila wybrali prezydentem, bo to co zarobiłem to de facto ich pieniądze, ale oni są za mało rozgarnięci żeby to wiedzieć.

Tak trzymać i byle tak dalej!

2 godziny temu, Adalbert95 napisał:

A Ty ile?

Jestem i pozostanę ponad 30% w S&P więc trudno o zyski w takie dni jak dzisiaj. Równocześnie, po hossie w krypto jestem cash heavy i ze złamania trendu byłbym bardzo zadowolony.

….be still and know….

6 godzin temu, Adalbert95 napisał:

A Ty ile?

Ja przez ostatni kwartał tylko na krótkiej sprzedaży Tesli zarobiłem na minimum rok beztroskiego i dostatniego życia. Ile na dzisiejszej masakrze wywołanej przez pomarańczowego dowiem się w poniedziałek, ale to będzie dużo więcej 🙂

Nie pozostaje mi nic innego jak podziękować tym którzy tego debila wybrali prezydentem, bo to co zarobiłem to de facto ich pieniądze, ale oni są za mało rozgarnięci żeby to wiedzieć.

Tak trzymać i byle tak dalej!

Widzę, że się obudziłeś z Tesla, jak leciała na ponad 400 jakoś milczałeś, chociaż już przy 200 wieszczyłeś spadki, teraz się obudziłeś i stwierdziłeś, że shortowales. Ty naprawdę jesteś na tyle głupi, żeby myśleć, że ktoś ci w to uwierzy. 

Analiza wsteczna zawsze skuteczna.

Jak jesteś taki mądry to napisz nam na jakiej pozycji niby siedzisz, kiedy ją otworzyłeś i kiedy z niej wyjdziesz?

Strategię chyba masz, na rympał nie lecisz.

I rada dla innych, nie słuchajcie takich bajkopisarzy jak pan adalbert, nie dotykajcie lewara, bo tak was wywiezie, że bez butów będzie chodzili.

A pan adalbert nich wam napisze gdzie będzie Tesla za 3 miesiące, sprawdzicie i zobaczycie kto miał rację. 

Także, jak ktoś nie ma doświadczenia, to nie dotykać lewara i nic nie shortowac. A na pewno nie Tesle. V shape odbicie i po waszej kasie.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Długi firmy, ale nie twoje prywatne. Jeśli w sądzie nie udowodnią ci, że świadomie doprowadziłeś do upadku, a twoje prywatne dochody były w granicach rozsądku to po bankructwie biznesu możesz odejść będąc bogatym człowiekiem.
To jest bardzo popularna strategia biznesowa w USA.

6-krotnie nieświadomie, jprdl
Fajne macie sądy.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

2 minuty temu, partick napisał:

Ukryta Zawartość

Fajne macie sądy.

Losers quit when they fail, winners fail until success powiedział mi ostatnio sześciolatek. W Ameryce to przekonanie pijesz razem z wodą z kranu.

Ukryta Zawartość

….be still and know….

7 godzin temu, Seth_A_Rider napisał:

Jestem i pozostanę ponad 30% w S&P więc trudno o zyski w takie dni jak dzisiaj. Równocześnie, po hossie w krypto jestem cash heavy i ze złamania trendu byłbym bardzo zadowolony.

Skoro oczekujesz i wyczekujesz rzeźni na głównych rynkach to chyba lubisz tracić pieniądze trzymając blue chips. Jeśli pomarańczowy d*bil nie wycofa się z ceł (albo ktoś jego samego nie wycofa) to macie nie tylko murowaną recesję ale i wzrost inflacji, więc płynna gotówka to też de facto straty. Dopóki trampka w WH, trzymanie czegokolwiek (no, oprócz opcji na spadki) w amerykańskich walorach jest minimum nierozsądne. Ale skoro chcesz płacić pomarańczowy ekstra podatek od głupoty, to płać...

3 godziny temu, partick napisał:

Ukryta Zawartość

A jeszcze ciekawsze jest to, że jak się policzy inflację, to się okazuje, że ten pomarańczowy "biznesmen" jednie  utrzymał majątek netto jaki odziedziczył po tatusiu. I to pomimo tych jakoby tak zyskownych 6 bankructw. Co więcej, jak tatuś mu dał to stosunek zobowiązań do całości był na poziomie ok 20%. Obecnie to jak szacują grubo ponad 70%. Ale widać dla prawackiej gawiedzi liczą się tylko złote sedesy w samolociku, za który zresztą do tej pory któraś z jego szemranych spółek płaci raty lizingowe...

Ukryta Zawartość

16 godzin temu, soundchaser napisał:

Dlatego stać Cię jedynie na wklejanie cytatów z Wiki i sztampowe zaprzeczanie faktom pod wpływem mainstreamowych (ściekowych) mediów.

Postaraj się bardziej. Twoje, wynikające z braku argumentów i ciągle powtarzane teksty o cytatach z Wiki, indoktrynacji, wpływie ściekowych mediów, niemożliwości ogarnięcia Twoich "genialnych" przemyśleń, narracji zgodnej z oficjalną budzą jedynie zażenowanie....

Edytowane przez Stream
38 minut temu, Stream napisał:

Twoje, wynikające z braku argumentów i ciągle powtarzane teksty o cytatach z Wiki, indoktrynacji, wpływie ściekowych mediów

Nic nie poradzę na to, że to są fakty.
Faktem jest, że nadużywasz cytatów z Wiki, które niekoniecznie są zgodne z tym, co chcesz pokazać i które kopiujesz gdy brak C już argumentów.
Faktem jest również, że uległeś świadomej, czy nieświadomej indoktrynacji pod wpływem właśnie ściekowych mediów, które mieszają Ci w głowie. 
Pociesz się tym, że nie jesteś odosobniony. 😉

7 minut temu, soundchaser napisał:

Faktem jest również, że uległeś świadomej, czy nieświadomej indoktrynacji pod wpływem właśnie ściekowych mediów, które mieszają Ci w głowie. 

A jednak...

43 minuty temu, Stream napisał:

Twoje, wynikające z braku argumentów i ciągle powtarzane teksty o cytatach z Wiki, indoktrynacji, wpływie ściekowych mediów,

13 minut temu, noquarter napisał:

Typowy tłuczek popierający Pomarańczowa Małpę i PIS . Jak można być takim żałosnym idiotą. 

Liczę na dożywotniego bana na AS żeby nie oglądać bełkotu pisowskich przygłupów takich CHUJchaser

Nie wiedziałem, że czytanie forum jest przymusowe... Dziwny jest ten lewacki świat... 🤣 

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

28 minut temu, Zbig napisał:

Jakby po prostu zwyczajnie zainwestował w fundusze i nie próbował przy tym samemu majstrować, miałby teraz kilkukrotnie większy majątek i zero długów.

Mocno prawdopodobne. Szczególnie, że jak tylko przestał być prezydentem w `21, to banki (do tej pory bardzo sceptyczne co do jego "biznesów") całkowicie zakręciły kurek z kredytami i musiał polegać na prywatnych pożyczkach od swoich tzw. bogatych politycznych supporterów. Dziwnie jestem pewien, że ich też wykręcił/wykręci, bo przecież nic innego nie umie.

Ale dla oczadziałego, bezmózgiego  prawactwa i jankeskiego i naszego też, to biznesmen z ogromnymi sukcesami, persona, wizjoner, zbawca i co tam jeszcze. Nie ma się co dziwić, oni nigdy nie potrafili  odróżniać papu od ekskrementu...

Edytowane przez Adalbert95

Ojeju, taki zgrzyt?

"Investing.com — Podczas nieoczekiwanego wystąpienia wideo na Kongresie Federalnym Ligi we Florencji, Elon Musk wezwał do wprowadzenia sytuacji zerowych ceł między Europą a Stanami Zjednoczonymi.

Jego komentarze pojawiły się kilka dni po tym, jak prezydent Trump ogłosił 20% cło na towary wchodzące do USA z Unii Europejskiej.

"W kwestii ceł, ostatecznie mam nadzieję, że zostanie uzgodnione, że zarówno Europa, jak i Stany Zjednoczone powinny przejść do sytuacji zerowych ceł, skutecznie tworząc strefę wolnego handlu między Europą a Ameryką Północną.""

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.