Skocz do zawartości
IGNORED

Nikolaus Harnoncourt nie żyje

CATV

Rekomendowane odpowiedzi

Wykonania pod Jego batutą są nietuzinkowe, dają przynajmniej do myślenia, nawet jeśli inni miewali lepszy instynkt. Ale świetnie pisał o muzyce, niedawno kupiłem książkę zawierającą dwie Jego publikacje: "Muzyka mową dźwięków" i "Dialog muzyczny".

[*] Ogromna strata - to była wielka postać. Wykonanie kantat Bacha pod jego kierownictwem to dla mnie niedościgłe mistrzostwo. Będzie teraz mógł podyskutować z Bachem o prawidłowej interpretacji kantat...

Harnoncourt dołączył do Bruggena i Hogwooda ale o Koopmanie to chyba pomyłka Piotrze?

Zasugerowałem się ostatnią czarną składanką Koopmana. Faktycznie, wygląda jak karawan ale to jeszcze nie to :)

Nie byłem Jego wielbicielem, ale oddam Mu sprawiedliwość: był kamieniem milowym wykonawstwa muzyki dawnej. Dzięki takim wspaniałym i wielkim ludziom, muzyka dawna ma blask, głębię, kolor i niezaprzeczalny powab...

Requiescat in Pace

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.