Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli masz misje zeby chodzic po forach i wysmiewac ludzi ktorzy slysza zmiane kabla sluchawkowego? Czy moze im piszesz ze to nieprawda a oni z Ciebie biednego idiote robia?

My piszemy to, co słyszymy, natomiast wy tego, co nie słyszycie.

I kto tu pisze pierdoły?

Ostatnio zrobiłeś się podobny do Szuba. Tylko on nie używał takiego słownictwa.

Poza tym nie "my piszemy to, co słyszymy" powinno być "My piszemy to, co wydaje nam się, że słyszymy"

Dobra, widzę że ewidentnie chcesz mnie ośmieszyć i zrobić ze mnie durnia,

To normalna reakcja audiofila, który widzi, że sam jest tym i owym, więc usiłuje zrzucić to brzemię na kogo innego. Potem chowa głowę w piasek i udaje, że nic się nie stało. A jak ją wyciągnie to dalej może wierzyć w te swoje akcesoria.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Poza tym nie "my piszemy to, co słyszymy" powinno być "My piszemy to, co wydaje nam się, że słyszymy"

Ale babol, głupota i debilizm filozoficzny w jednym.

Ty w takim razie piszesz to, co wydaje ci się ,ze myślisz...

Edytowane przez kennijczyk

To ty w takim razie piszesz co wydaje ci się ze myślisz... debilizm filozoficzny

A jeśli wydaje ci się że słyszysz różnice, której nie zarejestruje żadne inne urządzenie. To słyszysz czy wydaje ci się?

Ale babol, głupota i debilizm filozoficzny w jednym.

To ty w takim razie piszesz co wydaje ci się ze myślisz...

Tylko w ten sposób potrafisz pisać? Nie ma argumentów, prawda? To trzeba od razu zdyskredytować. Tylko widzisz, to też trzeba umieć.

A jak się nie umie, to wychodzi z tego wypowiedź przedszkolaka - "Plosę pani, plosę pani - kura się nam mnie patrzy" , po czym następuje płacz.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

A jeśli wydaje ci się że słyszysz różnice, której nie zarejestruje żadne inne urządzenie. To słyszysz czy wydaje ci się?

Jak nie jestem pewny czy słyszę różnice to o tym nie pisze. Pisze o tych różnicach które ewidentnie słyszę. Proste.

Tylko w ten sposób potrafisz pisać? Nie ma argumentów, prawda? To trzeba od razu zdyskredytować. Tylko widzisz, to też trzeba umieć.

Pisałem trochę wyżej, sila mojej reakcji jest adekwatna do stopnia głupoty zawartego w waszych postach :)

Jak nie jestem pewny czy słyszę różnice to o tym nie pisze. Pisze o tych różnicach które ewidentnie słyszę. Proste.

Weryfikujesz w jakiś sposób to co słyszysz?

Czyli masz misje zeby chodzic po forach i wysmiewac ludzi ktorzy slysza zmiane kabla sluchawkowego? Czy moze im piszesz ze to nieprawda a oni z Ciebie biednego idiote robia?

Myślę, że odpowiedź doskonale znasz, bo pytałeś mnie już o to wielokrotnie i wielokrotnie odpowiadałem :)

Nic nowego biniek - z tego co pytasz ;)

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

To moze podzielmy sie na dwa obozy kazdy zignoruje druga strone i nikt wtedy z nikogo idioty nie bedzie robil. Co Wy na to?

Tylko wtedy znow powiecie ze sie izolujemy w saloniku bo bez zywiciela pasozyt pada ;)

Edytowane przez biniek

Pisałem trochę wyżej, sila mojej reakcji jest adekwatna do stopnia głupoty zawartego w waszych postach :)

Znowu bluzgasz. Powiedz szczerze, naprawdę nie potrafisz napisać coś co nie byłoby obraźliwe, a mogłoby pokazać rzeczywistą siłę twoich argumentów? Coś co nie byłoby reakcją, ale tezą, nad którą można by się zastanowić i podyskutować?

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Weryfikujesz w jakiś sposób to co słyszysz?

Zrob eksperyment, to Ci wyjaśni moje rozumowanie.

1. Nie czytaj punktu 3.

2. Trzaśnij z całej siły drzwiami od pokoju.

3. W jaki sposób weryfikujesz ,ze słyszałeś trzask drzwi?

Ładne pisanie i słownictwo i tak nie wpłynęło na to, że go nie skopaliście.

Nie mamy w zwyczaju kopać nikogo, a w szczególności leżącego.

Bum nagralem tydzien temu dwie sciezki na roznych kablach glosnikowych. Zapraszam do odsluchu i merytorycznej dyskusji ;)

Edytowane przez biniek
Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Znowu bluzgasz. Powiedz szczerze, naprawdę nie potrafisz napisać coś co nie byłoby obraźliwe, a mogłoby pokazać rzeczywistą siłę twoich argumentów? Coś co nie byłoby reakcją, ale tezą, nad którą można by się zastanowić i podyskutować?

Przetknij to co napisałem i przestań płakać ,ze tak jesteś zle traktowany. Traktowany jesteś tak jak na to zasłużyłeś swoim dorobkiem. Powinieneś być tego świadom.

A jak jesteś pewny, że nie słyszysz różnicy to co wtedy robisz ?

pompki i przysiady

Użytkownik jezz dnia 27.04.2016 - 16:48 napisał

A jak jesteś pewny, że nie słyszysz różnicy to co wtedy robisz ?

pompki i przysiady

Jaka wyszukana odpowiedź. Dziękuję.

Zrob eksperyment, to Ci wyjaśni moje rozumowanie.

1. Nie czytaj punktu 3.

2. Trzaśnij z całej siły drzwiami od pokoju.

3. W jaki sposób weryfikujesz ,ze słyszałeś trzask drzwi?

Pewien pacjent twierdzi, że słyszy jak mówi do niego Jezus.

Bez wątpienia mówi on prawdę on go słyszy.

Jest jeden problem nikt poza kolegą z pokoju go nie słyszy.

Obaj dają się pokroić za to że mówią prawdę.

Co mają zrobić lekarze?

Edytowane przez Przemysław_51508

Wlasnie tu jest problem bo nie jeden a ok 50% uzytkownikow forum as bioracych udzial w ankietach slyszy te zmiany (np kable). Zbiorowa halucynacja?

To byl zly przyklad

Edytowane przez biniek

Pewien pacjent twierdzi, że słyszy jak mówi do niego Jezus.

Bez wątpienia mówi on prawdę on go słyszy.

Jest jeden problem nikt poza kolegą z pokoju go nie słyszy.

Obaj dają się pokroić za to że mówią prawdę.

Co mają zrobić lekarze?

Iść na konsultacje do Prof. Chazana.

Jak nie jestem pewny czy słyszę różnice to o tym nie pisze

Jezusa słyszą na razie tylko ci dwaj ;)

Jak jeszcze nie są pewni, że słyszą to o tym nie mówią:-)

A jaka to część społeczeństwa?

Jar gdzieś na początku tego tematu podawał przykład dwóch plików, identycznych. Włączył go, bodaj na spotkaniu KAiM. I ten pierwszy był lepszy niż ten drugi. Następnym razem też różnicę wychwycono i znów jedynka była lepsza od dwójki. Tylko, że Jar, za co mu chwała, zamienił kolejność plików.

I teraz pytanie- była różnica, czy może nie?

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

To byl zly przyklad

To nie był zły przykład.

Bardzo łatwo jest wmówić komuś że jest się kimś wyjątkowym i zmusić go do działania wbrew logice.

To tylko dowodzi ze slepe testy sa niemiarodajne

To samo by bylo z piwem perfumami itp

Zeby odroznic gorzki od cierpkiego nie uzywa sie logiki

Tak samo jak przy gorzki i mniej gorzki

Przetknij to co napisałem i przestań płakać ,ze tak jesteś zle traktowany. Traktowany jesteś tak jak na to zasłużyłeś swoim dorobkiem. Powinieneś być tego świadom.

Nie o mnie tu chodzi.

A jaki jest twój dorobek?

1100 wpisów z powtarzającym sie tekstem "słyszę i już!".

Jeśli szef w pracy spyta cię dlaczego coś zrobiłeś, to odpowiadasz mu "bo tak i już!"?

Wlasnie tu jest problem bo nie jeden a ok 50% uzytkownikow forum as bioracych udzial w ankietach slyszy te zmiany (np kable). Zbiorowa halucynacja?

Oczywiście. Coś w tym rodzaju ;)

Widzę, ze i w tej dziedzinie też jesteś ekspertem :)

Co Ty zaraz z tym ekspertem. Po prostu wiem jak organizm ludzki potrafi zmieniać postrzeganie np. dźwięku w związku z różnymi stanami biologicznymi. Nie trzeba być ekspertem wystarczy uważna obserwacja swoich możliwości i podatności w tym zakresie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Co Ty zaraz z tym ekspertem. Po prostu wiem jak organizm ludzki potrafi zmieniać postrzeganie np. dźwięku w związku z różnymi stanami biologicznymi. Nie trzeba być ekspertem wystarczy uważna obserwacja swoich możliwości i podatności w tym zakresie.

Czyli klasyczne mierzenie wszystkich swoja miara :(

Innymi slowy kazdy ma malego

Edytowane przez biniek
  • Pokaż nowe odpowiedzi