Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

to nie takie proste. Pisalem wyzej, pare urządzeń w domu - inne adres ip, mac adresy. telefony nie sa polaczone z siecia domowa w ogole...

Tak, tak... - nie ma nic trudnego, by to sprawdzić - tylko o sieciach trza trochę wiedzieć więcej :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Jak się trochę myśli i zwraca uwagę na male szczegóły, to bardzo łatwo poznać klona buma.

Teorie spiskowe są dla ludzi z ograniczonym światopoglądem przy jednoczesnym uwielbieniu do tanich sensacji.

Spokojnie, tej pewności nie ma i może nie oskarżajmy się bez sensu i po omacku.

Napisał wyraźnie, że to nie o niego chodzi i że jego firma nie zajmuje i nie zajmowała się nigdy systemami audio. Proszę o dowody że jest inaczej.

Fakty masz na zumi.pl a że jesteś jak rozumiem człowiekiem wykształconym to z pewnością po języku tej reklamy rozpoznasz kto jest jej autorem.

trouvère - czyt. truwer : średniowieczny artysta (poeta, muzyk, ballady, ronda, virelai, śpiewogra)

Truwerzy tak jak i lampy elektronowe to relikty przeszłości.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

zagalopowałeś

Ja mam wrażenie, że Ty rozpocząłeś galop jak ten jeździec bez głowy. Podając niesprawdzone informacje z pewnością przekraczasz granice netykiety i zaczynasz niebezpiecznie zbliżać się do konfliktu z prawem. Słyszałeś kiedyś, że podawanie fałszywych informacji o innej osobie celem publicznej dyskredytacji może stać się podstawą wniesienia pozwu cywilnego?

Przecież Ci jasno napisał, że chodzi o inną osobę. Nie wierzysz publicznej deklaracji?

Nigdy nie miałem ani bliźniaka ani tym bardziej połowy. Dane w necie są wymieszane i domyślam się dlaczego. Gdy wypisuje się zgłoszenie do ewidencji wpisów o działalności gospodarczej, to wpisuje się tam wszelkie możliwe działalności na zapas od RTV, AGD, po handel nieruchomościami, samochodami itd, mimo że później się z tego nie korzysta ale tak zrobiony wpis do ewidencji daje szersze możliwosci działania na przyszłość. Zumi nie mając realnych danych pewnie wpisuje z ewidencji, źeby nie mieć pustych pól.

A wituś, już tobie pisałem. Trzeba było się uczyć i inwestować. Też byś miał.... :-)

Ja mam wrażenie, że Ty rozpocząłeś galop jak ten jeździec bez głowy.

To Ci się udało :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

czy kazde z tych urzadzen ma osobne polaczenie z internetem?

To nie ma znaczenia. Sa programy, strony internetowe itd ktore ukrywaja twoja tozsamosc i zaden super admin audiostereo tego nie rozgryzie. Edward Snowden uzywal takiego programu (Tor to sie chyba nazywalo) aby CIA go nie namierzylo, dostepne jest teraz dla ludzi. Uzywa sie takich rzeczy tez w rejonach wojennych np Syria czy w krajach gdzie jest ostra dyskryminacja, jak bangladesz , gdzie morduje sie bloggerow ateistow. Wystarczy chwile poczytac o tym i juz wiesz jak to zrobic.

Edytowane przez kennijczyk

'Co robię jak jestem pewny ,ze nie słyszę'.

Dodanie słowa pewny otwiera to proste pytanie na kolejne płaszczyzny, zaraz by było - a skąd wiem ze jestem pewny i cale durne filozofowanie by się zaczęło. Filozofia jest zazwyczaj uprawiana przez tych co byli kiepscy z matematyki i fizyki. Po prostu logika się ich nie trzyma. Znaleźli sobie strefę gdzie mogą pływać w morzu nonsensu. I dlatego tego nie lubię.

Za dużo filozofujesz i nie myślałem, że tak bardzo brak ci pewności:-)

Mało jeszcze wiesz o sieciach. Ale może to i dobrze.

Mimo iż dodałem kennijczyk do ignorowanych, to przez cytaty przemycają mi się co po niektóre jego posty.

"A niby jak to moderacja moze wiedziec? Ja mam 3 komputery w domu, każdy inny adres ip i inny adres mac karty sieciowej. A to oznacza inna tożsamość. Telefon następny adres, niepodłączony do sieci domowej nawet. Oni nie są w stanie tego kontrolować."

No tutaj to już pojechał po bandzie :D

Jak można żyć w przeświadczeniu, że jest się anoniomowy w takiej do zrzygania zwyczajnej, domowej sieci?

Żeby chociaż przez jakieś proxy na serwerze z drugiej półkuli ziemskiej się łączył, albo miał jakieś nie wiem.. konta ze zdalnym dostępem do wirtualnych maszyn, to nieco opóźniłby ewentualne namierzanie adresu użytkownika.

Ręce opadają.

Spec od PC Audio, DAC'ów i IT heh.. :/

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Administrator :)

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

kennijczyk .... jego posty.

Ok, nie wiem już który post ten koleś o mnie pisze w 3ciej osobie ale mam tego lekko dość. Gadanie za plecami. Mały człowieczek. Prosiłem ,żeby tego nie robił. Niech ktoś mu to zacytuje, coby sobie przeczytał.

Administrator :)

Tia.. ;)

Przy okazji, czasem warto poczytać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I oczywiście nie wpadać w paranoję ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To nie ma znaczenia. Sa programy, strony internetowe itd ktore ukrywaja twoja tozsamosc i zaden super admin audiostereo tego nie rozgryzie. Edward Snowden uzywal takiego programu (Tor to sie chyba nazywalo) aby CIA go nie namierzylo, dostepne jest teraz dla ludzi. Uzywa sie takich rzeczy tez w rejonach wojennych np Syria czy w krajach gdzie jest ostra dyskryminacja, jak bangladesz , gdzie morduje sie bloggerow ateistow. Wystarczy chwile poczytac o tym i juz wiesz jak to zrobic.

Mój drogi, maskowanie przy pomocy tora tez da sie namierzyć. O anonimowości w sieci możesz zapomnieć. Możesz także zapomnieć, że w internecie znajdziesz instrukcje w jaki sposób się skutecznie maskować. Nie te czasy.

Ok, nie wiem już który post ten koleś o mnie pisze w 3ciej osobie ale mam tego lekko dość. Gadanie za plecami. Mały człowieczek. Prosiłem ,żeby tego nie robił. Niech ktoś mu to zacytuje, coby sobie przeczytał.

Ty za to wielki Administrator :) To jak to jest z tymi sieciami? Trzy adresy IP? Za NAT`em? A może raczej trzy punkty dostępowe - Orange, Netia, Neostrada?

Edytowane przez neomammut

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Mój drogi, maskowanie przy pomocy tora tez da sie namierzyć. O anonimowości w sieci możesz zapomnieć. Możesz także zapomnieć, że w internecie znajdziesz instrukcje w jaki sposób się skutecznie maskować. Nie te czasy.

Moze się da, ale panowie z audiostero nie są tacy mocni. A jak są to nie taki nakład pracy, do tak małych problemow, szkoda wysiłku i pieniedzy. Prawda?

A o prywatności to ja dobrze wiem, nie musisz mi tego tłumaczyć.

Ty za to wielki Administrator :) To jak to jest z tymi sieciami? Trzy adresy IP? Za NAT`em? A może raczej trzy punkty dostępowe - Orange, Netia, Neostrada?

żaden wielki. miałem sieci na drugim kierunku studiów lata temu, ale mało uważałem, wolałem grafikę.

nie wiem jak jest teraz w Polsce, jak wyjeżdżałem to neostrada dopiero wchodziła na rynek.

Dziękuje za cytat.

No chyba trzeba Ci tłumaczyć, bo strugasz znawcę a wychodzi przedszkole :)

Moze się da, ale panowie z audiostero nie są tacy mocni. A jak są to nie taki nakład pracy, do tak małych problemow, szkoda wysiłku i pieniedzy. Prawda?

A o prywatności to ja dobrze wiem, nie musisz mi tego tłumaczyć.

Pomysl trochę. Ja jestem online i mój hipotetyczny klon też. I co z tego wynika?

Edytowane przez bum1234

Że masz neta w komórce :)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Pomysl trochę. Ja jestem online i mój hipotetyczny klon też. I co z tego wynika?

Choćby to że masz laptopa z jednym oraz tableta z innym punktem dostępowym;-)

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

No chyba trzeba Ci tłumaczyć, bo strugasz znawcę a wychodzi przedszkole :)

Nie strugam znawcy, tylko jak mi mowisz ze latwo namierzyc kogos to to sa bzdury .Mozna latwo kogos namierzyc jak ten namierzany nie wie jak sie zabezpieczyc i sie wystawia, albo nie wie jakie male tricki zastosowac - najprostszy -> telefon i kafejka internetowa :) dwa nicki i szukaj wiatru w polu.

Buczy?

Trochę brumi ale daję radę :)

trouvère - czyt. truwer : średniowieczny artysta (poeta, muzyk, ballady, ronda, virelai, śpiewogra)

Choćby to że masz laptopa z jednym oraz tableta z innym punktem dostępowym;-)

I co z tego, jak np.punkty dostępowe są w tej samej sieci prywatnej?

Z tego co wiem to buczy transformator. Ale pytanie brzmi dlaczego??

Jak byś miał 50 okresów na sekundę to też byś buczał.

Z tego co wiem to buczy transformator. Ale pytanie brzmi dlaczego??

Bo zamontowany jest w hi-endowym wzmacniaczu, ate typy tak mają, jak sie wyraził pewien sprzedawca w salonie audio ;)

Buczy?

Jeszcze jak. Do tego piszczy i szczeka ;)

Nie strugam znawcy, tylko jak mi mowisz ze latwo namierzyc kogos to to sa bzdury .Mozna latwo kogos namierzyc jak ten namierzany nie wie jak sie zabezpieczyc i sie wystawia, albo nie wie jakie male tricki zastosowac - najprostszy -> telefon i kafejka internetowa :) dwa nicki i szukaj wiatru w polu.

Tak kafejka jest niemożliwa do namierzenia i bardzo bezpieczna.

Dokładnie :)

W okolicach początków popularyzacji internetu można było znaleźć w sieci albo dowiedzieć się od znajomych na irc'u "patenty" na trollowanie żeby poprzez atak ddos zablokować komuś dostęp do usługi np. SDI (sam padłem tego ofiarą :D ), albo "zatrzeć" ścieżkę traceroute żeby np. seedować nielegalne treści.

Teraz to już bardzo trudne, wręcz niemożliwe.

Święty nie jestem, wiadomo że warezowało się kiedyś to i owo, ale obecnie to już nie kombinuję bo anonimowość w sieci to historia ;)

Na szczęście mam Spotify i na tyle zwyczajny słuch, że styka mi jakość premium z tej usugi, także wszelkie moje znajomości dzięki którym miałem dostęp do serwerów ftp, hub'ów DC++, pokoi soulseek to mgliste wspomnienie.

Jak ktoś musi słuchać w kompresji bezstratnej - spoko, na szczęście ludzkość opanowała dystrybucję muzyki w jakości bezstratnej i można się nią cieszyć w domu, ale mi póki co Spotify generuje tyle endorfin w głowie od słuchania muzyki, że nie narzekam.

Tak kafejka jest niemożliwa do namierzenia i bardzo bezpieczna.

Kafejka to chyba ostatnie miejsce, gdzie częściowo można bawić się w hacking.

Chociaż jak kafejka ma monitoring każdego stanowiska to i tak ślad po delikwencie zostanie :D

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Bo zamontowany jest w hi-endowym wzmacniaczu, ate typy tak mają, jak sie wyraził pewien sprzedawca w salonie audio ;)

Siadaj Jasiu, pała. Nie odrobiłeś tej lekcji. Prawidłowa odpowiedź post wyżej;-)

E tam, wystarczy się podpiąć kabelkiem do Switcha, parę proxy po drodze i można śmigać - kiedyś trochę się żeśmy bawili - ale zabawy przy tym jest tyle, że lepiej sobie darować :)

• Pokaż nowe odpowiedzi