Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

...nie bywam na salonach.

To raczej/chyba pozytywne ?

i tak byś nie wiedział o czym tam piszą. kwestia obycia.

Skąd wiesz jakie jest moje "obycie" ?

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Tak, przejrzałeś mnie :D

Marzyłem o tym aby wkręcić się do saloniku i czytać z każdej strony opisy audiofili o grających kabelkach, odtwarzaczach CD i wzmacniaczach :D

A skąd wiesz, że własnie tak tam wygląda ? :)

Kiedyś usłyszysz ten grający cd i potem będzie Ci głupio :) :)

Edytowane przez daris666

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

A skąd wiesz, że własnie tak tam wygląda ? :)

No a o czym może rozmawiać stadko audiofili mocno słyszących?

O grającym sprzęcie, lub nabijać się z niesłyszących :)

Kiedyś usłyszysz ten grający cd i potem będzie Ci głupio :) :)

To już się będę martwił później :D

Ale tak na poważnie pisząc to ja nie neguję, że są odtwarzacze które idzie po dźwięku rozróżnić.

Wystarczy, że ma sekcję analogową zbudowaną na lampach i już będzie się różnił dźwiękowo od odtwarzacza CD zbudowanego całkowicie na tranzystorach.

Mi chodzi o te urządzenia, które mają idealnie płaską charakterystykę częstotliwościową, zero celowego grzebania w dźwięku aby uzyskać "firmowy sound", zniekształcenia własne na poziomie ułamka procenta - i że to tych urządzeń nie idzie odróżnić po dźwięku.

Edytowane przez BeatX

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Moim zdaniem: zawiść i podrażnione ego to wasze bolączki....

kilku z was nie zostało zaakceptowanych w saloniku,więc próbuje obśmiewać uczestników.

wyrwałeś wypowiedź sly z kontekstu dyskusji.

przypomnę,że jest to forum dyskusyjne gdzie każdy może wyrazić swoje zdanie.

Jednym z większych mitów jest przełomowy wzmacniacz i takiż dac,które to miałeś zaprezentować na forum.....ile to już lat temu?.........5-6?

Podobnym mitem jest naukowo testowany system kolegi powyżej..

to tak dla podgrzania temperatury dyskusji.

Mylisz mnie z kimś innym. Myślę,że chodzi ci o Stasiap ;)

Owszem,każdy może wyrazić swoje zdanie, także takie o innym zdaniu. Do saloniku nigdy sie nie pchałem i nie mam takiego zamiaru, dlatego, że prezentowane tam poglądy znacznie od moich odbiegają.

Kiedyś usłyszysz ten grający cd i potem będzie Ci głupio :

Możesz zaprezentować jak rozróżniasz granie cd-ków. Głupio na pewno nikomu nie będzie tylko będzie udokumentowane, że jedni słyszą więcej od drugich. Na razie takich dowodów brak.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Mylisz mnie z kimś innym. Myślę,że chodzi ci o Stasiap ;)

Owszem,każdy może wyrazić swoje zdanie, także takie o innym zdaniu. Do saloniku nigdy sie nie pchałem i nie mam takiego zamiaru, dlatego, że prezentowane tam poglądy znacznie od moich odbiegają.

różni nas także to,że ja nie mam problemu z zapamiętaniem tego o czym dyskutowaliśmy/kłóciliśmy się na ``starym forum``.

...reszta to tylko sofistyka i slogany.

Możesz zaprezentować jak rozróżniasz granie cd-ków. Głupio na pewno nikomu nie będzie tylko będzie udokumentowane, że jedni słyszą więcej od drugich. Na razie takich dowodów brak.

...jeżeli,napiszesz moim zdaniem-będzie ok.

moim zdaniem jest to tak naiwne stwierdzenie,że aż śmieszne.

No normalnie podłączam np. marantza cd 42 mk2 i marantza cd17 mk2 i graja całkiem inaczej :) Mogę wymienić dalej ....

różni nas także to,że ja nie mam problemu z zapamiętaniem tego o czym dyskutowaliśmy/kłóciliśmy się na ``starym forum``.

...reszta to tylko sofistyka i slogany.

W takim razie proszę, zacytuj mój wpis, w którym zapowiadam powstanie jakiejś mojej przełomowej konstrukcji.

W takim razie proszę, zacytuj mój wpis, w którym zapowiadam powstanie jakiejś mojej przełomowej konstrukcji.

tych wątków już dawno nie ma,zapodziały się lub zostały zamknięte po zmianie oprogramowania forum..

jeżeli kiedyś będę się nudził bardziej niż dzisiaj to poszukam w moich postach,a jest tego sporo.

Mój ty fanie wiemy że nic nie robisz poza waleniem w klawisze.

Rafaelku, bądź tak dobry i idź ględzić gdzie indziej. Policz sobie ilośc woich wpisów z dwóch kont i porównaj z liczbą moich. I zastanów się potem poważnie, o czym to świadczy.

tych wątków już dawno nie ma,zapodziały się lub zostały zamknięte po zmianie oprogramowania forum..

jeżeli kiedyś będę się nudził bardziej niż dzisiaj to poszukam w moich postach,a jest tego sporo.

Nie zajmuję się audio zawodowo i nigdy nie robiłem żadnego sprzętu dla kogoś. Nigdzie też nie napisałem, że wszystko gra tak samo. Zapewne na temat mojej osoby powstały też inne mity, jak np. takie, że nie mam żadnego sprzętu, siedzę bez przerwy przed komputerem, gryzę, kopię, jestem ludożercą itp. Wszystkie one są tylko mitami i niczym więcej.

a z ilu nicków u ciebie?

Nie było tebo dużo, bo każdy z nich kończył bytność na forum po 20-30 wpisach. Więc było tego może ze 150 - 300 wpisów.

I tak jestes lepszy ode mnie.

Zresztą wcale nie można być pewnym, ze wzorem twojego kolegi disco nie miałeś/nie masz kilku kloników. I czy aby nie dyskutujesz sam ze sobą. Byłoby to do ciebie podobne ;)

Nie zajmuję się audio zawodowo i nigdy nie robiłem żadnego sprzętu dla kogoś. Nigdzie też nie napisałem, że wszystko gra tak samo. Zapewne na temat mojej osoby powstały też inne mity, jak np. takie, że nie mam żadnego sprzętu, siedzę bez przerwy przed komputerem, gryzę, kopię, jestem ludożercą itp. Wszystkie one są tylko mitami i niczym więcej.

nigdzie nie napisałem,że robiłeś dla kogoś.

od zawsze uczestniczyłeś w każdej pyskówce o kablach,wpływach etc.

od zawsze powołujesz się na przełomowy sprzęt,który sobie zrobiłeś

)zawsze oznacza stare oprogramowanie forum.

Zresztą wcale nie można być pewnym, ze wzorem twojego kolegi disco nie miałeś/nie masz kilku kloników. I czy aby nie dyskutujesz sam ze sobą. Byłoby to do ciebie podobne ;)

Takie imputowanie innym to w twoim stylu jest! Zupełnie nie rozumiem Vlado po co cię tu na forum przywrócił, żebyś tylko innym wbijał szpilki ot choćby wyrwanym z kontekstu moim cytatem "właśnie robi się taka techniczność na sterydach, trudno to później zhumanizować kablami"

Jak tego nie słyszysz to po co w ogóle tu piszesz? .......

Edytowane przez ASURA

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

nigdzie nie napisałem,że robiłeś dla kogoś.

od zawsze uczestniczyłeś w każdej pyskówce o kablach,wpływach etc.

od zawsze powołujesz się na przełomowy sprzęt,który sobie zrobiłeś

Nigdzie nie napisałem, że jest on przełomowy. Jest normalny. Dobrze spełnia swoje zadanie i tyle. Nie powstał w celu ścigania sie z kimkolwiek i czymkolwiek.

Jeśli się myle, proszę o cytat.

Takie imputowanie innym to w twoim stylu jest! Zupełnie nie rozumiem Vlado po co cię tu na forum przywrócił, żebyś tylko innym dosrywał ot choćby wyrwanym z kontekstu moim cytatem "właśnie robi się taka techniczność na sterydach, trudno to później zhumanizować kablami"

Jak tego nie słyszysz to po co w ogóle tu piszesz? .......

To twój problem, nie mój. Poza tym bądź łaskaw używać stosownego języka. Wulgaryzmy w żaden sposób nie dodadzą wiarygodności twoim wpisom.

lub nabijać się z niesłyszących :)

Na razie to reszta nabija się ze słyszących na innych podforach. Tego o czym piszesz brak w saloniku.

Wiarygodności wpisom dają namacalne realne produkty oceniane przez innych mających z nimi kontakt a nie jakieś konfabulacje i teorie spiskowe tropione paranoicznie na każdym kroku w każdym wątku.

Na razie to reszta nabija się ze słyszących na innych podforach. Tego o czym piszesz brak w saloniku.

W takim razie sorry - zwracam honor :)

To o czym tak z grubsza rozmawia się w saloniku?

żebyś tylko innym wbijał szpilki ot choćby wyrwanym z kontekstu moim cytatem "właśnie robi się taka techniczność na sterydach, trudno to później zhumanizować kablami"

Jak tego nie słyszysz to po co w ogóle tu piszesz? ..

Również słyszący wstawiali do swojej sygnaturki cytaty moich wypowiedzi :)

Nikt tu nie jest świętym Rafaelem :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

9003c1180a39460907d5adf8c6f284ae.jpg

To jak z kolei Roon rozkłada na łopatki JRiver, który z kolei rozkłada na łopatki Foobar, który rozkłada na łopatki Winamp... to ja Panie nie mam pytań.

Hajend to stan umysłu.

Sky is the limit.

No i dostałem bana od złotouchego, chociaż właściwie jeszcze nawet nie zacząłem cokolwiek pisać w odniesieniu do częściowych technicznych argumentów, które tam padły..

End of story :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Rafaell - zmieniłeś tekst w swoim wpisie, ale niestety nie możesz zmienić go w moim cytacie - na szczęście ;)

Poprawiłem tekst bo nie chciałem nikogo urazić, także ciebie i tobie też proponuję to poprawić żebyś nie miał później traumatycznych przeżyć i nie pisał tu do rana :P

I wypisywanie bajek o kablach odzyskujących energię ;)

Zjawisko fizyczne z którego skorzystałem przy konstrukcji tej sieciówki pochodzi z opracowań naukowych z lat 30" XX wieku to nie moja wina że nikt na to nie wpadł żeby je tak transformować :P

W takim razie sorry - zwracam honor :)

To o czym tak z grubsza rozmawia się w saloniku?

Trochę o muzyce, trochę o sprzęcie i reszta to luźne tematy.

Poprawiłem tekst bo nie chciałem nikogo urazić, także ciebie i tobie też proponuję to poprawić żebyś nie miał później traumatycznych przeżyć i nie pisał tu do rana :P

Zjawisko fizyczne z którego skorzystałem przy konstrukcji tej sieciówki pochodzi z opracowań naukowych z lat 30" XX wieku to nie moja wina że nikt na to nie wpadł żeby je tak transformować :P

Oczywiście. Nie ma to jak zaginione, stare i zakurzone manuskrypty, o których wszyscy zapomnieli ;)

Trochę magii, trochę alchemii, trochę astrologii i perpetuum mobile gotowe!

Oczywiście kolejna dana mi szpilka dała ci trochę dopaminki żebyś nie czuł się tak przygnębiony, smacznego :P

moim zdaniem jest to tak naiwne stwierdzenie,że aż śmieszne.

W przypadku audiofilów zgadzam się ;-).

Jestem pod wrażeniem ;-).

• Pokaż nowe odpowiedzi