Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

He, he, wiedziałem. Nie pytam czy się podoba. Pytam o sens.

Chyba największym mitem jest to, że przerzucacze słuchają muzyki. Pewnie tylko po to, by stwierdzić, czy sprzęty grają jednakowo. Taka karma.

Co mnie podkusiło? Dalibóg, nie wiem.

Od tego mamy na tym forum zakładkę Muzyka.

Tak, wiem, że nie znasz jej :P

PS. Ja pamiętam kto strollował Klub ateistów audio voodoo i czego się domagał.

W dyskusję z Tobą wdawać się nie zamierzam.

Dziękuję.

Zastanawiałem się czasami skąd biorą się na forum tak silne animozje.

Jeżeli Tobie bity grają, to ja wysiadam.

Edytowane przez patrick.mc

Jaki jest sens tej arii?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I specjalnie tu wklejam. Może Was zachęcę do pisania o muzyce. Kto wie?

A jaki jest sens tej kantaty?

Ukryta Zawartość

Gość papageno

(Konto usunięte)

Taki:

"A żył w Jerozolimie człowiek, imieniem Symeon. Był to człowiek sprawiedliwy i pobożny, wyczekiwał pociechy Izraela, a Duch Święty spoczywał na nim. Jemu Duch Święty objawił, że nie ujrzy śmierci, aż zobaczy Mesjasza Pańskiego. Za natchnieniem więc Ducha przyszedł do świątyni. A gdy Rodzice wnosili dzieciątko Jezus, aby postąpić z Nim według zwyczaju Prawa, on wziął Je w objęcia, błogosławił Boga i mówił: „Teraz, o Władco, pozwól odejść słudze Twemu w pokoju, według Twojego słowa. Bo moje oczy ujrzały Twoje zbawienie, któreś przygotował wobec wszystkich narodów: światło na oświecenie pogan i chwałę ludu Twego, Izraela.”

Nie wiem dlaczego ale jak loguje się na mysqueezebox.com na daphile to nie widać urządzenia na stronce w zakładce odtwarzacz? BeatX ty się bawiłeś tym sprzętem, podpowiesz coś?

Nie będziemy tutaj zaśmiecać wątku.

Opisz problem w wątku:

Ukryta Zawartość

I tam postaram się coś doradzić :)

Ukryta Zawartość

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Jeżeli Tobie bity grają, to ja wysiadam.

To nie ma nic wspólnego z bitami. Chodzi o zakłócenia. Było to już wałkowane wiele razy. Zakłócenia są i będą, nie da się ich całkowicie pozbyć. Nie eleiminuje ich ani separacja galwaniczna, ani świtłowód ani nic innego. A powód jest bardzo prosty: nawet jeżeli jakieś urządzenie pewne zakłócenia odcina, to jest z koleji źródłem nowych.

Dlatego trzeba unikać tworzenia zakłóceń, na każdym etapie. A system audio audio należy traktować jako jedną całość zaczynającą się wtyczką od listwy.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Dlatego trzeba unikać tworzenia zakłóceń, na każdym etapie. A system audio audio należy traktować jako jedną całość zaczynającą się wtyczką od listwy

To jest nie do pojęcia. Przecież zakłócenia są daleko poza pasmem słyszalnym dla człowieka więc ich wpływ nie może być słyszalny.

A system audio audio należy traktować jako jedną całość zaczynającą się wtyczką od listwy.

A co z zakłóceniami z sieci zasilającej? Czy w ścianie masz przewody ekranowane?

Taki:

"A żył w Jerozolimie człowiek, imieniem Symeon. Był to człowiek sprawiedliwy i pobożny, wyczekiwał pociechy Izraela, a Duch Święty spoczywał na nim. Jemu Duch Święty objawił, że nie ujrzy śmierci, aż zobaczy Mesjasza Pańskiego. Za natchnieniem więc Ducha przyszedł do świątyni. A gdy Rodzice wnosili dzieciątko Jezus, aby postąpić z Nim według zwyczaju Prawa, on wziął Je w objęcia, błogosławił Boga i mówił: „Teraz, o Władco, pozwól odejść słudze Twemu w pokoju, według Twojego słowa. Bo moje oczy ujrzały Twoje zbawienie, któreś przygotował wobec wszystkich narodów: światło na oświecenie pogan i chwałę ludu Twego, Izraela.”

Ew. Łukasza 2 : 25-32

A co z zakłóceniami z sieci zasilającej? Czy w ścianie masz przewody ekranowane?

A czy auta jeżdżą po drogach gładkich jak stół?

A czy auta jeżdżą po drogach gładkich jak stół?

Dlatego kolej średnio radzi sobie na drogach. Tak samo sprzęt nadmiernie czuły na zakłócenia nie nadaje się do użytku domowego.

Chyba że mieszkamy w bunkrze przeciwatomowym.

Cechą hiendu jest ogólna niedoskonałość komponentów w porównaniu do wymagań użytkowników

W sprzęcie lowend ważne, że taki sprzęt w ogóle jest i dlatego większość przyjemności sprawia muzyka

To nie ma nic wspólnego z bitami. Chodzi o zakłócenia. Było to już wałkowane wiele razy. Zakłócenia są i będą, nie da się ich całkowicie pozbyć. Nie eleiminuje ich ani separacja galwaniczna, ani świtłowód ani nic innego. A powód jest bardzo prosty: nawet jeżeli jakieś urządzenie pewne zakłócenia odcina, to jest z koleji źródłem nowych.

Dlatego trzeba unikać tworzenia zakłóceń, na każdym etapie. A system audio audio należy traktować jako jedną całość zaczynającą się wtyczką od listwy.

Jak nie masz pojęcia o nadmiarowości, o protokołach przesyłu, to może jednak faktycznie porozmawiaj z informatykiem, który się na tym zna.

A, no i z elektrykiem też by nie zaszkodziło :)

Bity cżęsto ma ubytki słuchu.

A bity rzadko nie ma?

Jak nie masz pojęcia o nadmiarowości, o protokołach przesyłu, to może jednak faktycznie porozmawiaj z informatykiem, który się na tym zna.

Napisałem już, że nie chodzi tutaj o transmisję cyfrową, ta problemu nie sprawia. Ty nadal nie rozumiesz o co chodzi, albo nie chcesz zrozumieć.

A co sprawia, ze tego nie słyszysz?

Audiofilski ateizm.

Edytowane przez BeatX

To wiara. Wiara, ze wszystko gra tak samo.

Nie, to wyniki dotychczasowych doświadczeń :)

I nie, że wszystko gra tak samo, tylko zazwyczaj tak jest :D (relacje z testów ABX)

Natomiast wyobrażenie, że wszystko ma słyszalny wpływ na dźwięk - wyobrażenie nie poparte żadnym doświadczeniem, jest odmianą wiary.

Wierzącemu w boga nie trzeba udowadniać, ze bóg istnieje - bo on to wie i czuje.

Doświadczenia mówią co innego, ale wiara jest silniejsza i nic jej nie złamie.

A co sprawia, że od dłuższego czasu czynisz głupie uwagi?

A co czynić z nudów na emeryturze? :D

No można na przykład kleić modele.

Albo potrollować na forum audiostereo.pl :)

Edytowane przez BeatX

Nie, to wyniki dotychczasowych doświadczeń :)

Przecież nie masz żadnych. To bez doświadczeń wiedza oparta jest na wierze.

Raczej co robić, by jak najszybciej dać się nabrać ;)

A na co się nabrałem? Że słyszę? To naturalna ludzka zdolność.

Przecież nie masz żadnych. To bez doświadczeń wiedza oparta jest na wierze.

Racja, zapomniałem :)

Właśnie miałem zapytać.. jak podłączyć laptop do głośników żeby słuchać muzyki z YouTube?

A na co się nabrałem? Że słyszę? To naturalna ludzka zdolność.

W szpitalu dla obłąkanych pacjenci też "słyszą" wiele dziwnych rzeczy, których nie potrafią wyjaśnić.

To przecież ich naturalna ludzka zdolność - słyszenie.

Przekonaj ich, że te "głosy" w głowie to tylko ich wyobraźnia, iluzja - mózg płata im figla.

Dowody w postaci testów odrzucą, zapewniam Cię :D

Oni słyszą, i to jest wystarczający dla nich dowód.

Edytowane przez BeatX

• Pokaż nowe odpowiedzi