Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Jesli coś jesteś w stanie słuchać ciągiem , przez 6 h , i po tym czasie nie odczuwasz dyskomforty i "zmęczenia" - to znaczy ze dla ciebie , masz dobry dżwiek

Uff...;-) całe szczęście mogę dłuuużej...

Uff...;-) całe szczęście mogę dłuuużej...

podałem wartości "minimalne"

:D :D :D

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

niestety , ale zauważam w Tobie pewna postawę "wyższości" nad innymi

dla mnie ktoś kto je kaszanke , jast tak samo wartościowym człowiekiem jak każdy inny

Błędnie wyczuwasz. Szanuję wszystkich do momentu aż zasłużą sobie sami by ten szacunek stracić. Do tego lubię kaszankę ale tylko taką domową, ponieważ mam dobry gust.

wyczuwam w tobie postawe typu "ja mam najlepszy gust , najszybszy wóz"

Gust można mieć różny ale albo coś jest dobre albo nie jest, a to jest zasadnicza różnica.

Edytowane przez szpakowski

Neutralność można uzyskać tylko na tranzystorze, lampy dużo mocniej "farbują" dźwięk odsuwając go od neutralności. Wybór co nam bardziej odpowiada zawsze należy do hobbysty.

Leben 1000p farbuje dźwięk????????!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kuźwa, muszę iść do laryngologa:))

Jesli coś jesteś w stanie słuchać ciągiem , przez 6 h , i po tym czasie nie odczuwasz dyskomforty i "zmęczenia" - to znaczy ze dla ciebie , masz dobry dżwiek

To dopiero połowa sukcesu. Jak pikanie w tle przy goleniu..Nie przeszkadza nie zawadza se gra"

Sukces jest w tedy gdy od pierwszych nut po prostu czujesz że musisz usiąść i posłuchać bo tak absorbuje twoja uwagę i wciąga, że zahipnotyzowany spostrzegasz że minęło kilka godzin odkąd usiadłeś o! :)

Edytowane przez Фома

niestety , ale zauważam w Tobie pewna postawę "wyższości" nad innymi

Błędnie wyczuwasz.

ponieważ mam dobry gust.

aha

no to wszystkiego dobrego w Nowym Rocku

Sukces jest w tedy gdy od pierwszych nut po prostu czujesz że musisz usiąść i posłuchać bo tak absorbuje twoja uwagę

No to miałem na myśli

nie "słychanie w tle"

tylko słuchanie dla słuchania

tylko słuchanie w sweet poincie , przez 6 h , z poziomem powiedzmy 80 db

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Gość

(Konto usunięte)

To dopiero połowa sukcesu. Jak pikanie w tle przy goleniu..Nie przeszkadza nie zawadza se gra"

Sukces jest w tedy gdy od pierwszych nut po prostu czujesz że musisz usiąść i posłuchać bo tak absorbuje twoja uwagę i wciąga, że zahipnotyzowany spostrzegasz że minęło kilka godzin odkąd usiadłeś o! :)

Ile.godzin dziennie słuchasz muzyki? W tle się nie liczy...

Leben 1000p farbuje dźwięk????????

To zależy co do niego podłączysz. Wszystko było opisane w tym wątku. Nawet niedawno.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

a czytając to forum , to jest juz "w tle" , czy nie tak za bardzo ?

:D :D

To zależy co do niego podłączysz. Wszystko było opisane w tym wątku. Nawet niedawno.

Kręcisz się z tą lampą jak tampon w .... Nie masz osłuchania z lampą nic a nic. Słuchaj dalej na wykresach.

Szczęsliwego Nowego.Pa.

Codziennie około 3-6 godz gram, najczęściej 3. Resztę dnia słucham, czasem tylko gram. Prócz formy praca nad harmonią i kompozycją. Są dni gdy odpuszczam, są wieczory gdy słucham do rana.

Edytowane przez Фома
Gość

(Konto usunięte)

a czytając to forum , to jest juz "w tle" , czy nie tak za bardzo ?

:D :D

w tle...

Codziennie około 3-6 godz gram, najczęściej 3. Resztę dnia słucham, czasem tylko gram

Brawo :-)

w tle...

:( :( :( :(

to dziś na razie - 0 - ziro

Gość

(Konto usunięte)

Teraz oglądam Wodecki i Mitch & Mitch...na TVP Kultura...świetnie :-)

Niestety na TV głośnikach...profanacja ;-( ale poprosiłem małżonkę o nagranie...

:( :( :( :(

to dziś na razie - 0 - ziro

W robocie jestem :-(

Oj boli, boli...dla nałogowego słuchacza to ból ;-(

Edytowane przez Gość

I tu dochodzimy ze poprawność techniczna zrobienia potrawy, czy stopień jej prostoty lub wyrafinowania może nie mieć wcale lub niewiele wspólnego z tym jak smaczna jest ta potrawa, ale jakość produktów do jej zrobienia już tak. Z drugiej strony sama jakość bez tej poprawności nie da pełni lub będzie nieudolną próbą zrobienia czegoś dobrego.

To jeden z aspektów tylko i nieudolny przykład z mojej strony.. Na pewno są wyjątki i odstępstwa bo tak jest i kropka

Sa fajnie grające lampy i fajnie grające trany na pewno

Edytowane przez Фома

Nie masz osłuchania z lampą nic a nic.

A to trzeba mieć osłuchanie ? To nie jest tak że podłączasz lampę i od razu wow ? Dlaczego w niektórych testach porównawczych prawidłowo technicznie wykonanych, przy obciążeniu wzmacniaczy kolumnami o w miarę płaskiej charakterystyce impedancji, oceniający mieli kłopot z rozpoznaniem co jest co ?

Szczęsliwego Nowego.Pa.

Wzajemnie. Przede wszystkim spokojnego Nowego Roku.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Kręcisz się z tą lampą jak tampon w .... Nie masz osłuchania z lampą nic a nic. Słuchaj dalej na wykresach.

Szczęsliwego Nowego.Pa.

Kolejny subtelny audiofil :(

Osłuchany człowiek zapewne :)

A tutaj problem wolnych portów w routerze rozwiązany

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W linku "noise stopper caps". Dobre. Zwykła zatyczka dla portu lan...Dzizas...Jaki hałas dobiega z portu lan? Rozumiem z zasilacza wbudowanego w router...z cewek, przetwornic, ale z portu lan, do tego "noise stopper caps"?!?

Zawsze się znajdzie odbiorca "poprawiacza pakietów" :) Bo przecież to słychać... pierdu pierdu. Poniżej wykwity wiary w cuda na kiju.

IMG_6429.JPG.02a8b3293d2d46d3ec4666a8062dc367.JPG

Hm...co to jest, co tam jest...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolejny subtelny audiofil :(

Subtelność to cecha ludzi u których muzyka łagodzi obyczaje. Sprzęt niestety działa odwrotnie ;-). Przynajmniej na niektórych.

Gość

(Konto usunięte)

Subtelność to cecha ludzi u których muzyka łagodzi obyczaje. Sprzęt niestety działa odwrotnie ;-). Przynajmniej na niektórych.

To nie sprzęt tylko ego

...jak to, nie chwalą mojego zestawu?

;-))) przecież jest "najdłuższy", ot prosta biedota, motłoch i hołota ...

Edytowane przez Gość

To prawda, moja wiedza techniczna jest słaba. Jednak nie musisz mi udowadniać wyższości wzmacniaczy tranzystorowych nad lampowymi za pomocą przednstawionych parametrów. Zróbmy slepy test prawidłowo wykonany technicznie i wybierzmy taki który lepiej zagra :)

Lol...lepiej w kwestii technicznej, czy lepiej bo Tobie/Wam pasować będzie bardziej jego brzmienie? Co to ma wspólnego z obiektywnym testem i faktycznie prawidłowo wykonanym testem technicznie? Oba mogą grać inaczej...i to będzie jedyna prawda, a nie to, że któryś zagra lepiej bo to lepiej jest już subiektywne. LOL raz jeszcze.

Tak na rozluźnienie "podwieszacz kabli" :)

IMG_6118.JPG.4113243117d142806b4fb7a00da79d80.JPG

IMG_6117.JPG.e935d828fa54e89ef171d4d28c26d9f3.JPG

Nie chcę nikogo urazić, ale to wygląda jak śmietnik...to już wolę mieć kable schowane za regałem, leżące swobodnie na ziemi...bez magicznych podstawek i takich cudów, jak na zdjęciach wyżej.

Zasada stara jak świat- brak przekonywujących argumentów budzi agresję.

Jakie można wysuwać wobec was argumenty?

Zniekształcenia TIM zamietliście pod dywan jakby nie istniały. Żadnego odniesienia. Niewygodny problem, tranzystor musi być przecież RULEZ!

Każdy chociaż trochę obeznany z lampą człowiek, czytając te wynurzenia, natychmiast zdaje sobie sprawę, że jeden z drugim delikwent nawet nie stał koło dobrego wzmacniacza lampowego. To po co drze mordę na jego temat, skoro wydaje mu się, że lampa tylko podbarwia?

Powoli wyłania się idealny system sceptyka.

Wiemy już, że wzmacniacz musi być koniecznie tranzystorowy, wpięty do zwykłego gniazda, zwykłym kablem od komputera. Zadnych audiofilskich sieciówek, bezpieczników, listew, gniazdek, kuwet. Kable sygnałowe ze szpuli. Kolumny jak najlepsze. 90% wartości systemu. :)) Do tego domowym sposobem sklecona akustyka - zwykle powód do dumy - wszak lubimy, co sami wykonamy. Grunt, że tanio. Pozostaje jeszcze kwestia źródła. Winyl podejrzewam odpada natychmiast w przedbiegach, bo to szajs jak lampa. Myślę, że większość jedzie z komputera po prostu. Grunt, że tanio. Nie wiem jak Wy Panowie sądzicie, ale mi się wydaje, że tak gra kupa gównicha.

• Pokaż nowe odpowiedzi