Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, audiosonik napisał:

A po której stronie Ty stoisz? 

Z jego wpisów płynie wniosek że idiotą nie jest, choć pewnie w nie każdej dyskusji inni będą podzielać jego zdanie. Sorry za ocenę 😉. To forum dyskusyjne, jak ktoś się nie zgadza z czyjąś opinią i ma argumenty mogące przekonać adwersarza to dyskutuje. To proste, chyba. 

34 minuty temu, tedi02 napisał:

A co na to pomiary ,asr i amir ?przecież ucho ludzkie jest nie wiarygodne,ciągle kolega powtarza .

Dokładnie, ucho ludzkie nie jest wiarygodne, nie jest w stanie zapewnić nawet powtarzalności w ślepym teście.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Z jego wpisów płynie wniosek że idiotą nie jest, choć pewnie w nie każdej dyskusji inni będą podzielać jego zdanie. Sorry za ocenę 😉. To forum dyskusyjne, jak ktoś się nie zgadza z czyjąś opinią i ma argumenty mogące przekonać adwersarza to dyskutuje. To proste, chyba. 

Ja widzę to inaczej. Napisał coś bez zastanowienia i obraził wszystkich. Tych „słyszących” jak i tych przeciwnie. 

8 minut temu, audiosonik napisał:

Ja widzę to inaczej. Napisał coś bez zastanowienia i obraził wszystkich. Tych „słyszących” jak i tych przeciwnie. 

Taki jego styl. Zachowuje się jakby w temacie siedział od dziecka i obcował z wieloma ludźmi z każdej "opcji". Jakby nie wiadomo jakie miał obsłuchanie ze sprzętem audio z każdej półki.
Do tego spróbuj mieć odmienne zdanie niż on 😉

Godzinę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Taki jego styl.

Taki mój styl, że dosłownie opisuję fakty. Jeśli kogoś obraża otaczająca go rzeczywistosć to nie mój problem. Obowiązku dyskusji nie. Jak z piłką nożną w TV: nie lubisz - nie oglądasz.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Godzinę temu, Lech36 napisał:

To forum dyskusyjne, jak ktoś się nie zgadza z czyjąś opinią i ma argumenty mogące przekonać adwersarza to dyskutuje. To proste, chyba. 

Owszem, jednak bywają różne rodzaje argumentów. Jeśli nawet ktoś posługuje się emocjonalnymi, prawa do dyskusji mieć nie może? 

4 minuty temu, audiosonik napisał:

Owszem, jednak bywają różne rodzaje argumentów. Jeśli nawet ktoś posługuje się emocjonalnymi, prawa do dyskusji mieć nie może? 

Jeżeli nikt nikogo nie obraża, to emocje są mile widziane.

De gustibus non est disputandum

9 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Oczywiście 😉

Niestety przed wymianą pokoleń nie uciekniemy.

-----

1 godzinę temu, audiosonik napisał:

A po której stronie Ty stoisz? 

Po żadnej.

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Niestety przed wymianą pokoleń nie uciekniemy.

-----

Po żadnej.

Oby to Nowe Pokolenie wyciągnęło lekcję z naszych błędów.

De gustibus non est disputandum

13 minut temu, Yankes napisał:

Oby to Nowe Pokolenie wyciągnęło lekcję z naszych błędów.

Niestety nigdy tak nie jest. Chociażby w pracy: wszystko działa jak w zegarku, aż przyjdzie młody i wszystko popier.li. Pokażesz mu palcem, a on chce zrobić lepiej i popier.li do kwadratu. Musi minąć trochę czasu zanim wpasuje się w system. Wtedy przychodzi refleksja "a szymon1977 o tym mówił"....w międzyczasie starzy odchodzą.

-----

8 minut temu, audiosonik napisał:

Jak z tą żabą? Piękni na lewo, mądrzy na prawo. Przecież się nie rozdwoję 😉

Wprost przeciwnie: żaba pcha się do obu stron - ja do żadnej. Idę przez audio pomiędzy skrajnościami.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Wprost przeciwnie: żaba pcha się do obu stron - ja do żadnej. Idę przez audio pomiędzy skrajnościami.

Wobec tego kabli „nie słyszysz” i jakby trochę słyszysz, zgadza się?

13 minut temu, szymon1977 napisał:

Wprost przeciwnie: żaba pcha się do obu stron - ja do żadnej.

🤔 Może jest inny powód?

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Dokładnie, ucho ludzkie nie jest wiarygodne, nie jest w stanie zapewnić nawet powtarzalności w ślepym teście.

Więc skąd taka opinia ,czyli niewiarygodna ,dotyczącą  kabli?

23 godziny temu, Lech36 napisał:

Spór jest rozstrzygnięty, ale nie wszyscy to rozstrzygnięcie uznają 😉.

Nie odpowiedział kolega na moje pytanie ? Komisyjnie ? Proszę o jakiś link ,chętnie się zapoznam,czy w głowie kolegi ?

2 godziny temu, audiosonik napisał:

Dyskutuj, nie powielaj zachowania które uważasz za obraźliwe lub głupie. Na pewno łatwo wykażesz że ktoś nie ma racji. 

13 minut temu, tedi02 napisał:

Więc skąd taka opinia ,czyli niewiarygodna ,dotyczącą  kabli?

Łatwo do tego dojdziesz, materiałów jest wystarczająca ilość na tym forum a na ASR to już masz taką ilość materiałów badawczych i z dyskusji z tamtego forum dyskusyjnego że raczej więcej nie potrzeba. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

26 minut temu, audiosonik napisał:

Wobec tego kabli „nie słyszysz” i jakby trochę słyszysz, zgadza się?

Opisałeś żabę.

27 minut temu, audiosonik napisał:

Może jest inny powód?

Wrodzona skromność.

Godzinę temu, audiosonik napisał:

Argumenty emocjonalne też często na forum są używane. Jeżeli są użyte w formie kulturalnej to czemu z nimi nie dyskutować?  

10 minut temu, Lech36 napisał:

Argumenty emocjonalne też często na forum są używane. Jeżeli są użyte w formie kulturalnej to czemu z nimi nie dyskutować?  

Byleby nie za nachalnie.

17 minut temu, Lech36 napisał:

Dyskutuj, nie powielaj zachowania które uważasz za obraźliwe lub głupie. Na pewno łatwo wykażesz że ktoś nie ma racji. 

Pohamuj ten sarkazm. Nie muszę nikogo przekonywać do swoich racji, ani wykazywać że ktoś nie ma racji, a z pewnością nie tych, którzy swoje stanowisko mają już jak w kamieniu ryte. Poza tym temat drutów jest mi obojętny. Odniosłem się tylko do obraźliwego tonu tejże dyskusji, której Ty nie dostrzegasz lub dostrzec nie chcesz.

4 minuty temu, audiosonik napisał:

Pohamuj ten sarkazm.

Nie było w mojej wypowiedzi ani "grama" sarkazmu, ale nawet jak to tak odebrałeś to co złego jest w sarkazmie?

6 minut temu, audiosonik napisał:

Nie muszę nikogo przekonywać do swoich racji, ani wykazywać że ktoś nie ma racji, a z pewnością nie tych, którzy swoje stanowisko mają już jak w kamieniu ryte.

Zgadza się nic nie musisz. Nikt z forum nic nie musi. Musi to się w organizacjach innego typu 😉

24 minuty temu, audiosonik napisał:

Nie muszę nikogo przekonywać do swoich racji, ani wykazywać że ktoś nie ma racji, a z pewnością nie tych, którzy swoje stanowisko mają już jak w kamieniu ryte.

Przychodzisz do dyskusji by nie dyskutować i żeby inni przestali dyskutowali? Hmmm...

24 minuty temu, audiosonik napisał:

Odniosłem się tylko do obraźliwego tonu tejże dyskusji...

Jak to na forach internetowych. Skoro dwie grupy maja odmienne zdanie, to jedna z nich musi być w błędzie - czujesz się obrażony tym faktem?

23 minuty temu, szymon1977 napisał:

Przychodzisz do dyskusji by nie dyskutować i żeby inni przestali dyskutowali? Hmmm...

Jak to na forach internetowych. Skoro dwie grupy maja odmienne zdanie, to jedna z nich musi być w błędzie - czujesz się obrażony tym faktem?

Na moje doświadczenie.... mam stare kolumny Jamo /to był jakiś podstawowy model 25 lat temu/ - totalnie niewrażliwe na zmianę kabli - czy to najtańszy kabel, czy te które mniej degradują dźwięk - kolumny grają tak samo - więc gdybym ich dalej używał inwestycja w kable byłaby totalną stratą pieniędzy. Więc może być tak, że obydwie grupy mają swoje słuszne racje.

Edytowane przez elgreg

Koledzy. Jesteście dorośli jak mniemam. Jeden wypiera się czegoś co aż w oczy razi. „Na pewno łatwo wykażesz że ktoś nie ma racji.” Oczywiście niby się wypiera. Drugi pisze od rzeczy lub nie potrafi czytać ze zrozumienie. Zachowanie jak u nastolatek na instagramach. Wspieranie się, żeby lajka otrzymać.

53 minuty temu, audiosonik napisał:

4 godziny temu, Lech36 napisał:

Z jego wpisów płynie wniosek że idiotą nie jest, choć pewnie w nie każdej dyskusji inni będą podzielać jego zdanie.

Zupełnie inne wnioski za każdym razem wyciągam z jego wpisów.

Sorry za ocenę 😉

Nie ma za co przepraszać 😉

I na tym stwierdzeniu możesz zakończyć swoją dyskusję z adwersarzami ...

21 minut temu, audiosonik napisał:

Koledzy. Jesteście dorośli jak mniemam. Jeden wypiera się czegoś co aż w oczy razi. „Na pewno łatwo wykażesz że ktoś nie ma racji.” Oczywiście niby się wypiera. Drugi pisze od rzeczy lub nie potrafi czytać ze zrozumienie. Zachowanie jak u nastolatek na instagramach. Wspieranie się, żeby lajka otrzymać.

Oj, wyluzuj...

Na forum można pisać od rzeczy. Można mieć mentalność nastolatki z instagrama. Można tworzyć kółka wzajemnej adoracji i nagradzać się serduszkami za prześliczne wpisy. 

Wolność bracie.

Poza tym jesteś w wątku Audio mity, co już z samej nazwy powinno sugerować zachowanie dystansu do wszelkich treści tu prezentowanych. To jeszcze nie Bocznica, już nie DIY.

32 minuty temu, szpakowski napisał:

Zupełnie inne wnioski za każdym razem wyciągam z jego wpisów.

Wnioski wyciągamy zazwyczaj zgodnie ze swoją wiedzą techniczną, w różnych grupach jest inne podejście do tego zagadnienia. 

37 minut temu, szpakowski napisał:

Nie ma za co przepraszać

To nie było do Ciebie.

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Wnioski wyciągamy zazwyczaj zgodnie ze swoją wiedzą techniczną, w różnych grupach jest inne podejście do tego zagadnienia. 

Zgadzam się całkowicie.

43 minuty temu, szpakowski napisał:

I na tym stwierdzeniu możesz zakończyć swoją dyskusję z adwersarzami ...

Dlaczego? Przecież o możliwościach ludzkiego słuchu na forum już zostało bardzo dużo napisane. Ja tylko wykorzystuję tą i własną wiedzę w tym temacie. 

4 minuty temu, szpakowski napisał:

Zgadzam się całkowicie.

Przecież to nie ogranicza pola do dyskusji. 

Edytowane przez Lech36

1 godzinę temu, elgreg napisał:

Więc może być tak, że obydwie grupy mają swoje słuszne racje.

Nie może. Bo udzielić odpowiedzi należy na zadane pytanie, a nie dodawać do niego dodatkowe warunki by zamiast Tak móc powidzieć Nie.

3 godziny temu, spokojnie napisał:

Wolność bracie.

Czyżby? Wolnością jest „słyszenie” kabli, kupowanie ich, dzielenie się wrażeniami z tego słyszenia oraz spory na ten temat. Czy wolnością jest również obrażanie tych słyszących, a przez pisanie bez zastanawiania i braku umiejętności czytania ze zrozumieniem również innych?  

Dobra bracie. Ja wrzucam na luz. Nie będę w tym uczestniczył. Niech tam sobie pan Lech z tym drugim ślą serduszka. Moja siostrzenica chyba więcej rozumie. To właśnie ona powiedziała mi jak się jej koleżanki tam zachowują, bo ja ze śmieci społecznościowych nie korzystam odkąd powstały. Shitbook po połowie roku wyrzuciłem. Durne fotki, bitwa na lajki, hipokryzja i szyderstwo. Koleżaneczki z jej szkoły adorują się rozmyślnie, żeby ośmieszyć inną koleżankę. Jej, głos rozsądku podpowiedział, żeby w tym nie uczestniczyć choć ma dopiero 15 lat, a tu dorosły L&S się czymś podobnym para z entuzjazmem. 

• Pokaż nowe odpowiedzi