Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

.ale pojawil sie polski pilkarz i tak ja kopnol ze do dzis sie kreci....

Przed kopernikiem było wielu innych, ale ówcześni sceptycy palili ich na stosie.:)))

Musisz dem uważać bo historia lubi się powtarzać.

Edytowane przez Strzyga

Psychologia nawet pada....;)

Historia ? Kopernik byl wyjatkiem :)

Ukazal prawde a tez byl przesladowany... Moze wiedzial cos wiecej ze pozwolono na ukazanie tego jednego faktu..... :)

Psychologia nawet pada....;)

Historia ? Kopernik byl wyjatkiem :)

Ukazal prawde a tez byl przesladowany... Moze wiedzial cos wiecej ze pozwolono na ukazanie tego jednego faktu..... :)

Trafił na łagodniejszych sceptyków. Jakby trafił na Szymona z Anglii zwanego głuchym - już by nie żył. A zaczym oficjalnie uznano teorię heliocentryczną, musiało jeszcze w Wiśle upłynąć dużo wody.

Kolejnym byl Tesla....

Tez go olala technika ,,,

A dzies szczytuje jak cos znajdzie z jego badan.....

Projektow...

Przypisuje je swemu rozwojowi....

To moglo nastapic szybciej.

Ale odbilo by sie na stratach wieljich firm kablarskich , stracilby miloiony jak nie miliardy dochodu.....

Gdzie wtedy technika byla......

Zamulona ??? Zaciemniona ????

To wlasnie ta technika ograniczona do wzorow kontroluje rozwoj dalszy czlowieka....ze swoim zakosnym twierdzeniem NIE BO NIE....

Ukazalem kilka aluzji do niej....

Bo sa ...... Tylko wyjasnic ich technika nie daje rady.....

I w swoum zyciu mam przypadki ktirych nie potrafie wyjasnic racjonalnie do dzis....ale mialy miejsce staly sie....

Zauwazam rzeczy na jakie nikt nie zwrocil uwagi, malo to potrafie je powiazac. .

Tak sa osoby dla jakich jest to niewygodne, nie zaprzeczam temu....

Tylko po co wywieraja caly czas nacisk na zlamanie osobowosci?

Moga odpuscic ale trzymaja sie wzoru teoretycznego....i zawodzi....

Nie zmieniaja techniki bo jeden i drugi troll znarlby bez pozywki , zeby by mu nie zczernialy ze szczescia jakie to mu daje......

To tez cos co widze ja.. Bo oni tego nie widza , przez okno, nie slysza przez sciany... Piiiiii

To tez dzwiek dla nich obcy, a ja go slysze....

Zycie to umiejetnosc wyboru.....

Ale xadam pytanie.....

Lekalbys sie smierci , wiedzac ze umierasz ????

Nie... Czekasz tylko na ten dzien.

Nikt w kolo tego niewie....

Wystrasz taka osobe ze zginie .....

Ona o tym wie, odczowa bol a mimo to usmiecha sie na codzien.....

Ty nawet tego nie widzisz w swojej zajadlosci.....

Historia .....wiele razy sie odmienila.... A byla bliska powtorce...

I niewiadomo bylo dlaczego.

Ale odbilo by sie na stratach wieljich firm kablarskich , stracilby miloiony jak nie miliardy dochodu.....

A myślisz, ile taka firma sprzeda tych drogich kabli w Polsce w ciagu miesiąca?

Dwa, trzy druty?

Rozmawiałem kiedyś z szefem jednej z czołowych polskich firm wytwarzających kable i kondycjonery. Sam przyznał, że na kablach przebitka jest astronomiczna - gdyby nie to musiałby zamknąć firmę, odesłać pracowników i dzieci oddać do domu dziecka. To jest rynek niszowy, to nie są świeże bułeczki.

Jak porównujesz dwa ch...we kable - a masz tylko takie, to faktycznie w tym Twoim teście z wyrównaniem poziomów, i bez wyrównania nawet, mozna ich od siebie nie odróżnić.

To raczej "ch...we" kable dają się odróżniać prawidłowe technicznie nie powinny bo nie zaburzają sygnału na swoim odcinku. Wystarczy prawidłowo technicznie zrobić odsłuchowy test porównawczy żeby się o tym przekonać. Pstryk, pstryk i wszystko jasne ;-).

zmienia się barwa, rozmiar, wypełnienie, powietrze wokół instrumentów, wygładzają sie chropowatości.

Jasne. A jakieś uzasadnienie techniczne dla poprawy tych elementów w/w.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Kolejnym byl Tesla....

Tez go olala technika

To do dzieła, nie opisujcie swoich wrażeń tu na forum gdzie roi się od sceptyków tylko prezentujcie swoje obserwacje w jakichś instytutach naukowych lub piszcie do pism zajmujących się nowymi odkryciami. Możliwe że po jakimś czasie okaże się że też mamy polskiego "Teslę". Nie wstydzić się Polska może z Was być dumna.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pstryk, pstryk i wszystko jasne ;-).

Mozna też - puk, puk? Jest tam ktoś?

Cena Lechu. Tak naprawdę tylko ona się liczy. Reszta nie ma znaczenia.:))

Zartuję, nie będziemy się przecież bawić w opowiadanie o geometrii, materiałach, ekranach - i tak ja nie przekonam Ciebie, a Ty mnie. I dobrze - dzięki temu świat jest mniej monotonny.

A myślisz, ile taka firma sprzeda tych drogich kabli w Polsce w ciagu miesiąca?

Dwa, trzy druty?

A spotkales w zyciu okreslenie elktryfikacja ? Tesla nie zyje dzis w polsce tyljo zyl w czasie gdy ona przezywala fuzje... Osoby posiadajace je to dzisiejszy odpowiednik B.Gatess ....

Pokaz ze windows jest do bani....i ukaz system przyszlosci....

Przebijesz sie nim ?????

( dzis moze cos takiego istnieje) :)

Ale sprobuj cofnac sie w czas gdy szalales by miec komputer, i ile osob bylo podobnego zdania.....

To tak jakbys dzis chcial obalic firmy slynnej krzemowej doliny...

Masz cos lepszego jak procesor ????

Pokaz swiatu....

Zniszcz te firmy...

Zartuję, nie będziemy się przecież bawić w opowiadanie o geometrii, materiałach, ekranach

Pstryk, pstryk jak w "tape monitor" w magnetofonie i już wiemy jak te materiały, ekrany i geometria działają w domenie naszego słuchu przy naszych progach percepcji.

Pstryk, pstryk jak w "tape monitor" w magnetofonie i już wiemy jak te materiały, ekrany i geometria działają w domenie naszego słuchu przy naszych progach percepcji.

Stuk, puk - weźmijcie se obywatelu Wąchocka wasze rękodzieło i dajmy na to Tarę Labs Air 1. Uświadomicie sobie ile brudu jest we waszym kablu, jak wam się instrumenta zlewajom i jakim on ci jest chudopachołkiem bez wypełnienia. Zróbcie to przy świadkach. Pa.

To jak pomiar predkosci bolida formuly 1 radarem....zas sam bolid jest tak naszprycowany czujnikami, ze ciezko rozroznic ktory co mierzy... Ale jest tam i predkosc zgodna z wzorem, a uzupelniaja ja setki innych wskazan....ktorych odczyt nie miesci sie na jednym monitorze....a maja wplyw na predkosc...

To chyba najbardziej wymowne porownanie wzoru do reali...

Tak, bo do stwierdzenie, ze dwa bolidy jada z rozna predkoscia nie trzeba setki wskazan, nawet radaru nie trzeba - wystarczy na bolidy z trybun popatrzec. A wiec na trybuny panowie audio-voodoo-file, wykazcie ze Wasz bolid jedzie z inna predkoscia niz nasz.

A jakieś uzasadnienie techniczne dla poprawy tych elementów w/w.

Nie musi go byc, wystarczy roznice w brzmieniu zaobserwowac sposob miarodajny, aby stalo sie to dowodem naukowym. To takie proste pogodzic ze soba dwa swiaty!

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Nie lubię zamkniętych towarzystw wzajemnej adoracji, najważniejsza jest otwartość

A tutaj to co niby jest, jak nie towarzystwo wzajemnej adoracji wśród sceptyków?

Wszyscy trzymają sztamę, poklepują się po pleckach i kombinują jak tu jeszcze pośmiać się z audiofilów kupujących kable, czy gadżety.

Jednak jeśli masz kabel słaby i dobry - nie ma bata - zmienia się barwa, rozmiar, wypełnienie, powietrze wokół instrumentów, wygładzają sie chropowatości. I poziom głośności tego nie zmieni. Nie da rady nie usłyszeć różnicy. Trzeba być sceptykiem, moze wtedy, tak.

Trzeba być sceptykiem by nie sprawdzić. Bez sprawdzenia to jasne, że nie da rady usłyszeć różnicę. ;-)

moge pisac o pierdolach

Możesz...nikt Ci niestety nie zabroni.

Stuk, puk - weźmijcie se obywatelu Wąchocka wasze rękodzieło i dajmy na to Tarę Labs Air 1. Uświadomicie sobie ile brudu jest we waszym kablu, jak wam się instrumenta zlewajom i jakim on ci jest chudopachołkiem bez wypełnienia. Zróbcie to przy świadkach. Pa.

Czyli ktoś już dostał milion $ ???

Jeśli to takie proste ;-)

Tylko, cholera, dlaczego NIE DA SIĘ W KONTROLOWANYCH WARUNKACH???

Ach, wiem! Bo osoba badana nie widzi, który kabelek gra...

...

Napisano dziś, 16:08

Użytkownik szymon1977 dnia 22.10.2017 - 15:58 napisał

Przede wszystkim dzieki rozmowom mozna sluchac muzyki nie przejmujac sie pierdolami.

Szymuś nie zdążył wykasować napisanej pierdoły...Dem już zdążył ją zacytować. ;-)

A tutaj to co niby jest, jak nie towarzystwo wzajemnej adoracji wśród sceptyków?

Wszyscy trzymają sztamę, poklepują się po pleckach i kombinują jak tu jeszcze pośmiać się z audiofilów kupujących kable, czy gadżety.

Cos Ci sie pokrecilo, bo w tym watku to akurat sceptycy audio-voodoo-fili adoruja, samoosmieszanie sie jest audio-voodoo-fili reakcja na adoracje. Dla przykladu przedstawienie umiejetnosci zaspiewania za malolata Hey Jude jako dowod na posiadanie nadludzkiego zmyslu sluchu, ktorego posiadanie pozwala audio-voodoo-filowi nazwac psychoakustyke "bzdurami" czy "belkotem" to autorski pomysl wspomnianego audio-voodoo-fila - chyba przyznasz, ze smieszny?

Widzisz- nikt Cię nie banuje, możesz się wypowiedzieć, pisząc największe farmazony, nie prosisz nikogo, by pozwolono Ci tu pisać.

To jest różnica między salonikiem i otwartym forum.

A po pleckach nikt nikogo nie klepie, co najwyżej puka się wirtualnie w czoło, widząc takie wpisy, jak np Twoje.

Edytowane przez porlick

A nie wystarczy, że słyszy? Do czego tu techniczne uzasadnienie?

A nie wystarczy, że słyszy? Do czego tu techniczne uzasadnienie?

Do sprecyzowania czy doswiadczyl "bzdur" i "belkotu" (zwanych w tym watku "zjawiskami psychoakustycznymi"), czy uslyszal faktyczna roznice w brzmieniu.

co najwyżej puka się wirtualnie w czoło

Uważaj, żeby od tego nadmiernego pukania się dziura w głowie nie zrobiła Ci się. ;-)

chyba przyznasz, ze smieszny?

Śmieszny był na początku dlatego, że Ty go wymyśliłeś.

Teraz jest już nudny jak przysłowiowe flaki z olejem.

Uważaj, żeby od tego nadmiernego pukania się dziura w głowie nie zrobiła Ci się. ;-)

Śmieszny był na początku dlatego, że Ty go wymyśliłeś.

Spokojna Twoja...

A nudny jest dlatego, że z Waszej strony występuje jedynie lanie wody, by temat rozwodnić. Zero konkretów. "Ja słyszę" to za mało.

Tak. Ale co poradzic, skoro umiejetnosc zaspiewania za malolata Hey Jude to jedyny przedstawiony przez audio-voodoo-fili w tym watku dowod na potwierdzenie wiargodnosci poczynionych przez nich obserwacji?

Szymon- nieprawda, bo "Ja słyszę"!

Nudny jest też z Twojego powodu- przestań już powtarzać o Hej, Jude- SC ośmieszył się już wystarczająco dużo razy, by trzeba było w kółko przypominać jego dawną, radosną twórczość.

Edytowane przez porlick
Gość dakar

(Konto usunięte)

Przeciez Przemak i Lech tlumaczyli kiedy i dlaczego wymiana kabla analogowego moze wywolywac slyszalna zmiane brzmienia!? Jak mnie to cieszy, ze nie jestem pechowcem, ktoremu sie ten cezki przypadek przytafil.

Życie w niewiedzy nie jest powodem do dumy a jeżeli Twój sprzęt nie różnicuje przewodów jest po prostu słaby .

Nie wiem z jakiego jesteś regionu ale jest pewne, że w okolicy ktoś dysponuje sprzętem godnym odsłuchu . Sprawdź i posłuchaj jak powinna brzmieć muzyka.

Nudny jest też z Twojego powodu...

To nie moja wina, ze caly merytoryczny wklad audio-voodoo-fili mozna strescic w czterech slowach: "ja slysze" i "hey jude".

Życie w niewiedzy nie jest powodem do dumy...

Wlasnie! Nie widze powodu sluchac kabli skoro wiem, ze te grajace inaczej moga jedynie znieksztalcic sygnal wzgledem tych orawidlowych technicznie?

• Pokaż nowe odpowiedzi