Skocz do zawartości
IGNORED

Audio mity

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
37 minut temu, iro III napisał:

Oj, żeby z tego nie wyszedł żałosny rapsod

Do króla instrumentów to powinien pasować nawet Heavy Metalowy skład z nutką country  .

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Wygląda jak byłe moje na którym z niechęcią za młodu trenowałem przez kilka lat ;-

No to wpadłeś - będziesz grał na (Mięchu) w wyżej wymienionej kapeli , chyba że wolisz znacznie większy gabarytowo instrument , noooo ??????????!!!!!!!!! Czekam..... Rezygnacja z grania w kapeli nie wchodzi w grę. Trzeba było się nie przyznawać ,💀 ja jakem Piwo Jasne ci mówi i straszy UUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!! 💀💀💀💀.

Godzinę temu, Kostucha napisał:

Kalasanty 😁

IMG_0656.thumb.jpeg.4cccf976104216225af899c789826e6e.jpeg

Ra tatatatatatatatatatatatatata !!!!!!!!!!!!!!! Bummmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!! Strzelać bo Mięchu rozstrojone .

Edytowane przez Wojtek 1959
29 minut temu, Kostucha napisał:

Ty iro zasiądziesz w loży szyderców 😉

Tą lożę, cenię sobie wyżej niźli lożę Vipów, czy nawet monarchów.

Muszę tylko zorganizować casting na pertnera. Musi być dwóch, "wzorzec" takiej loży jest tylko jeden i należy go respektować. 😁

Edytowane przez iro III
Gość

(Konto usunięte)
41 minut temu, iro III napisał:

Oj, żeby z tego nie wyszedł żałosny rapsod 😅

Ty się chyba nudzisz . Dam ci zajęcie - Na bębnach będziesz w naszej kapeli grał .

image.png.6a6921dd6c62e8748f5e2ae674f009cf.png

image.png.1d2c6202e819a38bd925b867a15e0c4f.png

Zapomniałem . Mięchu i organy zajęte . Dla Leszka mam to. 

1 minutę temu, Wojtek 1959 napisał:

Ty się chyba nudzisz . Dam ci zajęcie - Na bębnach będziesz w naszej kapeli grał .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zwierzaka pasjami lubię...i czasem "poczuwam się", ale nie, wolę rezydować w loży...bandy czasem wymieniają perkusistów, loża jest pewniejsza 😋

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
16 minut temu, iro III napisał:

Zwierzaka pasjami lubię...i czasem "poczuwam się", ale nie, wolę rezydować w loży...bandy czasem wymieniają perkusistów, loża jest pewniejsza 😋

Cooooooooooo ??????????????? !!!!!!!!!!!!!!! Wypierasz się ???????????!!!!!!!!!!!!!!. Będąc w loży szyderców twoim podstawowym obowiązkiem jest grać na Bębnach. Klamka zapadła. Jakem Piwo Jasne tobie mówię.🤗🥵☺️

image.png.e9c65487a0b85efe8b027f86d79c2b2e.pngimage.png.169d741c2d2fb2b136c7a12136404824.pngimage.png.fe211dd4ee9b81235a09df5e238c3a8d.png

Mięchu po saloonowych potańcówkach zwanych coltowiaczkami.

Edytowane przez Wojtek 1959
2 godziny temu, Kostucha napisał:

Tym razem może jedź kamperkiem nad morze. Omijaj Mazury 😀

Jutro jadę w przeciwnym kierunku 🙂 .Słowacja a potem nad Balaton. Tam ma być pewniejsza pogoda 😉 

2 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

No to wpadłeś - będziesz grał

Nie grałem od stu lat i mam wtórny analfabetyzm w tej dziedzinie. Najwyżej mógłbym zagrać komuś na nerwach 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, Kostucha napisał:

„„Wstrzy­mu­jąc nie­co ko­nia, by zo­stać w tyle, ry­cerz Za­wi­sza Czar­ny z Gar­bo­wa uniósł się w kul­ba­ce i prze­cią­gle pierd­nął. Po­tem wes­tchnął moc­no, wsparł obu­rącz na łęku i pierd­nął raz jesz­cze.  — To ta ka­pu­sta — wy­ja­śnił rze­czo­wo”

Fragment z książki
Narrenturm
Andrzej Sapkowski
M.in. dlatego tak uwielbiam tę książkę. Jest również wiele innych powodów 👍🏻

Trudny okres za rok Cię czeka. Oczywiście jest wiele powodów, kiedy odejścia na emeryturę się wyczekuje, ale kiedy rok temu odszedł sąsiad, nie może dla siebie miejsca znaleźć. Facet jest taką trochę złotą rączką. Może wieloma rzeczami się zajmować, dorobić do emerytury, ale tęskni za zakładem w którym pracował chyba ponad 40 lat.

Lepsze to niż ch...... mobbingowa atmosfera w robocie. Ogólne zmęczony jestem . I mam dość.

5 godzin temu, Lech36 napisał:

Nie grałem od stu lat i mam wtórny analfabetyzm w tej dziedzinie. Najwyżej mógłbym zagrać komuś na nerwach 😉.

Zawsze możesz powiedzieć, że to freejazz.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Redaktorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Coś w tym jest. Wiesz @szymon1977  jak ja to robię i jest cudnie? Kupiłem trąbkę ze 4 lata temu. Nauka szła ciężko, ale po tygodniu dawałem radę wytrąbić hymn UK. Kulawo, ale rozpoznasz, że to UK, a nie CCCP.

Biorę takie "Kind of blue", włączam na średnio-głośnym poziomie głośności. Najpierw na odwagę kilka głębszych i gram z chłopakami. Idzie tak sobie, ale przyjemnie mi wtedy. Oczywiście domownicy wychodzą z domu, ale ja odchodzę w fazę "flow". 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

7 minut temu, szymon1977 napisał:

Niestety to tak nie działa. 

Kiedyś super gitarzysta metalowy poszedł do znajomych na próbę, grali lajtowe klimaty jazzowe, same impro. 

No i kolega wymiatacz nie potrafił wydać z siebie dźwięku 😉

• Redaktorzy
13 minut temu, Ajothe napisał:

No i kolega wymiatacz nie potrafił wydać z siebie dźwięku 😉

Gitarę miał nieodpowiednią do jazzu. 😉

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

12 godzin temu, szymon1977 napisał:

"Freejazz" to by chyba w moim wykonaniu nie był, to by było po prostu nieporadne rzępolenie, ale też nie na pewno 😉.

17 godzin temu, Wojtek 1959 napisał:

Ja to ewentualnie mogę zagrać na tym wcześniej proponowanym przez Wojtka 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

19 godzin temu, Lech36 napisał:

To będziesz grał na katarynce. Lejtnant Zubow sobie poradził, to i Ty dasz radę 😉

45 minut temu, Kostucha napisał:

To będziesz grał na katarynce. Lejtnant Zubow sobie poradził, to i Ty dasz radę 😉

Katarynka to raczej nie jest instrument, to bardziej przypomina patefon, ale z dźwiękiem generowanym z własnych "generatorów", z grubsza oczywiście 😉. Może na tamburynie mógłbym zagrać albo na trójkącie 😉.

7 minut temu, Lech36 napisał:

Katarynka to raczej nie jest instrument, to bardziej przypomina patefon, ale z dźwiękiem generowanym z własnych "generatorów", z grubsza oczywiście 😉. Może na tamburynie mógłbym zagrać albo na trójkącie 😉.

Lub na kastanietach 😁

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Ajothe napisał:

Można grać na gramofonie, tylko takim specjalnym technicsa 😁

Beatlesi wykozystywali mellotron. Był to pierwszy sampler w historii muzyki. Tworzył prawne kontrowersje w prawie autorskim co do nagrywanych na nim kawałków utworów.

2 godziny temu, Lech36 napisał:

"Freejazz" to by chyba w moim wykonaniu nie był, to by było po prostu nieporadne rzępolenie, ale też nie na pewno 😉

Dla 99% społeczeństwa nie zrobi to różnicy 🙂

14 godzin temu, Ajothe napisał:

Niestety to tak nie działa

Wiem.

14 godzin temu, Ajothe napisał:

Kiedyś super gitarzysta metalowy poszedł do znajomych na próbę, grali lajtowe klimaty jazzowe, same impro. 

No i kolega wymiatacz nie potrafił wydać z siebie dźwięku

Jak ktoś nie umie improwizować to właściwe dźwięki przychodzą mu do głowy tuż po tym jak inni już swoje zagrali.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

3 godziny temu, Ajothe napisał:

Można grać na gramofonie, tylko takim specjalnym technicsa

Hobbyści audio, wyczynowcy potrafią "grać" nawet na kablach i zasilaczach 😉.

P.S. Gramofon to już wyczynowy "instrument".

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Dla 99% społeczeństwa nie zrobi to różnicy

Ale wstyd będzie przed tym 1%.

3 godziny temu, Kostucha napisał:

Lub na kastanietach

Też dobrze.

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Jak działa Theremin? 

Piękna muzyka Ennio Morricone.

• Pokaż nowe odpowiedzi