Skocz do zawartości
IGNORED

Czy jesteś za zdjęciem bana...

wiatrak

Odbanować 747!  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za zdjęciem bana z kol. 747?

• Tak!
    • Koniecznie!!
    • Zdecydowaie tak!!!
    • Ban powinien zoistać bezdyskusyjnie zdjety!!!!
    • Gdzie jest najbliższy sklep z piwem?

Rekomendowane odpowiedzi

Narcyzm jest cecha charakteru kazdego czlowieka i przejawiany w kontrolowany i swiadomy sposob sluzy jego zdrowiu. Ale to co innego niz oswiadczenie na otwartym forum, ze wszyscy piszacy po za mna, to idioci!

Bez przesady i nieco więcej dystansu i proponuję.

Narcyzm jest cecha charakteru kazdego czlowieka i przejawiany w kontrolowany i swiadomy sposob sluzy jego zdrowiu. Ale to co innego niz oswiadczenie na otwartym forum, ze wszyscy piszacy po za mna, to idioci!

Vlado, wyluzuj. Przecież nie on jedyny tutaj ma takie zdanie o sobie. Tyle że inni lepiej się z tym maskują. ;-)

Ta tak zwana ankieta ma dyskwalifikującą wadę. Nie ma w niej możliwości głosowania za utrzymaniem bana. Zatem userowi @747 pozostaje osobiste odwołanie do Administarcji Forum.

Jednak biorąc pod uwagę głos 10ciu z Was ( gdzieś już o dyktacie 10ciu słyszałem??? ) i biorąc za podstawę dzisiejsze nowe trendy na forum, mam propozycję.

Czy Wy, czyli dziesiątka walcząca o przywrócenie @747, zobowiązujecie się do poręczenia za tego usera i gwarantujecie, że więcej nie będzie trollował i ubliżał Użytkownikom?

W przypadku kiedy dopuści sie takich wykroczeń będziecie karani razem z nim?

Zwracam sie z tym pytaniem do:

- Jaro_747, suluben, d-t-x, jar1, Tommiashi,YunnanTEA,wiatrak, fox733, leon28, 747.

Nie rób SE jaj tylko uwolnij 747. Jak już musisz kogoś ukrzyżować to weź maju a nam oddaj Barabasza! :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jak już musisz kogoś ukrzyżować to weź maju a nam oddaj Barabasza! :)

Dobrze, ale czy to jest głos całego sanhedrynu, czy tylko jednego faryzeusza? :-)

@Maju nigdy nie zbanuję, ponieważ mam uzasadnione przekonanie, że kiedyś przejrzy na oczy i rozpozna jak bardzo jest oszukiwany. Co do Waszego protegowanego, nie mam złudzeń. On ma większe problemy z sobą niż @Maju.

Vlado, wyluzuj. Przecież nie on jedyny tutaj ma takie zdanie o sobie. Tyle że inni lepiej się z tym maskują. ;-)

Tomasz, nie w tym rzecz jakie on ma zdanie o sobie. Nawet nie w tym jakie on ma zdanie o reszcie ludzi. Problem jest jeden. Rozumny człowiek, a nawet tylko dobrze wychowany nie mówi na głos, że wszyscy są idiotami, w towarzystwie z którym chce nadal dyskutować.

Ten user ma problemy z samym sobą, nie z interlokutorami.

Broniłem go zawsze, aż do tej wypowiedzi którą odkrył cały swój problem.

Pozdrawiam.

Włodek.

Ataki samouwielbienia są tu na porządku dziennym, nie omijają również moderatorów.

Ba niektórych moderatorów to wręcz kochają te ataki ;)

A przy okazji co naszym forumowym doktorem Dolittle z zielonej wyspy zwanej Irlandią ???

Po wyborach wziął i zniknął - czyżby ministrem został ?

Wie ktoś ???

doktorek zostal zbanowany po tym jak sypnal do moderatora Vlado tekst-"to nie twoja wina,ty po prostu zyjesz.."...nikt go po tym wpisie juz nie zobaczyl tutaj.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

doktorek zostal zbanowany po tym jak sypnal do moderatora Vlado tekst-"to nie twoja wina,ty po prostu zyjesz.."...nikt go po tym wpisie juz nie zobaczyl tutaj.

szczęściarz.....

P.S. Gdyby za podobne złośliwości banować, to sądząc po lekturze tutejszych postów po 2 tygodniach na bocznicy zostaliby sami moderatorzy i wtedy dopiero by była zabawa z banowaniem.... Pewnie by się biedactwa pozabijały, albo "cuś" ;-P

Kto nie chce odbanowania 747 ten jest z PiSu! :P :D

Zara zara to nie tak było ;)

ja jeszcze poczekam zaznaczeniem opcji ale czytając kolegów powiem że ten temat uważam za bardzo ciekawy że tak powiem ;)

Ja drogi Shrek'u nie tęsknię do radości jaką dawały według Ciebie antypolskie, rasistowskie i chamskie wpisy "doktorka". I jak widać tylko bardzo nieliczni za nim tęsknią.

Co do 747, jeśli wyraźnie zauważę reakcję ze strony Forumowiczów wskazującą na darowanie mu zniewagi jakiej się w stosunku do Nas dopuścił, przywrócę mu pełnię aktywności konta.

Zawsze daję człowiekowi następną szansę, jeśli widzę u niego refleksje i chęć naprawy wyrządzonej krzywdy. Tu na forum nawet z największymi trollami tak czyniłem i czynię.

REGULAMIN MODERACJI FORUM AUDIOSTEREO

§1

Restrykcje - definicje oraz punkty karne

W przypadku złamania reguł regulaminu Forum są stosowane następujące restrykcje oraz powiązane z nim punkty karne.

Restrykcja Nr 1: Ostrzeżenie - do 10 pkt.

Restrykcja Nr 2: Brak możliwości dodawania nowych postów przez okres 10 dni - za przekroczenie 10 pkt.

Restrykcja Nr 3: Brak możliwości dodawania nowych postów przez okres 30 dni - za przekroczenie 30 pkt.

Restrykcja Nr 4: Całkowita blokada konta użytkownika - za przekroczenie 35 pkt.

§2

Restrykcje - zasady stosowania

1. Restrykcje są przyznawane użytkownikom wyłącznie w przypadku złamania Regulaminu Forum oraz Netykiety.

2. Udzielenie restrykcji wiąże się z przypisaniem punktów karnych, według poniższych reguł:

Atak personalny +2 pkt. (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)

Atak personalny na moderację lub administrację +3 pkt. (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)

Multikonto +10 pkt. (Netykieta pkt. 17)

Namawianie do łamania regulaminu lub netykiety +3 pkt. (Regulamin §6 pkt. 1)

Nieodpowiedni język +2 pkt. (Regulamin §6 pkt. 5)

Obraźliwe posty lub PW pod adresem moderatorów, z powodu otrzymanej restrykcji 5 pkt. (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)

Obraźliwe zachowanie +1 pkt. (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)

Podbijanie tematu +1 pkt. (Netykieta pkt. 9)

Rasizm +3 pkt. (Regulamin §6 pkt. 4)

Reklamowanie konkurencyjnych serwisów +3 pkt. (Netykieta pkt. 13)

Spamowanie +3 pkt. (Netykieta pkt. 13)

Marketing szeptany +1 pkt. (Netykieta pkt. 13)

Treść sygnaturki, avatara, opisu łamiąca regulamin lub netykietę +2 pkt. (Regulamin §6 pkt. 1)

Trolling +3 pkt. (Netykieta pkt. 11)

Ujawnianie danych personalnych +5 pkt. (Regulamin §6 pkt. 1)

Ujawnianie wiadomości prywatnej +5 pkt. (Regulamin §6 pkt. 5)

Wpis nie na temat +1 pkt. (Netykieta pkt. 3-7, 15)

Wulgaryzmy +1 pkt. (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)

Wypowiedzi prowokacyjne +1 pkt. (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)

3. Udzielenie restrykcji i przypisanie punktów karnych nakłada moderator nie później niż do 30 dni od daty wystąpienia zdarzenia z §2 pkt. 2. Administrator ma prawo udzielić restrykcji i przypisać punkty karne bez ograniczeń czasowych za działania, o której mowa w §2 pkt. 2, .

4. Punkty karne tracą ważność po 60 dniach od daty przyznania.

5. Restrykcja Nr 4, o której mowa w §2 pkt. 2, czyli blokada konta, jest nakładana wyłącznie przez Administrację, po analizie powodu przyznania restrykcji.

6. W szczególnych przypadkach restrykcja Nr 4. o której mowa w §2 pkt. 2, może być nałożona przez Administrację bez wymaganej ilości punktów karnych. Do takich należy blokada konta będącego klonem konta podstawowego i następuje natychmiast, a konto podstawowe otrzymuje restrykcję zgodnie z zasadą §2 Pkt. 2 do 4, nie niższą niż Nr.2

7. W uzasadnionych przypadkach Administrator może nałożyć czasowy lub stały tzw. nadzór moderacyjny (zatwierdzanie postów użytkownika) lub inne ograniczenia (np. blokada PW), dodatkowo lub zamiast restrykcji Nr 2, 3 i 4.

§3

Obowiązki i ograniczenia moderacji

1. Możliwością moderacji objęte są wszystkie treści publikowane przez użytkowników. Dotyczy to również treści w formie graficznej lub binarnej, także zawartości profilu Użytkownika.

2. Zmiany w treści opublikowanej przez użytkowników mogą dotyczyć wyłącznie fragmentów stojących w sprzeczności z Regulaminem. W przypadku braku możliwości edycji fragmentu treści (np. treści graficznej lubi binarnej) - mogą być one usunięte w całości. Dopuszcza się zmiany treści usuwające błędy ortograficzne.

3. Moderator (lub Administrator) ma prawo ukryć cały post lub komentarz jeśli dotyczy on zdarzeń opisanych w §2 pkt. 2.

4. Moderator (lub Administrator) może usunąć lub zamknąć temat na prośbę założyciela pod warunkiem, że w temacie nie ma wpisów innych użytkowników .

5. Moderator (lub Administrator) może usunąć lub zamknąć temat w sytuacji utworzenia więcej niż jednego tematu o tym samym tytule lub o tej samej treści pierwszego wpisu.

6. Moderator (lub Administrator) ma prawo usuwać tematy, posty, komentarze, sygnatury i avatary zawierające reklamę, umieszczane w sposób świadomy przez użytkowników. Za reklamę uważa się także linki i banery lub wypowiedzi będące marketingiem szeptanym.

7. W przypadkach rażącego naruszenia obowiązujących zasad, Administrator zastrzega sobie prawo do zastosowania restrykcji w innym trybie niż wyżej wymieniony.

8. Moderator nie ma prawa do stosowania restrykcji dodatkowych, a także do dokonywania dodatkowych wpisów o charakterze polemiki z użytkownikiem, który otrzymał ostrzeżenie. Dopuszczalny jest wyłącznie wpis informacyjny o charakterze udzielonej restrykcji. I tylko we wpisie, którego ostrzeżenie dotyczy.

8. Wraz z udzieleniem restrykcji Moderator ma obowiązek podać uzasadnienie wskazując punkt regulaminu lub nietykiety będące podstawą do jej udzielenia. Odbywa się to za pomocą automatycznej wiadomości prywatnej, towarzyszącej ostrzeżeniu.

9. Moderatorzy mają obowiązek stosować się do wymienionych wyżej form porządkowych.

10. W przypadku niespełnienia któregoś z wymienionych warunków, użytkownik ma prawo wystąpić do Administracji o anulowanie restrykcji.

11. Każdemu użytkownikowi forum Audiostereo przysługuje prawo do odwołania się od decyzji Moderatora, a także do złożenia zażalenia na jego postępowanie. W takim przypadku użytkownik kontaktuje się z Administracją za pośrednictwem adresu [email protected]. Każde zażalenie powinno zawierać uzasadnienie. Zażalenia rozpatrywane będą w terminie do 10 dni roboczych. Zażalenia obraźliwe w treści, lub niezawierające uzasadnienia, nie będą rozpatrywane.

§4

Postanowienia końcowe

1. Wszelkie sytuacje nieopisane w Regulaminie Moderacji będą rozpatrywane przez Administrację.

2. W uzasadnionych przypadkach Administracja forum ma prawo dokonać zmian w punktacji w §2 pkt. 2.

3. Wszelkie postanowienia Regulaminu mogą być w każdej chwili zmieniane przez Administrację, bez podawania przyczyn.

____________________________________________________________________________________________________

Po cholere powstał ten regulamin jak moderacja i tak daje bany po uważaniu zamiast przyznawać punkty i resztę zostawić automatowi i adminom???

Proponuję przeczytać uważnie ze szczególnym uwzględnieniem wytłuszczonych.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

"Restrykcja Nr 1: Ostrzeżenie - do 10 pkt.

Restrykcja Nr 2: Brak możliwości dodawania nowych postów przez okres 10 dni - za przekroczenie 10 pkt.

Restrykcja Nr 3: Brak możliwości dodawania nowych postów przez okres 30 dni - za przekroczenie 30 pkt.

Restrykcja Nr 4: Całkowita blokada konta użytkownika - za przekroczenie 35 pkt."

Tak, na dobrą sprawę, to gdyby działał automat, to zawsze kończyłoby się na restrykcji nr 2.

Bo jak mozna udzielac ostrzeżenia komuś, kto i tak nie ma nałożoną restrykcję zakazu pisania.

Ja drogi Shrek'u nie tęsknię do radości jaką dawały według Ciebie antypolskie, rasistowskie i chamskie wpisy "doktorka". I jak widać tylko bardzo nieliczni za nim tęsknią.

Kolego po pierwsze obrażasz osobę która się nie może bronić, bo ma bana - Wiesz że to co najmniej nie sportowe takie zachowanie ???

Poza tym cwano ustawiasz mnie na pozycji fana antypolskich, rasistowskich i chamskich wpisów - nie życzę sobie tego - wyrażam się jasno ???

Bardzo bym prosił żebyś swoje tego typu uwagi zostawił dla siebie i zaniechał dalszego obrażania mnie.

Chyba że prawo do obrażania innych użytkowników jest w regulaminie tego forum - jeśli tak proszę o cytat tego fragmentu.

Przeprosin nie oczekuję - wybacz tak wysoko Cię nie oceniam.

A co do doktorka, owszem miał olbrzymią fiksację na temat komunizmu i tu był niezatapialny jak góra lodowa.

Ale potrafił pisać mądrze i sensem. Zarzucanie mu antypolskości jest również dużym nadużyciem....

Panuj nad słowem - a jeśli nie potrafisz - zamilcz....

Pozdrawiam

Dobrze, ale czy to jest głos całego sanhedrynu, czy tylko jednego faryzeusza? :-)

@Maju nigdy nie zbanuję, ponieważ mam uzasadnione przekonanie, że kiedyś przejrzy na oczy i rozpozna jak bardzo jest oszukiwany. Co do Waszego protegowanego, nie mam złudzeń. On ma większe problemy z sobą niż @Maju.

Tomasz, nie w tym rzecz jakie on ma zdanie o sobie. Nawet nie w tym jakie on ma zdanie o reszcie ludzi. Problem jest jeden. Rozumny człowiek, a nawet tylko dobrze wychowany nie mówi na głos, że wszyscy są idiotami, w towarzystwie z którym chce nadal dyskutować.

Ten user ma problemy z samym sobą, nie z interlokutorami.

Broniłem go zawsze, aż do tej wypowiedzi którą odkrył cały swój problem.

Pozdrawiam.

Włodek.

Włodku wiesz zapewne z moich tutaj postów że nie należę do tych którzy są po tej

samej stronie co samolot zwany 747 i z perspektywy czasowej obserwując osób piszących w tematach bocznicy

mogę powiedzieć że takich jak słynny 747 znalazło by sie sporo

teksty człowieka zwanego bombofcem( cytat Jacka "bezlitosnego")nie odbiegają wiekszosci tutaj prezentowanych

wielu tutaj czasem rzuca mięsem ( czasem mi sie to wyrwie) i stwierdzam że kolega jak na ten jarmark co tutaj sie znajduje nie należy do takich co mógłbym powiedzieć że jest wulgarnym.....

nie głosuje panowie.... alko nie pije... .to do ostatniego punktu;)...ale z mojego wpisu jestem za tym żeby kolega by z nami

Teraz tak jeszcze cos napisze

są przeciwnicy polityczni którzy tutaj często sa z drugiej strony i też bym nie był za banowaniem Ich ( chyba że ekstra wulgarnymi tekstami ale tacy szybko są wyłapywani za co dziękuje)

a tak trochę na wesoło tutaj same szumowiny sie zbierają za kare wyrzuceni z innych działów :)( kolonia karna)

pozdrawiam

Gość rydz

(Konto usunięte)

teksty człowieka zwanego bombofcem( cytat Jacka "bezlitosnego")nie odbiegają wiekszosci tutaj prezentowanych

wielu tutaj czasem rzuca mięsem ( czasem mi sie to wyrwie) i stwierdzam że kolega jak na ten jarmark co tutaj sie znajduje nie należy do takich co mógłbym powiedzieć że jest wulgarnym.....

Bardzo słuszna uwaga .

Tak, na dobrą sprawę, to gdyby działał automat, to zawsze kończyłoby się na restrykcji nr 2.

Bo jak mozna udzielac ostrzeżenia komuś, kto i tak nie ma nałożoną restrykcję zakazu pisania.

To nie tak. Za przekroczenie 10pkt jest ban na 10dni a punkty wygasają po 60 dniach czyli(dla uproszczenia przyjmijmy, że delikwent zarobił 11 w ciągu jednego dnia, zdoświadczenia wiem że to możliwe);

po tym czasie delikwent znów otrzymuje ostrzeżenie powiedzmy troling 3pkt i atak personalny 2 pkt co skutkuje banem na kolejne 10 dni(bo dalej ma pow. 10)

czyli ma już 16pkt i w sumie 20 dni bana a do przedawnienia pierwszych 10pkt pozostało jeszcze 40 dni.

Itd.

Kolego po pierwsze obrażasz osobę która się nie może bronić, bo ma bana - Wiesz że to co najmniej nie sportowe takie zachowanie ???

Kolega "doktorek" ma bana za chamstwo, które wykazywał na forum wielokrotnie. Nikogo nie obrażam a w szczególności tego usera! Ja się na tym forum sportem nie trudnię, zatem daruj sobie wszelkie socjologiczne podjazdy i słabo ukrywaną agresję.

Od bana przysługuje każdemu forma odwołania do Administracji forum. Jeśli ban zostanie uznany za nałożony niesłusznie, admin go cofnie.

Pozdrawiam.

@asterix, @rydz - uznaje Wasze wypowiedzi jak głosy za przywróceniem @747.

Mnie też dopisz Włodku.

Ok.

Zatem odblokuję @747 przez wzgląd na Wasze stanowisko. Mam jedynie nadzieję, że potrafi to docenić i troszkę zrewidować swą opinie o nas. Piszących na naszym Forum.

zatem daruj sobie wszelkie socjologiczne podjazdy i słabo ukrywaną agresję.

Brawo, gratuluję kultury osobistej - kultury inaczej, ale to szczegół.

Najpierw kogoś obrażasz, a później piszesz że to jego wina...

Szkoda słów i klawiatury....

Dużo samozadowolenia z siebie życzę...

Brawo, gratuluję kultury osobistej - kultury inaczej, ale to szczegół.

Najpierw kogoś obrażasz, a później piszesz że to jego wina...

Szkoda słów i klawiatury....

Dużo samozadowolenia z siebie życzę...

Ja Tobie dokładnie tego samego życzę.

Ps.

Niczym Ciebie nie obraziłem. Gdybym to uczynił, przeprosiłbym natychmiast.

Mój wpis do Ciebie był adekwatna odpowiedzią na ten zamieszczony przez Ciebie "bocznica bez doktorka to jak polska scena polityczna bez rysia "nie z klanu" - smutna taka jakaś.... ;-P"

Natomiast reszta Twoich odpowiedzi do mnie, jest czystym znieważaniem mojej osoby.

Zatem to koniec naszej dyskusji.

EOT.

W.

Mimo ze nie podzielam w minimalnym nawet stopniu poglądów 747 i wkurzał mnie tutaj niepomiernie, zagłosowałem na TAK. Dlaczego? Dlatego ze jednak pewne proporcje powinny być zachowane. 747 nie bluzgał, nie groził ludziom, wiec ban raczej bezzasadny. To ze uznaje nas wszystkich za świrów, to uczucie, hmmmmm odwzajemnione raczej przez spora grupę do której i ja sie czasami zaliczam, która uznaje za świra jego. Wiec kilkudniowy knebel tak ,ale stały ban nie.

Wiec kilkudniowy knebel tak ,ale stały ban nie.

To nie był stały ban, tylko czasowe zawieszenie możliwości zamieszczania publikacji. Stały ban, to całkowite usuniecie usera wraz z likwidacja jego konta. A to wyłączna domena Administracji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.