Skocz do zawartości
IGNORED

Trójka czy Trujka... Dobra zmiana w programie 3 PR

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, slaaawek napisał:

Trójka w tym momencie to jeden wielki chłam - muzyka programowana przez Pana od muzyki (Ciechański tak się określa) to jedna wielka powtórka 50 ciągle tych samych kawałków zapętlona losowo. Po prostu porażka.

Dokładnie tak jest. Pisałem już o tym kilka razy. Strasznie uboga playlista i nikomu nie chce się jej zmieniać. A jak ktoś wrzuci jakiś nowy kawałek, to wałkowany jest na okrągło przez następne miesiące, bo już tam jest i znów nikomu nie chce się dokonać zmian. Przykład - Chylińska, Muniek Staszczyk, Kazik, Kora, Rojek, itp... - do usranej śmierci w kółko te same kawałki. Porzygać się można.
Przełączam wtedy na Antyradio, ale tam jest to samo, tylko więcej agresji, głupiego humoru i generalnie bardziej rockowo.

W dodatku w Trójce coraz więcej jest tzw. polskiej muzyki chodnikowej, którą traktuję na równi z disco-polo oraz najbardziej prymitywnego zagranicznego współczesnego popu.

Ale tak - widocznie ludzie takie radio wolą od tego, które było dawniej.
Nowy ład, nowy porządek, nowe kształtowanie gustów.
Na tle tego co teraz słyszę w Trójce (słucham tylko w pracy i trochę nie mam wyboru, bo sam w pokoju nie jestem) nawet polubiłem sapiącego Wiernika. Dawniej jego autorskie audycje były słabsze od innych. Teraz stał się prawdziwym liderem, bo dobrych już nikt nie prezentuje...przynajmniej od 8 do 16-tej.

2 godziny temu, slaaawek napisał:

Muzyka, która jest sednem Trójki jest monotonna, oparta na ciężkich jazgotliwych dźwiękach. Tam już dobrego jazzu, bluesa nie uświadczysz.

Mało tego - czasem przełączając na Trójkę radio w samochodzie słyszę te same utwory, które przed chwilą leciały w mocno komercyjnym Muzo.FM. Kiedyś to było nie do pomyślenia. 

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

3 godziny temu, jezz napisał:

Niezly "oszołom show" w temacie.

Glównie w Twoim wykonaniu.

Apogeum osiągnąłeś mamroczac coś o (ograniczonym) sponsoringu M i L, na moją uwagę o braku goowna reklamowego, no i fakt, przyznaję, stałeś się głównym udziałowcem w tym oszołom show.

Edytowane przez iro III

Widzę, że twoje posty ad personam, nalezy potraktować tak, jak na to zasługują.

Prymitywizm, po prostu mależy olać.

I pomyśleć, że napisałem tylko o Ciechańskim, a potem pojawiłeś się ty, cały na biało.

"Wszystko wskazuje na to, że twórcy rozgłośni zdecydowali się właśnie jednak na model hybrydowy i drugą połowę kwoty potrzebnej do uruchomienia stacji postanowili zebrać z mecenatów komercyjnych.

Pierwszym mecenasem Radio 357 została Mazda. "

5 godzin temu, jezz napisał:
5 godzin temu, d-t-x napisał:

Nie dyskutuj z nim @iro III, to pisowski beton. Obrzuci Cię gównem, a potem poleci z donosem do moderacji.

Następny "dyskutant".

Niezly "oszołom show" w temacie.

Było znośnie, dopóki ty się nie pojawiłeś.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

6 godzin temu, d-t-x napisał:

Nie dyskutuj z nim @iro III, to pisowski beton. Obrzuci Cię gównem, a potem poleci z donosem do moderacji.

5 godzin temu, iro III napisał:

Wiem, znam typa, właśnie zakończyłem.

Ja kogoś obrzuciłem? Cos z wami nie tak.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

7 godzin temu, d-t-x napisał:

Ty jak widzisz ładną dziewczynę na ulicy to patrzysz na nią normalnie ? Jak chłop na babe? Czy politycznie? Jak na potencjalnego wyborcę? Bo tylko wokół jednego ci myśli krążą...jakbyś chory był.

Gość

(Konto usunięte)
11 godzin temu, Jacchusia napisał:

Nic nie lubie, nawet siebie.

nie przesadzaj wg mnie masz podstawy by siebie lubić

a porównując swoją postawę do niektorych adwersarzy wręcz... gloryfikować 🙂

16 godzin temu, soundchaser napisał:

W dodatku w Trójce coraz więcej jest tzw. polskiej muzyki chodnikowej, którą traktuję na równi z disco-polo oraz najbardziej prymitywnego zagranicznego współczesnego popu.

Ale tak - widocznie ludzie takie radio wolą od tego, które było dawniej.

Dalej nie łapię o co chpdzi z tą muzyką chodnikową, ale...

To nie chodzi o to, że ludzie wolą takie radio.

Ludzie przede wszystkim wolą takie radio jak rmf.

W trójce realizowana jest wizja radia Łukasza Ciechańskiego.

To on jest odpowiedzialny za to, co pojawia się na playliście.

Jak to radio odpowiada słuchaczom, moźna sprawdzić w sondażach.

Inną kwestią, jest przyciągnięcie nowych słuchaczy, do kolejnej, takiej samej stacji radiowej.

12 godzin temu, d-t-x napisał:

Było znośnie, dopóki ty się nie pojawiłeś.

Kolejny pan opluwacz.

To przypomnę ci pierwszy post pana iro w tej dyskusji, dotyczący "urlopu Ciechańskiego", bo widzę, że dyskutujesz, ale czytać ci się nie chce.

"Jezz i Jacchusia,

kronikarzami truchła?

Zostało was dwóch, zatroskanych słuchaczy? 😁"

Trzeba przyznać, że bardzo "w temacie".

Na temat swojego urlopu wypowiedział się też sam dyrektor Ciechański.

"Jakiś dzban podający się za anonimowe źródło w redakcji powiedział, że 'wysłali go na urlop i to chyba dość długi'. Je...ij się w łeb zamiast opowiadać na zewnątrz rzeczy, o których nie masz pojęcia"

Zaiste, poziom podobny, do niektórych tu dyskutujących.

Trzeba przyznać, że bardzo "w temacie".

Czego wciąż nie rozumiesz?

Temat jest o "truchle" radiowym, zwanym kiedyś (za życia) Trójką, Ty i kol. z zatroskaniem mniej lub bardziej ukrytym sobie o niej ględzicie - to wszystko JEST w temacie.

1 godzinę temu, iro III napisał:

Czego wciąż nie rozumiesz?

Temat jest o "truchle" radiowym, zwanym kiedyś (za życia) Trójką, Ty i kol. z zatroskaniem mniej lub bardziej ukrytym sobie o niej ględzicie - to wszystko JEST w temacie.

Twoje posty nie są w temacie.

To tylko klasyczne przypieprzanie się ad personam.

Ten cytowany powyżej, również.

Edytowane przez jezz

Twoje posty nie są w temacie.

To tylko klasyczne przypieprzanie się ad personam.

Ten cytowany powyżej, również.

Widzisz, bo nastepnym razem musisz gościa zapytać, czy wolno n/t jakikolwiek rozmawiać, klepnie to, więc mozna. Smarkateria, przynajmniej mentalnie.

7 godzin temu, iro III napisał:

Temat jest o "truchle" radiowym, zwanym kiedyś (za życia) Trójką

Trójka zmierza szybkimi krokami do poziomu, które prezentują pozostałe komercyjne radiowe stacje. Właściwie już tam jest.
Taki trend...nowy polski ład dotarł tutaj też. 😉 

• 2 tygodnie później...

Raczej odpychają i powodują złe samopoczucie.

Włączyłem sobie któregoś dnia wieczorem trójķę.

Było dobrze.

Włączyłem w piątkowy poranek Radio Nowy Świat.

W trójce przed zmianami, pìątkowe poranki  również były najgorsze.

2 godziny temu, jezz napisał:

W trójce przed zmianami, pìątkowe poranki  również były najgorsze.

Cotygodniowy Dzień Emeryta 🙂

Te poranki do południa w Trójce wyglądają tak, że w kółko te same kawałki lecą...ale o tym już było.
Niektóre nawet fajne, ale jak się słyszy 30 raz w ciągu miesiąca Kocham Cię, kochanie moje - Maanam, Fast Car - Tracy Chapman, One - U2, Small Town Boy - Bronski Beat, Another One Bites The Dust - Queen, Rojka, Muńka, Chylińską - wciąż to samo, to dostaje się powoli odruchów wymiotnych.

Układanie playlisty w tych wszystkich stacjach mocno kuleje, a Trójka dopasowała się do tego miernego poziomu.
Za "emerytów" było znacznie lepiej, bo było różnie i bez powtórek, poziom samej muzyki - nieporównywalnie wyższy, nie wspominając już o samych audycjach autorskich i wiedzy muzycznej prowadzących.

Ciechański skutecznie zniechęcił mnie i grupę znajomych właśnie dzięki tej playliście, która ma około 50 utworów zapętlonych i lecą utworki potworki na okrągło... Ile tam Kazika, Kultu, Maanamu, Zalewskiego - i to wciąż TE SAME piosenki. Przecież wymioty to za mało....

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Ale szefostwo tego nie słyszy? nic z tym nie robią??? przecież to się w głowie nie mieści!!!

2 minuty temu, slaaawek napisał:

Ale szefostwo tego nie słyszy? nic z tym nie robią??? przecież to się w głowie nie mieści!!!

Szefowie sami im każą tak działać. Taka jest tendencja w polskim radio...im gorzej, tym lepiej. 😉

2 minuty temu, jezz napisał:

Boże, jak to wzniośle brzmi.

A zarazem śmiesznie.

O przepraszam...zapomniałem, że sapiący Marek Wiernik pracuje, chyba jako jedyny z tych "dinozaurów".
Ale wiedzę też ma ograniczoną...do punku i okolic. 😃

8 minut temu, soundchaser napisał:

Bo tam lenie i jełopy pracują. 😄

Jakie lenie.

Ciechański w każdy poniedziałek wraca z długiego urlopu, żeby tę playlistę przygotować.

7 minut temu, soundchaser napisał:

Szefowie sami im każą tak działać. Taka jest tendencja w polskim radio...im gorzej, tym lepiej. 😉

Przecież to Ciechański jest szefem.

11 minut temu, soundchaser napisał:

przepraszam...zapomniałem, że sapiący Marek Wiernik pracuje, chyba jako jedyny z tych "dinozaurów".
Ale wiedzę też ma ograniczoną...do punku i okolic.

Zawsze mnie śmieszy, gdy  puszczaczom płyt z muzyką, ktora im się podoba, dorabia sie ideologię wiedzy muzycznej.

23 minuty temu, jezz napisał:

Ciechański w każdy poniedziałek wraca z długiego urlopu, żeby tę playlistę przygotować

Tylko nie bardzo mu się chce wywalić kawałki, które ktoś wsadził rok temu i ciągle są emitowane (niektóre codziennie po kilka razy)...jakby mało było innych.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

e poranki do południa w Trójce wyglądają tak, że w kółko te same kawałki lecą...

...bo to playlista się nazywa 🙂

a na powaznie, muzykę się serwuje w audycjach autorskich. Poza nimi radio, to radio gadane (publicystka, polityka, wydarzenia i komentarze + playlisyta własnie) taka jego rola. Jeśli chcesz radia stricte muzycznego zapodaj tematyczne radia internetowe.

Radio gadane i muzyczne wcale się nie wykluczają. Można to świetnie łączyć. Tylko bez gadaniny ciągle o tym samym i bez muzyki non stop powtarzanej. Tylko trzeba chcieć i potrafić to robić. Obecna Trójka to zaprzeczenie takiego radia.

Dokładnie. Ja rozumiem, że wchodzi jakiś przebój, który często wałkują, bo to nowość i w dodatku ładna piosenka (niektóre tylko można tak nazwać).
W latach 60/70-tych też w kółko puszczali "Po ten kwiat czerwony", "Hey Jude", czy "Killing Me Softly" jak były w tym czasie na absolutnym topie.
Ale tu chodzi o odgrzewane kotlety, które wszyscy dobrze znają. Jak ktoś wciśnie takie do playlisty, to już są tam nieśmiertelne przez bliżej nieokreślony czas. A przecież można chociaż raz w tygodniu te kawałki wyrzucić i wstawić inne - też kotlety, też fajne, ale wtedy będzie jakieś urozmaicenie.
Problem w tym, że nikomu się nie chce tego robić, bo po co? Nieraz o tym pisałem bezpośrednio do Trójki, ale oni mają to w dupie.
Dlatego z pełną świadomością mogę napisać, że tam pracują lenie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.