Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz 2000PLN - 2500 PLN

Ziutsane

Rekomendowane odpowiedzi

Tu akurat dali przedwzmacniacz gramofonowy na oddzielnej płytce.

W dodatku jest zbudowany na elementach dyskretnych. Im więcej przyglądam się temu wzmakowi, tym bardziej mi się podoba, oczywiście w cenie z UK :)

A ja widziałem strussa ostatnio chyba za 1500zł ale nie pamiętam jaki to był dokładnie model.

Wiadomo że sony nie kończy się na 770/870 tylko czy reszta jest dostępna u nas?.

Polecanie NADa 356 w tej cenie to jakaś porażka.

Słuchałem go i nic dobrego w nim nie usłyszałem.

Chłopaki, na razie skończyłem, i to w sposób całkiem konwencjonalny :) Po prostu zmieniłem kolumny :D Właśnie stanęły w domu moje nowe STX Electrino 150, i to poniżej połowy ceny jaką byłem gotów zapłacić za wzmacniacz. STX-y po jakichś 10 godzinach grania. Niedowiarki i tak nie uwierzą, ale są już tacy, którzy mieli okazję słyszeć mój nowy system. Jak dla mnie zestaw składający się z Creek'a 50A, 50CD i głośników Audio Physic Tempo 6 nie zrobił takiego wrażenia, jak Electrino 150 podłączone do Pioneer'a SX-990 i Marantz'a CD-63SE by A.T.R. Najlepiej wydane 1080 złotych na audio ever :) Został jeszcze fundusz na wzmacniacz do 1500 zł. A że nie chcę zatrzymać się na wintydżu, to nadal myślę o kupnie bardziej współczesnego wzmaka, z nowoczesnym brzmieniem. Taką wymyśliłem sobie kategorię i myślę, że Electrino dopiero z takim piecykiem pokaże ile potrafi. Co myślicie o kupnie Denona PMA-1500R? Ewentualnie Marantz PM-7000 lub 7001 i zrobienie modyfikacji?

PMA-1500R jest szybki, dynamiczny z fajnym, zwartym basem. Jest też solidniej wykonany. PM7000 cieplejszy, wolniejszy z zaokrąglonym basem, spokojniejszy. PM7001 ma tylko górę fajną, zero basu, ogolnie słabiak.

?👈

To chyba mam faworyta. Jest jeszcze taki lekki vintage na Allegro,PMA-960, wygląda solidnie. Ale 1500R kusi, tym bardziej, że już wcześniej ktoś polecał tę serię Denonów. Możesz coś powiedzieć o pre gramofonowym?

8 teraz jest 6 ;)

Obecni możnowładcy w trosce o rozwój hajendu znowu planują zmienić na 8.

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

• 10 miesięcy później...

Doradźcie mi co wybrać z rynku wtórnego do Dynek 2/7 i pokoju 24m2:

nad c350 - 50W zmudowany w cenie ok 800 (czy będzie wystarczający??)

czy wydać 2x tyle na

atoll in80 - 80W ( czy efekt będzie 2 razy lepszy od nada??)

Nada znam bo miałem kilka lat temu c350, c320 i mi sie podobał .

z góry dzięki za rady - najlepiej od tych którzy słyszeli te sprzęty.

Kiedyś był za 2tyś wzmacniacz struss do kupienia.

Warto pomyśleć.

Co do NADa to słuchałem paru modeli jak i sam miałem u siebie np C372 i granie takie sobie.

Z Dynaudio bałbym się że bas będzie kluchowaty.

Modyfikacja NADa polegała pewnie na wywaleniu przedwzmacniacza i daje to dość sporo w np C372.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.