Skocz do zawartości
IGNORED

Ustawa antyaborcyjna

Keef'98

Rekomendowane odpowiedzi

Żona odradza mi udzielanie się na tym Forum gdyż twierdzi, że swoich racji wśród osób stosujących kłamstwo i "podwójną moralność" nie obronię

Twoje racje to właśnie kłamstwo i podwójna moralność,.

Dopisze hipokryzję, dewocję i oczadzenie religią kk.

Tylko - co na to żona?

Okropni ci niewierzący, Marcinku Majświeższy.

Chodź - zajdziemy se w cionże.

Beczek, po obniżce cen - bez liku, mój jedyny...

Zaglądam, czytam i nijak nie chce wyjść inaczej, niż to że kłamiesz bądź posługujesz się "półprawdami".

Skoro zaglądasz do źródeł wyłącznie jednej opcji światopoglądowej to wychodzi to co ma wyjść. Z rzeczywistością to ma wspólnego niewiele lub nic.

<br />Cala prawda o aborcji jest tutaj<br />

Wszystko można wyśmiać... Człowiek nie ma prawa decydować komu wolno żyć, a komu nie. Jeśli ktoś w imię wolności dopuszcza zabijanie, i to bezbronnych, ten ma mocno spaczoną moralność (jeśli jeszcze jakowąś posiada).

<br />zaglądasz do źródeł wyłącznie jednej opcji światopoglądowej<br />

Zaglądałem do większości "źródeł", które tu podawałeś. Z natury jestem ciekawy i sięgam do źródeł różnych opcji.

Człowiek nie ma prawa decydować komu wolno żyć

a kim ty jesteś,aby mówić innym jak mają żyć? zostaw kobietom decyzję związaną z aborcją a nie narzucaj nikomu woli spasionych degeneratów. ludzie mają prawo o sobie decydować wg własnego uznania!

Wszystko można wyśmiać... Człowiek nie ma prawa decydować komu wolno żyć, a komu nie. Jeśli ktoś w imię wolności dopuszcza zabijanie, i to bezbronnych, ten ma mocno spaczoną moralność (jeśli jeszcze jakowąś posiada).

Głupi, propagandowy bełkot dla inteligentnych inaczej. Stara szkoła tow. Żdanowa w postaci czystej.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

To nie jest wyśmianie. To jest inteligentne wypunktowanie z humorem takich zaściankowych światopoglądów jak Twój.

Aborcja to termin medyczny. Cały cywilizowany świat już to zrozumiał, tylko w zaścianku polskim ciężko to zrozumieć.

Z ta moralnością to tak nie wyskakuj, bo zawsze zalatuje to hipokryzja. Tacy jak Ty bronią nienarodzonych dzieci ,a z drugiej strony sprzeciwiają się pomocy tym dzieciom ,które uciekają od wojny tylko dlatego ,ze wierza w inna bajkę ,z innym ludzikiem w chmurach.

I często są za karą śmierci.

Marcin stosuje nadużycie aby ułatwić sobie ustawienie przeciwnika w narożniku.Pisze o zabijaniu nienarodzonych.Plemnik,komórka jajowa,a nawet zapłodniona komórka jajowa nie jest życiem.Dopiero w pewnych okolicznościach i po pewnym czasie może być potencjalnym życiem.I to prawdopodobieństwo wcale nie jest takie duże.To,że Marcin uważa inaczej nie oznacza,że tak myślą wszyscy,a nawet większość.To sprawa indywidualnych poglądów.A za to nie można nikogo ścigać a tym bardziej karać.Jeśli ktoś wyznaje światopogląd katolicki to jego sprawa i nie powinien stosować aborcji.Ale jeśli jest innego zdania to Marcin i jemu podobni nie mają prawa mu niczego narzucać.

Marcin stosuje nadużycie aby ułatwić sobie ustawienie przeciwnika w narożniku.

Bitwa o język. Ulubiona taktyka fanatyków - obrońców zygoty.

Ale jeśli jest innego zdania to Marcin i jemu podobni nie mają prawa mu niczego narzucać.

Oni uważają się za depozytariuszy prawdy i jedynie słusznego punktu widzenia. Takie autorytety z nominacji własnej.

<br />mają prawo o sobie decydować wg własnego uznania! <br />

Zgadza się, o sobie... ale dziecko to nie jest kawałek organizmu matki tylko odrębny człowiek.

<br />To nie jest wyśmianie. To jest inteligentne wypunktowanie z humorem<br />

Podobnie kiedyś z humorem punktowano, dlaczego Żydów wolno zapędzać do komór gazowych albo palić nimi w piecu.

<br />sprzeciwiają się pomocy tym dzieciom<br />

Kto się sprzeciwia pomocy dzieciom?

<br />zapłodniona komórka jajowa nie jest życiem<br />

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Podobnie jak Bobcat uważasz, że człowiekiem stajemy się w chwili narodzin?

Dzisiaj słyszałem ciekawą informację. U kobiety która zmarła na raka mózgu będąc w ciąży przez prawie dwa miesiące podtrzymywano podstawowe funkcje życiowe organizmu aby dziecko mogło urodzić się zdrowe. Waszym zdaniem musieli to zrobić chyba jacyś "zacofani" lekarze pragnąc ochronić "coś" co według niektórych nie jest nawet człowiekiem...

Taaa... To jest ciekawa informacja...

A wiesz ty, o czym mówisz, rozpisując się o aborcji? Bo mam nieodparte wrażenie, że ci jakiś klecha na głowie usiadł i dusi...

Trza by Chazana przepytać, co on na to...

Zgadza się, o sobie... ale dziecko to nie jest kawałek organizmu matki tylko odrębny człowiek.

Kolejna porcja propagandowego bełkotu. Zygota/embrion/płód to jeszcze nie dziecko, lecz właśnie kawałek organizmu matki.

Podobnie kiedyś z humorem punktowano, dlaczego Żydów wolno zapędzać do komór gazowych albo palić nimi w piecu.

Różnica jest zasadnicza. To byli już samodzielnie żyjący ludzie. Naprawdę fanatyczny propagandzisto myślisz, że zapędzisz nas do narożnika i wygrasz bitwę o język? Jesteś w błędzie.

U kobiety która zmarła na raka mózgu będąc w ciąży przez prawie dwa miesiące podtrzymywano podstawowe funkcje życiowe organizmu aby dziecko mogło urodzić się zdrowe.

Przykład myślenia Twojego i Tobie podobnych: kobietę uważacie za inkubator i worek na płody.

<br />To byli już samodzielnie żyjący ludzie. <br />

Noworodek też nie jest zdolny do samodzielnego życia a jeśli dziecko jest wcześniakiem, to już w ogóle... czy to świadczy o jego braku człowieczeństwa?

<br />kobietę uważacie za inkubator i worek na płody. <br />

To Twoja opinia... do tego mocno nieprawdziwa.

<br />zapędzisz nas do narożnika i wygrasz bitwę o język<br />

To czy wygram czy nie jest mało istotne. Grunt aby wygrało życie.

<br />Zygota/embrion/płód to jeszcze nie dziecko, lecz właśnie kawałek organizmu matki. <br />

Niestety się mylisz. Wróć... Na szczęście się mylisz :)

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Co za niski argument. To kompletnie inne sprawy.

Takie testy podsumowują co tak naprawdę sobą reprezentujesz. W rocznie Powstania w Gettcie używasz tragedie Żydów ,żeby tłumaczyć swoje zaściankowe rozumowanie. Żałosne.

Kto się sprzeciwia pomocy dzieciom?

Na przykład prawicowy rzad i większość katolicko-prawicowego społeczeństwa? Trzeba Ci to tłumaczyć? Glupa udajesz, czy naprawdę nie wiesz jaki typ ludzi sprzeciwia się aborcji?

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Podobnie jak Bobcat uważasz, że człowiekiem stajemy się w chwili narodzin?

Przestań martwic się tym co jest w macicy kobiety i zamiast tego zacznij pomagać na przykład sierotom z domu dziecka ,jak tak cie przejmuje los dzieci.

Dzisiaj słyszałem ciekawą informację. U kobiety która zmarła na raka mózgu będąc w ciąży przez prawie dwa miesiące podtrzymywano podstawowe funkcje życiowe organizmu aby dziecko mogło urodzić się zdrowe. Waszym zdaniem musieli to zrobić chyba jacyś "zacofani" lekarze pragnąc ochronić "coś" co według niektórych nie jest nawet człowiekiem...

Co ma z aborcja wspólnego choroba matki która chciała urodzić dziecko?!

Mieszasz pojęcia i pokazuje to ze nie wiesz jak co medyczny termin aborcja znaczy.

<br />Co za niski argument. To kompletnie inne sprawy.<br />

Na czym zatem polega różnica? Dla mnie człowiekiem jesteśmy od poczęcia do śmierci. Stwierdzenie, że wolno zabijać Żydów, rudych czy łysych to "te same sprawy", bo człowiek przypisuje sobie prawo do tego aby decydować (z takich czy innych powodów) komu wolno żyć a komu nie. Czy kierowanie się kryterium rasy jest gorsze bądź lepsze od kryterium bazującego na stopniu rozwoju człowieka? Każde z nich jest niedopuszczalne!!

<br />Na przykład prawicowy rzad i większość katolicko-prawicowego społeczeństwa?<br />

To że ktoś nie chce przyjmować do swojego kraju wszystkich jak leci, bez dokumentów a za to z najnowszymi smartfonami, nie znaczy że nie chce pomagać. Osobiście jestem zdania, aby pomoc organizować w krajach ościennych do miejsca toczącego się konfliktu. Chętnie się do takiej pomocy dołożę.

<br />co medyczny termin aborcja znaczy<br />

Wiem co to jest aborcja - jest to przerwanie ciąży przez celowe działanie mające na celu usunięcie dziecka. To że występują poronienia naturalne, na które człowiek nie ma wpływu, w żaden sposób nie usprawiedliwia przyczyniania się do tego aby dziecko farmaceutycznie czy mechanicznie usuwać jeśli ciąża nie zagraża życiu matki.

Ktoś powie że biolog o poglądach katolickich jest niewiarygodny ale mam nadzieję, że nie przeszkodzi to nikomu zapoznać się z poniższym artykułem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Otóż jeśli chodzi o pytanie o to, kiedy zaczyna się człowiek, już dawno nie poruszamy się we mgle. Od dziesięcioleci przestało być ono domeną przekonań, także religijnych, chociaż do nich liczni dyskutanci uporczywie starają się je sprowadzić. Tymczasem kwestia ta stała się przedmiotem intersubiektywnej wiedzy. Nauka już dawno pokazała, że człowiek w swym rozwoju ontogenetycznym przybiera kilka postaci: zarodkową, płodową, noworodkową, niemowlęcą, dziecięcą, młodzieńczą, dojrzałą i starczą. Płód jest człowiekiem w postaci zarodkowej. Kwestią przekonania pozostaje na przykład, czy ma on duszę i od kiedy."

Ukryta Zawartość

Noworodek też nie jest zdolny do samodzielnego życia

Tak, faktycznie. Nie zarobi na siebie, nie kupi jedzenia i sobie go sam nie przyrządzi.

Cały czas masz nas za niepełnosprawnych umysłowo. Jest zdolny do samodzielnego życia, gdyż sam oddycha i jest autonomicznym organizmem.

To Twoja opinia... do tego mocno nieprawdziwa.

Definicją nieprawdziwości ma być niezgodność z Twoimi poglądami? Trudno o bardziej wyrazisty dowód pychy.

Grunt aby wygrało życie.

Skretyniały bełkot propagandowy dla inteligentnych inaczej. Jak może wygrać coś nieistniejące?

Na szczęście się mylisz

Zmartwię Cię. Nie ma tam żadnej omyłki.

przestań marcin pieprzyc jakieś durne kawałki o trosce panstwa wobec dzieci np z Downem. pracowałem z takimi ludżmi i ich opiekunami. w tym kraju to jest jeden wielki dramat a nie opieka. rozbite rodziny, ucieczki mężów, niskie zasiłki to standard. i jeszcze jedno- nie ma przymusu aborcji. panstwo póki co nie zmusza do aborcji, zostawia to do indywidualnej oceny rodziców, więc nie manipuluj.

czy mamy juz jasnosc kiedy madrala ma zgwalcona zone w ciazy przez osobistego wroga tzn muzulmanina i dziecko jest bez muzgu.Dobrze byłoby spytac jeszcze zony madrali.Przypadek skrajny bo tylko wtedy rozumieja.

przestań marcin pieprzyc jakieś durne kawałki o trosce panstwa wobec dzieci np z Downem. pracowałem z takimi ludżmi i ich opiekunami. w tym kraju to jest jeden wielki dramat a nie opieka. rozbite rodziny, ucieczki mężów, niskie zasiłki to standard. i jeszcze jedno- nie ma przymusu aborcji. panstwo póki co nie zmusza do aborcji, zostawia to do indywidualnej oceny rodziców, więc nie manipuluj.

panstwo zmusza do rodzenia a potem zostawia rodzine na pastwe losu.Typowy przypadek matka z dzieckiem bez 500+.Dobrze jak dziecko jest zdrowe.jak nie to tylko sie powiesic.

a ten troglodyta swoje.

Ukryta Zawartość

Co potrafi nauka w XXI wieku

Ukryta Zawartość

Dla mnie człowiekiem jesteśmy od poczęcia do śmierci.

A dla mnie (i nie jestem w tym odosobniony) od urodzenia. Mam Cię zmusić ustawowo do wyznawania tego poglądu gdy wygramy najbliższe wybory? Bo Ty chcesz mnie zmusić, abym wyznawał Twoje poglądy. To się nazywa totalitaryzm. Nie uda się.

Stwierdzenie, że wolno zabijać Żydów, rudych czy łysych to "te same sprawy", bo człowiek przypisuje sobie prawo do tego aby decydować (z takich czy innych powodów) komu wolno żyć a komu nie.

Tanią demagogię proszę sobie zachować na spotkanie w kruchcie.

Nauka już dawno pokazała

Żadna nauka. Dyspozycyjni pseudo-naukowcy, którzy zanim rozpoczną badania dowiadują się, jakie mają być ich wyniki.

przestań marcin pieprzyc jakieś durne kawałki

Przecież widzisz, że mamy do czynienia z funkcjonariuszem frontu propagandowego, który został skierowany akurat tutaj dla prezentowania "jedynie słusznego punktu widzenia".

Ukryta Zawartość

Co potrafi nauka w XXI wieku

Ten przypadek to dowód skretyniałego fanatyzmu w najbardziej skrajnej postaci. Dziecko trupa.

Ukryta Zawartość

Pytanie czy ojciec podoła macierzyństwu i tacierzyństwu.

W Polsce, bedzie mu cieżkom, chyba że bogaty.

Dziecko ma niestety sporo szanse na typowe dla wczesniaków choroby

Ja natomiast uważam że jeśli nie było żadnych przeciwskazań ( nie jestem lekarzem) to dobrze że dziecko mimo śmierci matki, urodziło się.

Jeśli rodzina uznała że ma normalne szanse na rozwój i lekarze nie mieli medycznie przeciwskazań to OK

<br />a ten troglodyta swoje. <br />

Widzę że Ci elementarnych podstaw kultury osobistej brakuje...

<br />Przecież widzisz, że mamy do czynienia z funkcjonariuszem frontu propagandowego, który został skierowany akurat tutaj dla prezentowania "jedynie słusznego punktu widzenia". <br />

Toś mnie rozbawił... :D Dla Twojej wiadomości nikt mnie nie skierował. Prezentuję wyłącznie swoje zdanie w temacie dyskusji. Jak mógłbym bronić swojego punktu widzenia jeśli uważałbym że nie jest on słuszny?

<br />Ten przypadek to dowód skretyniałego fanatyzmu w najbardziej skrajnej postaci<br />

Ten przypadek świadczy o możliwościach medycyny, której głównym celem jest ratowanie życia.

<br />Dziecko trupa. <br />

A to świadczy o tym, na jakim poziomie dyskusję chciałbyś prowadzić...

kultura kultura a podstawowej odpowiedzi brak.Mozesz sprobuj jeszcze raz ze mi smierdzi z ust.

czy mamy juz jasnosc kiedy madrala ma zgwalcona zone w ciazy przez osobistego wroga tzn muzulmanina i dziecko jest bez muzgu.Dobrze byłoby spytac jeszcze zony madrali.Przypadek skrajny bo tylko wtedy rozumieja.

sprobuj moze jeszcze raz bez zwracania uwagi na kulture i zapach z ust.

kulture omowimy w innym miejscu.

I jeszcze jedna miła wiadomość...

Ukryta Zawartość

Nawet w przypadku gwałtu zabicie dziecka nie jest rozwiązaniem. To dokładanie do tragedii jaką jest gwałt drugiej tragedii jaką jest usunięcie dziecka. Według mniej jeszcze większej.

Ukryta Zawartość

...

A to świadczy o tym, na jakim poziomie dyskusję chciałbyś prowadzić...

Z każdym należy prowadzić rozmowę językiem dla niego zrozumiałym.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.