Skocz do zawartości
IGNORED

Ustawa antyaborcyjna

Keef'98

Rekomendowane odpowiedzi

Podobnie jak Ty bronię swojego stanowiska w temacie dyskusji. Czy zatem Ciebie mogę nazwać nawiedzonym aborcjonistą?

Nieważne czy z sensem - ważne, że coś udało się odpysknąć.

A "to", co znajduje się w brzuchu matki to nie człowiek, tak? Może ryba albo słoń ;)

Marcinku , a na jakiej podstawie zadajesz powyższe pytania ?

Czy ja napisałem , że posłużę się Twoim określeniem , iż " to" w łonie matki , to nie człowiek ?!

Zatem prawo do życia dajemy tylko tym, kogo uważamy za człowieka?

Widzę , że absolutnie nie zrozumiałeś słów Ks.Tischnera .

Ba , nawet nie zauważyłeś , że powyższe słowa skierowałem do obu stron sporu o aborcję .

P.S.

Widzę , że zacietrzewienie ideologiczne czyni Cię głuchym na głos dyskutantów

Piotr

Nieważne czy z sensem - ważne, że coś udało się odpysknąć.

Moje pytanie, zważywszy na Twój sposób dyskusji i nieudolne próby obrażania mnie, było jak najbardziej na miejscu. W dodatku jeśli nie umiesz wybrnąć merytorycznie z dyskusji to wklejasz dokładnie te same teksty. Czyżbyś miał jakiś zeszycik przygotowany specjalnie na takie okoliczności?

Czy ja napisałem , że posłużę się Twoim określeniem , iż " to" w łonie matki , to nie człowiek ?!

Napisał to Bobcat i to wielokrotnie.

Ba , nawet nie zauważyłeś , że powyższe słowa skierowałem do obu stron sporu o aborcję .

Czyli również do "mojej strony", zatem się do nich odniosłem.

Widzę , że zacietrzewienie ideologiczne czyni Cię głuchym na głos dyskutantów

Ostatnie co można o mnie powiedzieć, to to, że jestem zacietrzewiony. Jeśli by tak było, to pewnie przejmowałbym się przypisywaniu mi takich określeń jak "katotaliban", "zatęchła kruchta" czy "ciemnogród". Szanując odmienny światopogląd dyskutantów staram się nie odnosić do kryteriów duszy czy wiary a jedynie do biologii i stwierdzonych faktów naukowych. Nawet przedstawiciele środowisk zajmujących się in-vitro (czyli odległych od KK) twierdzą, że o człowieku jako odrębnej istocie można mówić już na etapie, gdy zapłodniona komórka podzieli się na osiem części. Jak na osobę tak mocno według niektórych skażoną "katotalibanem" to moje przekonania i tak nie są aż tak różne w tej kwestii od cytowanych lekarzy gdyż uważam, że ma to miejsce raptem dwa dni wcześniej w momencie połączenia genów mężczyzny i kobiety.

W dodatku jeśli nie umiesz wybrnąć merytorycznie z dyskusji to wklejasz dokładnie te same teksty.

To, co uprawiasz - nie zasługuje na miano dyskusji.

Chętnie powtórzę.

Ostatnie co można o mnie powiedzieć, to to, że jestem zacietrzewiony.

Dowcip tygodnia.

jedynie do biologii i stwierdzonych faktów naukowych.

... podanych przez "naukowców" wyłącznie Twojej opcji, którzy zanim przystąpili do badań dowiedzieli się (wiadomo skąd) jakie mają być ich wyniki.

Czyżbyś miał jakiś zeszycik przygotowany specjalnie na takie okoliczności?

Zeszyciki mają wyłącznie etatowi funkcjonariusze frontu propagandowego. Nie mierz innych swoją miarą.

Kato-talibów to nie interesuje. Dla nich ważne jest "życie nienarodzonych" (jak to się nazywa w obowiązującym tam bełkocie nowomowy). Życie narodzonych i los ich rodzin mają w d.....

Coraz bardziej się obawiam, że może dojść do rozwiązań siłowych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ta historia dowodzi, że nie chodzi o liberalizację prawa aborcyjnego lecz należy zadbać o odpowiednią pomoc w takich sytuacjach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moje pytanie, zważywszy na Twój sposób dyskusji i nieudolne próby obrażania mnie, było jak najbardziej na miejscu. W dodatku jeśli nie umiesz wybrnąć merytorycznie z dyskusji to wklejasz dokładnie te same teksty. Czyżbyś miał jakiś zeszycik przygotowany specjalnie na takie okoliczności?

Czyli również do "mojej strony", zatem się do nich odniosłem.

Ostatnie co można o mnie powiedzieć, to to, że jestem zacietrzewiony. Jeśli by tak było, to pewnie przejmowałbym się przypisywaniu mi takich określeń jak "katotaliban", "zatęchła kruchta" czy "ciemnogród". Szanując odmienny światopogląd dyskutantów staram się nie odnosić do kryteriów duszy czy wiary a jedynie do biologii i stwierdzonych faktów naukowych. Nawet przedstawiciele środowisk zajmujących się in-vitro (czyli odległych od KK) twierdzą, że o człowieku jako odrębnej istocie można mówić już na etapie, gdy zapłodniona komórka podzieli się na osiem części. Jak na osobę tak mocno według niektórych skażoną "katotalibanem" to moje przekonania i tak nie są aż tak różne w tej kwestii od cytowanych lekarzy gdyż uważam, że ma to miejsce raptem dwa dni wcześniej w momencie połączenia genów mężczyzny i kobiety.

Szkoda jest mi czasu na ideologiczne potyczki , a zwłaszcza na ideologię , która chce zawłaszczyć nasze sumienie i wolną wolę , bo to , ani boskie , ani ludzkie !

Piotr

<br />Szkoda jest mi czasu na ideologiczne potyczki , a zwłaszcza na ideologię , która chce zawłaszczyć nasze sumienie i wolną wolę , bo to , ani boskie , ani ludzkie ! <br />

Według mnie wolna wola nie upoważnia nikogo do odbierania życia innej osobie. Prawo powinno temu skutecznie przeciwdziałać. Jeśli bym sądził, że dziecko aż do porodu jest tylko fragmentem organizmu matki a cech ludzkich nabiera w jego momencie to z mojej strony nie byłoby tematu.

Ta historia dowodzi, że nie chodzi o liberalizację prawa aborcyjnego lecz należy zadbać o odpowiednią pomoc w takich sytuacjach.

Ta historia dowodzi, że należy pozostawić sprawę do decyzji zainteresowanej. A nie kleru i jego forumowych brygad sieciowych.

Według mnie wolna wola nie upoważnia nikogo do odbierania życia innej osobie

To sobie stosuj swoje zasady w swoim życiu. Co byś powiedział, gdyby w wyniku wyborów doszło do władzy ugrupowanie jeszcze bardziej radykalne niż ja i wprowadziło obowiązek aborcji?

I skończ tą swoją chamską agitację.

Masz na myśli streowane, zbiorowe gwałty?

Mam na myśli siłową rozprawę z kato-talibanem.

<br />Ta historia dowodzi, że należy pozostawić sprawę do decyzji zainteresowanej. A nie kleru i jego forumowych brygad sieciowych.<br />

Ani kler ani inna osoba nie może decydować, komu wolno żyć a komu nie. Życie musi chronić prawo, dobre prawo...

<br />To sobie stosuj swoje zasady w swoim życiu. Co byś powiedział, gdyby w wyniku wyborów doszło do władzy ugrupowanie jeszcze bardziej radykalne niż ja i wprowadziło obowiązek aborcji? <br />

Miałem tyle szczęścia że nikt nie odmówił mi prawa do życia. Teraz moją powinnością jest upominać się za tymi, którzy sami tego zrobić nie mogą. Mam też nadzieję, że nie dożyję czasów kiedy aborcja, homoseksualizm, klonowanie ludzi czy inne ohydne rzeczy będą "obowiązkowe"...

Ani kler ani inna osoba nie może decydować, komu wolno żyć a komu nie. Życie musi chronić prawo, dobre prawo...

Miałem tyle szczęścia że nikt nie odmówił mi prawa do życia. Teraz moją powinnością jest upominać się za tymi, którzy sami tego zrobić nie mogą. Mam też nadzieję, że nie dożyję czasów kiedy aborcja, homoseksualizm, klonowanie ludzi czy inne ohydne rzeczy będą "obowiązkowe"...

Do homoseksualizmu jeszcze pedofilię dodaj.

Znajomy klecha cię głaśnie i pochwali.

Ty czytasz, co piszesz?:)

Jeśli ktoś czuje się gejem to niech żyje sobie w gejowskim związku, jednak w mojej opinii dzieci wychowywać taka para nie powinna. Napisałem wyżej o obowiązku bycia gejem jakbyś nie doczytał...

tylko cywilizacji koscielnej.

Każdej...

niech żyje sobie w gejowskim związku, jednak w mojej opinii dzieci wychowywać taka para

moze spytaj sie dzieci a nie ksiedza.

szczegolnie tych spod mostu.

Każdej.

a to to wiesz tez z biblii czy tak..sam

Nakaz aborcji nie dość że brzmi abstrakcyjnie, zapewne nawet dla zwolenników swobodnego do niej dostępu, oznaczałby koniec naszej cywilizacji.

A co?Masz zamiar zaciążyć?Może byś ją uratował...wtedy.

Życie tak. Ale nie tkanki.

Powtarzasz swoje propagandowe dyrdymały jak zacięta płyta. Daremny trud.

Miałem tyle szczęścia że nikt nie odmówił mi prawa do życia. Teraz moją powinnością jest upominać się za tymi, którzy sami tego zrobić nie mogą.

Wzruszyłem się. Gdzie jest moja chusteczka?

Łzawe teksty z kiczowatej powieści.

Ponure jest to, że o nieszczęsnym losie kobiet - gwałconych, prześladowanych, bitych, więzionych - starają się decydować psubraty, których jedynym zajęciem jest wieczorne pieprznięcie sutanny w kąt.

I smutne, że niektórzy takim potakują.

Każdej...

Kolejna bezczelna brednia i kłamstwo etatowego funkcjonariusza frontu propagandowego. Rozumiem: służba nie drużba.

Chiny przez wiele lat realizowały politykę jednego dziecka. Miało to na celu ograniczenie przyrostu naturalnego w kraju, który już dziś liczy 1.35 mld ludzi. W przypadku kolejnej ciąży - aborcja była obowiązkowa.

I jakoś cywilizacja się tam nie zawaliła. Wprost przeciwnie. Ma się znakomicie.

Twierdzenie więc, że jeśli się nie będzie przestrzegało nakazów KK to będzie "koniec cywilizacji" jest objawem wyłącznie megalomanii.

Chiny mają te nakazy w ... (powiedzmy: gdzieś). Co nie przeszkadza, że zgodnie z prognozami niebawem staną się najpotężniejszą gospodarką świata. A ich cywilizacja liczy 5000 lat.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.