Skocz do zawartości
IGNORED

Ustawa antyaborcyjna

Keef'98

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas programu TVN24 Korzekwa-Kaliszuk była wyraźnie zmieszana, gdy Senyszyn uświadomiła jej, że większość zapłodnionych komórek jajowych nie zagnieżdża się w macicy i zapytała, czy w związku z tym organizuje pogrzeby tamponom i podpaskom

tu jest szerokie pole do badan naukowych pod kierownictwem chazana ...jak poprawic nature w kierunku slusznych zalozen zabobonu koscielnegow tym eliminajcach zbednych zarodkow .I jak spowodowac zeby z dwoch zarodkow NAGLE powstało dziecko bez zbednych i klopotliwych faz przejsciowych jako niepotrzebnych i uciazliwych.

a dyskusyjnych.

Podczas programu TVN24 Korzekwa-Kaliszuk była wyraźnie zmieszana, gdy Senyszyn uświadomiła jej, że większość zapłodnionych komórek jajowych nie zagnieżdża się w macicy i zapytała, czy w związku z tym organizuje pogrzeby tamponom i podpaskom

marcin316, nie udzielam się specjalnie w tej dyskusji, moje poglądy nie są tak zdecydowane (skrajne) jak aktywnych tu dyskutantów, ale interesowało by mnie, jak odniesiesz się do powyższego cytatu. Czy tamponom i podpaskom należy się katolicki pogrzeb? Wszak połączenie materiału genetycznego nastąpiło i wg Ciebie mamy tu do czynienia z człowiekiem.

Jak to jest z płodami samoistnie poronionymi na dalszych etapach ciąży? Mają pogrzeby?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Nie wiem czy w Polsce istnieją jasne procedury pozwalające na wydanie rodzicom poronionych dzieci po to by mogli je pogrzebać.

Wiem że często traktuje się te ciała w sposób urągający człowieczeństwu....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem też czy poważnie piszesz o tych tamponach czy podpaskach w kontekście poronienia.....może nie do końca rozumiesz czym ono jest i z czym się wiąże?

Nie dziwię się zakłopotaniu pani która nie odpowiedziała Senyszyn....sam też czułbym się zakłopotanym gdyby jakakolwiek pani profesor zadała mi tak prymitywne i głupie pytanie.

A może pani Senyszyn wie kiedy u kobiet następuje wydalenie niezagnieżdżonego jajeczka dlatego chce im pogrzeby wystawiać.....ciekawe co pani Senyszyn na to pytanie by odpowiedziała?

Tego się chyba nie dowiemy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

<br />jak odniesiesz się do powyższego cytatu<br />

Staram się nie wkraczać w tej dyskusji w kwestie światopoglądowe jak dusza czy inne wynikające z wiary bądź niewiary. Katolicki pogrzeb jest jedną z takich rzeczy. Niemniej jednak niektórzy księża odprawiają ceremonię pogrzebową jeśli płód został poroniony w zaawansowanej ciąży a rodzice życzą sobie takiej ceremonii. W KK jest też istotna różnica w uroczystości pogrzebowej w zależności od tego, czy dziecko było ochrzczone czy nie...

Dla mnie w ujęciu biologicznym a nie światopoglądowym życie ludzkie rozpoczyna się po połączeniu materiału genetycznego ojca i matki i uważam, że to życie należy chronić od samego początku. Jeśli wdawałbym się w dyskusje światopoglądowe to mówiłbym negatywnie o antykoncepcji, seksie pozamałżeńskim czy tym podobnych kwestiach a tego nie czynię. Tutaj uznaję zależną od światopoglądu wolność czego w temacie aborcji uczynić nie mogę z racji że wiąże się ona z zabiciem człowieka na wczesnym etapie jego rozwoju.

Jeśli wdawałbym się w dyskusje światopoglądowe to mówiłbym negatywnie o antykoncepcji, seksie pozamałżeńskim czy tym podobnych kwestiach

Osobliwy przypadek publicznego obnoszenia się i traktowania jako powód do dumy faktu, że jest się przedstawicielem zatęchłej kruchty, mentalnego średniowiecza i ciemnogrodu. Skrajny przejaw masochizmu.

Osobliwy przypadek publicznego obnoszenia się i traktowania jako powód do dumy faktu, że jest się przedstawicielem zatęchłej kruchty, mentalnego średniowiecza i ciemnogrodu. Skrajny przejaw masochizmu.

Jestem dumny ze swojego światopoglądu, nawet jeśli nazywasz go "zatęchłą kruchtą" i "mentalnym średniowieczem" a jeśli porównam go z Twoimi wywodami to cieszę się jeszcze bardziej bo wiem, że jestem na właściwej drodze... Tak jak historia zweryfikowała poglądy tych, którzy sami chcieli decydować o tym, kto jest człowiekiem a kto nie, tak również zweryfikuje kiedyś Twoje poglądy w tej kwestii. Dla Ciebie będzie już jednak za późno...

Przecież nikt Ci poczucia dumy i samozadowolenia z siebie nie odmawia, Marcinie Z Żoną.

Tylko, z łaski swojej - nie właź z buciorami w czyjeś życie i JEGO światopogląd.

A Twojej wyimaginowanej żonie proszę przekazać wyrazy szczerego współczucia.

Wyimaginowana Bezlitosna Niusiu, sobie też możesz przekazać wyrazy współczucia i szczere życzenia nabycia umiejętności czytania ze zrozumieniem :)

Kwestia życia ludzkiego nie jest kwestią światopoglądu tylko biologii. O kwestiach światopoglądowych staram się tu nie pisać.

Jestem dumny ze swojego światopoglądu, nawet jeśli nazywasz go "zatęchłą kruchtą" i "mentalnym średniowieczem" a jeśli porównam go z Twoimi wywodami to cieszę się jeszcze bardziej bo wiem, że jestem na właściwej drodze... Tak jak historia zweryfikowała poglądy tych, którzy sami chcieli decydować o tym, kto jest człowiekiem a kto nie, tak również zweryfikuje kiedyś Twoje poglądy w tej kwestii. Dla Ciebie będzie już jednak za późno...

Młodzi komsomolcy również byli dumni z tego, że kroczyli drogą wytyczoną przez tow. Stalina. Też wiedzieli, że są na słusznej drodze. Więcej: na jedynie słusznej drodze.

Prymitywną demagogię na temat historycznej weryfikacji możesz sobie darować.

A o mnie się nie martw.

Kwestia życia ludzkiego nie jest kwestią światopoglądu tylko biologii.

Jak zwykle bezczelnie kłamiesz. Twierdzenie, że zygota/embrion/płód jest już życiem ludzkim - jest właśnie dowodem światopoglądowego zaczadzenia i ideologicznego ciemniactwa. Nie żadnej biologii.

Włazisz więc ze swoim światopoglądem z buciorami w życie innych i jeszcze na bezczela głosisz, że tego nie robisz.

A Twojej wyimaginowanej żonie proszę przekazać wyrazy szczerego współczucia.

Dołączam się do wyrazów współczucia.

Maju dnia 20.04.2016 - 10:32 napisał

"wydalenie niezagnieżdżonego jajeczka"

człowieka jakby nie było

Pisałem językiem pani Senyszyn, nie chciałem też używać języka drugiej strony.....niektórzy tu mają wyraźną alergię na to.....proszę wiec bez takich sugestii. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Młodzi komsomolcy również byli dumni z tego, że kroczyli drogą wytyczoną przez tow. Stalina. Też wiedzieli, że są na słusznej drodze. Więcej: na jedynie słusznej drodze.

A na jakiej drodze Ty jesteś? Czym się ona różni od tych, z którymi (jak próbujesz udawać) nic Cię nie łączy? Wśród jadu jaki wylewa się z Twoich wypowiedzi wskazałeś już nie raz, że myślących inaczej niż Ty traktowałbyś bombowcami, czyż nie?

Twierdzenie, że zygota/embrion/płód jest już życiem ludzkim - jest właśnie dowodem światopoglądowego zaczadzenia i ideologicznego ciemniactwa. Nie żadnej biologii.

Doucz się waść i wstydu sobie oszczędź... jakim jest zatem życiem jeśli nie ludzkim? Próbujesz uprawiać słowne gierki i różnego rodzaju manipulacje aby nie nazwać rzeczy po imieniu. Rozwój człowieka zaczyna się od zarodka a nie od urodzenia i tego FAKTU nie zmienisz swoimi propagandowymi sloganami.

Rozwój człowieka zaczyna się od zarodk

sluchaj trzymaj sie definicji ale odpieprz sie od matek ktore tego sobie nie zycza.

generalnie odpieprz sie z twoimi zabobonami od innych.

Trzaby jeszcze pesel zarodkowi wszczepić...

sluchaj trzymaj sie definicii ale odpieprz sie od matek ktore tego sobie nie zycza.

Przecież Marcin Z Żoną pragną szczęścia ludzkości.

Jak jego fumfel sprzed klawiatury - Maju.

Chcą wszystkich ubogacić, chwytasz?

A co ma do tego PESEL? Jakiś czas temu dostawało się go dopiero u progu pełnoletności...

sluchaj trzymaj sie definicii ale odpieprz sie od matek ktore tego sobie nie zycza.

Jeśli brakuje siły argumentów trzeba stosować argument siły? tak? Jaki cel ma ta agresja w Twojej wypowiedzi? Być może komuś nie podoba się to że żyjesz, a jednak prawo Cię chroni. Czemu chcesz odmawiać tej ochrony innym?

wskazałeś już nie raz, że myślących inaczej niż Ty traktowałbyś bombowcami, czyż nie?

Bezczelnie i po chamsku kłamiesz. Wielokrotnie pisałem, że szanuję poglądy odmienne od swoich. Natomiast bombowcami należy traktować tych, którzy swoje poglądy chcą przymusowo narzucać innym, którzy tych poglądów nie podzielają.

B-52... TU-95... Piękne maszyny... Rozmarzyłem się...

Doucz się waść i wstydu sobie oszczędź...

Zarzucanie innym nieuctwa jest ulubionym zabiegiem erystycznym wszelkiej maści nieuków.

jakim jest zatem życiem jeśli nie ludzkim?

Sądzisz, że powtarzając pytania coś zyskasz? Metodą "na zmęczenie drugiej strony"? Wiem, tego też uczą na kursach szkoleniowych dla funkcjonariuszy frontu propagandowego. Ale nie ze mną takie numery Bruner. Pisałem wieloletnie: jest życiem w takim sensie, jak żywa jest każda pojedyncza komórka organizmu. Skórka przy paznokciu, którą wycinasz podczas manicure jest więc również "życiem ludzkim". Bądź więc konsekwentny i mów o "zabijaniu", a gabinety kosmetyczne, gdzie robią manicure nazywaj "klinikami śmierci".

Próbujesz uprawiać słowne gierki i różnego rodzaju manipulacje aby nie nazwać rzeczy po imieniu.

Próbujesz uprawiać skretyniałą nowomowę, sądząc że kogoś z myślących przekonasz.

Rozwój człowieka zaczyna się od zarodka a nie od urodzenia i tego FAKTU nie zmienisz swoimi propagandowymi sloganami.

Jest to wyłącznie fakt w Twojej rzeczywistości alternatywnej. Nie zmienisz tego swoją nowomową dla inteligentnych inaczej.

Trzaby jeszcze pesel zarodkowi wszczepić...

Przecież Marcin Z Żoną pragną szczęścia ludzkości.

Jak jego fumfel sprzed klawiatury - Maju.

Chcą wszystkich ubogacić, chwytasz?

Komunistyczna Partia Związku Radzieckiego również miała w swoich dokumentach programowych, że "buduje komunizm, który zapewni szczęście całej ludzkości".

Macie coś przeciwko szczęściu całej ludzkości?

B-52... TU-95... Piękne maszyny... Rozmarzyłem się...

Katolikowi praktykującemu swoje modły, trudno bedzie pewnie przełknąć że wiele tych maszyn, były kropione i błogosławione przez księży kk chwilę przed ludobójstwem.

Jeśli brakuje siły argumentów trzeba stosować argument siły?

Tak. Fanatycy innego języka nie rozumieją. Patrz: bombowce.

Być może komuś nie podoba się to że żyjesz, a jednak prawo Cię chroni. Czemu chcesz odmawiać tej ochrony innym?

Demagogia spod budki z piwem.

Bo On jest istotą samodzielnie (w sensie biologicznym) żyjącą. W przeciwieństwie do tkanek w organizmie matki.

Katolikowi praktykującemu swoje modły, trudno bedzie pewnie przełknąć że wiele tych maszyn, były kropione i błogosławione przez księży kk chwilę przed ludobójstwem.

Ewentualnie pastora lub popa.

<br />Wiem, tego też uczą na kursach szkoleniowych dla funkcjonariuszy frontu propagandowego<br />

Skąd mógłbyś to wiedzieć jeśli nie z uczestnictwa w takowych? Ja np. tego nie wiem...

<br />Skórka przy paznokciu, którą wycinasz podczas manicure jest więc również "życiem ludzkim". <br />

Twierdzisz, że z wyciętej skórki przy paznokcjiu urodzić się może dziecko? Czyżby człowiek rozmnażał się przez pączkowanie? ;)

<br />Bo On jest istotą samodzielnie (w sensie biologicznym) żyjącą. W przeciwieństwie do tkanek w organizmie matki.<br />

Płód nie jest tylko "tkanką" w organizmie matki. Ma cały potrzebny zestaw cech genetyczno-biologicznych charakteryzujących odrębną istotę. Wcześniak bez podłączenia do aparatury wspomagającej oddychanie, utrzymywanie ciepłoty ciała a czasem i krążenia też nie jest istotą samodzielnie żyjącą. Czy nie jest człowiekiem? Mocno pokrętne stosujesz wywody aby zaprzeczyć prawdzie... ale i tak Ci się to nie uda.

No, właśnie...

Co ci, oni wszyscy z tymi czapkami mają, kołdrami za nieziemskie pinjędze okryci, domów za miliardy (a jeszcze się ów do inszego wtrynia przez ścianę)?

Odemnie: spierdajajta, psubraty!

Płód nie jest tylko "tkanką" w organizmie matki

Człowiek nie jest właścicielem i Panem tej planety jak głoszą wasze religijne baśnie.

Może, skoro takie masz ideały przerzucić swój pogląd na szanowanie życia, całego na tej planecie.

Np wiele z osób które znam, wierzących i wypełniających nauki Jezusa a nie religię kk, uważają że Jezus był wegetarianinem.

Skąd mógłbyś to wiedzieć jeśli nie z uczestnictwa w takowych? Ja np. tego nie wiem...

Wystarczy postudiować materiały szkoleniowe z tamtych czasów.

Płód nie jest tylko "tkanką" w organizmie matki.

Jest. Czy się to propagandzistom podoba czy nie.

Ma cały potrzebny zestaw cech genetyczno-biologicznych charakteryzujących odrębną istotę.

Naskórek wycięty podczas manicure również.

Mocno pokrętne stosujesz wywody aby zaprzeczyć prawdzie... ale i tak Ci się to nie uda.

Stosujesz nowomowę i pokrętną pseudo-logikę aby swoje fantasmagorie i urojenia podnieść do rangi prawdy. Ale i tak Ci się to nie uda.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.