Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  164 członków

Fezz Audio Klub
IGNORED

Klub Fezz Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam co się dzieje że na olx są 3 luny na sprzedaż?

Chyba kupione pochopnie, może nie spasowały się z głośnikami, bo w swojej cenie to b. dobra jakość

Nic się nie dzieje. To normalne, że pojawiają się rzeczy na sprzedaż. Ja przerzucam gratami co rok, bez znaczenia czy mi coś pasuje czy nie :) I jak czegoś nowego nie kupię to aż chory jestem :)

Ja miałem przyjemność odsłuchać Lunę u znajomego. Bardzo fajny wzmacniacz, fajnie brzmiący, barwnie.

Super za te pieniądze.

Zastanawiam się czasem nad odsłuchem Mira Ceti w klasie A.

Nie widzę nic w tym dziwnego,może ktoś chce pójść wyżej i zamienić na titanię...?

Dokładnie tak.

Są ludzie, którzy kupują dany zestaw, wstawiają i niech gra latami. Są też ludzie tacy jak ja, którzy wiecznie będą marudzić i zmieniać :)

Mira Ceti również mnie kusi.

Skłaniam się też jednak ku kupnie jakiegoś diy kitu na lampach 300b i sklecenia go w wolnych chwilach. Nic dostępnego na teraz w komplecie niestety nie znalazłem.

Kolejny większy wydatek to raczej nowe kolumny.

Zastanawiam co się dzieje że na olx są 3 luny na sprzedaż?

Chyba kupione pochopnie, może nie spasowały się z głośnikami, bo w swojej cenie to b. dobra jakość

No ba nawet ja sprzedaje w wersji prestige z automatycznym biasem ;-)

A to dlatego ,ze przesiadlem sie na Mcintosha 275 ;-)

Shindo palmer 300b, Blumenhofer Genuin fs3, Lampizator golden gate, transrotor murano.

Czy mogę zapytać kiedy "Audio tour de Pologne 2017" zawita do Krakowa.

Impreza w Krakowie już się odbyła w salonie Audiotrendt.

Jakieś zdjęcia będą?

Zapraszam na fanpage Fezz Audio na Facebook'u. Zamieściliśmy właśnie fotorelację.

Zapraszam na fanpage Fezz Audio na Facebook'u. Zamieściliśmy właśnie fotorelację.

Gratulacje i zdobywajcie świat czego Wam serdecznie życzę . W domu Panie Macieju będziesz tylko gościem i rodzina Cię nie polubi ale coś za coś ,niestety. Kiedy już będziesz liderem ... to szybko na emeryturę :)

Fajny pilot , to wizualizacja czy produkt już wdrożony i do których modeli ?

Gratulacje i zdobywajcie świat czego Wam serdecznie życzę . W domu Panie Macieju będziesz tylko gościem i rodzina Cię nie polubi ale coś za coś ,niestety. Kiedy już będziesz liderem ... to szybko na emeryturę :)

Fajny pilot , to wizualizacja czy produkt już wdrożony i do których modeli ?

Dziękuję za dobre słowa :) Jakoś sobie radzę. Rodzina w komplecie i nawet wydaje się, że jeszcze mnie lubi ;) Do emerytury jeszcze trochę czasu zostało. Na razie nawet o tym nie myślę.

Pilot to nie wizualizacja a produkt wdrożony i dostępny do wszystkich modeli.

@ Fezz Audio Maciej

Mam pytanie,chodzi mi mianowicie o koszt nowej ,, Silver Luny II ".Czym rożni się od poprzedniczki,przede wszystkim mam na myśli dźwięk.Dwa ile za taki klocek? Trzy co z pilotem i ile trzeba dopłacić,czy może razem będzie w pakiecie?

Gość

(Konto usunięte)

@ Fezz Audio Maciej

Mam pytanie,chodzi mi mianowicie o koszt nowej ,, Silver Luny II ".Czym rożni się od poprzedniczki,przede wszystkim mam na myśli dźwięk. Dwa ile za taki klocek? Trzy co z pilotem i ile trzeba dopłacić,czy może razem będzie w pakiecie?

Mer wszystko masz na stronie :) w zakładce Silver Luna II. A ceny chyba nie ma, bo nie ma tej wersji jest w sprzedaży.

@ Fezz Audio Maciej

Mam pytanie,chodzi mi mianowicie o koszt nowej ,, Silver Luny II ".Czym rożni się od poprzedniczki,przede wszystkim mam na myśli dźwięk.Dwa ile za taki klocek? Trzy co z pilotem i ile trzeba dopłacić,czy może razem będzie w pakiecie?

Na razie Silver Luna II to tylko zajawka. Data premiery nie jest jeszcze określona.

Nie będzie to jednak wcześniej niż w 2018 roku.

• 2 tygodnie później...

Jest nam niezmiernie miło poinformować, że od dzisiaj, tj. 15 marca 2017, nasza marka Fezz Audio jest partnerem programów RMF Classic .

Więcej szczegółów już niebawem, a tymczasem zapraszam serdecznie do słuchania Classic'a online: http://www.rmfon.pl/play,7

Fezz Audio - partner RMF Classic - zaprasza do wysłuchania programu Dariusza Stańczuka "Classic design" już dzisiaj (wtorek 21 marca od godz. 14.00 do 18.00).

Gościem programu będzie Wojciech Pacuła - redaktor naczelny magazynu High Fidelity (highfidelity.pl) znawca doskonałego dźwięku. Dowiemy się dlaczego technika, która ma 111 lat nadal budzi emocje, czy lampowe wzmacniacze mają inny dźwięk, dlaczego Polska stała się ważnym graczem na tym rynku – i wreszcie powiemy o klasycznie pięknym designie tych wyjątkowych urządzeń.

Słuchaj RMF Classic w eterze (http://www.rmfclassic.pl/radio/odbior)

lub online: http://www.rmfon.pl/play,7

Więcej szczegółów na www.fezzaudio.com

• 2 tygodnie później...

Ostatnio miałem trocę problemów z moją Titanią, ale wszystko zostało w świetnym kontakcie z Panem Maciejem pozytywnie rozwiązane. Przy okazji jak wzmacniacz był w serwisie został trochę zmodernizowany - wejście HT i pilot. Nie dało rady niestety zrobić auto biasu. Co do pilota to działa rewelacyjnie. Jest radiowy a nie na podczerwiń, zatem działa z kazdego miejsca w domu. czy jestem w kuchni czy w innym pokoju - zero problemu ze ściszeniem lub zgłośnieniem. W między czasie zdobyłem trochę nowych lamp ( niekoniecznie NOS/NIB).Do moich wcześniejszych RTF, Tungsram i Tesla doszły Valvo, Siemens, Telefunken - dwie rózne konstrukcje, Sylvania, GE 5 stars, Mazda, Brimar i Mullard. Być może będzie jeszcze Dario Miniwatt i Rytheon. Jak wszystkie przetestuję to krótko przedstawię wrażenia. Dodatkowo dostałem do testowania na czas nieokreślony gramofon AD Fontes z wkładką Goldring 2100 i zakupiłem w międzyczasie przedwzmacniacz lampowy FeliksAudio Espressivo-E, zatem jest i będzie co robić ( słuchać). To na razie tyle. Pozdrawiam wszyskich. Coś tu cicho od pewnego czasu.

Edytowane przez gary_42937

Witam wszystkich.

Dołączam do klubu z Silver Luną.

Myślę o zainstalowaniu zdalnego sterowania głośnością. Chciałbym się dowiedzieć jaką czułość ma zdalne sterowanie. Chodzi mi o to czy krótkie naciśniecie pilota nie powoduje zbyt dużego skoku potencjometru co w efekcie uniemożliwia precyzyjną regulację wzmocnienia?

Witam wszystkich.

Dołączam do klubu z Silver Luną.

Myślę o zainstalowaniu zdalnego sterowania głośnością. Chciałbym się dowiedzieć jaką czułość ma zdalne sterowanie. Chodzi mi o to czy krótkie naciśniecie pilota nie powoduje zbyt dużego skoku potencjometru co w efekcie uniemożliwia precyzyjną regulację wzmocnienia?

Witamy w Klubie.

Temat pilota poruszył gary_42937 we wpisie #974 niniejszego wątku.

Wieczorem jest mały problem z tym skokiem, ale to się tyczyło generalnie wszystkich wzmacniaczy jakie miałem oprócz Pioneera A70 gdzie był przycisk z tłumikiem czy czymś takim, który umożliwiał precyzyjną regulację wzmocnienia przy cichym słuchaniu. Bardzo przydatna rzecz, której teraz trochę brakuje.

Jak mi się nie chce wstać z wyrka, a różnica głośności jest zbyt duża to robię tak, że wyciszam pilotem na zero i potem trzymam przycisk zgłośnienia aż do odpowiadającej mi wartości i wtedy go puszczam. Taki lifehack. ;)

Dzięki za odzew. Szaman, mam prośbę. Czy mógł byś zmierzyć stoperem czas pełnego obrotu potencjometru od pozycji 1 do 11 i drugi pomiar od 11 od 1.

Edytowane przez Kansol

Dzięki za poświęcony czas. Różnica w pomiarach wynika prawdopodobnie z błędu pomiaru. Chciałem się dowiedzieć przed zainstalowaniem zdalnego sterowania jak szybko silniczek obraca potencjometrem. Zbyt duża prędkość obrotu sprawia trudności z regulacją głośności, krótkie naciśnięcie przycisku na pilocie powoduje duży skok głośności. Dzięki za pomiar.

Wczoraj uruchomiliśmy na stronie www.fezzaudio.com nową funkcjonalność. Rejestrując swój wzmacniacz Fezz Audio na http://fezzaudio.pl/#rejestracja otrzymacie BEZPŁATNIE, potwierdzone certyfikatem przedłużenie gwarancji do 30 miesięcy.

Fezz Audio i Pylon Audio to 100% polskie firmy oferujące bezpłatnie wydłużone okresy gwarancyjne.

Fajnie.

Panie Macieju, gdzie jest ten nr seryjny?

Numer seryjny znajdzie Pan na tylnym panelu wzmacniacza oraz na karcie gwarancyjnej.

Edytowane przez Fezz Audio Maciej
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.