Skocz do zawartości
IGNORED

Tv 75 cali kontra 65cali Sony

Gość Stivi89

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Jak w tytule na który model warto zwrócić uwagę i czy iść w kierunku lepszego obrazu kosztem wielkości ??? Ma mi służyć do oglądania filmów z Blu-Ray i Xbox One oraz NC+

http://m.ceneo.pl/37210614#tab=spec

kontra:

http://m.ceneo.pl/37210611#tab=spec

https://www.audiostereo.pl/topic/127005-tv-75-cali-kontra-65cali-sony/
Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Od telewizora będę siedział 4,5 m tak ze sporo jak na 65 cali. Jezeli można to prosiłbym o podanie tez alternatywnych modeli innych firm w założonym budżecie czyli 2-2,5tys€ lub jak kto woli 8-10 tys. zł

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Z początku takie było założenie ale raz na tydzień oglądam coś wieczorem ponieważ wykonywana praca mi nie pozwala oglądać w wieczornych godzinach. Dlatego wybór padł na tv które bedzie większości służyć do oglądania i grania miedzy 13-17: 00 no i po pracy czyli 5-6:00 rano. Salon jest nasłoneczniony od 11-21 teraz a latem nawet do 22 dlatego poszukuje tv jak największy w tej kwocie

Przy tej wielkości to wybrałem projektor.

Raz mam 2 x cali, dwa dobry telewizor tej wielkości to już dobry projektor praktycznie. Pierwsze kryterium wielkość/jakość wyszło mi na projektor, drugie rachunek ekonomiczny - o dziwo też. (mam b. złe zdanie o serwisach w RP)

TV kończy mi się na 42 calach - tyle mi wystarcza na pr. informacyjne, itd.

I też mam słoneczny salon, ale mamy XXI - pilot i mam po chwili pełne zaciemnienie. Pograć też mi się zdarza na ekranie... Kobieta ma okazję się ponabijać wtedy... ;P

Jak mało miejsca ( w sensie jedna ściana na projektor i tv) to są takie fajne szafki iż lcd wyjeżdża w górę i normalnie oglądasz, chcesz film, lcd chowa się w szafce a z tyłu masz ekran...

Warto przemyśleć - coby nie żałować pochopnej decyzji - bo to już jakieś pieniążki są...

To prawda.

Sam do telewizora mam około 4-4,5 metra i 65" 4K i obraz jest mały. Gdyby miał 75" byłoby lepiej, ale szału by nie było. Sąsiad ma 85 cali (przy FullHD) i siedzi około 3-3,5 metra od TV i mogę powiedzieć, że to dopiero robi jakieś tam kinowe wrażenie. Moim zdaniem warto przemyśleć rzutnik, teraz raczej poszedłbym właśnie w taki zestaw, tzn. mniejszy TV (albo w ogóle) i rzutnik z ekranem.

Również popieram kolegów przy tej odległości to wolałbym projektor i dużo większy ekran. Na okna podgumowane rolety 100% zaciemnienia i pograć oraz film obejrzeć w środku dnia można bez problemu.

Ps. Ja u siebie mam 130" z 3.8m do ekranu.. :-) na początku było 4.4 ale się po pewnym czasie przyzwyczaiłem i sofa poszła do przodu.. :-)

Ponieważ parę osób mnie pyta o co chodzi z tą szafką - na szybko link z YT.

Z firmą nie mam nic wspólnego, z projektem szafki (pfuj) też nic.

Wklejam, bo to fajny patent dla osób mających tylko jedną ścianę gdzie może być albo tv, albo projektor. A tv łatwiej ( i taniej ) schować niż zrobić dobry i szwajcarski mechanizm na opuszczany ekran.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.