Skocz do zawartości
IGNORED

Ogólne dysputy na temat sytuacji forum

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

Dlatego najważniejsze nie jest poznanie teorii, lecz poznanie samego siebie,

To jest clou...

Co wy mi tu pier**licie panowie. Przecież każdy wie kim jest. Poznawać siebie? To dobre dla "humanistów", którzy nawet łopaty w ręku nie mieli...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Korzystasz w swoich pracach naukowych

Tzw "nauka" żywi się sama sobą, nie umieszczaj mnie w podobnym zbiorze osób, najczęściej TW /tajny współpracownik/.

Naukowiec, to osoba, która dostarcza ludzkości nowych narzędzi do działania, odkrywa nowe obszary i pola, wcześniej nie znane, lub nie zbadane, nie wiem czy wiele osób w Polsce ma tak rozumiane znaczące osiągnięcia, oczywiście zapewne jakieś są, jakaś ilość wraz z ich jakością/przydatnością, lecz czy jest tego dostatecznie dużo, czy przyczyniają się do wykreowania nowych marek o niepodważalnej reputacji w świecie ?

Nie byłbym tu zbyt optymistyczny..

Jakby ta cała heca z kablami odbywała się na innym forum tematycznym,

Nie odbywała by się bo próba założenia wątku o kablach zakończyła by się banem dla zakładającego i usunięciem wątku, chyba że mówimy o forach nt. okultyzmu, astrologii i tym podobnych.

Tzw "nauka" żywi się sama sobą, nie umieszczaj mnie w podobnym zbiorze osób, najczęściej TW /tajny współpracownik/.

Kwestionujesz teorię pola??? A w zamian może każesz nam wierzyć w Boga, co?

A wracając do tematu wątku to postuluję aby umieścić w regulaminie forum zakaz szerzenia tzw. audiovoodo, czy to pod postacią grających kabli, podstawek pod nie, czy też innych wydumanych teorii nie mających pokrycia w rzeczywistości.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie odbywała by się bo próba założenia wątku o kablach zakończyła by się banem dla zakładającego i usunięciem wątku, chyba że mówimy o forach nt. okultyzmu, astrologii i tym podobnych.

Mówisz o elektrodzie? Bo chyba nie o forach dla audiofilów...

Zrobiłem sobie drinka. Kontynuujcie dalej.

Mówisz o elektrodzie? Bo chyba nie o forach dla audiofilów...

A są fora dla audiofilów na których banują za zapytanie czy się słyszy kable czy nie?

Kwestionujesz teorię pola

Niczego nie kwestionuję, z czego to wyczytałeś..spróbuj zachować powagę.

Bóg istnieje, tak doskonały twór jak świat, rzeczywistość, gdzie działają prawa, nie mógł powstać sobie ..ot tak..nie wiadomo z czego, po co, to oczywiste.

Bóg go stworzył oraz stworzył człowieka, na swój obraz i podobieństwo.

Jak to jest, że jednemu mężczyźnie podoba się jedna kobieta, jednej kobiecie jeden mężczyzna..

To na forum o sprzęcie audio nie można pisać, że część z tego sprzętu nie wpływa na dźwięk - można tylko pisać, że wszystko wpływa na dźwięk?

Drogi BeatX. Zrozum wreszcie, że jedyną racją Twojego (i "niesłyszących" kolegów) istnienia tutaj są właśnie "słyszący", z których się nabijacie. Bez nich w zasadzie Was nie ma. Wszystkie konkurencyjne fora założone przez przeciwników "audio voodoo" albo upadły, albo dogorywają. Po prostu idea, że wszystko gra tak samo - chociaż sama w sobie z pewnością świeża i odkrywcza - jest jakby mało perspektywiczna... ;-)

A są fora dla audiofilów na których banują za zapytanie czy się słyszy kable czy nie?

No właśnie nie wiem...

Bóg istnieje, tak doskonały twór jak świat, rzeczywistość, gdzie działają prawa, nie mógł powstać sobie ..ot tak..nie wiadomo z czego, po co, to oczywiste.

Nieprawda.Wszystko istnieje od zawsze. Zdajesz sobie sprawę co z tego wynika?

Drogi BeatX. Zrozum wreszcie, że jedyną racją Twojego (i "niesłyszących" kolegów) istnienia

Nie wiem skąd pomysł że BeatX jest niesłyszący.

Po prostu idea, że wszystko gra tak samo - chociaż sama w sobie z pewnością świeża i odkrywcza - jest jakby mało perspektywiczna... ;-)

Dlatego hifi umarło jakiś czas temu

A co z teorią dużego bum ?

jak każda teoria jest tylko częścią Całości, która nie ma ani początku, ani końca. Ona po prostu Jest.

Nieprawda.Wszystko istnieje od zawsze. Zdajesz sobie sprawę co z tego wynika?

A co z teorią dużego bum ?

Proste, tych bum już wcześniej było w pieron! Tylko za każdym razem jest inna kombinacja w "rzucaniu kośćmi". Sprawa się zakończy jak wszystko zostanie ułożone według "złotego" schematu. Ot takie puzle Pana Boga

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

jak każda teoria jest tylko częścią Całości, która nie ma ani początku, ani końca. Ona po prostu Jest.

Widzę, że piąteczek filozoficzny dzisiaj :)

Nie wiem skąd pomysł że BeatX jest niesłyszący.

Twonk napisał w cudzysłowie, ale myślę, że to jest clou problemu. Choć może zmiejszyło by "atrakcyjność" dyskusji za nazwanie adwersarza "głucholcem" tudzież jego eufemistyczną wersją lub vice versa "złotouchym", ban na 10 dni. :)

Jeszcze tylko podaj mi nazwę Kościoła..

To nie religia.To rzeczywistość, którą z roku na rok pozytywnie weryfikują osiągnięcia naukowe. Wiem, że do ciebie to nie przemówi bo ty wszystko weryfikujesz empirycznie. Na słuch.

Widzę, że piąteczek filozoficzny dzisiaj :)

Zapraszam do dyskusji:)

już sobota :-)

Nie wszędzie panie kolego i wcale nie chodzi o teorię względności:)

No dobra koledzy w 10 wymiarowym świecie nasze 4 wymiary za mało mogą nam powiedzieć o całości

Ale wystarczą aby z tych pozostałych uszknąć 5% co nie? :)

Sytuacja jest oczywista, każdy mózg interpretuje świat na własną modłę do własnych potrzeb, każdy normalny człowiek to rozumie i nie ma na tej podstawie pretensji do drugiego o zachowanie, jeśli to jeszcze mało, to nadmienię, że każdy zaprasza do swojego świata wydarzenia, których dana jednostka potrzebuje w celu doskonalenia, również z tego powodu nikomu nie wolno mieć do innej osoby pretensji o nic, gdyż na wyższym poziomie świadomości, dane wydarzenie zostało przez daną osobę zaprojektowane następnie urzeczywistnione.

Z tego powodu, pretensje w każdej sprawie można co najwyżej mieć do siebie, oczywiście są jeszcze uwikłania karmiczne, to jednak trudny temat i raczej nieprzyjemny.

Ale wystarczą aby z tych pozostałych uszknąć 5% co nie? :)

Sądząc po Twoim garniturze to przytyłeś nawet 35%

Tak poważnie, wybrał byś się w następny wymiar powiedzmy 5 jesli była by taka opcja.

Ot taki skok w ciemno?

747

A to już klasyczny przykład dychotomii myślenia...

oczywiście są jeszcze uwikłania karmiczne, to jednak trudny temat i raczej nieprzyjemny.

Mógłbyś mi żeby nie zaśmiecać wątku dać na PM jakieś linki do przeczytania i króciutki Twój przewodnik po nich o co chodzi z tym nieprzyjemnym tematem?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.