Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do nagłośnienia pokoju 25m2

japierdykam

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

przy okazji wymiany amplifera i innych urządzeń audio pomyślałem, że zmienię też kolumny. No i się zaczęło...

Na wstępie wykreśliłem już kolumny kody, altusa, jbl, voice krafty i wiele innych...

Te którymi jestem zainteresowany to Quadral Shogun Phonologue Mk 4, Tonsil Maestro II 180, Dali 505, 5005.

Proszę o opinię osób które mają doświadczenia z wymienionymi kolumnami. Jeżeli macie jakieś inne propozycje to chętnie poczytam. Kwota jak widać po zestawieniu do 1 tyś zł. Wzmacniacz pod jakimi będą pracowały kolumny to Pioneer A656 mk2.

Słucham dużo elektroniki, rocka, klasyki czasem jazzu ale sporadycznie.

Zależym mi, żeby brzmienie było naturalne, nie męczyło uszu, bass głęboki, mięsisty, szybki z fajnym pulsem.

Dorzuciłbym kilka złotych i zainwestował w kolumny renomowanego producenta:

http://sklep.rms.pl/polk-audio-m20-kolumny-podlogowe-2-szt

http://sklep.rms.pl/polk-audio-t50-t-50-kolumny-podlogowe-2-szt

Stosunkowo nowe konstrukcje, dobrze wykonane, od sprawdzonej firmy - lider sprzedaży kolumn głośnikowych w USA. Szczególnie T50 jest interesującą opcją z uwagi na charakter basu, jakiego szukasz.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

http://stx.pl/stx-electrino-150.html

Ukryta Zawartość

Do 1000 zł z nowych te Polki były by faktycznie ok. Choćmoże być lepiej. Jednak w śród używek.

Do elektroniki szukaj starszych modeli Klipsch F30 lub F3

Pozdrawiam

Do jakiej kwoty szukasz kolumn? Rozumiem że wśród używek?

Szukam kolumn do kwoty 1000 zł. W tej cenie praktycznie tylko kolumny używane mi niestety zostają.

Dorzuciłbym kilka złotych i zainwestował w kolumny renomowanego producenta:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stosunkowo nowe konstrukcje, dobrze wykonane, od sprawdzonej firmy - lider sprzedaży kolumn głośnikowych w USA. Szczególnie T50 jest interesującą opcją z uwagi na charakter basu, jakiego szukasz.

Niestety nie ma opcji dołożenia do kwoty 1000 zł. Patrząc na specyfikację to T50 schodzą dość nisko ale M20 odpadają od razu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tonsil Maestro II 180 - bardziej do techniawy moim zdaniem. Bas faktycznie - czapke zdmuchiwal. Natomiast delikatnosci w nich tyle co w ciagniku rolniczym ;) po 5 minutach probowalem sobie sam odgryzc glowe. Ale to byl czas gdy sluchalem milego plumkania na zensorach 5. Skocz do sklepu i posluchaj chociazby cos z podlogowek Pylon. Mnie milo zaskoczyly

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.