Skocz do zawartości
IGNORED

DTS HD Master , Atmos , DD

max720

Rekomendowane odpowiedzi

Surroundy masz ustawione równo po bokach swojej pozycji przy oglądaniu filmów, czy nieco z tyłu?

równo 90 st, do tylnej ściany mam koło 2 metrów więc dźwięk nie ma się od czego dobić.

generalnie jest ok tylko czuć niedosyt.

Ten drugi to sztuczne rozbicie dźwięku na więcej kolumn niż ścieżka zapisana w filmie.

To jak dobrze rozumiem to taki odpowiednik Auro 3D.Jak porównujesz filmy w Atmosie i DTS X który daję lepsze efekty?

• 1 rok później...

Jeżeli mam film tylko z dźwiękiem Dolby Atmos, bez żadnych innych ścieżek w DTS i Dolby, a kupię ampli, który nie wspiera Atmosa, to ten dźwięk zostanie downmixowany do np. Dolby True HD, czy w ogóle nie będzie żadnego dźwięku w głośnikach?

Jeżeli mam film tylko z dźwiękiem Dolby Atmos, bez żadnych innych ścieżek w DTS i Dolby, a kupię ampli, który nie wspiera Atmosa, to ten dźwięk zostanie downmixowany do np. Dolby True HD, czy w ogóle nie będzie żadnego dźwięku w głośnikach?

Witaj

kilka miesięcy temu miałem marantz-a sr6008 i wlasnie tak bylo ,że filmy z atmosem ,odtwarzał w dolby True HD.Pozdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.