Skocz do zawartości
IGNORED

the end of eurosojuz

przemek_s

Rekomendowane odpowiedzi

Mylisz się i to bardzo. Wszystkie poważne badania pokazują,ze była to ilość z zachowaniem jakości.

Celebrycki przypadek - jak Agata Buzek w wieku 8 lat (około roku 1984) zachorowała na nowotwór (w typie białaczki) to leczyli ją w Niemczech a nie w przodującej PRL-owskiej służbie zdrowia.

Znam takich, co wracali.

Jednostkowe przypadki. Fakt jest faktem że paszporty były ściśle reglamentowane, żeby uniemożliwić emigrację sporej ilości ludzi.

bezprecedensowy awans społeczny milionów ludzi, demokratyzacja oświaty, z której skorzystali plebejusze i liczni analfabeci,

Jak najbardziej, np. stójkowy awansował na majora UB, stolarz na sekretarza POP lub ministra.

Dużo takich było. Nowa jakość, nowa klasa połączona z dziedziczeniem. ;)

Jak najbardziej, np. stójkowy awansował na majora UB, stolarz na sekretarza POP lub ministra.

Obecnie PiS wraca do tego modelu, mamy szansę przyjrzeć mu się z bliska.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Wybory lewusa w Austrii unieważnione przez Sąd

Typowy głupkowaty wpis nawiedzonego PiSSmana.

Tak swoją droga podobna sytuacja w Polsce byłaby niemoźliwa, bo PiS ubezwłasnowolnił Trybunał Konstytucyjny który zadziałał w Austrii.

Jestem Europejczykiem.

Tak swoją droga podobna sytuacja w Polsce byłaby niemoźliwa,

Racja...pamiętasz przypadek pewnego niejakiego Bronisława i jego niezbyt konstytucyjny pośpiech w 2010 r.?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

aktywności niejakiego Andrzeja

Wybranego...konstytucyjnie...widzisz różnice..czy zakodowanykuczakodował cimózg?

Poza tym dzień i noc nie podlegają konstytucyjnym zapisom.

Czy wybrany konstytucyjnie może łamać konstytucję?Bo Bronisław nie łamał.

Do wypełniania zadań prezydenta noktowizor nie jest potrzebny.

Co to jest cimózg?

Bo Bronisław nie łamał.

Kłamstwo.

Czy wybrany konstytucyjnie może łamać konstytucję?

Oczywiście, że nie ale Bronisław jednak łamał.

Co to jest cimózg?

Nie wiem, może coś co nie jest mózgiem, a jest Tobie bliskie .

noktowizor

Czy noktowizor jest przedmiotem łamiącym konstytucję?

W tym przypadku prawem jest atest, gwarancja, instrukcja obsługi i ewentualnie dowód zakupu.

Racja...pamiętasz przypadek pewnego niejakiego Bronisława i jego niezbyt konstytucyjny pośpiech w 2010 r.?

Co to znaczy "niezbyt konstytucyjny"? Ale tak konkretnie proszę, bez tego PiSowskiego pieprzenia, wykretów i niedomówień.

Jestem Europejczykiem.

Nie doczekasz się.

Widzę, że nie.

Ale tropienie i wskazywanie kłamstw PiSSmanów jest konieczne, bo kłamstwo jest jedną z ich najważniejszych broni.

Jestem Europejczykiem.

Obecnie PiS wraca do tego modelu, mamy szansę przyjrzeć mu się z bliska.

Nawet jeśli, to póki co jest to słomka przy stogu siana.

Czy wybrany konstytucyjnie może łamać konstytucję?

Abstrahując od PIS, PO itd. Konstytucja o której mówisz to układowy prosocjalistyczny bełkot. Deklaracja Niepodległości została spisana na 2 stronach i dla normalnych ludzi w jest zupełności wystarczająca. W zbiorowisku kombinatorów i złodziei 80 tys.stron papierzysk (UE) to za mało.

Rozumiem że z racji takiego a nie innego światopoglądu i układów, każdy z Was broni jakiejś tam opcji. Jednak po 70 latach dokonań komuny, nieustanne próby obrony socjalistycznej wizji świata z ludzką twarzą są dość zabawne.

Bo Bronisław nie łamał.

Po połączeniu Niemiec, nikt nie bawił się w sentymenty. Wszystkie osoby pełniące funkcje publiczne zostały zlustrowane, a tym którym udowodniono fakt współpracy podziękowano. U nas nigdy tego nie zrobiono, bo 40% lub lepiej ludności W-wy musiałoby zacząć kosić trawniki.

wykretów i niedomówień.

Nie doczekasz się.

Sami sobie poszukajcie we głowach własnych.

Wiem trochę czasu już minęło, a i stan umysłu niezmiennie denny, więc może to być dość dla Was trudne.

Jak zewrzecie jednak swe dwie połowy dacie radę.

PiS ubezwłasnowolnił Trybunał Konstytucyjny który zadziałał w Austrii.

Ciekawa koncepcja.

xniwax i mrok

Ty nie bronisz jakiejś tam opcji?Kolejny przykład pisowskiej hipokryzji.Konstytucja nie jest bełkotem.Jest obowiązującym aktem prawnym uchwalonym przez demokratycznie wybrany parlament i potwierdzonym w referendum.Twoje ataki na demokrację przy jednoczesnym przymykaniu oka na antydemokratyczne posunięcia PiSu świadczą tylko o stanie Twojego umysłu.Nienajlepszym.

Tak swoją droga podobna sytuacja w Polsce byłaby niemoźliwa, bo PiS ubezwłasnowolnił Trybunał Konstytucyjny który zadziałał w Austrii.

Jakoś w 2014 w związku z nieprawidłowościami przy wyborach samorządowych nie zadziałał - drogi Jarku.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Celebrycki przypadek - jak Agata Buzek w wieku 8 lat (około roku 1984) zachorowała na nowotwór (w typie białaczki) to leczyli ją w Niemczech a nie w przodującej PRL-owskiej służbie zdrowia.

(...)

Teraz jest lepiej. W czym?

W tym, że chorych na nowotwory kwalifikują na dwa sposoby - nadających się do leczenie i nadających się na śmierć. Przypadek znany mi osobiście...

Nie dalej jak wczoraj chciałem skorzystać ze skierowania do okulisty. Zaproponowano mi termin grudzień 2017 roku.

A Ty z przekąsem piszesz o "przodującej PRL-owskiej służbie zdrowia".

W Wolnej Polsce jest jeszcze lepiej. Wałęsa z przyuczeniem do zawodu elektryka został prezydentem państwa. W tym czasie, na wspomnianego przez ciebie stójkowego trzeba było mieć średnie wykształcenie. Popatrz na obecne nominacje PiSowszczyków w Orlenie czy PKO BP. Tę ostatnią publicznie uzasadniano, że kandydat wykazywał zainteresowanie sprawami bankowości.

W Wolnej Polsce jest jeszcze lepiej. Wałęsa z przyuczeniem do zawodu elektryka został prezydentem państwa.

Wolna Polska to jest mit. Od 1945 roku żyjemy w komunie. Zmieniają się jedynie szaty króla.

Nic z tym nie można zrobić, bo zbyt wiele osób siedzi w odwiecznych układach i jednocześnie obowiązuje prawo dziedziczenia.

Polecam końcówkę filmu "Adwokat diabła". To właśnie tak działa. ;)

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Wybory lewusa w Austrii unieważnione przez Sąd

Pisałem o tym an Bocznicy już w maju. Przywoływałem komentarze z mediów polskich i zagranicznych, wskazujące na cud na urną. Wówczas znalazło się paru takich, którzy z tego szydzili. Teraz TK Austrii unieważnił wyniki II tury, a uzasadnienie tego aktu jest tak napisane, aby nie wystawiać na szwank reputacji państwa. Ta i tak wystarczajaco już ucierpiała

Wolna Polska to jest mit. Od 1945 roku żyjemy w komunie. Zmieniają się jedynie szaty króla.

Może ty żyjesz w komunie, bo ja na pewno nie. I mogę to odnieść zarówno do czasów PRL-u, jak i obecnych.

(...)

Ale tropienie i wskazywanie kłamstw PiSSmanów jest konieczne, bo kłamstwo jest jedną z ich najważniejszych broni.

Tak samo zresztą jak POwszczyków. POPiS nadal żywy.

(...)

Rozumiem że z racji takiego a nie innego światopoglądu i układów, każdy z Was broni jakiejś tam opcji. Jednak po 70 latach dokonań komuny, nieustanne próby obrony socjalistycznej wizji świata z ludzką twarzą są dość zabawne.

(...)

No tak, świat tylko z neoliberalnym obliczem to sielanka.

(...)

Po połączeniu Niemiec, nikt nie bawił się w sentymenty. Wszystkie osoby pełniące funkcje publiczne zostały zlustrowane, a tym którym udowodniono fakt współpracy podziękowano. U nas nigdy tego nie zrobiono, bo 40% lub lepiej ludności W-wy musiałoby zacząć kosić trawniki.

Wbrew temu, co napisałeś w Polsce tez lustrowano wszystkich. Jednak zlustrowano kogo trzeba. Proceder ten jeszcze trwa.

Uważam przy tym, że lustracja była za płytka. Bo tak naprawdę każdy żyjący w PRL-u powyżej 18 lat powinien zostać pozbawiony praw obywatelskich, dorobku zawodowego, majątku i innych takich.

ataki na demokrację przy jednoczesnym przymykaniu oka na antydemokratyczne posunięcia

...i gdzie ten Twój "piękny" umysł Wojciechu?

Widzę, że nie.

trop trop bo kłamstwa POpaprańców nagrane i ujrzały światło dzienne i to dzięki zwykłym kelnerom z zaufanej sówki

.

Ustalmy coś. Ja Ciebie o nic nie oskarżam, odnoszę się jedynie do Twoich wpisów.

Może ty żyjesz w komunie, bo ja na pewno nie. I mogę to odnieść zarówno do czasów PRL-u, jak i obecnych.

Ww. "nie" - to Twoje subiektywne odczucie. Jak większość Polaków śpisz błogim snem, a za ogromną wolność poczytujesz sobie np. to że możesz tu sobie swobodnie popisać.

Komuna w Polsce nigdy nie została rozliczona. Przejęła ogromne pieniądze przy okazji prywatyzacji, w ramach której wyrosły jak grzyby po deszczu firmy prywatne. I tu się kończy temat. Cała reszta jest tego konsekwencją. Ww. osoby miały i mają decydujący wpływ na kształtowanie obrazu polskiej rzeczywistości w mediach. Przy ich pomocy sterują polskim matrixem. Po co brudzić siebie ręce i używać np. pały, skoro z pomocą przychodzi socjotechnika. Np. ośmieszanie, na tubylców działa o wiele skuteczniej. Drugą prostą metodą jest skłócanie. Solidarność była największym problemem komuny, bo przez jakiś czas była jednością. I cóż się stało? Zabili te 10 mln? ;) Po co? Wystarczyło tych ludzi skłócić. Fakt że na Bocznicy non-stop skaczecie sobie do oczu doskonale to obrazuje. O to właśnie chodzi. Takich metod jest mnóstwo. Na koniec może jeszcze tylko jeden przykład: własność - kredyt w banku, czyli ekonomiczne ubezwłasnowolnienie klienta na np. 30 lat.

Wszystkie ww. sytuacje to typowe cechy nowoczesnego socjalistycznego systemu zarządzania, który korzeniami sięga czasów Stalina.

No tak, świat tylko z neoliberalnym obliczem to sielanka.

Mylisz się. Osobiście jestem zwolennikiem zwykłej ludzkiej uczciwości w każdej dziedzinie. Wyklucza ona stany pośrednie, tzn. np. możesz być złodziejem, albo osobą uczciwą, ale możesz być trochę nieuczciwy. Ta jednoznaczność, jest najgorszym wrogiem liberalizmu.

To fakt oczywisty.Obalono komunizm a zapomniano obalić komunistyczne prawo.I tak zostało do dziś.Komuś widać było to potrzebne.Komu?

+1

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.