Skocz do zawartości
IGNORED

WILE (Sound Art) Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Dyzman dalej nic nie zrozumiałeś? Co nastepna źle nastawiona osaba?

Malwas, interesuje Cie temat czy moja osoba ? Nie mam nic przeciwko negatywnym opiniom na temat Wile o ile opierają się one o rzetelne testy a nie wirtualne wyobrażenia . Dalej nic nie zrozumiałeś Malwas? Ciężko to pojąć? O nic więcej nie proszę . tematem sa kabelki WILE , jesli słuchałeś , zapraszam do dyskusji lub opisania wrażeń i wniosków z odsłuchu.

Jak do tej pory na temat nie napisałeś chocby jednego zdania. Jesli bardziej interesuje Cie moja osoba załóż sobie odpowiedni wątek o odpowiednim tytule i uzywaj sobie do woli. Tutaj jak widać nie masz za wiele do powiedzenia. Zastanawiam się dlaczego? Czyżbyś nie był zainteresowany tematem? Jesli tak to co tutaj robisz?

Z drugiej strony zawsze możesz wypozyczyc kable , posłuchać i opisac wnioski , zawsze mozesz merytorycznie podważyć wszystko to co na temat tych kabli napisałem ale Ty wolisz czepiac się mnie , samemu nie mając nic do powiedzenia na temat.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Malwas, interesuje Cie temat czy moja osoba ? Nie mam nic przeciwko negatywnym opiniom na temat Wile o ile opierają się one o rzetelne testy a nie wirtualne wyobrażenia . Dalej nic nie zrozumiałeś Malwas? Ciężko to pojąć? O nic więcej nie proszę . tematem sa kabelki WILE , jesli słuchałeś , zapraszam do dyskusji lub opisania wrażeń i wniosków z odsłuchu.

Jak do tej pory na temat nie napisałeś chocby jednego zdania. Jesli bardziej interesuje Cie moja osoba załóż sobie odpowiedni wątek o odpowiednim tytule i uzywaj sobie do woli. Tutaj jak widać nie masz za wiele do powiedzenia. Zastanawiam się dlaczego? Czyżbyś nie był zainteresowany tematem? Jesli tak to co tutaj robisz?

Z drugiej strony zawsze możesz wypozyczyc kable , posłuchać i opisac wnioski , zawsze mozesz merytorycznie podważyć wszystko to co na temat tych kabli napisałem ale Ty wolisz czepiac się mnie , samemu nie mając nic do powiedzenia na temat.

Dyzman ,

Ja i Tomkly przetestujemy te kable .

Na dzień dzisiejszy to wyczerpuje tymczasowo temat...?

Cybant...jak wątek powstał sugerowałem aby Tomkly przetestował te kable....nie znam gościa ale wiem że zrobi to solidnie..... jakoś czuję to po kościach:)....teraz jak kupiłem kable to wysypałeś się z tekstem że Tomkly i Ty bierzecie je na warsztat:)...moja skromna rada

bierz obydwa modele IC i koniecznie głośnikowe.....

Gość cybant

(Konto usunięte)

Cybant...jak wątek powstał sugerowałem aby Tomkly przetestował te kable....nie znam gościa ale wiem że zrobi to solidnie..... jakoś czuję to po kościach:)....teraz jak kupiłem kable to wysypałeś się z tekstem że Tomkly i Ty bierzecie je na warsztat:)...moja skromna rada

bierz obydwa modele IC i koniecznie głośnikowe.....

Wysłałem prośbę o wypożyczenie głośnikowców oraz kabli sygnałowych.

Przetestujemy w systemie Tomka ( ARC Reference ) oraz w moim.

Zobaczymy czy zaoszczędzimy 30 tys..;)

Jak kupiłeś , ponieważ Tobie pasują nasz test niczego nie zmieni;)

Edytowane przez cybant
Gość passer

(Konto usunięte)
<br /> nasz test niczego nie zmieni;)<br />

Zmieni na pewno.

Zamiast pisać o autorze wątku ( mam nadzieję ) będziesz mógł napisać o kablach - czy Wam się spodobały w Waszych systemach.

Edytowane przez passer

Wysłałem prośbę o wypożyczenie głośnikowców oraz kabli sygnałowych.

Przetestujemy w systemie Tomka ( ARC Reference ) oraz w moim.

Zobaczymy czy zaoszczędzimy 30 tys..;)

Dobra decyzja, szkoda czasu na przepychanki najlepiej samemu przesłuchać kable i wyrobić sobie zdanie na temat WILE.

Czy zostaną te kabelki u Ciebie czy nie to Twoja sprawa, każdy wybiera pod swój system, ale na pewno warto się zapoznać z tymi kablami.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Zmieni na pewno.

Zamiast pisać o autorze wątku ( mam nadzieję ) będziesz mógł napisać o kablach - czy Wam się spodobały w Waszych systemach.

Miałem na myśli , że jak Mirkowi spasowały to przecieź po przeczytaniu recenzji , nie zmieni kabli...

....oczywiście że u mnie to nic nie zmieni to oczywiste.....czy moja słaba opinia o kablu MIT Magnum MA zmieni Twoje zdanie....

nie musisz odpowiadać:).....

Gość cybant

(Konto usunięte)

....oczywiście że u mnie to nic nie zmieni to oczywiste.....czy moja słaba opinia o kablu MIT Magnum MA zmieni Twoje zdanie....

nie musisz odpowiadać:).....

:))

No właśnie ..

..kiedyś Palton porównał Harbethy m40.1 do zepsutego samochodu....ja na ten zepsuty samochód czekam już 6-mcy:)..i co to zmieni?

można rozmawiać o przyczynach dlaczego jakiś kabel nie spasował się w danym systemie a w innym pokazał klasę ...i tu pewnie

będziemy zgodni...

Gość cybant

(Konto usunięte)

..kiedyś Palton porównał Harbethy m40.1 do zepsutego samochodu....ja na ten zepsuty samochód czekam już 6-mcy:)..i co to zmieni?

można rozmawiać o przyczynach dlaczego jakiś kabel nie spasował się w danym systemie a w innym pokazał klasę ...i tu pewnie

będziemy zgodni...

Oczywiście.

Dyzman ,

Ja i Tomkly przetestujemy te kable .

Na dzień dzisiejszy to wyczerpuje tymczasowo temat...?

Chyba jednak czegos tu nie rozumiesz. Od początku prosiłem o to co teraz razem z Tomkly chcecie zrobić. Sam sobie odpowiedz czy wyczerpuje czy nie , bo dla mnie możecie w ogóle tego nie robić. Nie uszcześliwisz mnie tym , że kabelki pozyczysz.

Zastanawiam się po co były te przepychanki? Jesli chciałeś pogadac w temacie trzeba było pozyczyc kabelki na samym początku i byłoby o czym pisać , ale woleliscie pisać bzdety o niczym.

Testujcie co chcecie , jak chcecie i ile chcecie. Łaski nikomu nie robicie bo tak to z Waszej strony niestety wygląda. Tu nikt nikogo do niczego nie zmusza .

Mniejsza o to . Jak kazdy przewód , tak również i WILE nie jest lekiem na caałe zło tego świata więc do wszystkiego nie bedzie pasował ale to chyba oczywista oczywistość. Z drugiej strony liniowość jaką posiadają kabelki WILE pozwala sądzić , że w przeważającej wiekszosci systemów "zagrają " tak jak powinny .

Dobra decyzja, szkoda czasu na przepychanki najlepiej samemu przesłuchać kable i wyrobić sobie zdanie na temat WILE.

Czy zostaną te kabelki u Ciebie czy nie to Twoja sprawa, każdy wybiera pod swój system, ale na pewno warto się zapoznać z tymi kablami.

Własnie dla tego załozyłem ten wątek , by zwrócić uwagę każdego zainteresowanego tematem i poszukiwaniem dobrego okablowania. Dla kilku osob jest to niezrozumiałe
Gość cybant

(Konto usunięte)

Dyzman ,

Ja nie rozumiem o co Tobie chodzi?

To czy zagrają w naszych systemach napiszemy ...wierz lub nie , ale opiszemy prawdę..

A, że sprawdzą się w każdym systemie to jest nieprawda ...nie ma takich kabli...

Dyzman, i bardzo dobrze że założyłeś watek o kablach Sylwestra Witkowskiego bo dzięki temu ja zwróciłem na nie uwagę.

Już niedługo przetestuję podwójny set xlr w moim systemie - jestem naprawdę ciekaw możliwości tych interkonektów.

Dyzman ,

To czy zagrają w naszych systemach napiszemy ...wierz lub nie , ale opiszemy prawdę..

A, że sprawdzą się w każdym systemie to jest nieprawda ...nie ma takich kabli...

Jeśli system będzie do doo.....to wiadomo że nic się nie sprawdzi nawet złocona Tara ( jeśli w ogóle jest taka )

tak więc nie ma się co napinać drodzy koledzy tylko cieszyć się że Dyzman opisał te kable a pan Witkowski je

wynalazł i produkuje.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Dyzman, i bardzo dobrze że założyłeś watek o kablach Sylwestra Witkowskiego bo dzięki temu ja zwróciłem na nie uwagę.

Już niedługo przetestuję podwójny set xlr w moim systemie - jestem naprawdę ciekaw możliwości tych interkonektów.

Jeśli system będzie do doo.....to wiadomo że nic się nie sprawdzi nawet złocona Tara ( jeśli w ogóle jest taka )

tak więc nie ma się co napinać drodzy koledzy tylko cieszyć się że Dyzman opisał te kable a pan Witkowski je

wynalazł i produkuje.

Ja nawet kabli nie zamierzam napinać;)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Cybant ....napisz jakie masz okablowanie....wiem że masz MITa MAGNUM a reszta?

Do źródła CD Electraglide Ephiphany X3 , interkonekt CD MIT Magnum MA , interkonekt analog MIT 350 Oracle , głośnikowe MIT MH 750.

Z głośnikowymi jest kłopot ponieważ potrzebuję min. 2 x 3,5 metra.

Do wzmacniacza Acoustic Zen Absolute.

Edytowane przez cybant

Do źródła CD Electraglide Ephiphany X3 , interkonekt CD MIT Magnum MA , interkonekt analog MIT 350 Oracle , głośnikowe MIT MH 750.

Z głośnikowymi jest kłopot ponieważ potrzebuję min. 2 x 3,5 metra.

Do wzmacniacza Acoustic Zen Absolute.

...zacne okablowanie Panie kolego:).....tylko ten Electraglide w tym zestawieniu coś mi nie pasuje

miałem kiedyś Electraglide dwa kable Synapses i Ultra Khana....takie jakieś jasne chudziaczki....przynajmniej tak ,,zagrały,, na Accu

i znowu się potwierdza.....co u mnie licho to.....:) jak wstawisz WILE w miejsce Electraglida to z całą pewnością brzmienie będzie bardziej

nasycone, gęste, będzie lepsza dynamika i znacznie poprawi się bas.....tak na brudno ułożyłem:)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Mirku,

Jak kable są takie świetne to oczywistym jest , że zostaną .

Nie jestem taki , żeby na złość Dyzmanowi nie kupić ;)

Tomek po ostatnich odsłuchach kabli Rafael Cable zostawił sobie ich sieciówkę .

Ja z kolei poza kablami i gramiakem mam praktycznie wszystko polskich producentów , chętnie kupię kable z Polski;)

Mirku,

Jak kable są takie świetne to oczywistym jest , że zostaną .

Nie jestem taki , żeby na złość Dyzmanowi nie kupić ;)

Tomek po ostatnich odsłuchach kabli Rafael Cable zostawił sobie ich sieciówkę .

Ja z kolei poza kablami i gramiakem mam praktycznie wszystko polskich producentów , chętnie kupię kable z Polski;)

Cybant

kabel EG w Twoim systemie na pewno robi dobrą robotę ale te elementy brzmienia które napisałem z całą pewnością ulegną poprawie

ale czy to przypasuje do całości tego nie mogę powiedzieć....trza przesłuchać

wybacz moją ciekawość ....wiem że masz Amplifona a reszta...?

Gość cybant

(Konto usunięte)

Cybant

kabel EG w Twoim systemie na pewno robi dobrą robotę ale te elementy brzmienia które napisałem z całą pewnością ulegną poprawie

ale czy to przypasuje do całości tego nie mogę powiedzieć....trza przesłuchać

wybacz moją ciekawość ....wiem że masz Amplifona a reszta...?

Mirek wybacz , ale skąd wiesz , że będzie lepiej.?

Ja przewaliłem kilkaniaście kabli zasilających ( kilka średnioklasowych Acrolinków , Shunyata Anaconda Helix Alpha , AZ Absolute , Vovox Textura, Oyaide, Rafael Cable i kilka innych tańszych) i nigdy nie napiszę komukolwiek , że na 100 % będzie lepiej.

Trzeba sprawdzić to w swoim systemie..

Inaczej to jest strzyżenie...

Poczekajcie cierpliwie , tymczasowo nawet nie dostałem odpowiedzi na temat wypożyczenia....

Mirek wybacz , ale skąd wiesz , że będzie lepiej.?

Ja przewaliłem kilkaniaście kabli zasilających ( kilka średnioklasowych Acrolinków , Shunyata Anaconda Helix Alpha , AZ Absolute , Vovox Textura, Oyaide, Rafael Cable i kilka innych tańszych) i nigdy nie napiszę komukolwiek , że na 100 % będzie lepiej.

Trzeba sprawdzić to w swoim systemie..

Inaczej to jest strzyżenie...

Poczekajcie cierpliwie , tymczasowo nawet nie dostałem odpowiedzi na temat wypożyczenia....

.....może zle to ująłem.....będzie inaczej....lepsza dynamika, lepszy bas, bardziej gęste, nasycone granie...natomiast kable EG tego nie mają

ale czy będzie lepiej u Ciebie to sam ocenisz....znam kable EG i wiem jak ,,grają,, ..co prawda masz inny model EG ale sygnatura brzmienia jest podobna.....jeżeli lubisz ,,mięcho,, to nie kupisz Nordosta tam jest szybkość, detal, powietrze, kontur itd ale mięcha nie

dostaniesz.....po mięcho to najlepiej do MITa, PAD, Shunyaty i jeszcze kilku innych firm...albo do sklepu mięsnego....:)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Już wszystko ustalone z P. Witkowskim.

Dostanę w przeciągu 2 tygodni 2 interconnecty i sieciówkę .

Niestety wszystkie kable robione są na zamówienie , stąd oczekiwanie.

Trzeba je wygrzać , nawet kontruktor określa czas na ok. 90 godzin...a 600...;)

Oczywiście 3,5 metrowe kable głośnikowe to problem , ale p.Witkowski ma się nad zastanowić.

Kable pograją najpierw u mnie , a później u Tomklego .

I Panowie nie piszcie więcej , że sprawdzą się w każdym systemie ...sam pan WILE sam zaznaczył , że niewiadomo czy sprawdzą się u mnie...:((

.....może zle to ująłem.....będzie inaczej....lepsza dynamika, lepszy bas, bardziej gęste, nasycone granie...natomiast kable EG tego nie mają

ale czy będzie lepiej u Ciebie to sam ocenisz....znam kable EG i wiem jak ,,grają,, ..co prawda masz inny model EG ale sygnatura brzmienia jest podobna.....jeżeli lubisz ,,mięcho,, to nie kupisz Nordosta tam jest szybkość, detal, powietrze, kontur itd ale mięcha nie

dostaniesz.....po mięcho to najlepiej do MITa, PAD, Shunyaty i jeszcze kilku innych firm...albo do sklepu mięsnego....:)

Epiphany X i X3 jest bardziej gładka jak Ultra Khan ( zresztą jego też mam ).

Jest rzeczywiście bardziej chuda jak np. Sunyata czy Mit , posiada za to nieprawdopodobą przestrzeń 3D;)

Edytowane przez cybant

Dyzman ,

O co mi chodzi od poczatku jest jasne jak słońce. Najwyżej Ty masz problem ze zrozumieniem tego co napisałem ale mniejsza o to bo to cd przepychanek które są tu niepotrzebne.

Nigdzie nie napisałem , nawet nie sugerowałem , że po tescie napiszecie nieprawdę :) Tak jak nigdzie na napisałem , że sprawdza się u kazdego czy w kazdym systemie:) Nie naginaj faktów proszę.

wynalazł i produkuje.

Po to go MAG założyłem. Kabelki wydały mi się na tyle dobre a ceny smiesznie niskie , że nie mogłem koło tego faktu przejść niezauważając go. Jeśli pomogę komuś znależć brakujące ogniwo w systemie a w dodatku zaoszczędzić sporo grosza( patrz cena kabelków) to nic tylko się cieszyć . Niestety jak widać taka bezinteresowność z mojej strony jest dla wielu niezrozumiała. Wczoraj rozmawiałem telefonicznie ze znajmomym który poddał modyfikacji głosnikowy WILE do aktualnej wersji . Ponad tydzien temu go odebrał no i wczoraj zapytałem o wrażenia. Powiedział , że mimo nie wygrzania jeszcze przewodów , jakość dzwięku mocno go zaskoczyła bo spodziewał się co najwyżej lekkiej poprawy w pewnych aspektach a tu okazało się , że brzmienie osiągnęło zupełnie inny poziom jakosciowy w każdym aspekcie brzmienia. Kabelki głosnikowe okreslił mianem REWELACJA :) I pomysleć , że to wszystko już przed wygrzaniem przewodów he he . Ja też odniosłem takie wrażenie , że głosnikowy WILE robi najwieksze wrażenie wśród wszystkich kabelkow WILE. Az dziw bierze , że został przez Witkowskiego wyceniony na 2500 zł. I chyba to dla mnie jest w tym wszystkim najwiekszą sensacją , te ceny i jakość jaką za nie dostajemy.

Już wszystko ustalone z P. Witkowskim.

Dostanę w przeciągu 2 tygodni 2 interconnecty i sieciówkę .

Niestety wszystkie kable robione są na zamówienie , stąd oczekiwanie.

Trzeba je wygrzać , nawet kontruktor określa czas na ok. 90 godzin...a 600...;)

Oczywiście 3,5 metrowe kable głośnikowe to problem , ale p.Witkowski ma się nad zastanowić.

Kable pograją najpierw u mnie , a później u Tomklego .

I Panowie nie piszcie więcej , że sprawdzą się w każdym systemie ...sam pan WILE sam zaznaczył , że niewiadomo czy sprawdzą się u mnie...:((

Epiphany X i X3 jest bardziej gładka jak Ultra Khan ( zresztą jego też mam ).

Jest rzeczywiście bardziej chuda jak np. Sunyata czy Mit , posiada za to nieprawdopodobą przestrzeń 3D;)

Jeszcze raz zapytam , gdzie wyczytałeś to co tu stwierdzasz? W którym miejscu ja albo ktokolwiek inny napisał , że kabelki sprawdza się w każdym systemie? I gdzie zostało napisane , że proces wygrzewania trwa 600 godzin? Fantazjujesz kolego i to dość intensywanie. Proces wygrzewania jest faktem w przypadku tych przewodów i dotyczy wszystkich rodzajów okablowania WILE. 90 godzin to za mało , bo proces ten trwa znacznie dłużej czego sam zreszta doswiadczysz. Po około 100 godz mozna mówić o jako takim wygrzaniu wstepnym . W przypadku sieciowych i interkonektów proces moze potrwac nawet około 300 godzin a w przypadku głosnikowych nawet 400 . Informacje które podaje tutaj pochodzą z włąsnych doswiadzczeń i obserwacji jak i osob które znam i które są użytkownikami kabelków WILE. Wszystkie co do jednej potwierdziły to co wyżej napisałem. Potwierdza to sam konstruktor. Tak więc 90 godz o których wspominasz i o których poinformował Cie Witkowski , to minimalny czas jaki kabelek powinien przed wnikliwym odsłuchem popracować. Taki bezpieczny margines choć moim zdaniem kabelki są na tyle dobre , że bronią się z powodzeniem już zaraz po wpięciu ich w tor. Jednak wyciaganie koncowych wniosków na ich temat na podstawie takiego odsłuchu to niestety duzy błąd.

Zaraz wpadnie Dyzman i będzie palpitacja;)

To jest ostatnia prosba z mojej strony bys zajął się merytoryczną trescia wątku a nie moją osobą .

A palpitacja została spowodowana stosunkiem jakośći do ceny co dla kazdego kto zetknął sie z tymi kabelkami jest zrozumiałe. Nie znajdziesz nigdzie na rynku czegoś co podobny stosunek ceny do jakosci by posiadało. Jestem tego pewien tak jak tego , że moja egzaltacja tymi przewodami jest w pełni uzasadniona. Tak więc daruj sobie personalne wycieczki i zajmij się rzetelnie tematem wątku. Będzie i sympatyczniej i przede wszystkim merytoryczniej.

Edytowane przez dyzman69

Dyzman...

..właśnie czekam na kable głośnikowe po ,,modyfikacji,, ....w tym tygodniu mam dostać....poprzednie które miałem zabrał kolega dla siebie

...napisz kilka słów jakie zmiany w brzmieniu zaszły po ,,modyfikacji,, u znajomego

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.