Skocz do zawartości
IGNORED

WILE (Sound Art) Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Dyzman to taki Konrad Wallenrod tutaj.Tak sobie pomyślałem,że jeśli chodzi o dziedzinę,jaką jest audio,to jest znacznie,znacznie lepiej wtedy,gdy firma produkująca kable nie ma zaplecza technologicznego,niż gdy "audiofil" nie ma zaplecza umysłowego...

Koledzy, dziwicie sie ze nikt nie testuje tych kabli w pismach audio czy na portalach w necie? Przeciez nawet panowie z Wile ich nie reklamują na swojej stronie. Skąd świat ma sie dowiedziec ze jest taki produkt firmy Wile. Samobójcza polityka firmy skoro te przewody są tak świetne....A możwe to inne Wile niz www.wile.com.pl???

...właśnie dostałem brakujący element układanki....trzeci kable sieciowy do listwy..

....jak sie kable wygrzeją to zrobię jakieś porównania a teraz....

Dyzman

cieszę się że założyłeś ten klub....

...wielkie dzięki:)

:) To mnie nic nie kosztowało. Proszę bardzo! Mam satysfakcję , że mogłem pomóc . Czyli jednak to nie moje omamy słuchowe i nie myliłem się .Tym bardziej sie cieszę :)

Dyzman to taki Konrad Wallenrod tutaj.Tak sobie pomyślałem,że jeśli chodzi o dziedzinę,jaką jest audio,to jest znacznie,znacznie lepiej wtedy,gdy firma produkująca kable nie ma zaplecza technologicznego,niż gdy "audiofil" nie ma zaplecza umysłowego...

He he . nie zasługuje na takie porównania Marcinie ale dziękuję za dobre słowo.Ciebie na szczeście nie musiałem przekonywać :) Faktem jest ,że przez sporą grupę juz na samym poczatku zostałem werbalnie zlinczowany , posądzony o jakies konotacje czy wręcz finansowe korzyści za to co w wątku przedstawiłem . Napisano tu stek bzdur pod moim adresem ale co mi tam , było warto nadstawiac karku bo kabelki WILE są tego warte i przykłady osób które je kupiły tylko to potwierdzają . Np Mirek , dla niego warto było . Na pewno! I ciesze się z tego ogromnie.

Koledzy, dziwicie sie ze nikt nie testuje tych kabli w pismach audio czy na portalach w necie? Przeciez nawet panowie z Wile ich nie reklamują na swojej stronie. Skąd świat ma sie dowiedziec ze jest taki produkt firmy Wile. Samobójcza polityka firmy skoro te przewody są tak świetne....A możwe to inne Wile niz www.wile.com.pl???

Firmy WILE wśród fachowców nie trzeba przedstawiać . Od wielu lat istniała w swiadomosci polskich audiofilów i w fachowej prasie najpierw jako Stand Art , potem Sound Art i obecnie jako WILE. Brak jakiegokolwiek zainteresowania tymi wybitnymi przewodami wśród naszych recenzentów z krajowej prasy nie świadczy o nich zbyt dobrze i nie jest spowodowane brakiem informacji o istnieniu przewodów WILE.Łatwo domyslic się rzeczywistych powodów .

To nie jest samobójcza polityka firmy.Wile to firma 2 osobowa.Produkują wzmacnicze,odtwarzacze CD,kolumny,stendy,stoliki,kable,zworki i inne akcesoria.Moce przerobowe są na tyle ograniczone,że jakaś duża reklama nie jest im do końca potrzebna,bo i tak mają kupę roboty.Co do testów tych kabli przez prasę fachową,to już inna bajka....

Zmiany nazwy firmy i brak prezentacji produktów na stronie internetowej to dziwna polityka handlowa. Moze panowie są "zarobieni" i nie potrzebują większej sprzedaży?

Ja generalnie zanim coś kupię lubię wiedzieć jak rzecz wygląda i ile kosztuje. Jesli te kable są tak dobre jak piszecie to szkoda, że dowie się o nich zaledwie kilka osób. Zasięg tego forum nie jest chyba aż tak wielki by nakręcić mega sprzedaż. To raczej takie diy na prośbę zaprzyjaznionych forumowiczów. Jesli firma olewa reklamę własnych produktów to co sie dziwic prasie i recenzentom.

polityka trochę dziwna -po co zmieniają nazwę co jakiś czas.

To fakt.

Zmiany nazwy firmy i brak prezentacji produktów na stronie internetowej to dziwna polityka handlowa. Moze panowie są "zarobieni" i nie potrzebują większej sprzedaży?

Ja generalnie zanim coś kupię lubię wiedzieć jak rzecz wygląda i ile kosztuje. Jesli te kable są tak dobre jak piszecie to szkoda, że dowie się o nich zaledwie kilka osób. Zasięg tego forum nie jest chyba aż tak wielki by nakręcić mega sprzedaż. To raczej takie diy na prośbę zaprzyjaznionych forumowiczów. Jesli firma olewa reklamę własnych produktów to co sie dziwic prasie i recenzentom.

Mysle , ze moce przerobowe dwóch osób sa mocno ograniczone. Chyba nie pracuja jeszcze na 100% swoich mozliwości więc zwiekszenie produkcji o kilkanascie procent, może 20 % jest mozliwe . Myślę też , że panom z WILE nie chodzi o to by zwiekszyć produkcje do setek egzemplarzy bo zwyczajnie fizycznie nie bedą tego wstanie wykonać.

Jeśli chodzi o stronę internetową to był to moment transformacji firmy połączony ze zmianom lokalu i chyba zwyczajnie brakło czasu by zając się ta cześcia działalnosci. Wczesniej za czasów SOUND ART strona funkcjonowała chyba bez problemów . Mozna było zobaczyc i przeczytac na temat interesujących nas urzadzen. Dopracowanie nowej strony to chyba kwestia czasu.

niecały tydzień temu napisałem do firmy WILE maila o przedstawienie oferty całego setu kablowego, do dzisiaj cisza, olewka ,chyba nie pracują nawet na 20% swoich możliwości ,no nic czekam zatem dalej :-)

niecały tydzień temu napisałem do firmy WILE maila o przedstawienie oferty całego setu kablowego, do dzisiaj cisza, olewka ,chyba nie pracują nawet na 20% swoich możliwości ,no nic czekam zatem dalej :-)

Radzę zadzwonic. Odpowiedz uzyskasz natychmiast

Moze skrzynka e-mail jest jeszcze nieaktywna? Chyba lepiej dzwonić .

Edytowane przez dyzman69

Czyli jednak ten wątek "ku czci", nie tak do końca bezinteresownie powstał....

W sumie to dość sprytne podchody "branży", gratuję pomysłu ! ;)

Edytowane przez tybero

No pewnie,że tak.Dopiero po 34 stronach forum się zorientowałeś?Gratuluję refleksu.Jest nas coraz więcej wyznawców,dobrze opłacanych przez Wile.Dzięki temu nie musimy pracować,a firma sprzedaje fajans w cenie 7.000 za set kabli,warty najwyżej z 500 zł.Niedługo zarobimy na luksusowe domy i samochody.

A skąd znowu takie przeświadczenie? Jak widać ludzka fantazja nie zna granic.

Marcin , cicho! Jeszcze się wyda i co wtedy?:)

Ja to nawet wyznawcą nie jestem . Wszystko dla kasy , tylko i wyłącznie ! Witkowski i spółka dobrze mnie opłacają a ja za kasę powiem wszystko! Jak Duda i Komorowski

Pleciesz bez sensu ( sic..) bo ja też jestem nieformalnym fanem produktów Wille i powiem krótko że do 5 tys.zł

jest to najlepiej brzmiący kabel jaki udało mi się przetestować.Powiem więcej do 7 tys zł nie będzie miał konkurenta.

Jeśli ktoś znajdzie kabelek xlr/ rca lepiej grający od Wille funduję skrzyneczkę piwa, zachęcam więc do testów i poszukiwań.

Pleciesz bez sensu ( sic..) bo ja też jestem nieformalnym fanem produktów Wille i powiem krótko że do 5 tys.zł

jest to najlepiej brzmiący kabel jaki udało mi się przetestować.Powiem więcej do 7 tys zł nie będzie miał konkurenta.

Jeśli ktoś znajdzie kabelek xlr/ rca lepiej grający od Wille funduję skrzyneczkę piwa, zachęcam więc do testów i poszukiwań.

Mocna teza, widać wiesz co piszesz !

Tylko obawiam się że zaraz się zacznie temat że xlr/rca Wile gra tak samo jak kabelki za 100zł bo przecież sprzęt dobrze zaprojektowany jest nieczuły na okablowanie ha ha:) ,a za skrzynkę browara znajdzie się wielu którzy udowodnią Ci to w "ślepych" a nawet "głuchych" testach ha ha:)

Mocna teza, widać wiesz co piszesz !

Tylko obawiam się że zaraz się zacznie temat że xlr/rca Wile gra tak samo jak kabelki za 100zł bo przecież sprzęt dobrze zaprojektowany jest nieczuły na okablowanie ha ha:) ,a za skrzynkę browara znajdzie się wielu którzy udowodnią Ci to w "ślepych" a nawet "głuchych" testach ha ha:)

Myślę , że granica 7 tys zł jaką wyznaczył Magnepan jest ustalona bardzo rozsądnie . Nie sądzę by znalazły się kabelki w tej cenie które byłby lepsze od XLR WILE. Tyle już tu było zarzutów , róznego typu, że brak zaplecza , że garażowa produkcja , że kabelki przypadkowo wyszły dobre w swojej cenie ( sic!) itd itp. No rzeczywiscie fajna ta przypadkowość u Witkowskiego , że każdy z przewodów jaki wychodzi spod jego ręki jest sensacyjnie dobry:) Wszystkim producentom zyczyłbym takich wyników nawet popartych zapleczem technicznym i zaawansowaną wiedzą, wieloletnią praktyką i kosmicznymi technologiami, a nie jak u Witkowskiego , młotkiem , przecinakiem i sporym garażem:) co jak widać wielu nie może spokojnie przełknąć .

W całej tej historii najbardziej drazni mnie fakt , że gdy okazało się wreszcie że dyzma nie leje wody na ten temat , fachowcy i prasa stoją odwróceni do Sylwestra Witkowskiego plecami. Nawet tacy którzy publicznie się tutaj obwieszczali sympatykami firmy Sound Art. To naprawdę znamienna sytuacja , zwłaszcza , że mówimy o rodzimym produkcie .

A gadanie ,że swoja postawą tutaj , bardziej szkodzę firmie WILE ignoruję . Każdy ma prawo do swojej oceny. Ludzie zainteresowani naprawdę tematem i czas pokażą , że mam rację . Zreszta to już sie dzieje.

Aleście się zapienili :)

Rzucili do obrony jak matka niedźwiedzica ;)

Ale gdyście na spokojnie przeczytali ze zrozumieniem mój wpis i odnieśli go do postu powyżej niego, to byście zrozumieli że nie chodzi i mi o kable same w sobie, bo to minie akurat ni ziębi ni grzeje,

ale o to, że okazało się że właściciel firmy pokątnie czyta wątek, jest zadowolony z reklamy, ale odwagi mu brak na udział.

Oczywiście zapewne tłumaczone by to było brakiem czasu, itp.

A kable jak kable, nie są złe, ale widzę że klasa cenowa spada, bardziej się urealnia ;)

Jeszcze kilka osób osłuchanych je sprawdzi i dojdziemy do realnej "wartości dźwiękowej".

I wtedy może będzie zdrowiej w tym wątku ;)

....nie wiem czy to jest żle czy dobrze że S.Witkowski nie bierze udziału w dyskusji...jego sprawa...

moim skromnym zadanie powinien iść za przykładem Amplifona.....tam właściciel odpowiada na pytania... ale jest jak jest

słuchałem już tyle sieciówek, głosnikowych czy interkonektów że potrafię docenić dobry kabel....

nie jestem w stanie powiedzieć do jakiej półki cenowej konkretnie można rzucić WILE....ale z mojego doświadczenia

każdy kabel jest wart ponad 5tys ( mam na mysli ceny kabli nowych)......przynajmniej na chwilę obecną tak je typuję

cały komplet kabli WILE gra u mnie dopiero 40godzin....pewnie wszystko co najlepsze jeszcze przede mną ale juz jest fajnie;)::)

jeżeli ktoś jest typowym melomanem to powinien wstawić WILE i zapomnieć o drutach.....tylko słuchać muzyki

natomiast cała rzesza tych poszukiwaczy dobrego dzwięku do których i ja sie zaliczam.....powinna przejść dłuuuuugą drogę

aby móc wypowiadać się w temacie kabli a przede wszystkim nabrać doświadczenia i przy tym stracić sporo kasy, wtedy nauka nie idzie w las:).....

..trza przejść drogę przez Nordosta, Acrolinka, MITa, Transparenta, Argento, Tare Labs, Fadel, Harmonix itd itd....

....i wtedy można podpiąć WILE....albo przypasuje do systemu lub nie ale na pewno doceni się wartość tych kabli

....ja doceniam wartość WILE ale to nie znaczy że jestem do nich przywiązany na amen.....pewnie za jakiś czas i tak będę kombinował:)

Edytowane przez Miroslav1

Aleście się zapienili :)

Rzucili do obrony jak matka niedźwiedzica ;)

Ale gdyście na spokojnie przeczytali ze zrozumieniem mój wpis i odnieśli go do postu powyżej niego, to byście zrozumieli że nie chodzi i mi o kable same w sobie, bo to minie akurat ni ziębi ni grzeje,

ale o to, że okazało się że właściciel firmy pokątnie czyta wątek, jest zadowolony z reklamy, ale odwagi mu brak na udział.

Oczywiście zapewne tłumaczone by to było brakiem czasu, itp.

A kable jak kable, nie są złe, ale widzę że klasa cenowa spada, bardziej się urealnia ;)

Jeszcze kilka osób osłuchanych je sprawdzi i dojdziemy do realnej "wartości dźwiękowej".

I wtedy może będzie zdrowiej w tym wątku ;)

To , że Sylwester Witkowski czyta ten wątek( z tego co wiem robi to sporadycznie) nie powinno nikogo dziwić. Dowiedział się o nim ode mnie lub od mojego znajomego. Nie pamietam juz dokładnie jak było. A , że czyta, cóż wątek dotyczy jego dzieła a czasem i jego osobiscie .

Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz , że czyta pokątnie? To nie reklama a jedynie opinia zadowolonego klienta , który chciał sie podzielic z innymi odkryciem tych kabelkow. Brak jego udziału nie ma nic wspólnego z odwagą. Powinienes to wiedzieć . Twoje insynuacje są naprawdę zabawne.

Jest możliwość wypożyczenia całego setu kabli za kaucją co też zamierzam uczynić w poniedziałek skontaktuje sie z Sylwestrem i ustale termin wysyłki

to tak jak z filmem jedni pieją z zachwytu drudzy spuszczaja do kibla ,najlepiej samemu obejrzeć ,posłuchać :-)

A co do ceny i jakosci to tak jak napisałem , Magnepan okreslił poziom bardzo rozsądnie a więc bezpiecznie. Nie napisał , że graja na poziomie innych kabelków za 7 tys , tylko ze za tą kwotę nie znajdziesz tej klasy przewodu , a to duża róznica. Ja od początku okresliłem jakośc interkonektu na pułap zarezerwowany dla kabelków kosztujących około 10 tys zł może nawet 12tys choc rzeczywistosc moze byc jeszcze bardziej zaskakująca w tej kwestii. Osobiscie nie miałem jak tego sprawdzic bo kabelki jakimi dysponowałem pochodziły maksymalnie z poziomu 12 tys zł .

Test jaki wykonał u siebie kolega ICEMAN dobitnie wykazał , że kabelek WILE smiało może konkurować z renomowanymi konstrukcjami kosztujacymi wielokrotnosc sumy za jaką go kupujemy. Akurat w przypadku testowanej TARY to cena oscylowała w okolicach 18 tys zł! Nawet jesli WILE w ocenie koncowej jej ustepuje to róznica nie jest adekwatna do róznicy w cenach obu kabelków. Zresztą myslę , że w wielu systemach to kabelek WILE okaże się lepszy od wspomnianej TARY Przyznasz , że wszystko to o czym tu napisałem działa chyba raczej na korzyść kabelków WILE . Bronią się same bez najmniejszych problemów . Im wiecej ludzi po nie sięgnie tym więcej bedziesz mógł przeczytac tak pochlebnych opinii bo takiej jakosci nie spotkasz nawet wśród kabelków kosztujących 4-5 razy więcej a więc na poziomie o jakim wspomniał kolega Magnepan a realna "wartośc dzwiękowa" to właśnie 10-12 tys zł. Jak się ma ten fakt do ceny kabelka na poziomie 1700zł (XLR)? Ja osobiscie odbieram to jako sensację i nie znajduję innego słowa by to okreslić. Obawiam się , że w przypadku głosnikowych i sieciowych aspekt cena-jakość jest na jeszcze bardziej wysrubowanym poziomie. Takie przynajmniej odniosłem wrażenie testując wszystkie konstrukcje WILE. Jak się okazało nie tylko ja odniosłem takie wrażenie .

Jest możliwość wypożyczenia całego setu kabli za kaucją co też zamierzam uczynić w poniedziałek skontaktuje sie z Sylwestrem i ustale termin wysyłki

to tak jak z filmem jedni pieją z zachwytu drudzy spuszczaja do kibla ,najlepiej samemu obejrzeć ,posłuchać :-)

Od poczatku do tego namawiam . Tylko tyle i aż tyle. Nic ponad to. O zakupie kazdy decyduje sam a zrobi to najlepiej w oparciu o włąsny test w domu . Wypozyczenie przecież nie obliguje do zakupu.

Rozumiem tych którzy pieją z zachwytu i tych którzy spuszczają do kibla , ale tylko i wyłącznie gdy film obejrzeli. Tu mamy do czynienia ze spuszczaniem do kibla bez oglądnięcia . Doprawdy bardzo rzeczowe i fachowe podejscie. To co przeraża w takim postepowaniu to zacietrzewienie i agresja . Pełno tego. Jak mozna wypowiadac się na temat filmu , którego nie widzielismy czy książki której nie przeczytalismy? Jest tu pare przykładów na to , że jednak mozna. Przypomina mi to działania Macierewicza i jego super komisji z super ekspertami:)

....nie wiem czy to jest żle czy dobrze że S.Witkowski nie bierze udziału w dyskusji...jego sprawa...

moim skromnym zadanie powinien iść za przykładem Amplifona.....tam właściciel odpowiada na pytania... ale jest jak jest

słuchałem już tyle sieciówek, głosnikowych czy interkonektów że potrafię docenić dobry kabel....

nie jestem w stanie powiedzieć do jakiej półki cenowej konkretnie można rzucić WILE....ale z mojego doświadczenia

każdy kabel jest wart ponad 5tys ( mam na mysli ceny kabli nowych)......przynajmniej na chwilę obecną tak je typuję

cały komplet kabli WILE gra u mnie dopiero 40godzin....pewnie wszystko co najlepsze jeszcze przede mną ale juz jest fajnie;)::)

jeżeli ktoś jest typowym melomanem to powinien wstawić WILE i zapomnieć o drutach.....tylko słuchać muzyki

natomiast cała rzesza tych poszukiwaczy dobrego dzwięku do których i ja sie zaliczam.....powinna przejść dłuuuuugą drogę

aby móc wypowiadać się w temacie kabli a przede wszystkim nabrać doświadczenia i przy tym stracić sporo kasy, wtedy nauka nie idzie w las:).....

..trza przejść drogę przez Nordosta, Acrolinka, MITa, Transparenta, Argento, Tare Labs, Fadel, Harmonix itd itd....

....i wtedy można podpiąć WILE....albo przypasuje do systemu lub nie ale na pewno doceni się wartość tych kabli

....ja doceniam wartość WILE ale to nie znaczy że jestem do nich przywiązany na amen.....pewnie za jakiś czas i tak będę kombinował:)

Ja w sumie tez nie bo przecież wszystkich przewodów na swiecie nie słyszałem . Swoje wywody na ten temat opieram na tym co gosciłem u siebie w domu ale było tego tyle , w tym wiele zacnych konstrukcji, że swobodnie mogę ten poziom okreslic w jakimś tam umownym przybliżeniu. Magnepan uczynił krok w dobrym kierunku okreslając poziom w którym takiej jakosci jaka reprezentuja kabelki WILE , sie nie znajdzie . Ja również jestem tego pewien.

Ciekawe co powiesz po kolejnych 200 godz? Pytanie w sumie retoryczne , bo kazdy kto ma juz dłużej kabelki WILE wie jak wiele zmienia się po ich wygrzaniu, jak znaczacy jest to proces i jak dużą poprawę dzwieku przynosi.

Co do kombinowania za jakis czas to oczywiste , że nic nie jest wieczne , a juz na pewno nie do wszystkiego. Już sama zmiana urzadzeń może spowodować , że bedziesz musiał siegnąć po inne kabelki . Myslę jednak , że jesli ma się system już dobrany i "skonczony" , tak jest własnie w moim przypadku( może jedynie jeszcze zakup dac-a wchodzi w rachube) , to okablowanie WILE swobodnie może byc tym ostatnim na wieki wieków. Ostatnie zabawy z płynami RESONA pokazaly jak wielki potencjał maja te kabelki.

Panie Sylwetrze Witkowski.Czy mógłby Pan więcej nie czytać tego wątku w łazience z kocem na głowie i laptopem na kolanach,pokątnie w tajemnicy przed żoną,Panem Lewandowskim i niektórymi uczestnikami forum?:).A tak na poważnie parę dni temu dotarł do mnie nowy Jazz.Tzn stary Jazz upgrejdowany prawie do aktualnej wersji.Po rozgrzaniu postaram się podzielić wnioskami i krótkim porównaniem-stary Jazz vs nowy...

Edytowane przez WIOSNA

Dyzman 69, obiecałem Tobie jako założycielowi wątku oraz panu Sylwestrowi Witkowskiemu opis kabelków Wille xlr

i porównanie z wysoko cenionym brandem Stealth Audio. Co prawda porównywałem Wille xlr ze Stealth Sakra rca

którego użyczył do testów kolega Mirosław z Wrocławia którego również serdecznie pozdrawiam i dziękuję.

Sakra jest najwyższym modelem Stealth Audio i kosztuje w detalu około 13 tys.euro. Na wtórnym rynku kabelek pojawia się

niezwykle rzadko ale zdarzają się takie sytuacje.Sakra na wtórnym rynku również kosztuje mega pieniądze.

Sytuacja jest o tyle niezręczna że Wille xlr wycenione są na ułamek ceny Sakra - 1/30 wartości. Jeśli oczekujecie sensacji

to powiem wam że sam fakt porównania tych dwóch łączówek już jest sensacją na miarę forum AS. Ale do rzeczy.....

Wille xlr zostały wpięte pomiędzy Accustic Arts Tube Dac II a pre Electrocompaniet 4.7 i natychmiast odczułem energię

w brzmieniu całego systemu wraz ze sporą ilością powietrza i przestrzeni. To może się bardzo podobać z uwagi

na fakt że większość systemów do których Wille jest podpinany może brzmieć lekko albo z ciepławą nutą ocieplenia

gdzie energia i dobra przestrzeń nadają pożądanego efektu całości.

Wille xlr jest kablem całkowicie neutralnym brzmieniowo.Do tej pory myślałem ze własnie Stealth Indra oraz Sakra to łączówki które brzmią neutralnie ale przy Willie mają delikatne ocieplenie w brzmieniu. Bass w Wille to zdecydowanie

najwyższa liga grania gdzie swoją potęgą i zejściem przypominają brzmienie kabli NBS.Środek pasma ma delikatnie

wycofany charakter ale w bardzo minimalny sposób . Góra zaś jest dość wyraźnie zaznaczona ale bez natarczywości.

Stereofonia oraz przestrzeń nagrań niemalże wzorowa i godna wysokich ocen. Dźwięk jako całość nie wysuwa się przed

szereg i pozostaje w miejscu gdzie ulokowany jest cały system.

Wille nie jest natomiast mistrzem selektywności i rozdzielczości w idealnym tego słowa znaczeniu i dobrze bo przy

swoim neutralnym charakterze brzmienia mógłby zabrzmieć ostro i nieprzyjaźnie dla słuchacza. Stealth Sakra w tej

dziedzinie przenoszenia dźwięków jest bezkonkurencyjny i trudny do pobicia. Kiedy słuchamy nagrań orkiestry, jesteśmy

w stanie określić gdzie siedzą muzycy ze swoimi instrumentami których odróżniamy nawet tych blisko siebie siedzących.

Instrumenty są słyszalne wyraźnie bez nakładania się jednego na drugi oraz bez zlewania się i to Sakra przekazuje

w sposób absolutnie referencyjny.Sam dźwięk troszeczkę wychodzi do przodu i mamy wrażenie że jesteśmy w stanie

dotknąć każdego muzyka i jego instrumentu . Ta niesamowita rozdzielczość Sakry nie jest okraszona ostrością czy

analitycznością w brzmieniu a niesamowitą barwą oraz przyjemną tonalnością i to mnie w Sakrze zdumiewa.

Każdy fragment granej muzyki,taktu czy nuty Sakra wyciąga do granic możliwości nie pozostawiając najmniejszych

złudzeń w tym jak powinna brzmieć muzyka przez duże M.

Sakra nie ma tak zdecydowanego i mocnego basu jak Wille ale jej bass brzmi naprawdę dobrze. Nie ma też takiej przestrzeni jaką prezentuje Wille i ma w stosunku do Wille trochę mniej powietrza w całościowym przekazie muzyki.

Stealth natomiast prezentuje w mistrzowski sposób plastyczność wszystkich nagrań których chce się po prostu słuchać

i jest to kabelek którego chce się mieć w swoim systemie a jeśli go choć raz posłuchamy to jego brak spędza nam sen z powiek.....

Reasumując : Wille xlr to świetna łączówka którą koniecznie warto wypróbować w swoim systemie.Większość z nas,

pozostawi sobie ten interkonekt jako lidera wśród swoich zasobów a jeśli nie to przynajmniej po to aby co jakiś czas

wpiąć dla odmiany do systemu i posłuchać z jaką energią i przestrzennością przenosi dźwięki do naszego pokoju.

Muszę pogratulować panu Sylwestrowi Witkowskiemu tego ciekawego interkonektu jak i całej nowej linii produktów

z sieciówkami i przewodami głośnikowymi włącznie oraz za możliwość posłuchania oraz przetestowania Wille xlr.

Magnepan.fajnie,że napisałeś ten post.Myślę,że Dyzmanowi chodziło właśnie o takie testy,gdy zakładał ten wątek.Pozwolę się niezgodzić tylko z jednym zdaniem "Środek pasma ma delikatnie

wycofany charakter ale w bardzo minimalny sposób . Góra zaś jest dość wyraźnie zaznaczona ale bez natarczywości".Myślę,że to zależy od systemu.U mnie na systemie liniowym jest równo jak na wypolerowanym stole pod tym względem z kablami Wile.Miroslav kable Wile to minimum 200 godz wygrzewania i zmienia się wszystko i to bardzo.Ogólnie dźwięk się otwiera we wszystkich aspektach.

Edytowane przez WIOSNA

...ile czasu wygrzewałeś WILE.... jakie zmiany zachodziły w kablu od nowego do czasu tego porównania....napisz kilka zdań

Ja już dostałem wygrzane kable - około 200 godz. grania.

Co do środkowego pasma w Wille xlr vs Stealth Sakra to te różnice wynikają prawdopodobnie z charakteru prezentacji

pasma obydwu przewodów i cofnięcie środka jest marginalne. W bezpośrednim graniu z Wille xlr tego nie usłyszymy !!

Starałem się opisać najdokładniej jak tylko potrafię ale i tak opis powinien zawierać więcej informacji i szczegółów.

Mówiąc dokładniej to wyciągnąłem esencję brzmienia Wille xlr oraz istotne różnice z porównania do Stealth Sakra.

Dyzman 69, obiecałem Tobie jako założycielowi wątku oraz panu Sylwestrowi Witkowskiemu opis kabelków Wille xlr

i porównanie z wysoko cenionym brandem Stealth Audio. Co prawda porównywałem Wille xlr ze Stealth Sakra rca

którego użyczył do testów kolega Mirosław z Wrocławia którego również serdecznie pozdrawiam i dziękuję.

Sakra jest najwyższym modelem Stealth Audio i kosztuje w detalu około 13 tys.euro. Na wtórnym rynku kabelek pojawia się

niezwykle rzadko ale zdarzają się takie sytuacje.Sakra na wtórnym rynku również kosztuje mega pieniądze.

Sytuacja jest o tyle niezręczna że Wille xlr wycenione są na ułamek ceny Sakra - 1/30 wartości. Jeśli oczekujecie sensacji

to powiem wam że sam fakt porównania tych dwóch łączówek już jest sensacją na miarę forum AS. Ale do rzeczy.....

Wille xlr zostały wpięte pomiędzy Accustic Arts Tube Dac II a pre Electrocompaniet 4.7 i natychmiast odczułem energię

w brzmieniu całego systemu wraz ze sporą ilością powietrza i przestrzeni. To może się bardzo podobać z uwagi

na fakt że większość systemów do których Wille jest podpinany może brzmieć lekko albo z ciepławą nutą ocieplenia

gdzie energia i dobra przestrzeń nadają pożądanego efektu całości.

Wille xlr jest kablem całkowicie neutralnym brzmieniowo.Do tej pory myślałem ze własnie Stealth Indra oraz Sakra to łączówki które brzmią neutralnie ale przy Willie mają delikatne ocieplenie w brzmieniu. Bass w Wille to zdecydowanie

najwyższa liga grania gdzie swoją potęgą i zejściem przypominają brzmienie kabli NBS.Środek pasma ma delikatnie

wycofany charakter ale w bardzo minimalny sposób . Góra zaś jest dość wyraźnie zaznaczona ale bez natarczywości.

Stereofonia oraz przestrzeń nagrań niemalże wzorowa i godna wysokich ocen. Dźwięk jako całość nie wysuwa się przed

szereg i pozostaje w miejscu gdzie ulokowany jest cały system.

Wille nie jest natomiast mistrzem selektywności i rozdzielczości w idealnym tego słowa znaczeniu i dobrze bo przy

swoim neutralnym charakterze brzmienia mógłby zabrzmieć ostro i nieprzyjaźnie dla słuchacza. Stealth Sakra w tej

dziedzinie przenoszenia dźwięków jest bezkonkurencyjny i trudny do pobicia. Kiedy słuchamy nagrań orkiestry, jesteśmy

w stanie określić gdzie siedzą muzycy ze swoimi instrumentami których odróżniamy nawet tych blisko siebie siedzących.

Instrumenty są słyszalne wyraźnie bez nakładania się jednego na drugi oraz bez zlewania się i to Sakra przekazuje

w sposób absolutnie referencyjny.Sam dźwięk troszeczkę wychodzi do przodu i mamy wrażenie że jesteśmy w stanie

dotknąć każdego muzyka i jego instrumentu . Ta niesamowita rozdzielczość Sakry nie jest okraszona ostrością czy

analitycznością w brzmieniu a niesamowitą barwą oraz przyjemną tonalnością i to mnie w Sakrze zdumiewa.

Każdy fragment granej muzyki,taktu czy nuty Sakra wyciąga do granic możliwości nie pozostawiając najmniejszych

złudzeń w tym jak powinna brzmieć muzyka przez duże M.

Sakra nie ma tak zdecydowanego i mocnego basu jak Wille ale jej bass brzmi naprawdę dobrze. Nie ma też takiej przestrzeni jaką prezentuje Wille i ma w stosunku do Wille trochę mniej powietrza w całościowym przekazie muzyki.

Stealth natomiast prezentuje w mistrzowski sposób plastyczność wszystkich nagrań których chce się po prostu słuchać

i jest to kabelek którego chce się mieć w swoim systemie a jeśli go choć raz posłuchamy to jego brak spędza nam sen z powiek.....

Reasumując : Wille xlr to świetna łączówka którą koniecznie warto wypróbować w swoim systemie.Większość z nas,

pozostawi sobie ten interkonekt jako lidera wśród swoich zasobów a jeśli nie to przynajmniej po to aby co jakiś czas

wpiąć dla odmiany do systemu i posłuchać z jaką energią i przestrzennością przenosi dźwięki do naszego pokoju.

Muszę pogratulować panu Sylwestrowi Witkowskiemu tego ciekawego interkonektu jak i całej nowej linii produktów

z sieciówkami i przewodami głośnikowymi włącznie oraz za możliwość posłuchania oraz przetestowania Wille xlr.

Dziekuję za ten wpis. Juz sama mozliwośc dokonania takiego karkołomnego wrecz testu( cena kabelków) jest wystaraczającym czynnikiem do podziekowań z mojej strony. Sam nigdy nie miałem okazji posłuchac u siebie przewodów z aż tak wysokiej pólki. Bardzo ciekawe doswiadczenie bo samo zestawienie dwóch kabelków o tak znaczneij dysproporcji cenowej powinno z góry przekreslac ten tańszy ( 30 -krotnie!) a tu okazuje się , że XLR WILE radzi sobie w tak wybitnym towarzystwie całkiem dobrze. Myślę że ten test będzie bardzo wazny dla Pana Sylwestra. To kolejny , duzy krok świadzczący o bardzo wysokiej klasie przewodów WILE. Nic tylko pogratulować pomysłu i jego wyniku w postaci gotowych przewodów.

Dyzman, zgadzam się całkowicie i świetnie że założyłeś ten wątek o Wille xlr i tak jak napisałem wcześniej jest to

absolutny lider w cenie 5 -7 tys.zł i trudno będzie znależć konkurenta który zagra lepiej. Wiem że niektórzy już stosują

Wille xlr w swoich drogich systemach audio i to niech będzie najlepszą rekomendacją dla tych ciekawych interkonektów.

Magnepan.fajnie,że napisałeś ten post.Myślę,że Dyzmanowi chodziło właśnie o takie testy,gdy zakładał ten wątek.Pozwolę się niezgodzić tylko z jednym zdaniem "Środek pasma ma delikatnie

wycofany charakter ale w bardzo minimalny sposób . Góra zaś jest dość wyraźnie zaznaczona ale bez natarczywości".Myślę,że to zależy od systemu.U mnie na systemie liniowym jest równo jak na wypolerowanym stole pod tym względem z kablami Wile.Miroslav kable Wile to minimum 200 godz wygrzewania i zmienia się wszystko i to bardzo.Ogólnie dźwięk się otwiera we wszystkich aspektach.

Tak , własnie o tego rodzaju podejscie mi chodziło. Chciałem zwrócic tu uwagę , że koledzy Miroslav czy Magnepan byli na początku dość sceptyczni ale mimo to bez jakichkolwiek uprzedzeń wypozyczyli kabelki by posłuchac co rzeczywisce są warte ,zamiast wymądrzać się i krytykować i mnie , i kabelki , i Sylewstra Witkowskiego , skonczywszy na firmie WILE.

Zgadzam się również z tym , że na takim poziomie , pewne odstępstwa , odchyłki brzmieniowe mogą być powodowane przez resztę urzadzeń , resztę systemu. Naprawdę nie jest prosto poznać nasze urzadzenia aż do tego stopnia. Tym bardziej ze jest ich kilka i niewiele jest sytuacji w których rzeczywiscie grają na 100% swoich mozliwosci . To zawsze jest mieszanka z której do pewnego stopnia łatwo wychwycic poszczególne składniki i smaki oraz co za nie odpowiada lub je tworzy ale naprawdę , jesli mówimy tu o drobnych subtelnosciach, ciężko okreslić ich pochodzenie i bardzo mozliwe , że w tym przypadku jest tak jak piszesz Marcinie . A może jest dokładnie odwrotnie?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.