Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Technica msr7 wrażenia

Piniu2906

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie słuchawki posiadam od kilku dni. Wcześniej miałem między innymi Hifimany he300 które niedawno sprzedałem. Hifimany często są określane jako świetne słuchawki które zdobyły wiele pochwał. Ja wytrzymałem z nimi 1 rok ale i to było za długo. Generalnie robią niezłe wrażenie na wejściu ale brak im niestety czegoś co by do nich przyciągało na dłuższą metę. Co z tego że bass jest świetny jak na dłuższą metę Hifiman he 300 grają kompletnie bez wyrazu. Co do Audio Technica msr7 to cierpią na syndrom słuchawek zamkniętych gdzie dźwięk rozsadza czaszkę. Jest to jednak granie bardzo muzykalne do pewnego stopnia można powiedzieć potężne ale melodyjne. Z dobrym źródłem miód malina. Jestem zadowolony ponieważ takiego brzmienia właśnie szukałem. Posiadam też słuchawki Shure srh 440 i w porównaniu do Audio Technica grają podobnie jasno z czym Shure nie uwodzi ponieważ jest to granie bardzo chłodne analityczne powiedziałbym laboratoryjne. Nie każdemu się to podoba. Ja osobiście lubię Shure ale AT msr7 dodają więcej ciepła z czym AT nie aspiruje do dźwięku Hi end, ale tak jak mówię słuchawki grają przyzwoicie i do tego świetnie wyglądają. Udany zakup

https://www.audiostereo.pl/topic/128085-audio-technica-msr7-wra%C5%BCenia/

Ich brzmienie tez mi sie podobalo ale... zeby uczciwosci stalo sie zadosc trzeba dopisac z czego ten model "slynie" czyli to wybitne plastikowe imadla, komfort od 1-10 to 0!!! Wybitny dyskomfort, plastik wrecz wbija sie w glowe. Mialem je troche na testach. A wiecej o ich fatalnej ergonomi mozna poczytac na mp3store, tam ich uzytkownicy jeszcze ladniej to zjawisko opisuja.

-Salva Mea-

Ich brzmienie tez mi sie podobalo ale... zeby uczciwosci stalo sie zadosc trzeba dopisac z czego ten model "slynie" czyli to wybitne plastikowe imadla, komfort od 1-10 to 0!!! Wybitny dyskomfort, plastik wrecz wbija sie w glowe. Mialem je troche na testach. A wiecej o ich fatalnej ergonomi mozna poczytac na mp3store, tam ich uzytkownicy jeszcze ladniej to zjawisko opisuja.

Jakość wykonania słuchawek to na pewno nie jest tandetny plastik i słuchawki wyglądają super.

Jeżeli chodzi o ucisk na głowę, to trzeba pamiętać, że są to słuchawki PRZENOŚNE, a w takich nacisk jest zawsze większy niż w domowych, ponieważ mają trzymać się na głowie np. przy jeździe na rowerze.

Jeżeli mają być wykorzystywane do domowych odsłuchów to wystarczy odrobinę odgiąć aluminiowy pałąk nad głową i jest idealnie. Słuchawki naprawdę świetne i warto spróbować.

Cambridge Audio CXC (modyfikowany) -> NuPrime DAC-9 -> Atoll IN200 Signature / słuchawkowy Trilogy 931 -> Xavian Perla Esclusiva

Jednak polecam porozmawiac na ten cisnacy temat z uzytkownikami na mp3store. Nie naginajmy faktow. Lepiej przed zakupem niech kazdy zwroci na to uwage.

Nie naginam kolego faktów i mówiąc kolokwialnie mam to "gdzieś" czy ktoś kupi te słuchawki czy nie...

Przekazuję swoją opinię bo słuchawki są bardzo dobre i warto spróbować. Ja po zabiegu, o którym napisałem wyżej, mogę w nich spokojnie słuchać muzyki kilka godzin. Czy ktoś zechce sprawdzić jego sprawa...

A słuchawki lepiej sprawdzić niż rozmawiać na ich temat ;)

Cambridge Audio CXC (modyfikowany) -> NuPrime DAC-9 -> Atoll IN200 Signature / słuchawkowy Trilogy 931 -> Xavian Perla Esclusiva

Hifimany często są określane jako świetne słuchawki które zdobyły wiele pochwał.

Dobre HIFimany zaczynają się od HE-400.

Ja wytrzymałem z nimi 1 rok ale i to było za długo

Obawiam się, że z tymi ATH tyle nie wytrzymasz. ;-)

Flagowiec ATH W5000 to są dopiero słuchawki zamknięte na całe życie. Nie ma co porównywać. Klimat ich brzmienia jest unikalny.

Velone do bardzo dobrych sluchawek to jeszcze baaaaardzo daleka droga i te konkretne msr 7 jescze dluuuugo nie beda bardzo dobre, one graja przyjemnie i tyle. Posluchaj cos z wyzszej polki a zrozumiesz o czym mowie. No, ja koncze bo chyba wszystko zostalo wyjasnione. Kolega soundchaser ma racje.

-Salva Mea-

Velone do bardzo dobrych sluchawek to jeszcze baaaaardzo daleka droga i te konkretne msr 7 jescze dluuuugo nie beda bardzo dobre, one graja przyjemnie i tyle. Posluchaj cos z wyzszej polki a zrozumiesz o czym mowie. No, ja koncze bo chyba wszystko zostalo wyjasnione. Kolega soundchaser ma racje.

Oj kolego... nie oceniaj tak pochopnie... MSR7 traktuję tylko jako przenośne lub gdy nocuję w hotelu. Moje podstawowe to ATH-W1000Z i wybrałem je ze względu na brzmienie, które uwielbiam, a nie dlatego że na inne mnie nie stać.

Wątek jest o MSR7 i w swojej "kategorii" cenowej dobre. Nikt tutaj nie twierdził, że są wybitne w skali bezwzględnej.

Kurde nie chodzi mi o to że ATH msr7 grają nie wiadomo jak dobrze. Chciałem tylko zwrócić uwagę że jak na 900 zł z segmentu średnio-wysokiego ATH to dobre słuchawki. Porównywanie ich do konstrukcji wartych kilka tysięcy nie ma sensu. Zgodzę się że nie aspirują do audio nirwany ale grają przyzwoicie i przyjemnie, w mojej preferencji lepiej od HiFiman he 300…

Kurde nie chodzi mi o to że ATH msr7 grają nie wiadomo jak dobrze. Chciałem tylko zwrócić uwagę że jak na 900 zł z segmentu średnio-wysokiego ATH to dobre słuchawki. Porównywanie ich do konstrukcji wartych kilka tysięcy nie ma sensu. Zgodzę się że nie aspirują do audio nirwany ale grają przyzwoicie i przyjemnie, w mojej preferencji lepiej od HiFiman he 300…

Otóż to :) W swojej klasie są warte uwagi i jeżeli ktoś tyle chce wydać na słuchawki to warto je rozważyć.

• 5 miesięcy później...

Dobre HIFimany zaczynają się od HE-400.

Obawiam się, że z tymi ATH tyle nie wytrzymasz. ;-)

Flagowiec ATH W5000 to są dopiero słuchawki zamknięte na całe życie. Nie ma co porównywać. Klimat ich brzmienia jest unikalny.

A czy słuchałeś chociaż Audio Technica msr 7 że tak je przekreślasz? Ja użytkuje je od kilku miesięcy i słuchanie ich sprawia mi ogromną przyjemnośc.. tych Hifiman he 300 nie mogłem przetrawić.. brzmienie Hifiman kompletnie mi nie odpowiadało
  • 5 miesięcy później...

Miałem okazje słuchać jak grają. Niestety bardzo krótko. Generalnie brzmienie mi się podoba. Wygląd bardzo ładny. Nie odniosę się do wygody bo jak pisałem miałem tylko kilkuminutową styczność. Zamierzam je solidnie przetestować. Zastanawiam się jeszcze nad AKG K550 MK2. Słuchawek będę używał głównie w domu więc pewnie wybiorę AKG, ale ATH wydają się być bardziej uniwersalne.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.