Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon dwu kieszeniowy.(Sony)

603Mariusz

Rekomendowane odpowiedzi

Sony TC WR 665S

Chyba najlepszy nie ES - acz jak pamiętam środek ma identyczny z jednym z ES.

Sony tak miała iż jak cudowała z ES to "nadwyżki" trafiały na rynek już bez znaczka ES, albo na jeden rynek był to ES na inny już nie.

Znam parę takich przypadków iż usunięto tylko znaczek ES z danego klocka (sorry będę świnka, nie podam nazw, jakoś nie chce mi się nakręcać handlarzy)i pod nową nazwą był 100% ES

W deckach liczy się bardzo stan danego egzemplarza - środka....

Z Twoich 460 to dolna półka, powiedziałbym nawet iż ta przy samej podłodze

Ten 561 to średnia półka......Ale nisko średnia - sorry

A i decki są droższe ( i były) od CD. Jak pamiętam deck potrafił kosztować tyle co bardzo porządny wzmacniacz i dużo powyżej przeciętnego - no ale budowa - dużo mechaniki - to usprawiedliwia...

P.S. Jak zarazy unikaj decków mających dwie szuflady obok siebie...

Wiesz nie każdego stać na dragona i nie każdemu dragon jest potrzebny.....

No i po za tym tak komuś bez dzień dobry z grubej rury - feeee

Delikatniej wolę napisać nawet jak więcej klikania ;)

Wiesz nie każdego stać na dragona i nie każdemu dragon jest potrzebny.....

No i po za tym tak komuś bez dzień dobry z grubej rury - feeee

Delikatniej wolę napisać nawet jak więcej klikania ;)

A no tak ..Masz rację ,bo decki to tyko już powinny nas łączyć nie dzielić.

Jaki polecacie dwu kieszniowy,

Żaden....,,a to może prowokacja?

"Przerabiałem" już decki Sony, wybór zawsze kończył się na pojedynczym. Zgadza się- problemem może być obrotowa głowica, zwłaszcza w decku używanym, gdzie należy się spodziewać, że może być już mocno "wyklepana".

Zanim zrobiły się popularne i handlarze wywindowali ceny fajnym deckiem był TC-K750ES.

Też jestem zdania że lepsze są jednokieszeniowe ale taki TC-WR 770ES i wyższe są ładne no ale to więcej silników więc będą prąd żarły ...;)

Kawałek historii

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zanim zrobiły się popularne i handlarze wywindowali ceny fajnym deckiem był TC-K750ES.

Też jestem zdania że lepsze są jednokieszeniowe ale taki TC-WR 770ES i wyższe są ładne no ale to więcej silników więc będą prąd żarły ...;)

Kawałek historii

Ukryta Zawartość

nie będą więcej prądu brały bo przy odtwarzaniu kasety wszystkie silniki,funkcje na raz nie chodzą.

Ładne są Sony TC WR 665S;TC-WR 770ES

jak w większości wczewśniej pisałem,mam więcej segmentów sony,dlatego pytam o tą markę,

Pioneer korektor 777,wzmacniacz Onkyo chyba,żeby z Pioneer lub onkyo Magnetofonu szukać ?

........

dzięki za linka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie będą więcej prądu brały bo przy odtwarzaniu kasety wszystkie silniki,funkcje na raz nie chodzą.

To tak lekkim żartem bo masz jakąś manię na tym punkcie ;)

Nie wiem jak w dwukaseciakach ale w jednokasetowych Sony tych co miałem to główny silnik cały czas kręci wałkami po uruchomieniu magnetofonu .

jak w większości wczewśniej pisałem,mam więcej segmentów sony,dlatego pytam o tą markę,

Pioneer korektor 777,wzmacniacz Onkyo chyba,żeby z Pioneer lub onkyo Magnetofonu szukać ?

Masz większość Sony to kup Sony ale coś od serii 7 .

Jak 750ES , 770ES itd albo wyżej 850ES itd.

Tam licz się z wymianą pasków i rolek ale nie są drogie .

Pioneer - fajny jest 737 . Tu też paski do wymiany . Gorzej z rolkami i idlerem bo to drogie części .

Popytaj w wątku magnetofon , czasem ktoś sprzedaje .

A!

Przypomniałem sobie

Forumowy Kolega sprzedaje .

Ukryta Zawartość

Zapytaj .

Ten będzie lepszy ale niewiadomy stan

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Byly wysokie modele poza seria ES, TC-WR 770 i 870, do kupienia za 2 stowki.

I to nie jest do końca tak, ze sony wypuszczalo identyczne urządzenia jako ES i non ES.

Przyklad dtc 57es i chyba dtc 670 jak dobrze pamietam

Puszczało - możesz nie wierzyć, ale raz się uparłem i przeleciałem schematy obu takich klocków - 100% klon a żeby było śmieszniej oba miałem na biurku obok siebie - różnica w cenie - hohohoho

Ale jak mówię nie będę nakręcał handlarzy, a tych tu trochę jest.....

P.S. WR 770 mi się specjalnie nie podobał, kupiłem swego czasu wyższy model - miał wsio za klapką..... (sory numeru nie pomnę 8xx) Ale ja mam dziwny gust - dragona też sprzedałem po jakimś czasie, a to ponoć najlepszy deck na świecie ;P

A zostawiłem sobie decka 990 ES ;P

Obecnie mam 3, wszystkie 3 Sony, 2 ES i jeden dwukasetowy. I styka więcej nie planuję decków. Zreszta teraz coś trafić w dobrym stanie to już szczęście.....

Letem, udanych zakupów życzę Koledze - po raz kolejny zresztą ;)

A ten jest gorszy

Ukryta Zawartość

i chyba cena nie jest wygórowana .Osobiście od ponad 20 lat nie słucham kaset i już nigdy nie wrócę więc i tymi klockami się w ogóle nie interesuje a ogłoszenie znalazłem przypadkowo.

Ukryta Zawartość

A ten jest gorszy

Ukryta Zawartość

i chyba cena nie jest wygórowana

Nikt nie jest ... żeby takiego decka sprzedać za stówę jak spokojnie od ręki dostanie z 500zł .

Facet pisze - czekam na propozycje ;)

Ukryta Zawartość

Nie ma aż takich okazji ;)

Mi się tam parę rzeczy udało kupić okazjonalnie posłuchałem i sprzedałem z zyskiem ale nigdy to nie był magnetofon.No ale nic dzięki za zobrazowanie tematu i nie będę autorowi wątku robił off top-u.Pozdrawiam

A ja mam Technicsa dwukasetowego- nie pamiętam o jakim symbolu, od 25 lat i gra jak nówka. Od czasu do czasu puszczę jakąś starą kasetę (nagraną oryginalnie w wytwórni) i gra nie gorzej niż vinyl .Trochę gorzej grają piraty nagrywane masowo w latach 90- tych w Polsce. Człowiek czuje sentyment do tych czasów jak się nagrywało z radia i słuchało.

Ten 950ES jest podrapany z przodu i na rancie z góry. Pokrywy z góry nie widać.

Pisze też że nie zna stanu ...

1000zl nie jest wart .

Niedawno kupiłem 970ES wizualnie i technicznie jak nowy do wymiany pasków za 1200zl.

To były dobre pieniądze.

Pioneer - fajny jest 737 . Tu też paski do wymiany

Fajny ale czy paski do wymiany???????????i ten jak dobrze pamiętam nie kręci non stop po uruchomieniu.Mogę się mylić bo miałem go 10 lat temu.Teraz mam sony tc-ke 500 i tam rolki kręcą się dopiero po zapodaniu play.

Fajny ale czy paski do wymiany???????????

Jaki problem wydać te z 30zł i mieć spokój ?

To są urządzenia mające około 25 lat więc to kwestia czasu jak padną .

i ten jak dobrze pamiętam nie kręci non stop po uruchomieniu

Kręci

Decki QS - NIE

Mimo reklam sprzedawców to "byleco"

W Sony praktycznie wszystko co ma 2 literkę E należy omijać jak "wkur i żoną" teściową - szerokim łukiem :-P Owszem jest parę wyjątków, ale jak wiadomo wyjątki potwierdzają regułę.

ES - super są modele 9xx - ale to za dobry egzemplarz ostro powyżej 1000 zł

Budżetówki - zwykłe kanciaste do 500 zł można fajny model ustrzelić,,,,

Piloty - większość decków współpracuje w pełni z pilotami. Tylko...... Sony nie dawała pilotów do decków, obecnie dedykowany pilot do decka Sony to ok. 200 zł (minimum) i jest nie do kupienia - jeden na rok się trafia...

jest tego troszkę na rynku a firmy skoro miały pewne modele topowe dobre to po co robili nowsze gorsze,

wsumie nowa szata kształty szybciej sprzedadzą,pewno większość kupuje na wygląd i nowy model.

Koncern to nie kościół ;P

Ma przynosić zyski, a nie wiernych...

Ilu Januszków dzisiaj kupuje coś co się rożni tylko numerkiem od poprzednika ???

Wtedy też tak było i wcześniej i wcześniej ;)

CD Sony ES - tak od modelu 5xx to już fajne CD, 7xx baja. I co ? I Sony robi wszystko żeby o nich jak najszybciej zapomnieć..... ( a padają głównie lasery, tylko praktycznie - wiek.... )

Tak się kiedyś sprzęt robiło i Sony z tamtych lat to jak przedwojenne prezerwatywy w II RP - prędzej Ci serce pęknie niż...... ;P

I taki wtręt, znajomy kupił swego czasu wieżę (lata 90) dał za nią ok. 2500 zł - wtedy naprawdę dużo pieniędzy. Aiwa bodajże - najwyższy model. Wyglądała super - po 5 latach zostały mu fajne, naprawdę fajne kolumny - wieża się rozleciała....

Także i wtedy były firmy które za ciężką kasę robiły jednorazówki...

Inny przykład mam 20 letnią drukarkę laserową HP LaserJet 5L - rodzice zostawili mi jak się z Polski wyprowadzali, drukuje do dzisiaj - idealnie, owszem jest sporadycznie użytkowana - rezerwowa, ale nawet przy domowej eksploatacji działałaby jeszcze 20 lat jako podstawowa - obecne produkty HP to polecam jak ktoś mnie ostro wku..... Jak się sama po 2-3 latach nie rozleci to już sukces, o chipach i innych wynalazkach to już nawet szkoda pisać...

Także i bywa tak iż z dawnej firmy ino cień zostaje....

Prawie wszystko odchodzi w cień zapomnienia

Co do CD to modele od (5..)do (7..) super a od (7..) takie se ?

Co do drukarek u nas na poczcie wymienili stare wysłużone Samsungi które działały ,na nowe samsungi koło trzech razy mniejsze,tonery szybko się zuzywają,duzo awari, i lubią sie zawieszać.

.

Co do tunera mam pytanie ,kupuiłem ostatnio co pisałem SONY ST-SE370 czarny i on jest nie na pilota ,czyli nie da się z wzmacniacza czy Amplitunera nim sterować.(trochę kłopotliwa zmiana stacji)

Napisałem z ciekawości do sprzedającego obecnie w ogłoszeniu ale koloru srebnego czy jest na pilota odpisał tak;

pasuje z każdym nowszym pilotem systemowym sony

pytanie czy to prawda,oraz czy te srebne o takiej samej nazwie były nowszymi modelami bo w ogłoszeniu tak nazwał.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.