Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś posiada Lyngdorf -a TDAI 2170 ?

skali

Rekomendowane odpowiedzi

test roomperfect to wykonuje wzmak czy jakas apka ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

barmanekm, rozumiem że Lyngdorf został?:) Z jakimi głośnikami gra obecnie? Powiedz proszę jak się słucha sprzetu po tych kilku miesiącach użytkowania,wnioskó pewnie będzie więcej...

• 3 tygodnie później...

- jako normalny wzmacniacz gra świetnie. Porównywałem bezpośrednio jedynie z moim poprzednim Krell-em KAV-400i i na pewno nie gra gorzej, wręcz wydaje się nie mieć żadnych ograniczeń.

Ciekawe jak zagrałby z Dynaudio :)

Ciekawe jak zagrałby z Dynaudio :)

Zakładam (ale nic poza tym), że dobrze. Słuchałem go raz na kilku kolumnach, sam z siebie bardzo neutralny a przy tym dynamiczny już od niskich poziomów głośności. Grał równo i cicho i głośno.

Korekcja akustyki byłaby w wielu przypadkach miłym bonusem.

Myślę, że to może być dobry partner do Dynaudio (jeśli nie bierzemy pod uwagę flagowych, wymagających konstrukcji bo tam może braknąć powera).

Nie porwał mnie wprawdzie na tyle abym poczuł chęć zmiany na niego ale chciałem go wtedy posłuchać z Contourami 3.4

Nie było jednak ku temu okazji.

• 3 tygodnie później...

Zakładam (ale nic poza tym), że dobrze. Słuchałem go raz na kilku kolumnach, sam z siebie bardzo neutralny a przy tym dynamiczny już od niskich poziomów głośności. Grał równo i cicho i głośno.

Korekcja akustyki byłaby w wielu przypadkach miłym bonusem.

Myślę, że to może być dobry partner do Dynaudio (jeśli nie bierzemy pod uwagę flagowych, wymagających konstrukcji bo tam może braknąć powera).

Nie porwał mnie wprawdzie na tyle abym poczuł chęć zmiany na niego ale chciałem go wtedy posłuchać z Contourami 3.4

Nie było jednak ku temu okazji.

Mam Lyngdorfa Millenium z Dynaudio S25 - wg. mnie fenomenalne połączenie, lepsze niż z Passem, Krellem czy Accuphase, wielokrotnie o tym pisałem na forum. Sam jestem ciekawy jak to by zagrało z TDAI.

barmanekm, rozumiem że Lyngdorf został?:) Z jakimi głośnikami gra obecnie? Powiedz proszę jak się słucha sprzetu po tych kilku miesiącach użytkowania,wnioskó pewnie będzie więcej...

Słucham z Harbeth C7ES-3. Mi się bardzo to połączenie podoba. Wzmacniacz jest bardzo neutralny a Harbethy mają swój upiększający charakter, jednocześnie są bardzo dobrze wysterowane. Od tego czasu przestałem przejmować się kablami, ustawieniem co do mm itp. Kupiłem za to z 80 nowych CD. Słucham cały czas muzyki. Płyta, płyta, spotify - bez przerwy. Nie występuje efekt zmęczenia. Co do RoomEQ, używam bardzo rzadko na wybranych metalowych albumach.

System gra dobrze, albo nie....

Od tego czasu przestałem przejmować się kablami, ustawieniem co do mm itp. Kupiłem za to z 80 nowych CD. Słucham cały czas muzyki. Płyta, płyta, spotify - bez przerwy.

Zupełnie jakbym słyszał siebie po zmianie na Lyngdorfa. Czyli to jednak nie kolumny, te wzmacniacze mają coś w sobie - mnie też urzekła całkowita neutralność i brak własnej barwy co przekłada się na autentyczność barwy wokali. Robiłem bezpośrednie porównanie z NAD M2 - teoretycznie też klasa D, tylko nowsza konstrukcja, a jednak Lyngdorf był równie lub nawet bardziej detaliczny, a jednocześnie właśnie zupełnie niemęczący - można go słuchać godzinami nawet względnie głośno, zero zmęczenia. Tylko że ja mam starszą konstrukcję (Millenium) ale wygląda na to że to ten sam rodzaj grania.

• 3 tygodnie później...

Na zachodnich forach TDAI został bardzo dobrze przyjęty. U nas niewiele jest osób słuchajacych klasy D nie mówiąc już o Lyngorfie.Ciekawa to alternatywa dla analogu i coś mi sie zdaje ze powoli zacznie zdobywać sobie coraz szerszy rynek. Cena za TDAI-a jest badrzo obiecująca w porównaniu do odsłuchów nie tylko włascicieli a perfect room to taka wisienka na torcie. Sa tacy co w cenie tego wzmacniacza robili akustykę pomieszczenia a tu wszystko w jednym i ciekawie grające,nono ciekawie robi sie na rynku wzmacniaczy.

• 1 rok później...

Odświeżę wątek.

Porównywał ktoś Tdai 2170 z Sdai 2175 ? Posiadam tego drugiego i gra naprawdę fajnie. Gęsto na średnicy, leciutko dociepla granie i jest bardzo wydajny. Ciekaw jestem jak by wypadł w porównaniu z Tdai 2170

• 1 rok później...

Pojawił się kolejny w rodzinie, tym razem z wypasionym streamerem i sporo tańszy - ciekawe, w czym słabszy od 2170, prócz mocy? Jak ktoś słuchał, niech się podzieli! Poza tym może bym przygarnął 2170, gdyby ktoś się pozbywał... ?

Ukryta Zawartość

LyngdorfTDAI1120Front.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość mushi

(Konto usunięte)
W dniu 4.12.2016 o 19:40, biniek napisał:

Jakby wpadl Ci jeszcze w rece jakis lepszy konwerter np na nowym xu208 to daj prosze znac bo roznice potrafia byc sporego kalibru.

Nie jestem pewien, czy może o coś takiego Ci chodzi: Mutec MC-3+

Myślałem żeby sygnał puścić przez I2S ale ostatecznie odpuszczam sobie, bo za dużo zabawy (dsp/xlr > xlr/mutec/usb > usb/x/i2s > i2s/dac)

@pmcomp się tym chyba bawił, więc jak coś, to jego się pytaj.

Gość mushi

(Konto usunięte)
W dniu 20.11.2016 o 11:50, maciek36 napisał:

Posiadasz na dysku jakieś pliki hi res, DSD ? Zastanawiam się jak takie pliki via DSAudio wysłać do wzmacniacza ?

Chyba faktycznie wypożyczę ten wzmak, aktualnie szukam nowego.

Co jest Maćku, lampka się znudziła ?

czy kompletujesz 2gi system do odsłuchu??

2 godziny temu, mushi napisał:

Nie jestem pewien, czy może o coś takiego Ci chodzi: Mutec MC-3+

Myślałem żeby sygnał puścić przez I2S ale ostatecznie odpuszczam sobie, bo za dużo zabawy (dsp/xlr > xlr/mutec/usb > usb/x/i2s > i2s/dac)

@pmcomp się tym chyba bawił, więc jak coś, to jego się pytaj.

Mam tego Mutec'a, stosuję bo muszę konwertować USB na AES/EBU, różnicy w jakości muzyki nie ma absolutnie żadnej (Lyngdorf i tak robi reclock sygnału cyfrowego więc jakby tworzy go na nowo, a wpływ separacji galwanicznej, przynajmniej w tym przypadku, widocznie nie istnieje).

Gość mushi

(Konto usunięte)
1 minutę temu, nirvana napisał:

Mam tego Mutec'a, stosuję bo muszę konwertować USB na AES/EBU, różnicy w jakości muzyki nie ma absolutnie żadnej (Lyngdorf i tak robi reclock sygnału cyfrowego).

Też tak coś czułem, że może tyci tyci będzie na granicy autosugestii. Ale chyba bardziej sceptyk jestem i wolę sobie takie zabawy odpuścić. Może po prostu lepiej te pieniądze w jakąś adaptację akustyczną wrzucić..

Co jest Maćku, lampka się znudziła
czy kompletujesz 2gi system do odsłuchu??
Chyba to mój post sprzed 2 lat, albo lepiej:)
Poza bibelotami nic nie zmieniam:)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Gość mushi

(Konto usunięte)
19 minut temu, maciek36 napisał:

Chyba to mój post sprzed 2 lat, albo lepiej:)
Poza bibelotami nic nie zmieniam:)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

O żesz fakt..

Moje niedopatrzenie ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.