Skocz do zawartości
IGNORED

Na żywo z Krakowa

Tommiashi

Rekomendowane odpowiedzi

""– Moi gospodarze nie rozumieją naszego podejścia do uchodźców - mówi dziennikowi „Sueddeutsche Zeitung” Thomas Paes, który przyjechał do Krakowa na ŚDM. Dziennik twierdzi także, że dla wielu Polaków nauczanie papieża w sprawie uchodźców jest zbyt liberalne i nie do przyjęcia.

„Katolicy z całego świata celebrują podczas Światowych Dni Młodzieży w Krakowie wielkie święto. Jedynie wielu polskich gospodarzy (goszczących uczestników - PAP) jest poirytowanych. Papież Franciszek jest z ich punktu widzenia zbyt liberalny, przede wszystkim w sprawach dotyczących polityki wobec uchodźców. Muzułmanie w Polsce? To „apokalipsa” - napisał warszawski korespondent lewicowo-liberalnej gazety Florian Hassel. ""

A dziadyga jak zwykle sieje nienawiść między ludźmi.

Jak dalej pisze „SZ”, polskie media informują niemal wyłącznie o terrorze i niebezpieczeństwach jako następstwie przyjazdu imigrantów z Bliskiego Wschodu i Afryki. „Polacy nie wiedzą natomiast, że w Niemczech od dziesięcioleci mieszkają pokojowo miliony muzułmanów”.

Hassel pisze, że Franciszek dwie godziny po przyjeździe do Polski „zbeształ” polski rząd i polskich biskupów. „Potrzebna jest gotowość do przyjęcia ludzi uciekających od wojen i głodu; solidarność z osobami pozbawionymi swoich praw podstawowych” - przytacza niemiecki dziennikarz słowa papieża, dodając, że premier Beata Szydło po przemówieniu Franciszka powiedziała, że nie odebrała jego słów jako upomnienia.

Hassel zwraca też uwagę na istnienie polskich katolików, którzy uważają, że Franciszek jest zbyt liberalny. Powołuje się na opinię określającego się jako „katolicki patriota” 17-letniego ucznia Jana: „Nie lubię tego papieża, jest zbyt liberalny”. Zdaniem Hassela tak myśli wielu polskich katolików, choć rzadko ujawniają to publicznie.

Dziadyga jak zwykle wie wszystko "lepiej" i tę swoją wiedzę usiłuje nieudacznie narzucić innym dziadygom.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Pewnie dziadygę bardzo cieszy, że spędza sen z powiek wielu POSS-owcom.

I nie ma co ukrywać, że Franciszek skompromitował się swoimi dwoma zdaniami w Księdze Pamięci Niemieckiego Obozu Śmierci Auschwitz-Birkenau. Nie jest to osobowość na Stolicę Piotrową.

Nie jest to osobowość na Stolicę Piotrową.

Zależy czego oczekujesz....

No i papież to nie najwyższy przedstawiciel pana Boga na ziemi, a szef prężnego państwa o zasięgu globalnym i niezłym budżetem...

Warto o tym pamiętać... (nie pytaj co Watykan może zrobić dla ciebie, spytaj co ty możesz zrobić dla Watykanu)......

;P

P.S. Zresztą ta instytucja wraca do korzeni, kiedyś bywało 2 papieży jednocześnie, teraz jest dwóch, sorry jak się sami nie traktują poważnie to ja ich tym bardziej nie będę....

P.S.2 Niemcy nadal mają nadzieję iż tych multikulti którzy szaleją, bądź w inny sposób są nieprzydatni niemieckiej gospodarce da się wepchnąć głupim polaczkom. I każda okazja żeby polaczków do tego skłonić jest dobra...

A co kogo to obchodzi co myślą jacyś niemcy? Niech się nie wpierdzielają do spraw Polski i zajmują się swoimi problemami a komu się nie podobają Polskie Obyczaje to droga wolna.

A to chyba najbardziej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wracając do Krakowa, zawisł sobie 30 metrów nad moim domem taki jegomość

Wisiał tak z 5 minut i się zastanawiałem dla czego w pokoju moje 15" tak nie potrafią :)

Uczucie jak by złapał cały budynek i chciał go sobie podnieść.

Później nadleciały dwa policaje, jeden grafitowo szary Grom-u a w końcu z horyzontu wynurzył się przestraszony Mi8 ;) i poleciał na południowy zachód miasta. No strach się bać LOL

W sumie fantastyczna sprawa na krótka metę, te infradźwieki w mieszkaniu; będę sobie musiał wrzucić i porównać próbkę z Czasu Apokalipsy lub coś od The Doors może system jednak da rady? :)

Zaległa sprawa, jadące ku papieżowi na sygnale zamiatarki, kolejne niezapomniane przeżycie ;)

Jak dalej się tak będziecie żreć to nie wrzucę zdjęcia pielgrzymów ;P

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Wyjątkowo durny wpis, tak jak i Włodka Widać, że niewiele kumacie z tego, co myślą Niemcy. U Włodka dodatkowo zmiany spowodowane wiekiem.

Gorzej, jak zmian nie da się nawet wiekiem wytłumaczyć. Tak, jak to mam miejsce w twoim przypadku.

@przemek ileśtam

"Nie wiedziałem" - nie wiesz i nie będziesz wiedział niczego.

A dlaczego? Bo nie odróżniasz biegnącej dziewczynki od uciekającej przez księdzem w rui. Przed tobą.

Raffaell

Zamiatarki były a gdzie dywan?

Dywan to sobie niektórzy stwarzają w głowie i na myślenie wtedy brak miejsca.

To tyle jeśli o tym samym dywanie mówimy

Myślałem o dywanie do zamiatania.

Nie o tym co to niby nasz prezydent Duda musiał a nie zszedł za papieżem Franciszkiem?

Może lepiej o tym że należy zamiatać z dywanu śmieci i to często żeby był porządek także pod nim!

Systematyka kolego, dziś na ulicy miałem zarówno polewaczkę jak i zamiatarkę dwa dni temu też a poprzednio to co miesiąc-półtora

Nie dorastasz,

to było do Rafaella

Kochany ja już to przerabiałem za głębokiej komuny, raczej miałem nadzieję że wyrosnę z tego a tu chochoł dalej straszy.

Dobrze wiesz o co chodzi podobnie jak wszyscy inni - nie mam zamiaru nikogo obrazac - i nie mam rowniez zamiaru uczestniczyc w tej bitce - zadalem tylko pytanie jaki to ma sens???

A jaki sens mają polityka i religie w obecnym kształcie?

A dlaczego zakaldasz akurat taka wersje??? Czasem jedna strona przegina i druga nie rozumie a czasem odwrotnie - nikogo imiennie, ani zadnej grupy nie wymienilem po zadnej stronie. Nastawienie nasze jest takie ze nie pozwala dyskutowac ze zrozumieniem - i tutaj jest kolejny tego przyklad.

Znajdź nam proszę w necie dyskusję w której stronnicy PiS odpowiadają na pytania, używają racjonalnych argumentów, nie odwracają kota ogonem, nie powtarzają w kółko mantr bez pokrycia, itp.

Znajdź nam proszę w necie dyskusję w której stronnicy PiS odpowiadają na pytania, używają racjonalnych argumentów, nie odwracają kota ogonem, nie powtarzają w kółko mantr bez pokrycia, itp.

Znajdź nam proszę dyskusję w necie gdzie zwolennicy PIS nie zostają zaatakowani z automatu stekiem wyzwisk i gdzie druga strona trzyma poziom i merytorykę dyskusji....

Kolega sobie jaja robi, nie wnikam sadzone czy nie, ale jaja ;)

P.S. Nie sympatyzuję z prezesem, ale lubiem być obiektywy ;P

Znajdź nam proszę dyskusję w necie gdzie zwolennicy PIS nie zostają zaatakowani z automatu stekiem wyzwisk i gdzie druga strona trzyma poziom i merytorykę dyskusji....

Kolega sobie jaja robi, nie wnikam sadzone czy nie, ale jaja ;)

P.S. Nie sympatyzuję z prezesem, ale lubiem być obiektywy ;P

akurat liczyłem na kogoś innego ale też nie najgorzej zilustrowałeś

Można dziś powiedzieć: chwała organizatorom, chwała wolontariuszom, wyrazy szacunku dla wolontariuszy, i uznania za gościnność Polaków.

Okazuje się szczęśliwie że cały ten hejt tutaj jest w takiej mniejszości że jednak społeczeństwo jest jako całość zdrowe.... stąd dobrych wyborów dokonują :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.