Skocz do zawartości
IGNORED

Na żywo z Krakowa

Tommiashi

Rekomendowane odpowiedzi

Katolicy nie narzekać to była pozytywna rzecz która może przynieść inwestycje mimo ze za bardzo proPiS ktory swoja propagande kieruje tez w katolików bo ma układy w mocnej grupie interesu zwanej kk. Ale reklama poszła w świat. Nie ma strat sa zyski. Oczywiście nie dla wszystkich ci spoza układu mniejsze. A tommasi i inne ruskie to inny problem w ogóle nie obrazujący Polski więc można olac wpisy

Niuśka nie pierdziel jedynym beneficjentem tej imprezy jest kuria no i "układ Krakowski" do którego należą wadze miasta i deweloperka.

Jak mylisz po co ten "cyrk" był organizowany w "Brzegach" , ano po to żeby za "publiczne" pieniądze uzbroić teren pod inwestycje dla kolesi z "układu krakowskiego" , którzy teraz wykupią ten teren i postawią osiedla.

Kto na tym zarobi?

Kuria

Deweloperka

Banki

Kto straci ?

Pozostali....

NIe bardzo rozumiem jakie straty? Chyba raczej nie maja zyskow na ktore liczyli - czy to o to chodzi?

Takie że w 90% firm był okres "przymusowego zamknięcia". Dla niektórych były to olbrzymie straty, bo nie dość że okres urlopowy to jeszcze miasto z mieszkańców zostało skutecznie "wyludnione" co się przełożyło na zerowe zyski a jak nie ma zysków to jest realna strata, bo przecież są koszty stałe....

Co do tak zwanych Voucherów to jeszcze jedna bardzo ważna rzecz jak zostali oszukani sami uczestnicy ŚDM.

Rozmawiałem z przedsiębiorcami co uczestniczyli w Voucherowym obrocie.

Większość uczestników nie miała zielonego pojęcia o tym jak funkcjonują Vouchery.

Nie wiedziała o tym jak się nimi posługiwać, bo szanowna kuria wpadła na genialny pomysł z "czaso-okresem wykorzystania vouchera " i tak były kolory voucherów które odpowiadały poszczególnym dniom tygodnia. Jak ktoś przyszedł z Voucherem zielonym żeby sobie zjeść w Sobotę to obszedł się smakiem....I tak ponoć połowa z wydanych Voucherów została w koszu.

Pomijam już to że ponoć można było taki Voucher sobie wydrukować na zwykłej drukarce bo nie był niczym zabezpieczony.....

Teraz przedsiębiorcy będą chcieli się rozliczyć z kurią z Voucherów.,,,,ciekawe jaki % zostanie odrzuconych....

Nie piszę nawet o "opodatkowaniu takiego Vouchera " i zysku przynajmniej dla skarbu państwa , bo jak o tym pomyślę że to wszystko było free bo ponoć nie była to impreza komercyjna to mi się słabo robi........

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

"...bo nie dość że okres urlopowy..."

Urlopów się k...a bydłu zachciewa, do pracy!!!

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

"...bo nie dość że okres urlopowy..."

Urlopów się k...a bydłu zachciewa, do pracy!!!

W miesiącach Lipiec Sierpień w mojej branży ilość zamówień ogólnie spada. Stąd pisałem o "okresie urlopowym" , nie miałem na myśli pracowników którym i tak "swoje " się należy tak więc , nie wyjeżdżaj z bydłem.....

Dla kogo są plusy dla tego są .

Dziś rozmawiałem z kilkoma przedsiębiorcami "obsługującymi to coś" wszyscy jednym głosem mówią o samych stratach idących w setki tysięcy.

Na samej gastronomi dzięki debilnym Voucherom straty są kolosalne!

Oburzenie jest ogromne....

Jedynymi zadowolonymi są chyba ludzie z kurii....

Niuśka nie pierdziel jedynym beneficjentem tej imprezy jest kuria no i "układ Krakowski" do którego należą wadze miasta i deweloperka.

Jak mylisz po co ten "cyrk" był organizowany w "Brzegach" , ano po to żeby za "publiczne" pieniądze uzbroić teren pod inwestycje dla kolesi z "układu krakowskiego" , którzy teraz wykupią ten teren i postawią osiedla.

Kto na tym zarobi?

Kuria

Deweloperka

Banki

Kto straci ?

Pozostali....

Takie że w 90% firm był okres "przymusowego zamknięcia". Dla niektórych były to olbrzymie straty, bo nie dość że okres urlopowy to jeszcze miasto z mieszkańców zostało skutecznie "wyludnione" co się przełożyło na zerowe zyski a jak nie ma zysków to jest realna strata, bo przecież są koszty stałe....

Co do tak zwanych Voucherów to jeszcze jedna bardzo ważna rzecz jak zostali oszukani sami uczestnicy ŚDM.

Rozmawiałem z przedsiębiorcami co uczestniczyli w Voucherowym obrocie.

Większość uczestników nie miała zielonego pojęcia o tym jak funkcjonują Vouchery.

Nie wiedziała o tym jak się nimi posługiwać, bo szanowna kuria wpadła na genialny pomysł z "czaso-okresem wykorzystania vouchera " i tak były kolory voucherów które odpowiadały poszczególnym dniom tygodnia. Jak ktoś przyszedł z Voucherem zielonym żeby sobie zjeść w Sobotę to obszedł się smakiem....I tak ponoć połowa z wydanych Voucherów została w koszu.

Pomijam już to że ponoć można było taki Voucher sobie wydrukować na zwykłej drukarce bo nie był niczym zabezpieczony.....

Teraz przedsiębiorcy będą chcieli się rozliczyć z kurią z Voucherów.,,,,ciekawe jaki % zostanie odrzuconych....

Nie piszę nawet o "opodatkowaniu takiego Vouchera " i zysku przynajmniej dla skarbu państwa , bo jak o tym pomyślę że to wszystko było free bo ponoć nie była to impreza komercyjna to mi się słabo robi........

Zastanawia mnie, ze tak sobie latwo zonglujesz okresleniami typu "w 90% firm był okres "przymusowego zamknięcia&quot", albo "Większość uczestników nie miała zielonego pojęcia o tym jak funkcjonują Vouchery." - skad te dane bierzesz? Uwazasz ze polowa mieszkancwo Krakowa przestrazyla sie naporu mlodych ludzi i wyjechala z miasta na "przymusowe wakacje"? I miedzy innymi oni stali sie powodem "setek tysiecy zl" strat dla przedsiebiorcow?Skoro vouchery nie dzialaly to co Ci biedni mlodzi ludzie jedli? Podobno wiekszosc z nich czyli ok miliona przynajmniej? Za darmo Ci przedsiebiorcy im to jedzenie wydawali?Przy tego typu imprezie zawsze bedzie ktos niezadowolony. Nie przygladalem sie innym krajom ale takie zjazdy chyba maja miejsce co jakis czas z kazdym razem w innym kraju wiec chyba nie jestesmy jedynymi "naiwnymi" ktorzy taka impreze zorganizowali...

Zastanawia mnie, ze tak sobie latwo zonglujesz okresleniami typu "w 90% firm był okres "przymusowego zamknięcia"", albo "Większość uczestników nie miała zielonego pojęcia o tym jak funkcjonują Vouchery." - skad te dane bierzesz? Uwazasz ze polowa mieszkancwo Krakowa przestrazyla sie naporu mlodych ludzi i wyjechala z miasta na "przymusowe wakacje"? I miedzy innymi oni stali sie powodem "setek tysiecy zl" strat dla przedsiebiorcow?Skoro vouchery nie dzialaly to co Ci biedni mlodzi ludzie jedli? Podobno wiekszosc z nich czyli ok miliona przynajmniej? Za darmo Ci przedsiebiorcy im to jedzenie wydawali?Przy tego typu imprezie zawsze bedzie ktos niezadowolony. Nie przygladalem sie innym krajom ale takie zjazdy chyba maja miejsce co jakis czas z kazdym razem w innym kraju wiec chyba nie jestesmy jedynymi "naiwnymi" ktorzy taka impreze zorganizowali...

Widzisz nie byłeś w tym czasie w centrum Krakowa to nic nie wiesz.

Większość sklepów i firm usługowych była całkowicie zamknięta , Majchrowski i ZIKIT skutecznie o to zadbał. Co do Voucherów to cześć z firm która ma biznesy w bliskiej odległości od Błoń o nich nie wiedziała zatowarowali się na czas "igrzysk" i zostali z Towarem w D...

Sam Voucher i jego wprowadzenie to był zabieg czysto marketingowy.

Zarobili na tym tylko i wyłącznie Czarni bo to im się płaciło za możliwość pobierania opłat w Voucherach , stawki były różne od kliku do nawet kilkudziesięciu tysięcy zł.....

Co do informacji o zmarnowanych Voucherach to mam informacje pochodzącą od rozmów z przedsiębiorcami którzy byli zaangażowani w ŚDM. Spodziewali się oni większych zysków...

Co do Voucherów to cześć z firm która ma biznesy w bliskiej odległości od Błoń o nich nie wiedziała zatowarowali się na czas "igrzysk" i zostali z Towarem w D...

To co informacje o voucherach. były dostarczane nocą, przez zamaskowanych kurierów, tylko wybranym zaprzysiężonym na łysej górze restauratorom i sklepikarzom ??????

Bo jeśli nie......

....to ja tu widzę cwaniaczków którzy kupili "beleco" w hurtowniach i liczyli na ciężki szmal i pupa, bo okazało się iż były vouchery i trza teraz tą tanią karmę z wyprzedaży utylizować...

Może gdyby byli mniej chciwi - zapłaciliby czarnym dole i zarobiliby tez nieźle, ale chytry 2 x traci...

A może - teraz będę złośliwy - te vouchery uratowały Polskę przed kompromitacją, a pielgrzymów przed masowym zatruciem ??? Wtedy to byłby hejt na czarnych.... ( a jak znam rodaków wciskaliby by tym bidnym pielgrzymom każde guano jakie by dali radę znaleźć za grosze w Polsce i okolicach)

Spodziewali się oni większych zysków...

jak po euro, jak po każdej olimpiadzie, jak nawet po słynnym koncercie Madonny....

Normalnie się rozpłacze nad niedolą krakusów.......

Może minuta milczenia ???

A serio na takich imprezach zawsze zarabia głównie organizator - dlatego coraz trudniej o frajera do olimpiady w mądrze zarządzanych państwach, bez kompleksów...

Widzisz nie byłeś w tym czasie w centrum Krakowa to nic nie wiesz.

Większość sklepów i firm usługowych była całkowicie zamknięta , Majchrowski i ZIKIT skutecznie o to zadbał. Co do Voucherów to cześć z firm która ma biznesy w bliskiej odległości od Błoń o nich nie wiedziała zatowarowali się na czas "igrzysk" i zostali z Towarem w D...

Sam Voucher i jego wprowadzenie to był zabieg czysto marketingowy.

Zarobili na tym tylko i wyłącznie Czarni bo to im się płaciło za możliwość pobierania opłat w Voucherach , stawki były różne od kliku do nawet kilkudziesięciu tysięcy zł.....

Co do informacji o zmarnowanych Voucherach to mam informacje pochodzącą od rozmów z przedsiębiorcami którzy byli zaangażowani w ŚDM. Spodziewali się oni większych zysków...

Fakt - nie bylem... ale teraz widze ze piszesz jednak ze zyski mieli ale spodziewali sie wiekszych... no nic - polityka zawsze smierdziala niezaleznie czy czarni czy czerwni czy biali czy niebiescy.Ale nie mozesz mierzyc wszyskich jedna miara i generalizowac. Dam TObie taki przyklad z mojego ogrodka: Mieszkam sobie z rodzina w Londynie w kamienicy jednopietrowej, typowej wiktorianskiej. Mieszkam na parterze ze swoja rodzina. Na pietrze jakies 3 lata temu jeszcze zamieszkiwala rodzina mieszna on z Afryki ona z Grecji razem z corka i synem. I bylo ok - zadnych wiekszych problemow - chodzili spac o normalnych godzinach - zachowywali sie respektujac sasiadow.Od 2 lat na gorze zamieszkuja mieszkancy grodu Kraka - jakies 2 pary w porywach okazjonalnie z przyjezdnymi "goscmi". Klna wszyscy bez wyjatku - nie ma zadnej krepacji, zapach trawy na korytarzu to norma, w nocy zachowuja sie jakby mieszkali sami w promieniu mili, dokladnie moge powiedziec ile razy w tygodniu uprawiaja sex - bo robia to jak stado baranow na lace - tez bez krepacji i pomyslunku ze maja sasiadow...Wojowalem z nimi i z wlascicielem mieszkania ktore wynajmuja - jest troche lepiej po wielu interwencjach ale jedna para sie wyprowadzila - druga wprowadzila (rowniez z Krakowa) i trzeba bylo zaczynac boje od nowa...Ale to nie zmienilo mojego zdania o mieszkancach Krakowa i nigdy nie uogolniam i nie rzucam twierdzen typu: wiekszosc krakusow zachowuje sie marnie (zeby bylo delikatnie).

Fakt - nie bylem... ale teraz widze ze piszesz jednak ze zyski mieli ale spodziewali sie wiekszych... no nic - polityka zawsze smierdziala niezaleznie czy czarni czy czerwni czy biali czy niebiescy.Ale nie mozesz mierzyc wszyskich jedna miara i generalizowac. Dam TObie taki przyklad z mojego ogrodka: Mieszkam sobie z rodzina w Londynie w kamienicy jednopietrowej, typowej wiktorianskiej. Mieszkam na parterze ze swoja rodzina. Na pietrze jakies 3 lata temu jeszcze zamieszkiwala rodzina mieszna on z Afryki ona z Grecji razem z corka i synem. I bylo ok - zadnych wiekszych problemow - chodzili spac o normalnych godzinach - zachowywali sie respektujac sasiadow.Od 2 lat na gorze zamieszkuja mieszkancy grodu Kraka - jakies 2 pary w porywach okazjonalnie z przyjezdnymi "goscmi". Klna wszyscy bez wyjatku - nie ma zadnej krepacji, zapach trawy na korytarzu to norma, w nocy zachowuja sie jakby mieszkali sami w promieniu mili, dokladnie moge powiedziec ile razy w tygodniu uprawiaja sex - bo robia to jak stado baranow na lace - tez bez krepacji i pomyslunku ze maja sasiadow...Wojowalem z nimi i z wlascicielem mieszkania ktore wynajmuja - jest troche lepiej po wielu interwencjach ale jedna para sie wyprowadzila - druga wprowadzila (rowniez z Krakowa) i trzeba bylo zaczynac boje od nowa...Ale to nie zmienilo mojego zdania o mieszkancach Krakowa i nigdy nie uogolniam i nie rzucam twierdzen typu: wiekszosc krakusow zachowuje sie marnie (zeby bylo delikatnie).

Czytaj ze zrozumieniem , napisałem że przedsiębiorcy spodziewali się większych zysków z Voucherów, za które wcześniej zapłacili.

Z tego co wiem niektórym nawet nie zwróciła się kwota którą musieli zapłacić jako" haracz" żeby w tym Voucherowym szaleństwie uczestniczyć.

Co do mieszkańców Krakowa to bym nie uogólniał, po prostu źle trafiłeś. Proponuję zamiast sąsiedztwa Polaków wybrać np.arabów....będzie spokojniej....

A serio na takich imprezach zawsze zarabia głównie organizator - dlatego coraz trudniej o frajera do olimpiady w mądrze zarządzanych państwach, bez kompleksów...

To niech od tego zapłaci normalny podatek!!

Niech się z tego wszyscy rozliczą!!

Jak to jest że się wprowadza taki mechanizm bez jakiegokolwiek uzgodnienia z Państwem Polskim.

Co w konkordacie to mają?

To niech od tego zapłaci normalny podatek!!

Niech się z tego wszyscy rozliczą!!

Jak to jest że się wprowadza taki mechanizm bez jakiegokolwiek uzgodnienia z Państwem Polskim.

Co w konkordacie to mają?

I co jeszcze ?

Lekarz ma leczyć ???

policjant bronić ???

urzędnik pomagać ???

Kolega to ma po byku wymagania

;P

I co jeszcze ?

Lekarz ma leczyć ???

policjant bronić ???

urzędnik pomagać ???

;P

No tak z człowieka taki idealista a czasy przecież są takie brutalne.....

I co jeszcze ?

Lekarz ma leczyć ???

policjant bronić ???

urzędnik pomagać ???

Wszyscy dla wszystkich

Murarz domy buduje,

Krawiec szyje ubrania,

Ale gdzieżby co uszył,

Gdyby nie miał mieszkania?

A i murarz by przecie

Na robotę nie ruszył,

Gdyby krawiec mu spodni

I fartucha nie uszył.

Piekarz musi mieć buty,

Więc do szewca iść trzeba,

No, a gdyby nie piekarz,

Toby szewc nie miał chleba.

Tak dla wspólnej korzyści

I dla dobra wspólnego

Wszyscy muszą pracować,

Mój maleńki kolego.

...ale to dla dzieci wierszyk, potem im trzeba tłumaczyć ze tak wcale nie jest różowiutko...

Wszyscy dla wszystkich

Murarz domy buduje,

Krawiec szyje ubrania,

Ale gdzieżby co uszył,

Gdyby nie miał mieszkania?

A i murarz by przecie

Na robotę nie ruszył,

Gdyby krawiec mu spodni

I fartucha nie uszył.

Piekarz musi mieć buty,

Więc do szewca iść trzeba,

No, a gdyby nie piekarz,

Toby szewc nie miał chleba.

Tak dla wspólnej korzyści

I dla dobra wspólnego

Wszyscy muszą pracować,

Mój maleńki kolego.

...ale to dla dzieci wierszyk, potem im trzeba tłumaczyć ze tak wcale nie jest różowiutko...

Zawsze można to dzieciom poczytać. W zyciu sie przyda.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

chwilowy brak działalności w audio.

Ale to ostatnio w starożytnym Rzymie było...

a nie w soczi czy innym rio?

dlatego coraz trudniej o frajera do olimpiady w mądrze zarządzanych państwach, bez kompleksów...

i tu pragmatyczni krakowianie pokazali środkowy palec za co wielkie brawa z mojej strony :P

wiecie co, żal mi tych hejterów bo muszą narzekać i złościć się gdy normalni ludzie się cieszą i jest im dobrze...

Najlepiej w ogóle zakazać wszelkich spotkań, zebrań, widowisk. Stan wojenny, zakaz wyjścia na ulicę 22.00-5.00, praca przymusowa 12godz./dobę, nie 60% dla Państwa, tylko 95, a za uśmiech na twarzy w ryj. Pełen czad. ;)

i tu pragmatyczni krakowianie pokazali środkowy palec za co wielkie brawa z mojej strony :P

Dokładnie!

Ale w przypadku "durnowatych igrzysk" przynajmniej ktoś dał nam mieszkańcom "szansę" żeby się wypowiedzieć ( referendum ).

A w przypadku ŚDM zwyczajnie wyszedł "różowy pan w sukience" i poinformował że ŚDM w Krakowie 2016 i koniec dyskusji...........

Przynajmniej wiadomo czemu jesteś taki ponury.

Czepiasz się. Ma nick Mrok - musi taki być, myślisz że mu łatwo ???

Mrok - proszę nie obrażaj się :)

Nie jest mą intencją Cię urazić - jeśli mimo to mi się udało to przepraszam.

Czepiasz się. Ma nick Mrok - musi taki być, myślisz że mu łatwo ???

Mrok - proszę nie obrażaj się :)

Nie jest mą intencją Cię urazić - jeśli mimo to mi się udało to przepraszam.

Niczego się nie czepiam, sam przysrał bez sensu a jak dostał ripostę to strasznie urażony.

Chodzi o to, co świetnie widać w tym wątku, że żadnego tych ponoć miłosiernych chrześcijan nie stać nawet na odrobinę empatii wobec tych mieszkańców Krakowa dla których ŚDM są jedynie utrapieniem. Żadnego no sorry, rozumiemy że jest to kłopot, ale gdzieś się musieliśmy spotkać. Jest tylko albo wielkie zdziwienie "no jak to przecież taka świetna atmosfera", albo zwykły triumfalizm "jest nas dwa miliony i co nam zrobicie".

No to jak tak, to dostają na co zasłużyli.

a skąd ty to wszystko wiesz?

Skoro posiadasz wiedzę o łamaniu prawa twoim obowiązkiem jest podzielenie sie nią nie na forum, bo wtedy to tylko insynuacje, ale z policją. Mam nadziej, ze to zrobisz, ba pewność, bo nie podzielenie się przez ciebie tą wiedzą z policją będzie równoznaczne z zatajeniem wiedzy o przestępstwie, za co odpowiesz jeśli tylko dowiedzą się o tym organy ścigania.

Więc dość juz hejtu i pomawiania, bierz się do działania.

Chodzi o to, co świetnie widać w tym wątku, że żadnego tych ponoć miłosiernych chrześcijan nie stać nawet na odrobinę empatii

Ja to mam wrazenie, ze gdyby przeprosili to i tak by się coś innego znalazło byle splunąć...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.