Skocz do zawartości
IGNORED

Routery w służbie hi-end audio

americano

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno wspominalem o audiofilskich routerach. Dziwne ze jeszcze żaden oswiecony na to nie wpadł i nie robi na tym kasy. Ale ten dzień już nadchodzi. Damy złote antenki i napisy i będzie gitara.

To tylko kwestia czasu.

Tutaj nadaje się doskonale bo jaki to jest haj end z routera?Może coś na temat procesorów,ddr ram w haj endzie się znajdzie a dlaczego by nie.

A wpisy nie na temat?Ty tak na poważnie?

Rozumiem że można z was wyciągnąć kase na pierdoły audio ale nie mieszajcie do tego komputerów.

Porażka

Łokmen Saba

Jak ktoś coś sprawdzał, bo miał na czym i chęć to może się wypowiadać, reszta to tylko gatka szmatka panów co wszystko wiedzą lepiej bez sprawdzania i słuchania, zgodnie z myślą przewodnią całego audiostereo z bardzo nielicznymi wyjątkami którym się chce sprawdzać i szukać, bo mają na to czas, chęć i pieniądze.

Pozdrawiam

Pygar

No, bo routery Wi-Fi to takie "autostrady" dla fal. I to ma znaczenie. Najlepiej jak ciągle stoi w jedym miejscu nie przesuwany. Bo jak przesuwamy w tedy fale Wi-Fi muszą na nowo tych "autostrad" sobie szukać dla polepszenia transferu danych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

?👈

Dlatego że robicie sobie jaja i nic nie macie konkretnego do powiedzenia nt. to wątek przenieśli na bocznicę, gdzie jest miejsce na pitu pitu .

Pozdrawiam

Pygar

Oprócz filtrów połączeń sieciowych, kabli usb, lan i cyfrowych nic więcej do tej pory nie testował.

To jest niezbadany obszar, nisza na rynku, która za jakiś czas stopniowo zacznie się zapełniać.

Pole do popisu dla przedsiębiorców.

Druga sprawa to W.Pacuła nie słucha po lanie tylko z CD, więc jego prywatnie ten temat nie interesuje.

Stać go na najlepsze płyty, więc nie potrzebuje "darmowej" muzyki.

Jak kogoś stać na prawdziwy Hi-End, co coś z Cisco z mniejsza ilością portów i z bardzo dobrym zasilaczem liniowym zaprojektowanym pod potrzebny pobór i powinno świetnie się sprawdzić w tej roli.

Zasilacz oczywiście w solidnej, ciężkiej i stalowej obudowie od wewnątrz ekranowany miedzią z odgrodą dla transformatora itd.

A nie plastykowy routerek "made in china" z zasilaczem jak ładowarka do telefonu komórkowego za 99zł w promocji.

Pozdrawiam

Pygar

Nie ma opcji aby router miał wpływ na dźwięk. To są pakiety danych, zera i jedynki, jeżeli coś w nich miesza to znaczy że jest zepsuty albo nie daje rady przy danym obciążeniu.

Mogłem wejśc w ten biznes ze dwa lata temu, zakupiłbym kilka routerów, dał napis dedicated for audio i dziś bym był bogaty. Ehh.

Dlatego że robicie sobie jaja i nic nie macie konkretnego do powiedzenia nt. to wątek przenieśli na bocznicę, gdzie jest miejsce na pitu pitu .

Pozdrawiam

Pygar

Wracaj na Audio i tam sobie pajacujcie z fumflami. Po tym jak mnie w wydymaliście nie dam wam spokoju wszędzie.

?👈

wątków o kablach nikt na bocznicę nie wyrzuca... Teorie zer i jedynek tam też powinny obowiązywać a jak jest to słychać. A co dopiero w urządzeniach aktywnych: trandporty cd, transporty plików, routery, konwertery Usb itd...

Nie widzę sensu uczestnictwa dłużej na tym forum. Pygar dzięki za wpisy.

Gość

(Konto usunięte)

Zasilacz oczywiście w solidnej, ciężkiej i stalowej obudowie od wewnątrz ekranowany miedzią z odgrodą dla transformatora itd.

A nie plastykowy routerek "made in china" z zasilaczem jak ładowarka do telefonu komórkowego za 99zł w promocji.

Pozdrawiam

Pygar

To mi wytłumacz jakim cudem mój system oparty o ten "chiński" rozłożył na łopatki sytem za 180 kilo oparty na znakomitych urządzeniach...tylko nie zaczynaj o bezpośrednim porównaniu bo różnica powinna być ewidentna...od tego doświadczenia mało mnie bawią te hiendowo-marketingowe zabawy...

Trzeba myśleć i wiedzieć na co wydać kasę a nie tylko wydać i już ma pięknie grać ... nie tędy droga...

A jaki kabel sieciowy do zasilacza takiego hajendowego rutera ?

Tylko i wyłącznie z pięcioma gwiazdkami i nagrodą roku,wtedy wiadomo że dystrybutor bogaty bo zainwestował porządne piniądze w zakup reklam w kolorowych pismach

americano

Proponuje nastepny watek: hi-end ktory brzmialby tak: "Anteny odbioru sygnalu z rotera w służbie hi-end audio"

Oczywiscie prosze potraktowac to jak zart z mojej strony odnosnie tego watku.

Odpowiadajac na pytanie, powiem ze z moich doswiadczen nie ma wplywu ani router ani kabel a jedynie dostawca internetu.

Dlaczego dostawca? Poniewaz, jesli w trakcie streamingu zdazy sie przerwa, to muzyka przestaje grac a to jakby porownac do przeskoku sciezki w cd ;). Oj americano....

Pozdrawiam.

Łukasz

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Jeżeli audiofilski router zabezpieczony audiofilskimi bezpiecznikami to i kabelki muszą być odpowiednie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co by tu wymyślić jeszcze?może spray akustyczny?rozpylasz przed odsluchem w celu wypuklenia czy uszczuplenia pewnych zakresow.

Wiem brzmi jak absurd,tak samo dla mnie sa absurdem w audio : kable usb,routery czy magiczne kable ethernet

Ale co tam,jak ktos chce posiadac takie rzeczy to dlaczego by mu zabronic tego?

Łokmen Saba

Nie ma znaczenia co to będzie,bo jedynymi aspektami jakości w hiendzie są wysoka cena i dizajn.

Przecież nikt nie kupi kabli wyglądających jak zwykłe miedziaki za 10tyś nawet jakby teoretycznie grały jak takie za 50tyś

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.